A te sítlusod az, hogy azt hazu állintod, hogy Ésa a 65-ben a millénejomról beszél. Az én stílusom az, hogy ezt az Igével cáfolom, a versszámot is megadva. A te stílusod erre az, hogy keménynyakúskodva toporzékolsz...
Jelenések 20, 6 : "Jelenések könyve:20:6Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig."
"A pokol akkor fog eltöröltetni, ha az ezer évnek vége lesz"
Maradjunk a hádésznél. Ám! Állintottam az ellenét?
"Gondolom ez megy neked, bár nem biztos."
Még jó, hogy nem gőgösködsz. Mi lenne, ha gőgösködnél? Mindenesetre Ésa nem beszél millenéjomról, ahogy te állintottad, hanem új földről. Olvasd el a 65:17-et és a 66:22-t (Károli). És akkor a te stílusodban: gondolom, ez megy neked, bár nem biztos...
"Az hogy te mit gondolsz, és mit gondolt Isten, az általában kettő dolog"
Eleddig még cáfolnod nem sikerált az Igéből - hitgyülis ostobaságok, hamis tanok nem érnek -, úgyhogy csak szerényebben osztogasd az észt...
A pokol akkor fog eltöröltetni, ha az ezer évnek vége lesz. Gondolom ez megy neked, bár nem biztos.
Jánosjel 18, "10És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.11És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.12És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.13És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava."
Ez a második halál. Az első után van a pokol. Ez tiszta?
Az hogy te mit gondolsz, és mit gondolt Isten, az általában kettő dolog, de te ettől független osztod az észt, pedig te is szűken vagy vele. Gondolkozz inkább.
Mán bocsánat, de miért halna ki az emberiség, ha nem részegeskednének az emberek? Nehezen követem ezt a logikát. Lót és Noé esete penig követendő példaként került a Bibliába, avagy óva intés gyanánt...?
Ha a bor a Bibliában valójában teve vizeletét jelenti, akkor Noé mitől lett részeg?
32. Jer, adjunk bort inni a mi atyánknak, és háljunk ő vele, és támasszunk magot a mi atyánktól.
33. Adának azért inni bort az ő atyjoknak azon éjszaka, és beméne a nagyobbik, és hála az ő atyjával, ez pedig semmit sem tuda annak sem lefekvéséről, sem fölkeléséről.
34. És lőn másodnapon, monda a nagyobbik a kisebbiknek: Ímé a mult éjjel én háltam atyámmal, adjunk néki bort inni ez éjjel is, és menj be te, hálj vele, és támasszunk magot a mi atyánktól.
35. Adának azért azon éjszaka is az ő atyjoknak bort inni, és felkele a kisebbik is és vele hála; ő pedig semmit sem tuda annak sem lefekvéséről, sem fölkeléséről.
I Mózes 19
Ha nem lett volna bor amivel leitatják Lótot, akkor kipusztul az emberiség.
És lehet az én faterom is be volt nyomva mikor én készültem.
Persze az élet szopás, így nincs okom hálásnak lenni a bornak.
Énekek éneke 8:2 I would lead thee, and bring thee into my mother's house, who would instruct me: I would cause thee to drink of spiced wine of the juice of my pomegranate.