Az első bulgáriai vásárlás sikerrel zárult. Az eladó 2 nap után postára adta. A NÉMET postával. Gyorsan eljutott az "exportra feladva" státuszig. Ezen a jogcímen gatyázott jó egy hétig. Aztán egyszer csak megjelent a posta keresőjében, hogy kézbesítésre átadva a helyi postahivatalnak. Mire végig olvastam ezt, már csengetett is a postás a kis csomagocskával.
Az áru teljesen korrekt. Az eladó készséges volt, a kifizetettnél is több tartozékot mellékelt. Egyébként kínai áru volt, de ilyen sok tartozékot azok sem adnak mellé. A pozitív feedback persze ment is neki.
Szeretnem a segitsegeteket kerni. Ma reggel valaki feltorte az ebay accountomat, es felrakott ket termeket. A hozza tartozo email cimemet is feltorte. Szerencsemre az emailre be tudtam lepni a masod email segitsegevel, mert persze itt is megvaltoztatta a jelszavam.
Az Ebayen leszedtem a ket termeket, toroltem a liciteket. A jelszavamat tudtam modositani.
Szerintetek eleg ennyi, vagy valamit meg elfelejtettem.
Kerestem a customer service chat-jet, de most nem talaltam. Gondolom a virus miatt most nincs chat.
Franciaországból rendeltem 2 hónapja egy aksit laptophoz. Sajnos pár napja megadta magát. Az eladó 1 év garanciát vállalt rá. Felvettem vele a kapcsolatot, de azt írta, hogy sajnos a koronavírus miatt az ottani posta nem szállít külföldre (sem szárazföldön, sem levegőben).
Ez igaz lehet, vagy csak ki akar bújni a kötelezettség alól? Nem találtam semmi infót.
Az egész jó idő, nekem tegnap ért ide febr.6.-án vett holmim.
Számomra újdonság, hogy a legutóbb vásárolt holmiknál a szállítási időre 88 napot kalkulálnak amellett, hogy szépen felmentek az árak, de különösen a szállítási idők.
Nem tudom az mennyire ekvivalens, de én Ukrajnából rendeltem. Kicsit féltem az "Economy shipping"-től, úh írtam az embernek, hogy akár többet is fizetek, de legyen track number a csomagon. Írta, hogy az alapból jár.
Oroszországból mernétek most vásárolni? Az eladó korrektnek látszik, száz feletti pozitívval, negatív és semleges nélkül. Nem akadozik a szállítás onnan?
Szerintem ez attol is fugg, hogy Ausztriaba, vagy Fijire szeretnel postazni. Ugy tudom EU-n belul a DPD, GLS szokott jo aron dolgozni. Posta most sok helyre nem szeret szallitani, az oldalukon szoktak frissiteni a listat, hogy most eppen hova nincs kedvuk levelet, csomagot tovabbitani.
Segítségeteket szeretném kérni, mostanság melyik a leggazdaságosabb (ócccco...) megoldás külföldre apró csomagokat küldeni (20g - 1200g), /méretek maradnának kb., normál boríték, semmi kirívó/ ((esetleg Magyar Postán kívül, valami más megoldás))?
Akkor ugy mondom, hogy nem erdekli oket/nem foglalkoznak vele. Epp a napokban kuldtem haza csomagot, amit szemelyesen vittem volna haza, poggyaszban, de mivel nem tudok hazamenni, kenytelen voltam kuldeni, mert fontos volt, hogy hazaerjen. Ugyanugy kifizettettek ra otthon az AFA-t + kezelesi koltseget.
Elektronikus mütyürkét rendeltem eBay-en kínából március 14-én Magyarországra való kézbesítéssel free shipping, mert nem sürgős. A megadott kézbesítési idő április 21 - június 16. A csomag március 15-én tracking numbert kapott, azóta semmi hír róla, viszont a mai nap (április 9) kézbesítették, majdnem kettő héttel a legkorábbi időpont előtt. Le a kalappal!
Április elsején rendeltem egy másik apróságot ami másnap tracking számot kapott és harmadnap a nemzetközi kézbesítés vette át uggyanolyan április 21-junius16 határidővel, de szerintem áprilisban megérkezik. Volt más cuccom is január-februárban, 3-4 hét alatt szállították késedelem nélkül.
Ma kaptam egy e-mailt az egyik Taiwani ebay eladótól, egy múlt hónap 16.-i vásárlással kapcsolatban.
Tájékoztattak, hogy Magyarország felfüggesztette a nemzetközi küldemények átvételét a tengerentúlról - a from oversea - kifejezést használta és felajánlotta a visszatérítést .
Mit tudtok erről az intézkedésről ?
Valami lehet mert az egyik még február elején vásárolt cuccom a 17track szerint már a hét elején megérkezett Magyarországra a Magyar Posta szerint meg nem .