Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Lakás árak szerencsére most stagnálnak a túlkínálat miatt.
Tévedés. A lakásárak évek óta csökkennek, mert az Orbán - féle hiteldömping által felvert árak irreálisak.
Azért tudom, mert most vettünk a lányomnak egy igen jó lakást, aminek az ára 2 év alatt esett 20%-kal. Azóta nem tudták eladni, de olyan jó, hogy nem hagytam ki. Tavasszal még olcsóbb lett volna.
Kérdezz meg egy ügynökséget, mennyivel több az eladó lakás, mint a vevő.
És ne a hitellel gyere, egy életet nem 30 millás kölcsönnel kell kezdeni.
Bár emlékszem, FIDESZék idején volt egy olyan nyugdíjemelés, amikor az kapta %ban a >emelést, akinek kevesebb volt. De alattuk is csak egyszer fordul elő.
Ezt jobb, ha nem emlegeted. Ez alkotmányellenes dobása orbánnak a felmenőimtől százezreket elszedett. A szociálpolitikát nem kellene belekeverni a nyugdíjrendszerbe.
A 80 éves kisnyugdíjasnak rendszeres segélyt kell adni, de nem összekuszálni a nyugdíjrendszert.
Szóval, Apám elmondhatja:
-Rosszabbul élek, mint élhetnék , de az Orbán beakasztott nekem...{{{
""Na ha jársz boltban,nézd meg,mennyibe kerülnek a bébikaják,bébiitalok,tápszerek...""" Lehet ugyan államilag támogatott gyerekbutor, gyerekruha, stb, de minha ez nem vált volna be annó....
Nem akartam reprezentatív felmérést, én a rosszabbul élő fórumozókra voltam kiváncsi, mint pl. Marslakó olvtárs, akinek fizetése alig emelkedett, viszont megélhetésének költségei az inflációnak és a piaci viszonyoknak hála jelentősen emelkedtek. Neki azt kell válaszoljam, hogy a magánszféra bérszínvonalát az állam csak közvetetten befolyásolhatja, pl. a minimálbér sávosításával (diplomás, szakképzett, képzetlen, ez már van), növelésével, a járulékok és adók csökkentésével. Az új adótörvény több évre előre garantálja a bérterhek csökkenését. Remélhetőleg jobb lesz a sorotok az asszonnyal, szurkolok!
Na bammeg panaszkottá alant, hugy más helyett fizecc többet most és panaszkocc 240-rű 120 ra csökkent a lakástámogatásod, akkó én mé fizessem a te lakáshiteled támogatását?
hm?
meg Orbánét, Áderét, miközben 100 millás kégliket abszolválnak maguknak:?
Hm??
Szal menynyenek a fideszék az ocsmány demagóg kampányukkal a pitsába és hazudozzanak egy bánya mélyérő!
Jó északát!4 óra múlva autó,irány dolgozni.Belehajtok az öregbe megint 150 km-t,meg jól összefagyok,kint kell dolgoznom.Na,valamit megpróbálok aludni én is.Jó éjt mindenkinek!
Hogy milyen igazad van, nem mas mint maga Gesztiek plakatja jo pelda, ahol tudtak 3 munkanelkuli, hajlaktalant talalni (a 4 kerek, 3 gyerek 3 szoba plakat).
Gratula.Csak egészség legyen.Karácsony előtt volt az aszzony a kicsivel kórházban,középfül gyulladása volt,feszúrták a fülét.Antibiotikumok ,gyógyszerek 30 ezer.Dokik 80 ezer,hétvégi vizsgálat 7000-res tarifával a kórházban,baba-mama szoba napi 2500 egy szaros,lepattant lukért,üzemanyag a látogatásokra számolva,telefon.Ja,a legközelebbi kórház 45 km.Ez van.A kontrollvizsgálatok azóta is mennek,90 km autózás,doki 5000/ vizsgálat.tegnap vittem utoljára,úgy néz ki meggyógyult.És ez még a szolidabb betegségek közé tartozik.
Ok, én se azért járok oda kaját venni, mert gazdag vagyok. Tehát többet dolgozom és jobban megnézem, mire költök. Netán a minőség rovására is, csak a kaján tudok spórolni. Spéci, tésztát is sokat veszek ott. Gondolom, Te is jobban odafigyelsz, mire mennyit költesz, mint régebben.
Hogy ez melyik kormány hibája? Tudja fene. De az biztos, hogy az állam nem segít. Nézd meg, hány friss diplomás dolgozik a Call Centerekben. Az ugye a megoldás, hogy a közszférából az 50 felettieket megpróbálják elküldeni, hogy a kezdőknek legyen melójuk. Meg ha már diploma, mennyibe kerül a közoktatás? Csak a tankönyveket nézzük, mert azt meg kell venni az legalább az általános iskolában.
Biztos vagyok benne, hogy aki nem tud többet dolgozni mint régen, vagy nem csökkent az eltartottjai száma, mint nekem, annak nehezebb.
"...Tavaly októberig a párom GYES-en volt.22 ezer forintot kapott havonta.Na ha jársz boltban,nézd meg,mennyibe kerülnek a bébikaják,bébiitalok,tápszerek..."
Na ja, talán hamarossan mi is ez elő nézünk, gyülytök is rá rendessen.
Tavaly októberig a párom GYES-en volt.22 ezer forintot kapott havonta.Na ha jársz boltban,nézd meg,mennyibe kerülnek a bébikaják,bébiitalok,tápszerek,meg egy csomó dolog ,ami kell egy kisgyereknek,ezeket is az élelmiszerhez vettem,mert ezeknek is nőtt az ÁFA-ja.Reggeli legyen 200,ebéd 400,vacsora 400.30 ezer 1 hónapban 1 felnőttre számolva,és ebben nincs nagy luxus.
Mért nem érted szegényt? 180-200 Ft a kenyér kilója. Kivéve, ha épp jársz a Tescoban, mert ott van 76 forintért is. De ez ugye idö, ami meg pénz. Szóval, többe van a kaja, mint pár éve. Te hol veszed az ennivalót, hogy nem érzed?
Igazad van. Aki nem boldog öse, rokona ismerőse senkinek, meg nem lop csal ilyesmi, annak kétszer - háromszor annyit kell dolgozni, ugyanazért az életszinvonalért. És a kormány nem segít minket. Csak a nagyokat segíti, meg azt akinek van valamilye, az átlagembert nem.
Ja bocs,nem azért írogatok tovább,mert bocsánatkérést vagy bármi mást várnék tőled.Beszélgetünk,vagy mi a rossebb.Vitának nem látom nyomát.Távol álljon az is tőlem,hogy győzködjelek.1/2 4-kor meg még veszekedni sem illik.
ha a 4 év alatt emelkedett volna a fizetésem,azt sem a kormánynak kellene megköszönnöm,mert nem tesz semmit azért,hogy több,jobban fizető munkám legyen.Hogy nem emelkedett,ahhoz sincs semmi köze.Nem hozott közvetlen anyagi gyarapodást.Hát nem.Veszteséget,na azt hozott.Az elmúlt 2 évben a 3%-os ÁFA emelés miatt 70-80 ezer forinttal többet fizettem a kajáért,rendben,most csökken,már ahol.Nem minden boltban veszed észre.nincs olyan illeték,aminek ne nyomták volna fel az árát,cégként sokat fizetek.A kocsim súlyadóját szerinted mennyivel emelték?800-ról 1200 forintra.Azért akinek csak az inflációval megegyezően nőtt a jövedelme,az is megérezte ezeket.de mondjuk akinek megduplázták,vagy csak 50 %-al emelték,na hát azoknak elhiszem,hogy nem lett rosszabb.de ha a szüleim nyugdíjemeléseit nézegetem,meg nőtt reálértékben,hát nem állítanám,hogy javult a kassza,nem ezt hallom tőlük.
Hát, akik valóban rosszabbul élnek, tényleg nem tudnak internetezni, ha nem volna titoktartás, tudnék néhány címet, ahol se villany, se fütés. Gondolok itt a 80 év körüli nyugdíjasokra, mivel ők már nem tudnak magukon segíteni és nekik nagyon alacsony a nyugdíjuk. De erről valamennyi kormány tehet. Ha bejön valami váratlan kiadás, végük. Bár emlékszem, FIDESZék idején volt egy olyan nyugdíjemelés, amikor az kapta %ban a >emelést, akinek kevesebb volt. De alattuk is csak egyszer fordul elő.
Én meg változatosabban élek, mint 4 éve, mert több mindent csinálok, hogy szinten tudjam magam tartani / a hagyományos Tv szintjén, ugye... /. Igaz, azóta már a csemeték is dolgoznak, és nem tudom, miért nem lett ettől sokal jobb az életszinvonalam. Elvégre már csak magamat kell eltartani. De rosszabb nem lett, talán kicsivel jobb. De ez nem a kormány érdeme, én bővítgetem az ügyködéseim körét.