11 évvel ezelőtt napi 3 pár sebesvonat járt Debrecenből Egerbe. Az md-k olykor 3 Bx kocsival jártak és tele voltak. Amikor ezek a vonatok eltüntek és Füzesabonyban át kellett szállni, akkor megcsappant a 108-as vonal utasszáma és ezen a rossz ütemes menetrend bevezetése tovább rontott. Azok az emberek nem veszik figyelembe, hogy pl. Poroszlóról, Egerfarmosró és Mezőtárkányról vonattal sokkal jobban megérné bejutni egerebe, mint busszal. Azt én sem értem, hogy miért kell Fehérgyarmatig mennie a vonatoknak, ugyanis Debrecenben leszáll mindenki, szóval egyedül a szerelvényfordulók miatt küldik tovább a vonatokat Debrecenből. Az igazi megoldás a villamosítás lenne, mert úgy gondolom, hogy a 108 nemcsak Debrecen-Eger kapcsolatra épülhetne, hanem akár Debrecen-Vác, Debrecen-Budapest-Keleti, Bp-Debrecen-Mátészalka-Szatmárnémeti viszonylatoknak is jó lenne és a környező mellékvonalak utasszámát is növelné (103,117) és a hortobágyi és a tisza-tavi turizmusra is jó hatással lehetne. Csak hát ehhez sok pénz kellene és azt meg felújításra nem költenek.
Autóval ütközött egy Egerből Fehérgyarmatra tartó személyvonat egy sorompó nélküli átjáróban Hortobágy és Balmazújváros között. Az ütközés következtében a személyautó három utasa elhunyt. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan az említett két állomás között autóbuszok pótolnak, a csatlakozás biztosítása miatt a vonalon 40-50 perces késés várható.
NA ezeket a képeket mutatnám meg a kedves reklamálóknak! Nem is tudom, amikor pestről bejött egy 424-es vayg szilvásról egy 375-ös az nem zavarta? Pedig szerintem nagyobb volt a hangja is meg a füstje is! M63 kell ide nekik, az a leghangosabb!!
Kötve hiszem! Próbáltam elmagyarázni a nőnek, hogy annak is örülni kéne, hogy egyeltalán van ilyen vonatunk. Egyébként én sem lakok messze az állomástól, a kertünk végéből lehet hallani a "dübörgést", de én kifejezetten örülök neki, mintsem zavarna. Régen azt is lehetett hallani mikor a debreceni Md indul.. Sőt! Még talán 2001-ben a hangoknak köszönhetően mentem gyrorsan ki az állomásra megpillantani egy gőzmozdonyt (talán Déli Vasút 109 volt).