Keresés

Részletes keresés

Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.04.27 0 0 717

A termékismertető szerint valóban kalapácsmechanikával rendelkezik. Érzetre mégis egész más, mint a Casiók, Yamahák vagy éppen az Orla Stage Player (közben ezt is volt alkalmam "megnyomkodni").

Előzmény: MidiTom (716)
MidiTom Creative Commons License 2011.04.27 0 0 716

"A Korg talán legolcsóbb digitális zongorája az SP170, kevéssel 150e Ft felett elérhető. Meglepődve tapasztaltam, hogy a billentyűzet nem kalapácsmechanikájú"

Az SP 170-ben RH típusú kalapácsmechanika van. Persze, nem akkora királyság, mint az RH3, de azért kalapácsos.

Előzmény: Kostyán Tivadar (715)
Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.04.26 0 0 715

Szeretném megosztani veletek néhány nappal ezelőtt szerzett hangszerpróbálgatási élményeimet, melyet egy budapesti hangszerboltban szereztem (Eldoradomusic), egyben ismertetném a digitális zongorák kínálatát kb. 250e forintig. Elöljáróban annyit, hogy:

1. Az ismertető nem teljes.

2. Sajnos igencsak kijöttem a gyakorlatból, így nem tudtam színvonalasabb darabokat játszani. Éppen ezért szinte kizárólag fejhallgatóval próbálkoztam.

Az egyik legolcsóbb digitális zongora a Casio CDP-100. Általában állvánnyal árusítják, ára akár 140e Ft alatt is lehet. Mindenféle "csicsától" mentes, de a zongorázás legfontosabb kellékeivel (tisztességes zongorahang, kalapácsmechanikát jól utánzó billentyűzet) rendelkezik. 3 pedál nem csatlakoztatható hozzá, de a zongora jobb pedáljának funkcióját ellátó kis "taposó" igen. A 32 hang polifónia elegendő, esetleg hangszínrétegzésnél lehet kevés. Kellemesen csalódtam a hangszerben.

A CDP-200R kíséretautomatikás szintetizátor és digitális zongora egyben. Lényegében a CTK-5000 kisszinti zongorabillentyűzetes változata. A polifóniafok 48, összetett hangszíneknél viszont csak 24. A hangszínek száma több mint 600, a stílusoké 200. Samplerrel is rendelkezik. Érdekes lehetőség az egyéni skálák szerkesztése. Későn vettem észre a hangszert, így már nem tudtam kipróbálni. Nagyon kedvező az ára, állvánnyal együtt 170 ezer alatt elcsíphető.

A Casio egy szinttel feljebb lévő zongorája a PX-130. 16 hangszínnel rendelkezik, a polifóniafok akár 128 is lehet. Alapára nem sokkal magasabb, mint a CDP-100-é, de ez nem tartalmazza az állványt. "Feltupírozva" (állvány, 3-pedálos egység) már 200e Ft feletti árat kapunk. Ezen a gépen nem játszottam, csak nagy testvérén.

A Casio PX-330 a PX-130 sok hangszínnel és kíséretautomatikával felvértezett változata. Ez állvánnyal és 3-pedálos egységgel már 250e Ft felett van, de "csupaszon" is több mint 200 ezret kell fizetni érte. Ami azt illeti, próbám során sem billentésben, sem zongorahangszínben nem éreztem nagy különbséget a legolcsóbb Casióhoz képest. A hangszínek száma kicsit kevéske, csak 250,  stílusból 180 áll rendelkezésre. (A CDP-200R több mint 600 hangszínnel rendelkezik.)

Vannak eleve állvánnyal és 3 pedállal kínált Casio-zongorák is, ilyen például az AP-220 vagy a PX-730. Mindkettő 250e Ft körül van.

A Korg talán legolcsóbb digitális zongorája az SP170, kevéssel 150e Ft felett elérhető. Meglepődve tapasztaltam, hogy a billentyűzet nem kalapácsmechanikájú, valahol félúton van a szinti- és a zongorabillentyűzet között. Nem játszottam rajta.

A Yamaha 200e Ft alatt elérhető hangszere az YDP-141. Külsőleg komoly hangszer benyomását kelti, lényegében egy digitális pianinó. A billentyűzetet használaton kívül fedél védi, alaptartozák a 3-pedálos egység. Kellemes a billentés, szép a zongorahang, a 64 hang polifónia bőséges.

Az YDP-141 közeli rokona a valamivel olcsóbb és még inkább helytakarékos YDP-S31. Az állvány és a 3-pedálos egység itt is alaptartozék. Nem játszottam rajta.

Az YDP-161 az YDP-141 kissé nagyobb tudású változata. Kicsit több hangszínnel (6 helyett 10) rendelkezik, izmosabb a hangszórója, és elvileg jobb a billentyűzete. Akár 128 hang is szólhat egyszerre. Én (fejhallgatón keresztül) nem igazán éreztem különbséget az YDP-141-hez képest.

A Yamahának is van zongorabillentyűzettel rendelkező kíséretautomatikás hangszere, ez a DGX-640. Szerencsével 200e Ft alatt megvehető. Az árban benne van az állvány és a pedál is. Akár 3-pedálos egység is vásárolható hozzá. Sajnos a közvetlenül választható (ún. panelhangszínek) száma mindössze 142, a stílusoké 165. A próbára nem maradt idő.

A zongorabillentyűzetek után ócskának tűntek a szintibillentyűzetek. Ilyennel rendelkező hangszert (pl. Yamaha NP-30, NP-V60, NP-V80, Casio WK-200) zongorázásra nem javaslok.

Remélem, segítettem azoknak, akik digitális zongora vásárlása előtt állnak. De kizárólag a fenti sorok alapján senki ne döntsön, próbálgassátok a hangszereket!

maranello79 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 714

Valóban:)

149.000Ft.

Előzmény: kocka70 (705)
TexisAlfréd Creative Commons License 2011.04.17 0 0 713

Roland SRX02 Concert piano bővítő kártya 50 kiváló koncert zongora, piano hangszínnel. Kompatibilis az összes SRX kártyát fogadni tudó szintetizátorral, zongorával, hangmodullal. Néhány példa: FANTOM-S/X/G, XV-5080,5050,2020, XV-3080, XV-88, VR-760, RD-700,SX,GX, Juno Stage, Juno G, Juno GI, Sonic cell, V Synth Néhány hangminta az alábbi linken meghalgatható: http://media.roland.com/en/IT/SRX_IT/index.html Ár 40.000 FT

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken:

n.csongor@vipmail.hu

70/2602197  

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.08 0 0 712

Jó helyen keresgélsz, egyfelől Channel-eknél lehet ki be kapcsolni a sávokat:

másrészt lehet, hogy a beállítások részre is el kell kalandozni, megmondani, hogy melyik csatornákat használja a Guide funkcióhoz:

érdemes lehet a dalból másik verziót keresni, mert abban lehet máshogy van a sávok és lehet pont jól, és nem kell semmit állítgatni.

jó éjt :) - vár a könnyű álom

Előzmény: Giggaláma (711)
Giggaláma Creative Commons License 2011.04.07 0 0 711

midiTom, Orwell, köszönöm a válaszokat. Letöltöttem és átfutottam a kézikönyvet, beszereztem ezt a csomagot

http://isohunt.com/torrent_details/91304209/Zene+HU+2+%28Karaoke%29?tab=summary

és egy usb-memóriával feltöltöttem a nótát (nóta bene, "Könnyű álmot hozzon az éj" a dal valódi címe). A zongora lejátsza, és kottát is mutat, igaz nem minden hangot. A "Guide"-ot bekapcsolva mutatja a leütendő billentyűket, de mindet bal kézre (gyakran három-négy hangot is egyszerre) ami nyilván nincs rendjén. Próbálkozom a kotta alatti menüvel, van ott két "Chanel" nevű paraméter, azzal kisérletezem még kicsit.

Nem nagyon bízom ebben a dologban, attól félek, túl nehéz lesz ez a darab ahhoz, hogy csak a jelzőfényekkel megtanítsa nekem a zongora. Érdemes lenne esetleg valahol másik kottát vadásznom? Ja, és nem akarom kikerülni a kérdést, luxusprosti, ja, olyasmi :) Csak becsúszott egy gyerek, és neki szoktam altatót énekelni, és ehhez lenne a hangszeres kiséret.

Előzmény: Törölt nick (710)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 710

te valami luxusprosti vagy?

de hogy kérdésedre válaszoljak:

- le kellene valahonnan töltened a művet (egyébként szerintem nincs Charlinak Altató című dala?!) .mid (vagy .kar) formátumban

-az USB meghajtóról lejátszva lehet használni a Guide funkciót

Előzmény: Giggaláma (708)
MidiTom Creative Commons License 2011.04.07 0 0 709
Előzmény: Giggaláma (708)
Giggaláma Creative Commons License 2011.04.07 0 0 708

Yamaha CVP-509

Előzmény: MidiTom (707)
MidiTom Creative Commons License 2011.04.07 0 0 707

Kéne tudni a hangszer típusát.

Előzmény: Giggaláma (706)
Giggaláma Creative Commons License 2011.04.07 0 0 706

Sziasztok! Előrebocsátom, hogy előfordulhat, hogy topikot tévesztettem, és szivesen fogadok mindennemű útbaigazítást arra nézvést is, hogy hol lenne helyénvalóbb feltenni a kérdésemet. 

A kérdés pedig inkább kérés: Ahol most lakom, ott áll a nappaliban egy Clavinova. Használhatnám, ha tudnám hogyan kell. Rá szeretnék szánni heti 4-5 órát, hogy gyakoroljak rajta, és azt a célt tűztem ki magam elé, hogy Charlie Altató című slágerét elprüntyögöm rajta pár hónap múlva. A zongorán van LAN és USB port is, valahogyan biztosan rá lehetne tölteni a dalt, és célirányosan azt gyakorolgatnám. Már találtam olyan funkciót a zongorán, amikor a billentyűk feletti ledek mutatják a következő hangot, a zenekar kísér, és ha melléütök, megvárja, míg javítok.

Amint előre jeleztem, teljesen n00b a kérdés, nagyon hálás lenék mindenféle segítségért, pl villanyzongora-ostobáknak típusú linkekért, how-tokért, stb. 

Köszönöm előre is!

kocka70 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 705

kedves maranelo, csak azt nem látom, Te mennyiért adnád.

üdv. Kocka

Előzmény: maranello79 (702)
krezidiesel Creative Commons License 2011.04.04 0 0 704

692-es hsz.

Előzmény: Beuska74 (703)
Beuska74 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 703

Digitális zongora vásárlás előtt állunk, kislányunk zongorázni tanul, nagyon lelkes, és szeretnénk otthonra egy gyakorló zongorát.

A Yamaha YDP 141, 161 vagy CLP 320 között választanánk.

Van-e valakinek személyes tapasztalata ezen típusokkal kapcsolatosan, amit megosztana velünk? ELőre is köszönöm a segítséget!

maranello79 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 702

Digitális zongora fantasztikus áron!!!

Figyelem!
Eladó egy tükörfényű fekete digitális zongora.
CLASSIC Cantabile DP100
A hangszer nagyon szép állapotban van,minden funkciója tökéletesen működik.Ideális hangszer lehet a kezdő zongoratanuláshoz,vagy a már megszokott szintetizátor funkciók(ritmuskíséret,dalfelvétel stb...) kalapácsmehanikás billentyűzettel való párosításra is:)

A hangszer bolti ára 239.900Ft
http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=17&&ter_id=1801

Most nagyszerű áron juthat hozzá!!!
AJÁNDÉK!!!
A zongorához ajándékba adom a képen látható,szintén tükörfényű,fekete,állítható magasságú zongoraszéket,melynek értéke 20.000Ft felett van!!!
Műszaki adatok,leírás:
Billentyűzet: 88 természetes súlyozású kalapácsmechanika
3 pedál
48 memória tároló hely
64 szólamú polifónia
Beépített 2 x 25 Watt hangszóró
142 hangzás / 100 stílus (ritmus)
DSP effekt
Kettős hangzás
Billentésérzékenység (Touch Response)
Record és Playback vezérlő (2 jel)
Beépített metronóm
Felvétel és lejátszás funkció
Nagy megvilágított LCD kijelző hangjegyábrázolással
Beépített billentyűzet fedél
Csatlakozás: 2 fejhallgató kimenet, Aux-Out pedál, MIDI in/out
Méret: 1380 x 830 x 520 mm
Súly: 61 kg

A hangszer mérete és súlya miatt csak személyes átvétel lehetséges!
A terméket máshol is hirdetem!

TexisAlfréd Creative Commons License 2011.03.28 0 0 701

Roland  SRX02 Concert piano bővítő kártya

Roland SRX02 Concert piano bővítő kártya 50 kiváló koncert zongora, piano hangszínnel Kompatibilis az összes SRX kártyát fogadni tudó szintetizátorral, zongorával, hangmodullal. Néhány példa: FANTOM-S/X/G, XV-5080,5050,2020, XV-3080, XV-88, VR-760, RD-700,SX,GX, Juno Stage, Juno G, Juno GI, Sonic cell, V Synth Néhány hangminta az alábbi linken meghalgatható: http://media.roland.com/en/IT/SRX_IT/index.html

Ár 45.000 FT

texis@freemail.hu

70/2602197 

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 700
Előzmény: sonaj70 (699)
sonaj70 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 699

Köszönöm a válaszodat.

"bármelyik MIDI-s programot használhatjátok" - ebben tudnál egy kicsit segiteni.

Teljesen kezdők vagyunk e téren.

Tudnál javasolni jó, és elérhető MIDI programot?

Köszönöm szépen.

Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 698

Meg, "rendes" MIDI eszközként látszódik, bármelyik MIDI-s programot használhatjátok.

Előzmény: sonaj70 (697)
sonaj70 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 697

Hello

Gyereknek zongora tanuláshoz keresünk eszközt.

A Casio PX-130-at néztük ki.

Zongora mellet jo lenne, ha lehetne szintetizátorként is használni.

Akár ugyis, hogy a hang eszköz PC volna, es csak midi keyboardkent mukodne a zongora

Megoldható a fenti CASIO-val?

Keresnék ingyenes vagy olcsó jó MIDI programokat, ami támogatja ezt a zongorát.

Köszönöm

krezidiesel Creative Commons License 2011.02.07 0 0 696

A DGX 640 elgondolkodtató, főleg, hogy 200eft alatt is meg lehet már venni újonnan.

Ha meglesz a Tied, kiváncsi vagyok a tapasztalataidra!

Előzmény: davostino (695)
davostino Creative Commons License 2011.02.02 0 0 695

Őszintén szólva nem nagyon, csak annyira, amennyit az interneten össze lehet róla szedni. Valamiért a KORG-okat kihagytam, mert amiket találtam ebben az árfekvésben hangszereket kétesek voltak a számomra. A Korg a drágább eszközeiben adja ki a minőséget és a nevet is jócskán meg kell fizetni, hasonlóan, mint a Rolandnál. Meg láttam pár elijesztő videót is (http://www.youtube.com/watch?v=X1JRyf2D2Iw), amik miatt nem foglalkoztam velük. Véleményem szerint ebben a kategóriában a hangjukat és a minőségüket veri a Yamaha.

Előzmény: krezidiesel (694)
krezidiesel Creative Commons License 2011.02.02 0 0 694

Korg SP 250-est nem ismered?

Előzmény: davostino (692)
TexisAlfréd Creative Commons License 2011.02.02 0 0 693

Eladó: Roland SRX02 Concert piano bővítő kártya 50 kiváló koncert zongora, piano hangszínnel Kompatibilis az összes SRX kártyát fogadni tudó szintetizátorral, zongorával, hangmodullal. Néhány példa:

FANTOM-S/X/G, XV-5080,5050,2020, XV-3080, XV-88, VR-760, RD-700,SX,GX, Juno Stage, Juno G, Juno GI, Sonic cell, V Synth

Néhány hangminta az alábbi linken meghalgatható:

http://media.roland.com/en/IT/SRX_IT/index.html

Ár 45.000 FT

texis@freemail.hu

70/2602197

davostino Creative Commons License 2011.02.02 0 0 692

Egy nagy áruház járás után, ahol a 130-240.000 közötti digitális zongorákat néztem meg az alábbiakat tapasztaltam:

Először Casio CDP-200-ast szerettem volna venni, de hamar elment tőle a kedvem (még szerencse, hogy nem rendeltem meg interneten). Sajnos a hangja nem volt megnyerő és a billentyűi sem a legjobbak. Erről hamar letettem, tán ha fél percig se hallgattam, mert annyira kiábrándító volt. De ugyan ez volt a helyzet az Orla Stage Playerrel vagy a Hemingway 201-esével. Ezeket nem szabad megvenni olyan embereknek, akik adnak valamit a zongora hangra, mert valamelyik szinte katasztrófálisan gyengén szól. A furcsa viszont az volt, hogy a Casio CDP-100-as pedig nem szólt olyan rosszul, mint a 200-as, de számomra azért így is elég gyenge volt a minősége (rettentően érzékeny vagyok a rossz minőségű hangokra és apró különbségek is hamar feltűnnek). Az Orla és a Hemingway billentyűi szintén nagyon rosszak voltak. Mintha nem is zongorázásra tevezték volna őket.

Na jöjjön a középosztály, hangzásban, ebben az árkategóriában. Ezek a Yamaha P95 és a Casio Px130 Privia. Mindekettő egy kompakt kis hordozható szerkezet, amikhez állványt kell venni, ha csak nincsen otthon, mert az nem tartozéka. Ez emelheti az árat mondjuk egy 10-essel. Ezeknek a billentyűi között nagy különbség nem volt, mindkettő egyformán jó. Hangzásban viszont volt. Sajnos a P95-nek a hangszorói miatt egy picit olyan műanyag dobozhangja volt. A Casio viszont szépen szólt. Sőt külön jó még benne, hogy hangolható és picit többet is tud, mint a P95. Nekem a Privia hamar elnyerte a tetszésemet. Sok oka van, hogy miért nem ilyet választok, de ez csak az én céljaim miatt van.

Na és számomra a kettő legjobb: a Yamaha YDP-141 és a DGX 640. Ezek ebben az árban a csúcsok szerintem. Az YDP nagyon-nagyon szépen és tisztán szól.  A billentyűi nagyon jók és ezért az árért egy nem csak gyönyörűen szóló, de egy nagyon jó formatervezésű darabot is kapunk, mely egy lakásban nagyon szépen tud mutatni. A hangjáról még csak annyit, hogy kb. amikor meghallottam éreztem azt, hogy mosolyognom kell magamban, mert annyira tetszik. A DGX egy hajszálnyít szól csak gyengében (de ez csak a másabb hangszórók miatt van). A billentyűi szinte teljesen ugyanazok. A zongorahangja a 640-esnek is nagyon szép és rengeteg dolgot tud. Ennek nagy előnye, az YDP-vel szemben, hogy ez egy hordozható darab és mivel nekem ez is szempont volt így ezt választom inkább. Szándékosan közvetlenül az YDP után hallgattam meg ezt és tényleg nagyon hajszálnyi az eltérés a kettő között és azt kell, hogy mondjam, hogy nem lesz ez a tudat zavaró számomra. Sőt! Örülök, hogy egy ilyen szépen szóló, ilyen technikám lehet. Bár nem kérdés választhatnám, az YDP-t is, de mivel gyakran költözöm így nem árt, ha meg is lehet mozdítani. Illetve fontos az, hogy a DGX rengeteg olyan dologgal rendelkezik, amit remélhetőleg fogok tudni alkalmazni.

Remélem nem vezettem meg senkit, ezek csak a személyes tapasztalataim és kérek mindenkit, hogy így is kezelje ezt! Üdv! D.

krezidiesel Creative Commons License 2011.01.29 0 0 691

Ennyire azért nem sietek, Húsvétra igértem a kiscsajnak.

Itt azért eléggé szélsőségesek róla a vélemények:

http://www.harmonycentral.com/products/62452

Találtam most egy Korg SP 250-est is arról nem irnak ennyire szélsőségesen:

http://www.harmonycentral.com/products/63947

Előzmény: szimizso1 (690)
szimizso1 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 690

Akkor hajrá!:-)

Előzmény: krezidiesel (689)
krezidiesel Creative Commons License 2011.01.27 0 0 689

Az eladó elmondása szerint otthoni gyakorló hangszer volt az RD 300.

(látatlanban én is nagyon szép vagyok...)

A mobil hangszer a mi igényeinknek jobban megfelelne. 

Előzmény: szimizso1 (688)
szimizso1 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 688

Nem rossz választás, de még mindíg a nem a hordozható mellett döntenék.

Előzmény: krezidiesel (685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!