Képzeld nekem is van 3 tő ugyanilyen rózsám, de azt gondoltam, hogy én szúrtam el valamit velük. Mondjuk nem kaptak elég vizet. De most, hogy így említed, ezek is ősziek, és egy helyről vannak, és gyanítom, hogy ugyanonnan, ahonnan a tieid is.
A hot coco, a jubilee és a harlow carr néz ki így.
Nekem van szinten egy ugyanilyen tovem.Novemberi ultetesu.Sosem gyomirtozom igy az kilove,es nem is mehetett ra sehonnan sem,mert rozsak vannak korulotte,azoknak semmi baja.
Nekem is volt vírusgyanús rózsám tavaly, levágtam jó mélyen az érintett ágakat és azóta minden rendben van az adott rózsa körül. Lehet mégsem vírus volt hanem a rózsagubacsdarázs működésének az eredménye. Így nézett ki: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135001724&t=9109384
Találtam hasonló fotót. Akkor arra jutottak, hogy gyomirtó maradhatott a permetezőben. Több helyen azt olvastam, hogy a "Rose Rosette"- Boszorkányseprű- a normálisnál vörösebb új hajtásokkal, sokszoros tüskékkel jár. Ezek nem ilyenek. Én nagyon bízom benne, hogy nem vírus. A "szerencsésebb" eset az volna, ha mégis valahol gyomirtóval vagy valamilyen hormonkészítménnyel lőttek volna mellé.
Ha a Petrovictól vetted a Viridiflorát, az bizony oltvány. Én sem győzöm eltávolítani a vadhajtásokat az enyém mellől . Tehát lehetséges, hogy a vadalany hajtott ki nálad.
Köszönöm, már írtam nekik. MIvel külföldi cég, nagy reményeim nincsenek a "kárpótlást" illetően, de jó lenne tudni, mi ez. Annál is inkább, mivel most, hogy újra átnéztem őket, 4 ilyen tövet találtam. Mind a négy a tőlük érkezett, őszi szabadgyökerű.
Sziasztok! Biztos hülyeséget kérdezek, de a viridiflora az nem oltott rózsa ugye? Mert amit tavaly veletek együtt rendeltem, az nem hajtott ki nekem idén tavasszal, viszont, kb. 30 cm-re tőle van egy rózsa hajtás, az lehet hogy viridiflora? Vagy csak valami vadrózsa?
Nekem az egyik Kordes rózsám volt ilyen tavaly (vagy legalábbis emlékeim szerint nagyon hasonló) akkor tettem is fel róla képet. Adtam neki esélyt, hagytam egész szezonban a helyén, de elvegetált ugyanilyen szinten.
Ősszel végül megváltam tőle, mert nem ment semmire. Akkoriban nekem is azt írták itt, hogy valószínűleg vírusfertőzés. Esetleg a termelőnek írj pár sort a fotót mellékelve, ők biztosabban tudják mi lehet a gond. (én anno nem írtam, vártam a csodára)
Ne legyen igazam, de ha mégis, az garanciális kellene legyen. Mindenesetre nagyon vigyáznék, nehogy megtetvesedjen és megfertőzz a többit. Esetleg letakarnám fátyolfóliával, hogy izolálva legyen.
Kettő. Az első két kép egy tőről van. Azon csak ilyenek vannak. A harmadik egy másik tőről, azon csak egy száron volt ilyen. Egy helyről jött mindkettő. A kert két teljesen különböző pontján vannak vannak elültetve. ( gyomirtót nem használunk)
Szerintem most annyira előre vagyunk a fejlődésben, hogy a hétvégén az elő permetezés nálam meg lesz. Én a megelőző és rendszeres permetezést szoktam alkalmazni. Egyébként a rózsák szerintem 1-2 héttel előrébb vannak a szokásosnál. A Golire de Dijon és a Louise Odier már színes bimbóban vannak nálam.
A fejlődési fázisra talán annyit tudnék mondani, hogy amikor a bimbók már jól láthatóak.
Mikor szoktátok elkezdeni a rózsák permetezését? Úgy értem, melyik fejlődési fázisban. Nagy kísértést érzek a permetezésre, mert már mindegyik rózsa szépen kilevelesedett, de lehet, hogy még korai.
Ha rendelnél nekem is egy Maria Sklodowska-Curie nagyon örülnék, de priviben kellene megbeszélnünk. Publikussá teszem addig a mail címem míg átküldöd a tied.
A lengyel honlapon láttam. Azt böngésztem néhány órán át :-) A lilák és kékek nem igazán a kedvenceim, a kékek között talán még akad ami igen, de fotó alapján nehéz eldöntenem. Ebben tetszik, hogy akár zöldes árnyalatú is lehet, időjárástól függően. Azt hiszem rendelek a lengyelektől. Szeretnéd esetleg, hogy rendeljek neked is valamit, akár ezt, akár mást?