E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Magyarul beszélni is majdnem elfelejtettem , nem hogy írni! A szüleim igaz magyarok, de csak voltak, a testvéreim jó tanulók , nekem, más sors jutott. A fiam is sokat felejtett gyerekkora óta, kint él. Példát írok neked hogy beszéltem, ( csontvájz = csontváz , öcsém kidőlt a nevetéstől ! ) erről ennyit! Az igaz magyar megérti , tele írt hibával is, márt csak töröm a magyart !!!
(Miatyánk)
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.
Egyházak elhagyása, nem Isten megtagadása !!! (Szabad akarat, döntése ! )
1. Korintusiaknak írt levél : 3. fejezet: 16,17 versek
16 Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek? 17 Aki lerontja az Isten templomát, azt Isten elpusztítja. Isten temploma ugyanis szent, s ti vagytok az.
Jelenések könyve: 18: fejezet: 4 verse
A keresztények figyelmeztetése.
4 Egy másik szózatot is hallottam az égből, ez így hangzott: „Én népem, vonuljatok ki onnét, nehogy részetek legyen bűneikben, és benneteket is érjenek csapásaik!
Ahogyan olvasgatom a Fórumot, rájöttem mennyi mindent nem tudnak az emberek!
Feltettem magamban egy pár kérdést ? Isten = Teremtő létezésével kapcsolatban???
Ó Ember tudod - e , hogy fönt a menyben , akár testi akár szellemi ,beszéd nélkül is megértik
egymás gondolatait ? 1 perc sem kell emberi testet, szellemire változtatja? Tudjátok – e hogy a Földön is jól
működnek, mint szellem ? Beszédet is tudják irányítani, persze nem mindenkinél alkalmazzák !
Bibliából képesek idézeteket meg világítani ! (2009 . 8. 1. ) 5 Mózes: 16: fejezet: 18.vere
A bírák.
18 Minden városban, amelyet az Úr, a te Istened ad majd minden törzsednek, jelölj ki bírákat és elöljárókat, hogy igazságos ítéletet hozzanak a népnek.
1 Ifjúságom óta sokat gyötörtek – Izrael elmondhatja –, 2 ifjúságom óta sokat gyötörtek, de el nem tiportak. 3 A szántók a hátamon szántottak, s hosszú barázdákat vontak. 6 Legyenek, mint a fű a tetőn, amely elszárad a keleti szélben: 7 nem tölti meg markát annak, aki learatja, és ha kévét akar, nem lesz tele karja. 8 Akik arra mennek, nem köszönnek így: „Az Úr áldása van rajtatok!” De mi megáldunk titeket az Úr nevében.
1 (Zarándokének.) Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint Sion hegye, amely nem inog meg, hanem áll örökké. 2 Jeruzsálemet hegyek övezik: így veszi körül az Úr népét most és mindörökké. 3 A gonoszság uralma nem marad meg azon a földön, amely az igazaknak jutott: nehogy az igazak keze is a gonosz után nyúljon. 4 Tégy jót, Uram, a jókkal, azokkal, akiknek a szíve tiszta! 5 De akik hajlanak a görbe utakra, azokat űzd el, Uram, a gonosztevőkkel együtt!
Énok felvétele a hetedik égbe 1. És felemelt innen az a két férfiú, és felvitt a hetedik égbe. És nagy fényességet láttam, és testetlen egész tüzes sereget, uradalmakat és a rend hivatalnokait, arkangyalokat, szeráfokat, a sok szeműeket és az ófanok fényes állóhelyét, és megrémültem és reszkettem. És a két férfiú közéjük helyezett. 2. És így szóltak hozzám: „Légy bátor, Énok, ne félj!” - Megmutatták nekem távolról az Urat, amint magas trónján ült. Mert mi lehet a tízedik égben, ahol Úr lakozik?
3. A tizedik égben van az Isten, az (az ég) héber nyelven Aravoth. (*3) Aravoth: „a Teremtés Atyja.”
4. És az összes mennyei seregek rendjeik szerint fellépvén a tíz lépcsőfokra meghajoltak az ÚR előtt, és azután visszatértek helyükre örömben, vidámságban és határtalan fényességben, majd lágy és gyengéd hangon énekelve dicsőítő szolgálatot végeztek neki.
1. Az a két férfi szárnyain felvitt és letett az ötödik égben. És számos sereget láttam ott amelyeket Egrigoroknak [Virrasztóknak] hívnak. Az ábrázatuk olyan, mint az emberek ábrázata, a nagyságuk nagyobb a nagy óriásokénál. 2. Az arcuk szomorú és az ajkuk állandóan hallgatag. És nem volt ott dicsőítés az ötödik égben. 3. És így szóltam a velem levő két férfiúhoz: „Mi a magyarázata, hogy ezek ennyire nagyon szomorúak, hogy csüggeteg az arcuk, és hallgatag az ajkuk, és miért nincs dicsőítés ezen a mennyen?” - És a két férfiú ezt felelte nékem: „Ezek az Egrigorok, akik (közül) kétszázan, a Sátán(i) fejedelmeikkel együtt elpártoltak a Fény Urától. És hasonlóak azokhoz, akik lementek, mint foglyok a celláikba, akik a második égben vannak bebörtönözve nagy sötétségben. És hárman közülük az Úr trónjától lementek a Hermon helyére és megszegték a Hermon hegyén tett ígéretüket, látták az emberek lányait, hogy azok mennyire szépek; és feleségeket vettek maguknak és a föld beszennyeződött tetteik által. Akik idejében törvénytelenségek, fajkeveredés (fajtalanság) volt, óriások jöttek világra, és hatalmas szörnyek születtek, és nagy háborúságtámadt . 4. És ez az, amiért az Isten kárhoztatta őket nagy ítélettel; fivéreik pedig gyászolnak és (a vétkezők) meg lesznek büntetve Úr nagy napján.” 5. Én pedig így szóltam az Egrigorokhoz: „Láttam fivéreiteket, és megismertem cselekedeteiket, és ismerem gyötrelmeiket, és imádkoztam értük. De az Úr ítélte el őket a föld alatt, amíg az ég és a föld el nem múlik örökre.” 6. És mondtam: „Miért várjátok hát fivéreiteket, ahelyett hogy az Úr színe előtt szolgálnátok?” - Kezdjétek el hát szertartásotokat, és teljesítsétek szolgálatotokat az Úr színe előtt, hogy fel ne haragítsátok egészen Uratokat, az Istent.” 7. Hallgattak dorgálásom tanácsaira, és négy rend szerint elhelyezkedtek ebben az égben. És íme, amíg ott álltam azokkal az férfiakkal, egyszerre négy kürtöt kezdtek fújni nyolc szólamban, nagy hanggal, és az Egrigorok egyetlen hangon énekelni kezdtek. És hangjuk feljutott az Úr színe elé, siralmasan és meghatóan.
Felvették Énokot és újra letették a hold pályájának keleti részénél. 1. A holdnak pedig más számbeli rendjét mutatták meg nekem azok a férfiak, tizenkét nagy kaput, nyugatról keletre koronázva, amelyeken a hold bejön és kimegy összhangban az évszakok szokásos idejével. 2. Az első kapun keletre pontosan 31 nap, a másodikon pontosan 35 nap, a harmadikon kivételesen 31 nap, a negyediken pontosan 30 nap, az ötödiken kivételesen 31 nap, a hatodikon pontosan 31 nap, a hetediken pontosan 30 nap, a nyolcadikon kivételesen 31 nap, a kilencediken éppen 31 nap, a tizediken pontosan 30 nap, a tizenegyediken kivételesen 31 nap, a tizenkettediken pontosan 22 nap jön be. 3. És a nyugati kapukon szintén, a körjárása és a keleti kapuk száma szerint. Így megy be a nyugati kapukon és végzi be a napévet, 365 és fél napot. De a hold évnek 354, tizenkét hónapos, 29 naposnak számított hónapja van. És hiányzik belőle a szoláris ciklus 12 napja, amely a hold epakta minden évben. 4. Így a nagy ciklus 532 évet tartalmaz. 5. Három évig egy negyed nap marad ki, a negyediket pontosan kitölti. 6. Ezért elvétettek az évből és az égből, három évre, nem számítanak a napok számába, mivel megváltoztatják az év évszakait, két újhold holdtöltekor, másik két újhold a fogyatkozáskor. 7. Amikor véget ér a nyugati kapu, visszafordul, és világosságával a keleti felé megy. Így jár körbe nappal és éjjel, összhangban a égi ciklussal, alacsonyabban minden ciklusnál, de gyorsabban, mint a 7 égi szél, a szellemek és elemek, és repülő agyalok, mindegyik 6 szárnnyal. És a holdnak hétszeres belépése (interpolációja) van, és forgási periódusa 19 éves. 8. És kezdi, újra előröl.
11 El onnét, el onnét! Gyertek onnan, s ne érintsetek semmi tisztátalant. Vonuljatok ki közülük, s tisztuljatok meg, akik az Úr edényeit hordozzátok.
János jelenések:18:fejezet:1-24
( 1-5 versek )Babilon bukásának meghirdetése.
18 1 Ezután láttam egy másik angyalt, amint alászállt az égből. Nagy hatalma volt, s fénye beragyogta a földet. 2 Teljes erejéből kiáltozott: „Elesett, elesett a nagy Babilon! Ördögök tanyája lett, minden tisztátalan szellem hajléka, minden tisztátalan madár fészke, minden tisztátalan és gyűlöletes állat odúja, 3 mert erkölcstelensége tüzes borából minden nemzet ivott, vele paráználkodtak a föld királyai, és a föld kereskedői meggazdagodtak határtalan fényűzéséből.”
A keresztények figyelmeztetése.
4 Egy másik szózatot is hallottam az égből, ez így hangzott: „Én népem, vonuljatok ki onnét, nehogy részetek legyen bűneikben, és benneteket is érjenek csapásaik! 5 Bűneik az eget verik, de az Úr számon tartja gonoszságaikat.
Második példabeszéd: A Választott. A bűnösökés igazak sorsa.Új ég és új föld.
45.1.És ez a második példázat azokról, akik megtagadják a szentségesek lakhelyének és a Szellemek Urának nevét. 2. És a mennyekbe fel nem mennek, sem a földre le nem hullanak: Ez lesz a sorsa a bűnösöknek, akik megtagadták a Szellemek Urának nevét, akiket a nyomorúság és csapás napjáig őrizetben (tartanak). 3. Azon a napon a Választottam fog majd a dicsőség trónjára ülni. És megpróbálja munkáikat, és nem találnak lakóhelyet. Akkor megkeményedik a bennük lévő szellem, amikor meglátják a Választottamat mindazokban, akik dicsőséges nevemet hívták. 4. Azon a napon azt okozom, hogy Választottam közöttük (ti. igazak) lakjon. És megváltoztatom a mennyet, azt örök áldássá és világossággá teszem. 5. És megváltoztatom a földet, és áldássá teszem azt: és azt okozom, hogy kiválasztottaim lakják azt:de a bűnösök és a gonoszságokat cselekvők nem teszik be oda lábukat.6. Mert békességgel elégítem ki igazságosaimat, és azt okozom, hogy előttem lakjanak; de a bűnösök ítélete is készen áll már, hogy kipusztítsam őket a föld színéről.
ÉNOK könyve.72: fejezet: 1- 11.versek Jeremy Kapp Revised English verziójának magyar fordítása
( 1-2, 4-5, 7-10.versek. )
1 És miután a gyermek negyven napot töltött Nir födele alatt, az ÚR ezt mondta Mikáelnek: „Menj le a földre, Nirhez, a paphoz, és fogd az én fiamat, Melkizedeket, aki vele van, és helyezd el őt az Éden paradicsomában, mert elközeledett az idő, és minden vizet a földre bocsátok, és minden, ami a földön van, el fog pusztulni. 2 (És egy új népességet támasztok fel, és Melkizedek lesz a főpapja annak a családnak, ahogyan Szet volt nekem az ő családjában.”) 3 És Mikáel elsietett és eljött az éj folyamán, és Nir az ágyában aludt. És Mikáel megjelent neki és ezt mondta neki: „Az ÚR ezt mondja neked, Nir: „Küldd a gyermeket hozzám; [akit] a te gondjaidra bíztam.””4 És Nir nem tudta, hogy a főkapitány, Mikáel beszélt hozzá, és a szíve zavarban volt, és megszólalt: „Ha a nép tudására jut a gyermek [az ő kiléte], és elfogják őt, akkor meg fogják ölni. Mert ennek a népnek igen tekervényes a szíve az ÚR színe előtt. És Nir tovább beszélt ahhoz, aki megszólította őt: „A gyermek nincs velem, és én nem tudom azt, hogy ki vagy te, aki hozzám beszélsz.” 5 És az, aki hozzám beszélt, válaszolt: „Ne félj, Nir, én vagyok az ÚR főkapitánya. Az ÚR küldött engem, és elviszem ma a gyermeket, és elmegyek ővele, és az Éden paradicsomába helyezem őt, és ott fog maradni mindörökké.”6 És a tizenkettedik nemzedék idejében, és ezer és hetven év elteltével, abban a nemzedékben egy igaz ember fog megszületni, és az ÚR azt fogja neki mondani, hogy menjen ki arra a hegyre, ahol bátyádnak, Noénak a bárkája megállapodik majd, és ott egy másik Melkizedeket fog találni, aki hét éve él már azon a helyen, elrejtve magát a bálványimádó emberek elől, hogy ne ölhessék őt meg, és ki fogja vezetni őt onnan, és pappá lesz, és ő lesz az első királya Szálem városának, ennek a Melkizedeknek a rendje szerint, akivel [ez] a papság kezdetét vette. És 3432 esztendő fog eltelni addig az időig a kezdettől és Ádám teremtésétől.7 És attól a Melkizedektől kezdődően tizenkét pap lesz majd a nagy Igumen eljöveteléig, vagyis addig a nagy vezetőig, aki mindent elhoz majd, fizikait és szellemit. 8 És [ekkor] Nir megértette az első álmát, és hitt abban, és Mikáelnek ekként válaszolt: „Áldott az ÚR, aki ma megdicsőített téged énelőttem, és most álld meg a te szolgádat, Nirt, mivel közelgünk az e világból való eltávozásunkhoz, és vedd a gyermeket, és tégy vele akként, ahogy az ÚR szólt felőle. 9 És Mikáel fogta a gyermeket azon az éjjelen, amelyen megjelent, és szárnyaira vette, és az Éden paradicsomába helyezte őt. 10 És amikor Nir felkelt a következő napon, bement a házába és nem találta a gyermeket, és öröm helyett nagy bánat fogta el, mert nem volt neki más fia, és úgy tekintett erre a gyermekre, mint saját fiára.11 Nir pedig meghalt, és nem volt utána [következő] pap a népből. És attól az időtől nagy zűrzavar támadt a földön.
25 És Nirt nagy aggodalom fogta el, különösen a gyermek miatt, és ezt mondta magában: „Jaj nekem, örökkévaló Uram! Az én napjaimban kezdett megsokasodni mindenféle törvényszegés a föld színén, és tudom azt, hogy a vég közelebb van, (mint eddig volt) és az egész földre eljön a nép törvényszegése miatt.
36 És arról a főpapról meg van írva, hogy ő is ott, a föld közepén [középső részén] lesz eltemetve, miként eltemette ott Ádám a fiát, Ábelt, akit testvére Káin megölt, s aki ezoknál fogva három éven át temetetlenül feküdt ott, mígnem [Ádám] látta, hogy a csóka nevű madár miként temeti el a fiókáját. 37 Tudom, hatalmas zűrzavar jött el, és ez a nemzedék zűrzavarban végzi, és mindannyian el fognak pusztulni, kivéve Noét, az én fivéremet, aki megtarttatik, és mindazok után az ő családjából lesz a plántálás, és egy másik nép[esség] támad föl, és egy másik Melkizedek lesz a papok feje a nép fölött, aki uralkodik és szolgálja [papi rendtartást végez] az Urat.”
ÉMOK könyve:71 : fejezet 1-37. versek Jeremy Kapp Revised English verziójának magyar fordítása
( 1-16, 18-19, 21-22, 24, 27-30, 33. )
Melkizedek:
1 És Nir felesége, név szerint Szofanima, meddő volt, s nem szült gyermeket Nirnek. 2 És Szofanima már öregkorú volt, és a halálához közel megfogant a méhe, és Nir, a pap nem hált vele együtt, s nem ismerte őt [nem volt vele együtt] attól a naptól kezdődően, hogy az ÚR pappá tette őt, hogy szolgáljon a nép előtt. 3 Amikor Szofanima felismerte állapotát, szégyellni kezdte magát és gyalázatot érzett, és elrejtette magát azokban a napokban, amíg megszült, és a nép közül ez senkinek nem jutott tudomására. 4 És amikor betelt a 282 nap és a szülés napja elközeledett, Nir megemlékezett a feleségéről és magához hívta őt a házba, hogy beszéljen vele. 5 És Szofanima Nirhez jött, a férje elé állt terhesen, és a szülés napjai már közel voltak. 6 És Nir meglátta őt és nagy szégyent érzett, és így szól hozzá: „Mit tettél, asszony, hogy szégyent hoztál rám a nép színe előtt? Most tehát távozz tőlem, s menj oda, ahol a méhed szégyenbe hozott téged, nehogy tisztátlanná tegyem kezeim általad, és vétkezzem az ÚR színe előtt!” 7 És Szofanima így szólt Nirhez, az ő férjéhez: „Uram, öreg koromban vagyok és a halálom ideje közel van (nem volt bennem fiatalos hév) és nem tudom mikor múlt el rajtam az idő, és mikortól lett [újra] termékennyé a méhem.” 8 És Nir nem hitt a feleségének, s másodjára is ezt mondta: „Távozz tőlem, mert attól tartok, hogy bántalmazni foglak, és vétket követek el az ÚR színe előtt!”9 És az történt, hogy miközben Nir a feleségéhez beszélt, Szofanima Nir lábaihoz esett és meghalt. 10 És Nir nagyon elszomorodott, és ezt mondta a szívében: „Talán szavaim miatt történt ez, mert az ember a szavaival és gondolataival vétkezik az ÚR színe előtt.”11 Az ÚR kegyelmes hozzám; szívemben tudom az igazat, nem emeltem kezet rá. És így szólok: „Dicsőség neked, ó Uram, mert senki e földön nem tudja meg azt, hogy mi történt [velünk], amit az ÚR hozott ránk!”12 És Nir gyorsan bezárta a ház ajtóit és Noéhoz, fivéréhez sietett, és elmondta neki mindazt, ami a feleségével történt. 13 És Noé azonnal elment Nirrel, fivérével, Nirnek a házába, Szofanima halála miatt, és miközben maguk között tárgyalták [az eseményt], látták, hogy az ő [Szofanima] méhe kész volt a szülésre. 14 És Noé ezt mondta Nirnek: „Ne legyen ez bánatodra Nir, testvérem, az ÚR ma elrejtette a szégyenünket, mert a nép közül senki nem tud erről. 15 Most pedig menjünk gyorsan és hozzuk őt el titokban, és az ÚR tartsa elrejtve ezt a szégyent.” 16 És Szofanimát az ágyra fektették, testét fekete ruhákba tekerték és a házat bezárva készültek a temetésére, és titokban ásták meg a sírgödröt. 18 Noé és Nir nagy félelembe estek, mert a gyermek teste fejlett volt, mint egy három évesé; és ajkai beszédre nyíltak, és áldotta az Urat. 19 És Noé és Nir ámulva nézték; és a [gyermek] papság pecsétjét viselte a mellén, és az arca dicsőséges volt. ).” 21 És Noé és Nir gyorsan megfürdették a gyermeket, felöltöztették papi ruhába, és adtak neki a megáldott kenyérből, amiből evett. És elnevezték őt Mekizedeknek. 22 Noén és Nir megfogták Szofanima testét és levették róla a fekete ruházatot és ragyogó ruhákat öltöttek rá, és ékesített sírhelyet készíttek neki. 27 És az ÚR meghallgatta Nirt, és megjelent neki egy éjszakai látomásban, és így szólt hozzá: „Nir, nem viselem el tovább azt a nagy törvénytelenséget, ami a földön megtörtént számos formában, és most egy hatalmas pusztítást küldök a földre, és minden földi teremtmény el fog pusztulni. 28 De a gyermek felől ne aggódj, Nir, mert rövid időn belül elküldöm az én főkapitányomat, Mikáelt, és ő magához veszi a gyermeket és az Éden paradicsomába helyezi őt, abba a kertbe, ahol Ádám volt [az elesése előtt], hét éven át, s a menny ezalatt végig nyitva volt, az ő bűnbeeséséig. 29 És ez a gyermek nem fog elpusztulni azokkal, akik elpusztulnak ebben a nemzedékben, amint azt kinyilatkoztattam, hogy Melkiezedek mindenben szent főpap legyen, és én kijelölöm őt arra, hogy a papok papja legyen mindörökké, és megszentelem, és azon nép fölé rendelem őt, akik nagyon szentté lesznek téve [megszentelődnek a jövőben].”30 És Nir felébredt az álmából, és áldotta az Urat, aki megjelent neki, s így szólt: „Áldott az én atyáimnak az ÚR Istene, aki beszélt nekem (az MSS verzió itt hozzáteszi: aki nem engedi, hogy alábecsültebb legyen a papságom az atyáim papságánál, amint azt megmondtad), aki nagy papot emelt fel az én napjaimban, az én feleségemnek, Szofanimának a méhében 33 És az én fajomból számos nép fog majd feltámadni, és Melkizedek lesz a papok feje a népek között, egyedül uralkodva, téged szolgálva, ó Urunk!
1 Korintusiaknak írt levél: 6: fejezet: 1-20 versek
( 1-14, 16-18, 20, )
A keresztények peres ügyei.
1 Ha valaki közületek pereskedik, hogyan merészeli a hitetleneknél keresni igazát és nem a szenteknél ? 2 Nem tudjátok, hogy a szentek ítélkeznek majd a világ fölött? Ha a világ fölött ítélkezni fogtok, a legszerényebb bírói székre méltatlanok vagytok ? 3 Nem tudjátok, hogy az angyalok fölött is ítélkezünk majd ?Akkor mennyivel inkább a mindennapi ügyekben? 4 Ha mindennapi ügyekben pereskedtek, olyanokat tegyetek meg bírónak, akik a közösségben jelentéktelenek. 5 Azért mondom ezt, hogy szégyenkezzetek. Nem akad közöttetek értelmes ember, aki testvérei ügyében döntőbíró lehetne? 6 Ehelyett testvér a testvérével pereskedik, ráadásul hitetlenek előtt. 7 Már az is kifogásolható, hogy pereskedtek egymással. Miért nem viselitek el inkább az igazságtalanságot? Miért nem tűritek el inkább a károsodást? 8 Ehelyett ti követtek el igazságtalanságot és okoztok kárt, mégpedig testvéreknek. 9 Nem tudjátok, hogy a gonoszok nem öröklik Isten országát? Ne ámítsátok magatokat! Sem tisztátalan, sem bálványimádó, sem házasságtörő, sem kéjenc, sem kicsapongó, 10 sem tolvaj, sem kapzsi, sem részeges, sem átkozódó, sem rabló nem örökli Isten országát. 11 Néhányan bizony ilyenek voltatok, de megtisztultatok, szentek lettetek, és megigazultatok Urunk, Jézus Krisztus nevében, Istenünk Lelke által.
A szabados életmód elkerülése.
12 Minden szabad nekem, de nem minden hasznos. Minden szabad, csak ne váljak semminek rabjává. 13 Az étel a gyomorért van, a gyomor az ételért, de Isten mindkettőt elpusztítja. A test azonban nem a kicsapongásért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért. 14 Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is feltámaszt. 15 Nem tudjátok, hogy testetek Krisztus tagja? Leválasszam tehát Krisztus tagját, és a feslett nő tagjává tegyem? 16 Isten mentsen! Nem tudjátok, hogy aki tisztátalannal egyesül, az egy testté lesz vele? Az Írásban ugyanis ez áll: Ketten egy testté lesznek. 17 Aki azonban az Úrral egyesül, egy lélek vele. 18 Kerüljétek az erkölcstelenséget! Minden bűn, amelyet az ember elkövet, a testén kívül van, de a kicsapongó a tulajdon teste ellen vét. 19 Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok? Nem tudjátok, hogy nem vagytok a magatokéi? 20 Nagy volt a váltságdíjatok! Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben!
Aha, a kérdezés és a kritika beletaposás? Máglyára velem, nem igaz? Hálistennek, már nem áll módjában a hozzád hasonlóknak máglyán égetni a gondolkodókat. :)
A tanár repült, de mi van a több ezer pedofil állat pappal, akiket a Vatikán mind a mai napig védelmez? A boldoggá avatott 23. jános pali pl. a pedofilok védöszentje, de a náci ratzinger pápa is védte a pedofilokat.
Én vagyok unalmas? Ezt te mondod, aki naponta többször posztolsz baromságokat? He, he...
Miért nem mész kirándulni, sportolni, koncertre? Éld az életed, mert csak ez az egy van. Halál után jön, ami a születés elött volt: a nagy semmi! :)
Persze, az a 6 millió zsidó, akit a keresztény hitler megöletett, mind szabad akaratból halt meg, nem igaz? Vagy ez a vérszomjas isten azt mondta: hitler azért öli meg őket, mert van szabad akarat és én nem tehetek semmit a 6 millió áldozatért? Ezek szerint, ti egy tehetetlen, ráadásul velejéig romlott, gonosz lényhez imádkoztok? :) Mindenható, de simán végignézte, ahogy a választott népét egy őrült barom gyilkolja?
Mindenható tudja ! Kérdezd meg ??,
Kéne egy telefonszám, vagy egy e-mail cím. :))
Ezek szerint nem tudod megmondani, hogy miért imádkoznak a keresztények? :))
Te is több milliárd embert sértegetsz, akik más istenben hisznek. Arról már nem is beszélek, hogy a kereszténység, mikor hatalma volt, hány száz millió ártatlan embert ölt meg a véres szájú istene nevében. Az nem zavar?
Szabad akaratot kaptak !
Mi lenne abban a térítés, ha válaszolnál? Ne legyél gonosz: ne hagyj bután meghalni! Tudni szeretném, hogy az imádkozástól, könyörgéstől, nagyobb orgazmusa lesz-e a Mindenhatónak! :))
Te is több milliárd embert sértegetsz, akik más istenben hisznek. Arról már nem is beszélek, hogy a kereszténység, mikor hatalma volt, hány száz millió ártatlan embert ölt meg a véres szájú istene nevében. Az nem zavar?
Mi lenne abban a térítés, ha válaszolnál? Ne legyél gonosz: ne hagyj bután meghalni! Tudni szeretném, hogy az imádkozástól, könyörgéstől, nagyobb orgazmusa lesz-e a Mindenhatónak! :))
Különben, az imádkozás, az emberi értelem megsértése. :))
Isten van a fejedben, de ő is meghal veled együtt. Az biztos, hogy egy valamid nincs: szégyenérzeted. Miért nem mondod, hogy nem tudod, miért kell imádkozni ehhez a szörnyű lényhez? :))
Azért nem adok választ mert nem akarlak meg téríteni! !!!
Tiszteletben tartom az emberek saját döntését !!!
Én azt hiszek amit akarok, de te több millió embert sértegetsz, az által hogy imádkozik .
Isten van a fejedben, de ő is meghal veled együtt. Az biztos, hogy egy valamid nincs: szégyenérzeted. Miért nem mondod, hogy nem tudod, miért kell imádkozni ehhez a szörnyű lényhez? :))
Magánügy: csak egy szó. :)) Ha a vallás magánügy, akkor mi a szarért akarsz itt téríteni? Nem érzed a logikátlanságot? :))
1.Napok múltával fiam, Matuzsálem, feleséget vett fiának, Lámeknek; az terhes lett tőle, és fiút szült. 2. És teste fehér volt, mint a hó, és piros, mint a rózsa, és a fején a haja és a hosszú hajtincsei fehérek voltak, mint a gyapjú, és szemei gyönyörűek voltak. Amikor kinyitotta szemét, a fény bevilágította az egész házat, mint a nap, és az egész ház világos lett. 3. Erre felállt a bába kezei közül, kinyitotta a száját, és az Úr igazságáról beszélt. 4. Akkor megijedt tőle atyja, Lámek, elfutott és atyjához, Matuzsálemhez. 5. Azt mondta neki: „Különös fiút nemzettem; nem olyan, mint egy ember, hanem az ég Istenének fiaihoz hasonlít; Természete más, mint a miénk, és nem olyan, mint mi vagyunk; szemei olyanok, mint a napsugarak és arca dicsőséges. 6. Nekem úgy tűnik, hogy nem tőlem, hanem az angyaloktól származik, és félek, hogy az ő idejében különös dolog történhet a földön. 7. És most, atyám, itt vagyok, hogy könyörögve arra kérjelek, menj atyánkhoz, Énokhoz, hogy megtudd tőle az igazságot, mivel ő az angyaloknál tartózkodik. 8. Amikor pedig Matuzsálem meghallotta fia szavát, eljött hozzám a föld végeire, mert hallotta, hogy ott voltam, és hangosan kiáltott, és meghallottam hangját, eljöttem hozzá, és azt mondtam neki: „Íme itt vagyok, fiam, miért jöttél hozzám?” 9. Válaszolt nekem és azt mondta: - Nagy gond miatt jöttem hozzád, és nyugtalanító jelenség miatt léptem hozzád. 10. És most hallgass meg engem, atyám: Fiamnak, Lámeknek fia született, akinek alakja és természete nem olyan, mint egy embernek természete. Testének színe fehérebb, mint a hó, és pirosabb mint a rózsavirág. Haja fehérebb, mint a fehér gyapjú és szemei, mint a napsugarak; ha kinyitja szemeit, azok bevilágítják az egész házat.11. Felállt a bába kezei között és kinyitotta száját, és áldotta az ég Urát. 12. Atyja, Lámek megijedt és hozzám menekült; nem hiszi, hogy tőle származna, hanem az ég angyalainak képmása. Íme azért jöttem hozzád, hogy tudtomra add az igazságot. 13. Erre én, Énok, válaszoltam és azt mondtam neki: - Az Úr egy új dolgot fog alkotni a földön, és ezt láttam egy látomásban, és tudtodra adtam, hogy atyámnak Járednek az idejében az ég néhány angyala megszegte az Úr szavát. 14. Íme, bűnt követtek el és áthágták a törvényt, egyesítették magukat asszonyokkal és vétkeztek velük, néhányukat feleségül vették és gyermekeket nemzettek velük. 17. Ők nemzették a földön az óriásokat, akik nem szellemük, hanem testük szerint azok. Nagy büntető ítélet jön majd a földre, és meg fogja tisztítani a földet minden tisztátalanságtól. 15. Bizony, nagy pusztulás jön majd az egész földre, vízözön és nagy pusztulás egy éven keresztül. 16. Ez a fiú, aki nektek született, megmarad a földön, és három fia vele együtt meg fog menekülni: amikor az egész emberiség elpusztul, (akkor) ő és fiai megmenekülnek. 18. Most pedig add tudtára fiadnak, Lámeknek, hogy az, aki született valóban az ő fia, és nevét Noénak hívja; mert ő marad majd nektek maradékul, és fiaival együtt meg fog menekülni abból a pusztulásból, amely az összes bűn és a napjaiban a földön elkövetett összes istentelenség miatt köszönt a földre. 19. Ezután még sokkal nagyobb lesz az istentelenség annál, mint amilyet először követtek el a földön. Mert én ismerem a szentek titkait, mert Ő, az Úr megmutatta és a tudomásomra hozta azokat, és elolvastam azokat a mennyei táblákon.
Persze, megint nem válaszoltál: miért van szüksége egy "mindenhatónak" imádatra, könyörgésre? Én elhánynám magam, ha a gyerekeimnek könyörögniük kéne hozzám, ha a segítségemre szorulnak.
Nekek nincs Istened , mért válaszoljak ??
( Magán ügyem az a magán ügyem, úgy nevezik szabad akarat )
Még szerencse, hogy csak az emberek fejében létezik mind a kettő szörny. :))
Persze, megint nem válaszoltál: miért van szüksége egy "mindenhatónak" imádatra, könyörgésre? Én elhánynám magam, ha a gyerekeimnek könyörögniük kéne hozzám, ha a segítségemre szorulnak.