Én a Rappaiéktól vettem már a családtagjaim részére is Grandiflorát (is), eddig a növényekkel minden rendben. Én a Kertészeti Egyetem Villányi úti vásárában szoktam mindig látni őket áprilisban, egyébként pedig a honlapjuk leírása alapján (rappaikerteszet) sokféleképpen megoldható egy növény vásárlása. Szerintem kérdezd meg őket telefonon mekkora példányuk van és milyen árban (biztos h van számtalan méretű és árú, hiszen ők szaporítják maguknak). Sajnos a honlapot nem frissítik naprakészen, ez alapján nem tudom milyen kapcsolatban vannak az e-mail használattal. :-)
köszi!:)nem tudom mi van ma egyszer kisüt a nap egyer borult.remélem ha le akar hülni akkor megint jön estére egy jó nagy felhődunyha mert külömben lesz nemulass...
-1- -2 volt az éjjel .nem fagytak el a virágok.viszont kb 10 km el odébb egy faluban az ut szélén van ugyanolyan fajta mint a miénk ma voltam arra reggel és tiszta barna az összes virág....
nálunk most reggel 7 kor 8 fok volt.szerencse,hogy teljesen borult az ég,igy a felhők nem engedték elszökni a tegnapi meleget ,fagy nem volt.de hol van még a jövő hét eleje amikortól igérik a melegedést....
Hétvégén kimentem a Méta u.-i kertészetbe. Úgy volt, hogy félretesznek nekem egy 60-80cm magnolia grandit. De valószínű nagyon beteg volt, és kidobták. :(
Mindenhol csak 1,5m-st vagy törpe méretűt lehet kapni. Ha véletlenül te látsz ilyet valahol, akkor szólj nekem is.
Itt Pécsett egy fehér Magnólia (fajt nem tudok) másfél hete, nőnapkor kezdett virágozni. Pár napja már minden virága kinyílt, az egész fácska világítóan fehér. Remélem, nem fagy el most éjjel.
Régóta fáj a fogam egy Magnolia grandiflorára. Láttam több kertészet honlapján is, de nem tudom, mekkora növényeket árulnak. Magasságot írnak ugyan néhol, de az nem sokat mond. Egy 40 centis növény lehet magonc, ami 15 év múlva virágzik, de lehet erős dugvány, ami jövőre virágot hoz. Tudnátok ajánlani helyeket, ahol jó példányokat árulnak?
tudod én soha nem adtam nekik.se anyuéké nem kapott sem az enyémek.képeket nerég raktam fel a fáinkról.szerintem nem ugy néznek ki mint aki nem birja az agyagod kissé meszes földet.
nem tudom mit mondjak,mert nem tudom nálatok mennyire rosz a föld?
Nem szeretném hinteni az észt ,de ismereteim szerint a budai hegyek környéke erősen meszes.Valószinü , ha nincs binbo az ágak végén ebben az évben nem fog virágozni.Nemtudom milyen fajta a magnoliád de valamilyen stelata fajtával kellene próbálkzni és ugy ültetni hogy durva homokot keverni 3-4 PH .savanyu tőzeggel .Öntözni próbáld esővizzel.Véleményem szerint a vasgálic csak segit savanyitani a talajon, de nem oldja meg a problémát.
Nagyon szépek lehetnek a rózsáid ,mert azok meg a meszes talajt kedvelik.
Szerintem Mindenképpen Lilliflora hibrid ,valószinü a SUSSAN.
Nagyon szép.
Érdekessége hogy kifelyezetten bokor léttére valószinü sok hajtáslevágással sikerült egy Japánkertbe illüő növényt szobrászkodni. Gratulálok a szüleidnek.
Miért, már kellene valamit csinálnia? Az enyémen is csak kis, még alvó rügyek vannak, de én annak is örülök. Tegnap akartam adni neki egy kis rhodi tápot, de amikor bekapartam, azt tapasztaltam, hogy a vasgálic még ott van a földfölszín alatt, -épségben. Lehet, hogy ez mégse volt olyan jó ötlet? Mikorra bomlik ez el? Mennyi ideig tart a hatása?