Keresés

Részletes keresés

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2149
Na, visszaolvastam

"Anno a Kondorosin végigcsináltuk már mindezt, akkor a rendőrség csak annyit tudott mondani, hogy vannak bűnbandák, akik direkte ilyen újépítésű házakra specializálódtak, ahol még nincs megszervezve jól az őrzés, még úgymond rossz minőségű zárakkal vannak átadva a tárolók, ahova mindenki bevágja a cuccait költözéskor, válogatatlanul.

Mondjuk engem az érdekelne, hogy tényleg létezik-e vagy csak rosszindulatú pletyka, hogy drága jó P.Ilonánk olyannak is adott el távirányítót, akik nem rendelkeztek beállóval, vagy egy beállóhoz több távirányítót is adott. Merthogy ugye az egyértelmű, hogy nem gyalog vitték ki innen az értékeket..."

Ebben pontosan hol van, hogy szerintem a Peták Ilona tört be a garázsokba?????
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2148
Szinte mindig itthon vagyok, meglepne, ha ide akarna bejönni. Ráadásul a szomszédba hamarosan kutyák költöznek, az pedig betörésvédelem szempontjából jó ómen.
Autó... persze.... nem a mi ócska csotrogányunkat viszik majd el, az biztos.

Mondjuk megkérdeznék, ki hány mentőautót látott az elmúlt másfél évben?
Mert rendőrautót egyre gyakrabban látok...

Leszarom, mert itt konstruktívan még semmit nem lehetett megbeszélni. Kényelmetlen, hogy beállónként egy távirányító legyen? Nem elég apának, anyának, nagyinak egy távirányító? Ja, az mindjárt más.... akkor bátran járjon itt bárki ki-be. Érdekes, hogy a kerítésekkel kapcsolatban hányszor előjött érvként az, hogy a mások érdekét is figyelembe kell venni. Itt miért nem számít mások érdeke?
Előzmény: Gabek7 (2147)
Gabek7 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2147
Szia. Ne szard le, mert autót is és lakást is törnek fel. Ezek meg - gondolom - vannak. :-)
Előzmény: Kiállhatatlan maca (2146)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2146
Jézusom, hogy elszabadultak az indulatok.

Tisztelt Tomkranik!

Soha senki tulajdonában szándékosan nem tettem kárt, a gyerekeimet is arra nevelem, hogy mások munkáját, munkájának gyümölcsét tartsa tiszteletben. Attól, hogy az agyamra mennek a bent parkoló autók, és erre személyes indíttatásaimat is leírtam, nem jogosít fel arra, hogy ilyeneket feltételezz rólam ismeretlenül, látatlanul. Sértő már a gyanúsítgatás is. A véleményem a véleményem, lehet utálni érte. Vegyél magadnak parkolót, vagy parkolj kint.

Tiszelt Peták Úr!

A kedves húgával vagy nővérével többször és többféle nézeteltérésünk volt az elmúlt évben, de ettől független nem feltételeztem, hogy köze lenne a betörésekhez. Én csak rákérdeztem, hogy valóban igaz-e, miszerint boldog-boldogtalan vehetett távirányítót a kapukhoz, garázshoz. Ezek szerint igaz. A többit Ön képzelte a hozzászólásomba. Ha esetleg sértő lettem volna, elnézést. Ettől független, ha már így összefutottunk, mikor csinálják meg végre a kertemet? Egy mocsár. Minősíthetetlen.

Mindemellett fenntartom a véleményem. Senki ne csodálkozzon, ha ennyi betörés van a lakóparkban, ha követhetetlen ki mindenki kapott távirányítót. Nem csodálkoznék, ha itt-ott maradt volna egy-egy távirányító az alvállalkozóknál is, akikről ugye szintén nem feltételezzük, hogy betörnének bárhova is. De történtek betörések, és úgy látom, egyre többre számíthatunk. Mindamellett messze leszarom a jövőben a problémát, nincs tárolóm.
tmcorvette Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2145
Jo otlet a kapuk zarasa, en is siman bevallalnam...
Előzmény: gpz (2137)
tmcorvette Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2144
Koszi. De igen, jol lattad (79,88,92,93,08), volt egy kis Visegrad-Esztergom turank, es orulunk ha tetszett. :)
Előzmény: Kiállhatatlan maca (2128)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2143

Szia!

Köszönöm válaszod!

Vettem! Rendben vagyunk!

Előzmény: Paco155 (2141)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2142

Szevasz!

Nem tudom mire fel ez a hangnem?

Egy árva rossz szóval sem illettelek!

Egy vidéki kisvárosban laktam ezelőtt. 2 éve lakom Bp-en. Én imádom a kutyékat, tenyésztettem is. Sőt most is van egy németjuhászom, amit kedves barátom "átvett" tőlem, mivel lakótelepen nem fogom tartani, először is a környezetem tiszteletére, és nem utolsósorban a kutya iránt. Aki kutyát akar tartani, az vegyen kertes házat, vagy tartsa be a kutyatartás szabályait. Olyan zárt helyen tartsa, ahonnan nem tud szabadon kimenni közösen használt területekre.

Csak ennyit akartam hozzáfűzni!

Köszönöm!

u.i: Csak arra vigyázz nehogy te kerülj egyszer "zártosztályra" !

Előzmény: Paraiso (2127)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2141
Egészen biztosan állíthatom, hogy egyik sem Ő volt.

Egyrészt egyetlen cetlit sem rakott ki soha. A körbekarcolásról nem is beszélve.
A gyűlésen meg még ha ő tette volna akkor sem tudott volna jelentkezni mert nem volt ott.

Előzmény: tomkranik (2138)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2140
Kedves Peták János.

Én is megszólítva érzem magam.
A fórum nyilvános, nem a liliomdomb hozta létre, nem a liliomdomb tartja fent, és bármilyen témában lehet ide írni amit a moderátorok megengednek -akár azt is hogy az építtető cég személyes kapcsolattartóiban mi nem tetszik.
Ha Ön személyesen sértve érzi magát a moderáció lehetővé teszi ezen sérelmének orvoslását.

A kedves hugának személyesen is megmondtam, hogy a stílusa ahogyan velünk mint vevővel beszél nem megfelelő. Ezután itt a fórumon is kinyilvánítottam ezt a véleményem.
A távirányítókkal kapcsolatban az az állítás hangzott itt el, hogy Peták Ilona bárkinek eladott távirányítót, aki oda ment hozzá hogy szeretne venni egyet. Akár rosszindulatú emberek is vehettek akik későbbre tartogatták. Ez tény. Ha Ön nem ért vele egyet akkor cáfolja meg, de valószínűleg nem fogja tudni mert már korábban is szó volt róla. Huga cselekedetét nevezhetjük érdektelenségnek, vagy akár felelőtlenségnek de semmilyen olyan vád nem hangzott el ami egyéb összefüggésbe hozná őt a tárolófeltörésekkel.

Peták Ilona nem védtelen, van lehetősége megvédeni magát, hiszen éppen annyi joga van írni ide mint bármelyikünknek. Most már az sem korlátozhatja, hogy a Liliomdomb alkalmazottja - hiszen tudomásom szerint nem az.

Önnel kapcsolatban egyetlen megjegyzést tennék. Ha valakivel beszélek valamit telefonon, majd ezt személyes találkozáskor letagadja a főnökeire való hivatkozással arra még csak azt mondom, hogy félti az állását. De ha utána a szemembe mondja, hogy másnap délig e-mailben elküld nekem egy nyilatkozatot - majd azóta is lapít mint nyúl a fűben (egy hónapja) az már számomra teljesen hiteltelen ember - bármit is kér ki magának. Vagy esetleg fel meri vállalni itt nyilvánosan is, hogy milyen elfogadható indoka van arra hogy ezt nem tette meg illetve milyen ok alapján nem hajlandóak 5 hónapja elvégezni az önök által elismert garanciális kötelezettségüket?

Üdvözlettel:
Jáborszki Csaba
Előzmény: PetákJ (2132)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2139

Hali!

Körfűrésszel, fúrógéppel, gérvágóval beszállok!

Sőt még faanyagot is szerzek ha elfogadjátok!

Előzmény: Pancsáék (2119)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2138

Szia !

Ezek szerint te raktál folyton az én autómra cetlit! Akkor most gondolhatok arra is , 

hogy te karcoltad meg! Persze a gyűlésen nem merted szemtől-szembe elvállalni, mikor rákérdeztem ki volt! Arról nem tehetek, hogy neked muszály volt garázst venni, nekem meg nem!

Ha még egyszer valaki hozzá mer érni az autómhoz, veszek róla ujjlenyomatot és megtalálom, minden karcolást rá fogok verni, ami az autón van!

Nagyon békés ember vagyok, de nem hagyom akár az én tulajdonomban akár más tulajdonában kárt tegyenek!

Várom válaszod!

Tisztelettel!

Köszönöm!

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2116)
gpz Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2137
Csak remélem, hogy KM kifogásolható mondatában Ilona neve csak a szerencsétlenül vélelmezett esetleges összefüggés miatt szerepel, nem pedig azért mert KM tényleg úgy gondolná, hogy szándékos összeesküvés lenne Ilona és a tolvajok között.

Én egyébként kifejtettem, hogy szerintem attól függetlenül járnia kell mindenkinek távirányítónak, hogy van-e garázsbeállója vagy nincs, és Ilonáék eljárása helyes volt, mikor mindenkinek adtak. Hiszen mindenkinek be kell tudnia engedni a bútorszállító autót, mentőt, tudnia kell közlekedni a garázson át babakocsival és kerekesszékkel.

A biztonságot alighanem máshogy kellene megoldani. Pl. én nem tartanám hülyeségnek, ha valahogy megegyezhetnénk benne, hogy mondjuk 22-től 5 óráig kulccsal is be lennének zárva a kocsikapuk. Így ebben az időtartományban nem lehetne csak távirányítóval bejönni, hanem ki is kellene szállni az autóból kinyitni, majd áthaladás után bezárni a kaput. A biztonságért ez szerintem vállalható lenne.
Előzmény: PetákJ (2132)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2136

Szia Csilla!

Szerintem az ilyen véleménynyilvánítás, mínősíti a cikk íróját!

Előzmény: elek csilla (2098)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2135

Szia Pancsáék!

Persze, hogy számíthattok rám. Ez csak természetes!

Még éjjel is, csak fel ne keltsetek! :-)))

Előzmény: Pancsáék (2099)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2134

Lehet, hogy a szóhasználat vicces, viszont közel sem olyan szánalmas, mint nem érteni (vagy nem akarni érteni), hogy miről van szó.

Mindenki pontosan tudja, hogy a Liliomdomb két főútja az a két út ahol az autók járnak. Csak az érthetőség kedvéért -  bár eddig nem tűnt fel, hogy ezt részletezni kell - mivel a Liliomdombról beszélünk gyakorlatilag kizártuk a témából a 6-os és 7-es főútat.

Minden nulla IQ-nál nagyobb hányadossal rendelkező lakótársunk tudja jól, hogy amikor közterületről beszélünk akkor az a Liliomdomb közös területei, amikor magánterületről akkor az a lakásokhoz kapcsolódó kertrész. 

Kedves Paraiso!

Tényleg ezt el kell magyarázni?

Különben meg nekem teljesen mindegy, hogy ki hogyan tartja a kutyáját, de, ha egyetlen kutya  is a gyerekemben, bennem vagy bármely családtagomban, barátunkban, ismerősünkben, esetleg az autómban vagy előbb felsoroltak autójában kárt tesz azért mert nem volt pórázra kötve a közös területeken ill. elhagyta a saját kertrészét olyan pert akasztok a gazdája nyakába, hogy tutira nem lesz kedve mégegyszer póráz nélkül sétáltani a kutyáját. Mondom ezt úgy, hogy nekem is sokáig volt kutyám és szeretem az állatokat! És mondom ezt úgy, hogy a békés egymás mellett élés híve vagyok. Nem kötözködöm, hanem egyszerűen közöltem a tényeket!

Mindezeket kedves Paraiso - neked bármennyire is az - nem viccnek szántam!

Előzmény: Paraiso (2133)
Paraiso Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2133

"a rottweiler kinézetű kutya mindenféle megkötés nélkül "felügyeli" a kertjét, ez által egész nap biztonságtalan a közlekedés a liliomdomb főútján, tudva azt, hogy a gazdája nem igazán képes uralni a kutyáját, és a "kutya nem bánt" szlogen nem éppen meggyőző. Póráz nélkül kutyát eleve nem lehet tartani közterületen!!! "

hehe ez jó....:))

ez melyik főút lenne? a 6os vagy 7 es?:) lol

egyszer azt olvasom hogy ez magánterület, máskor meg közterület:)

tehát akkor  nem lehet tartani kutyát közterületen póráz nélkül.... szerintem ép eszű ember nem tartja a kutyáját a közterületen, max sétáltatja...

vicccesek ezek a szóhasználatok:))))

Előzmény: maccar (2037)
PetákJ Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2132
Tisztelt "Kiállhatatlan Maca"!

Olvastam hozzászólását a fórumon, és bár nem feladatom, hogy hozzászólásaikat moderáljam, de mivel a nővérem útján megszólítva érzem magam, ezúton szeretném közölni Önnel, hogy kikérem magamnak, hogy a testvéremről ilyen mocskosságokat feltételezzen. A fórum egy anonim hozzászólási jog ahhoz, hogy mindenki elmondhassa a véleményét az aktuális témákról, melyek a "Liliomdomb lakópark" életében történnek, de ez a lehetőség egyiküket sem jogosítja fel, hogy alaptalan lejáratási kampányt folytassanak olyan ember(ek) ellen, akiknek a lehetőségük sincs meg ahhoz, hogy megvédjék magukat. Vádaskodni, vagy esetleg a McDonalds-os eladónak titulálni (Paco) egy tisztességesen dolgozó embert nagyon könnyű névtelenül, ugye?...a fenti soraimért Én mindenki előtt vállalom magam.

Tisztelettel:

Peták János
építésvezető
06-30-967-96-50
petak.janos@liliomdomb.hu
Előzmény: Kiállhatatlan maca (2109)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2131
Én még abban is reménykedem hogy eljuttatja hozzánk (mindenkihez) a közgyűlés jegyzőkönyvét, ha már a törvény által előírt 8 napon belül nem tette meg.
Előzmény: Pancsáék (2130)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2130

Szia!

Köszi, persze kelleni fog.

Akkor B, C, D rendben. Az A-ra és E-re várunk önkéntest:)

REmélem Mérész Andrea a héten eljuttatja hozzám a papírt.

Előzmény: fuzibeus (2129)
fuzibeus Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2129
Kedves Pancsáék!

Ha kell még a játszótérrel kapcsolatos hozzájárulásért aláírásokat gyűjtögetni, akkor a B épületet szívesen vállalom.

Jelezd légyszi, hogy kell-e! Köszi
Előzmény: Pancsáék (2085)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2128
Szia!
Nem jártál véletlen múlt szombaton a Pilisben azzal a gyönyörű autóddal?
Láttunk pár fantasztikus corvette-et (ha jól láttam különböző évjáratúak voltak) Esztergom felől Dobogókő felé hajtani.
Előzmény: tmcorvette (2126)
Paraiso Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2127

üdv!

"A lényeg, kutyát tartani csak zárt kennelben lehet!"

hm...egyértelmű, hogy azt, aki ezt irta, azt kéne Zárt osztályba zárni!

ez a lényeg.

tehát a kutyát, (egy élőlény, mint az ember) bezárva kell egy kennelben tartani(!), akkor ugyanezt a bánásmódot érdemelné az a lélektelen ember, aki ezeket a sorokat irta..

annyi rosszindulat van az emberekben, ami az állatokból hiányzik....

Előzmény: tomkranik (2075)
tmcorvette Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2126

En szeretem az autokat. De zavar ha a jardan allnak, es nem hinnem, hogy ez mondvacsinalt problema lenne, inkabb biztonsagi, mivel az ut nem szeles.
En gyalogos is vagyok, mindig a jardat hasznalom, es nem egyszer talalkoztam mar a belso uton nem lassan halado jarmuvel, ughogy nem veletlenul van szukseg jardara... Ezenkivul lattam mar mast is a jardan gyalogolni a kezdetektol, persze ez a kisebbseg.
Ugyanezert tobbszor elofordult mar, hogy nem tudtam ki- vagy behajtani a garazsba autoval a jardan parkolo auto miatt, csak ez ellenkezo iranyba(-bol), es amugy is kicsi a hely, ha esetleg szembe is jon valaki. Tovabba ketelyeim vannak, hogy siman el lehet ferni mellettuk, nekem sokszor nem sima, de gondolom nem vagyok ezzel sem egyedul. Abban pedig biztos lehetsz, hogy lassitana a tuzoltast, ha tenyleg az utban all valaki.
Azt kellene megerteni, hogy az ut szuk es a jardanak van biztonsagi szerepe is, aminel semmi nem lehet fontosabb, persze ha a gyalogosok hasznaljak. Reszemrol nem irigykedem senkire, egyszeruen a jarda nem parkolasra valo. Ha valaki megteheti hogy parkoloban parkol, akkor megteheti, persze ezt nem lehet kotelezove tenni es biztos van olyan is aki kenyszerbol all meg ott. A szomoru az, hogy errol ennyit kell beszelni... raadasul az autosok egy resze meg mindig szaguldozik, ott, ahol gyerekek is vannak.

Előzmény: Mr&Mrs_Smith (2102)
gpz Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2125
Hogy vonatkozhatna rám valami, amiben nem vagyok megjelölve, mint érintett?

A hangsúly nem azon van, hogy ki (volt) a tulajdonos.

Az a lényeges, hogy
1. ki építette a kerítést,
2. mikor építette a kerítést,
3. az építés időpontjában éppen milyen szabály vonatkozott a kerítésépítésre.

Szerintem, ha a Liliomdomb Kft. volt az egyszemélyi tulajdonos, akkor az ő általa írt szervezeti és működési szabályzat volt érvényben. Szerinted?
Előzmény: Kiállhatatlan maca (2115)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2124
na jó, de a mentő sem jár a lakóparkba minden nap
Előzmény: Pancsáék (2123)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2123

Szerintem arra nem lehet utazni, hogy valaki majd csak beengedi.

Ezek a távirányító annyira primitívek, hogy egy simán lehet másolni őket.

De amúgy nappal sincs minden nap gondnok.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2122)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2122
én nem gondolom, hogy ennyire túl kellene bonyolítani a dolgot

napközben van gondnok, este meg szinte mindenki otthon van. Ha hallja valaki a mentőautót, úgyis beengedi, legalábbis remélem, csak ezért nem adnék boldog-boldogtalannak távirányítót

ideje elgondolkodni, hogy lehet biztonságosabbá tenni a lakóparkot, mert a jelek azt mutatják, hogy nem az. Persze elkezdhetünk drága kamerás rendszert beépíteni, de nem lenne egyszerűbb korlátozni a ki-bejárást a házban?
Előzmény: Pancsáék (2120)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2121
de, nekünk :)
de valahogy el tudnám viselni :D

a homokozót csapjuk össze mi, egye fene :D
Előzmény: Pancsáék (2119)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.08 0 0 2120

És hol van a gondnok nálunk?

Ehhez napi 24 órás felügyelet kellene. Mondjuk a lift miatt sem ártana!

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!