Sziasztok,olvasgatva a hozzászólásokat,nekem pedig füstmentes a kocsi azonban nagyon lusta.diagnosztika szerint ok.érdekesek ezek a vivarok.mitől lehet ellustulva?Üdv.
Az enyém is füstöl. Új a légtömegmérő és a t.urbónyomásszabályzó is.Friss az olaj légszűrő is tiszta mégis füstől de jól megy. Amennyiben a porlasztók a rosszak akkor míért van,hogy mínusz 20 fokban is úgy indul mint nyáron?? Tehát pöccre. Itt valami más gebasz van.
szevasz, ez sakkjátszma, tehát nem egyértelmű jelenség, mert lehet porlasztó, légtömegmérő, az enyém 1200-ról ha rálépek a gázra füstöl feketén, szerintem kezdésnek a porlasztókat vizsgáltasd be
Helló,arról szeretnélek titeket megkérdezni,hogy miért füstöl a Vivarom feketét?A jelenség nem mindig áll fent,valamikor szépen megy,nem lök szinte semmi füstöt.Amikor sűrű fekete füstöt lök akkor is ugyanúgy húz semmilyen változás.Azt szeretném kérdezni,hogy mitől van ez?Az autó 2005, 1.9 CDTI.
szevasztok fiatalok, kellene nekem egy töltőnyomás érzékelő, (map szenzor) 1,9 101le 2002-es be, ami 15-255kpa- ig tudja a frankót (gyári adat) természetesen használtban is jó lenne, ha tud ilyet valamelyikőtök ne tartsa magában, rárepülnék, zsoltinak közben egy kép:
Ma arra lettem figyelmes, hogy jobbra nehezebb tekerni a kormányt mint balra. Ez csak egyenes menetnél lehet érezni, kicsi kormány mozdulatoknál. Amit még észre vettem azóta, hogy mintha kicsit rezegtetné az autót amikor mozgatom a kormányt. 1.9dci
Egész nyugodtan beletehetsz évjáratra egyező bontott km órát. Nincs benne immo, 2005-től (ha jól emlékszem) másak a csatlakozói. A II Clióé is jó bele. A számláló mindben digitális, a Vivaro sárga a Trafic/Primastar piros fénnyel világít! Az óraállást meg állíttasd be egy erre szakosodott műhellyel akik úgy hirdetik magukat, hogy kmóra beszabályozás! :)
Köszi a nem túl hasznos válaszod, egy angol fórumon utánajártam és ott készségesen megadták a választ. Azok kedvéért akik később vetődnek erre a fórumra és ugyanezt az információt keresik, pl. egy 8 mm-es négyzet crova a megoldás, mint pl. ami itt látható:
nekem egy 2001-es Vivarom van, szintén a jobb hátsó lámpa füstszínű búrája van alul kitörve, hol és mennyiért tudnék egyet venni?
Mivel maga a lámpa búrára ami az izzókat és a foncsorokat védi nincs megsérülve, tutti, hogy nem menne át vizsgán? Hiszen a lámpa működését és funkcióját az nem zavarja egyáltalán.
Egy kis segítséget, tanácsot kérnék tőletek. Nem olyan rég vagyok egy vivaro tulajdonosa. Előtte egy toyota hiace-om volt. Sajnos megszokássá vált hogy dohányzom az autóban, a toyotában nem is volt ezzel gond, mivel az ablaka olyan, hogy menet közben simán kiviszi a hamut az ablakon,(ferde ívű) de mióta a vivárom van annál nem viszi ki, hanem inkább visszacsapja mögém a hátsó ülésre a hamut, mert ennek egyenes az ablaka. Mit tudtok tanácsolni, hogy mivel tudnám ezt megoldani? Esetleg az ajtóra szerelhető légterelő ezt megoldaná?
Előre is köszi a tanácsokat.
az is jó tanács, hogy ne dohányozzak benne, de addig még eljön az idő a leszokásra, addig szeretném ezt megoldani:-)
Vacakol a km kijelző az autóba. Cserélni kellene de nem tudom mire kell számítani a csere során. Elég ha veszek a bontóból egy típus azonos órát? 2002-es az autó, csak a manuális mehet bele vagy akár a digitális is jó?
Mi lesz a km állással?
Az egyik bontóban azt mondták immos az óra és nem fog beindulni programozás nélkül.
Ha esetleg valaki már cserélt órát, írja már le mire kell számítani.
Kicsit olvasgattam és irta valaki hogy ez a hiba lámpastop abs stb nála is világított mire rájött hogy közre játszik a gumi mérete. Épp a hiba fenállása előtt raktam előre 2 gumit ami 205/55. Lehet itt is aza gond? Ezt majd a téli gumi átrakásakor tudom meg.
Légtömegmérőt cseréltem azóta jó az autó.Majd egy hónap után ugyanaz volt a jelenség kicseréltük ismét a légmérőt a probléma ugyanaz.A hiba nem a légmérő,hanem a tetején lévő műanyag csatlakozó nem érintkezik rendesen nagy esőben pedig beázik.Lásd anyós ülés alatti csatlakozó hiba légzsák lámpa.Itt ami műanyag az ratyi. Nézd meg a csatlakozót a légmérő tetején.Üdv
Sziasztok! Van egy Renault Traficom 1.9dci 2002 évjárat.Nem tudom a motor fordulatot 3700 fölé pörgetni.A kérdésem hogy ez így normális ez a maximum amit ki lehet pörgetni vagy már lefutotta az övét?358000 km van benne.Tud ebben valaki nekem segíteni? Előre is köszönöm.