Kis korrekció: az s88 a protokoll, az s88-N pedig az s88-hoz egy fajta csatlakozó-szabvány, ami több más próbálkozáshoz hasonlóan a 8P8C csatlakozót használja.
8P8C-t legalább 5 különböző lábkiosztással használtak az s88-hoz, a jelek szerint aztán az s88-N kiszorította a többit.
(És csak félig OFF, de a sztori hasonlatos a 8P8C-kontra-RJ45 "csatlakozó" esetéhez :)
Ahogy előttem írták, keresd meg JVND topiktársat. Segíteni fog.
Ez egy CD chipes legegyszerűbb jelzés detektáló, és továbbküldő modul, 8 csatornát figyel. Ahogy nézem ez az okosabb, 2 diódás, és minden csatornánál LED-el jelző változat.
Annyi van vele, hogy a 4 diódás (általánosabb) verzióval nem illik keverni, mert ez kevesebb DCC veszteséggel dolgozik, azaz ugrálni fog a feszültség a szakaszhatároknál.
S88-N a bekötése (nem s88, hanem s88-N), és 5V-ról megy, azaz összefűzhető a digitools jelzésgyűjtőjével, és a GasparDCC-vel is, de a lábkiosztásokra figyelni kell nagyon!!! pl az s88-N, és az s88 lábkiosztásában pont kereszt kötik a +5v tápot, és nullát, azaz a központ le fog kapcsolni zárlatra...
A hobbivasut dcc forumán sok szó esett róla. 2020 február elsején írtam összefoglalót. 61971 hozzászólás, de előtte, utána is szépen ki lett tárgyalva. Keresd meg, ha marad még kérdésed írj nyugodtan.
Na, ki lett a magyar forgalmazójuk? Én Kolozsvárról terveztem venni (most éppen ennyi lenne Forintban – postaköltséget nem számolnak fel a srácok), de egyelőre nem szántam rá magam. Ránézésre tényleg mindent tud, amit egy Z21; pluszban a beépített WiFi van, illetve az, hogy mindenféle egyéb gyártók ethernetes protokolljait is ismeri; mínuszban meg a CanBUS hiánya. Mindezt konkrétan a Z21 árának 37%-áért.
Én használom - Pontosabban csak Digikeijs-t, de nem vagyok Guru. Szinte mindet alapbeállításon használom. Mindet a gyártótól rendeltem meg. A héten vettem észre, hogy van végre hazai forgalmazó.
Nem652 fiú -> Plux22/16/8 lány adaptert keresek már egy ideje de nem találtam idáig erre megoldást, ami még készleten lenne. Esetleg tudtok olyan helyet/személyt akinél lehet még ilyen elfekvőben? A plux esetében a tűk sokkal sűrűbben vannak mint egy NEM-nél ezért ennek a forrasztásban annyira nem bízok magam részéről, de utolsó megoldásként PLUX-os kis tűk is szóba jöhetnek.
Nekem egy AOYUE Int 909 es forrasztó állomásom van,ennek a része egy hőlégsugaras egység különféle fúvóka átmérőkkel. Természetesen a levett alkatrész (tüskesor,konnektor sor) már használhatatlan,de nagyon szépen lejön.
Hát akár hiszed, akár nem, az SMD csati eltávolításával bajban lettem volna. Az egyetlen módszer házi eszközökkel, ha az ember lefeszegeti a műanyag testet és egyesével leforrasztja a lábakat a NyÁK-ról.