Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
És tényleg ez az! ÉLelmiszermoly. Vagyis annak a hernyója. De mit keres a szobámban? Épp ma felemeltem az ágyat, nem volt semmi ételmaradék a földön, és szoktam is figyelni, hogy ne legyen ha itt eszek. Tárolni meg végképp nem tárolok fent semmi kaját. Vagy lehet, hogy van a földszinten a konyhában, és berepült ide, és lepetézett? Egyébként igen, szoktam időnként találkozni ilyennel a szobámban.
És mit lehet tenni ez ellen? Sajnos alapból írtózom mindenféle bogártól hernyótól, kiráz a hideg tőlük így eléggé nehézkes a szobámban tartózkodni, amíg tudom, hogy lehetnek. :/
Lehet. De akkoriban drukkoltam, hogy egy darabig ne jöjjön anyám látogatóba, alighanem rosszul lett volna a kukacáradattól. Én elég jól viselem az ilyesmit, eltartott egy darabig, míg rászántam magam a góckutatásra. Tudtam persze, hogy ez nincs rendjén így, csak hát lustaság fél egészség, míg tovább nem szaporodnak, már úgy is mindegy...
Az lesz. Nálam egyszer (még a régi lakásban) esténként tömegesen másztak felfelé a konyhában a falon a hernyócskák. Aztán később találtam molyos kajákat, ha jól emlékszem, az előző évről eltett karácsonyi mézeskalács volt a gócpont.
Az utóbbi napokban találtam valamiféle hernyót/bogarat/nem tudom mit a szobámban, de halvány fogalmam nincs mi lehet. Próbáltam lefényképezni, de nem látszik rendesen. Úgy néz ki, hogy van egy kb. 1 centi hosszú fehér csík, ami üreges, tehát mint egy cső, és abból jön ki valami barnás "fejű", egyébként asszem fehér kukac vagy mi. Úgy mászik felfelé lassan a falon, hogy kidugja a "fejét", és húzza fel magát. 1-1 darab szokott lenni, amit lenyomok, kiporszívóztam, felmostam, az ágy alatt nincs semmi, és pár naponta mégis látok 1-1 darabot.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet, vagy egyáltalán hol találnék valami képes oldalt, ahol utána tudnék nézni? Eléggé zavaró, és nekem nem elég, hogy lenyomogatom, szeretném tudni mi ez, és miért jöttek most elő (régebben nem találkoztam ilyennel).
Először Chrysolina sanguinolentára gondoltam, aztán nézegettem képeket, és a C. limbata talán jobban hasonlít. De még biztos megnézik hozzáértőbbek is.