Én is jártam úgy ez egyik málnással, aki egy rakás helyen hirdeti magát, hogy válaszra sem méltatott. De nemcsak engem, hanem az ismerőseimet se, akik szintén rendeltek volna tőle.
nekem csak pár tő málnám van, és még most telepítettem Polkát; segíteni olyanok tudnak, akik régóta foglalkoznak ezzel, na belőlük nemigen van a Málna fórumon :)
Balage: amit Yotti küldött oldalon 50ft-ért van egy tő, az elég olcsó ár, csak még én se kaptam választ, úgy látom jobban járok ha inkább hívom :)) De annyiért tényleg olcsó.
Értem, akkor másvalaki tudna küldeni 30-40 tő folytontermőt? Tényleg sok mindenem van cserére, gyümölcstermők, évelő virágok, ritka zöldségmagok és egyebek.
Pitangából is tudok adni szaporítóanyagot. Nekem már évek óta terem, remek kis fa/bokor, nem is foglal sok helyet, így akár lakásban is tartható.
Majd októberben.Amúgy megértelek,én is pont ilyen voltam mindent egyszerre akartam de már rájöttem,hogy a kertészkedéshez nagyon nagy nyugalom és nagyfokú türelem kell:-)))
Nem lehetne most esetleg? Nekem sürgős lenne. Kis apró, 10 centis tövek is jók lennének, amik március-április környékén bújnak elő. Természetesen állom a postaköltséget vagy pedig küldök cserenövényeket - van sok mindenem.
Ha folytontermő akkor földig,nem kell sajnálni a málna az egyik legagresszívabb növény!Azt kellene még megtudni,hogy mikor terem?Ha későn július végétől akkor nagy valószínűséggel folytontermő mert a legtöbb folytontermő akkor kezd el teremni miután az egyszertermő letermett.
A folyton termőn már az idén lesz termés mivel az mindig az AZ ÉVI!hajtásokon terem!Tehát az annyival jobb mert letermés után egy az egyben tarra kell vágni az egész málnást,és még komoly támrendszert sem kell építeni.
Köszönöm a válaszaitokat. Úgy látom én se fogok egyről kettőre jutni, mert apósom nem nagyon foglalkozott vele, így azt se tudom, hogy jó tövet adott e nekem, és azt se hogy folyton termő vagy csak egyszer. És ahogy látom mind a kettőt máshogy kell visszavágni.
Kérdésem: ha most veszek és ültetek márciusban folyton termőt, jövőre várható hogy lesz rajta termésem?
Fertődit szeretnék venni, mert az nagyjából viszonylag olcsó 280 ft/tő és ebből gondolnék venni vagy 10 tövet. Ahogy nézem ez nem folyton termő, de keresek olyat is.
Értem,tehát ami ősszel lett ültetve azt valójában már ültetéskor vissza kellett volna vágni föld szinéig De még MOST SEM késő csak egy picit!Majd most áprilisban bújnak ki friss hajtások,azokból kell meghagyni méterenként kb.12-15-öt amik őszre ideális estben megnőnek akár két méter magasra is ezeket majd novemberben visszavágni kb.170-180 centire(mert a vessző teteje általában nem terem).És ezeken a visszavágott szép vesszőkön lesz termés de csak JÖVŐRE!Az idén a tavalyi űltetésből nem lesz termés!És ez így ismétlődik folyamatosan éveken keresztűl.Tehát a lényeg,hogy mindig az előző évi hajtás(vessző)terem,miután letermett tőben kivágni az új hajtást novemberben kúrtítani,kötözni támrendszerhez.
Köszönöm válaszodat, olvasom ezerrel a topikot a legelejétől, de sajnos arra senki se írt érdemleges választ, hogy amit tavaly ősszel ültettem azt idén februárban vágjam e vissza, vagy már hagyjam úgy ahogy van?