Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2008.04.08 0 0 732

Ha nem hiszel nekem, itt vannak még mások, akik ugyanezt elmondják. http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9067850&la=77954427

Előzmény: Híd (731)
Híd Creative Commons License 2008.04.08 0 0 731

Nézd, ha tudod, mit akarsz, nem kell kérdezni. Nem erőszak a disznótor. De csak magadat szívatod meg, ha nem az OTP-s ltp-s kombihitelt veszed. Annak a törlesztője 8 milliónál 20 évre 52 ezer/hó lenne, a KH-s jenhitelé 20 évre 53 ezer/hó az akció után, ahogy én számolom.

Amúgy lehet váltani devizanemet a KH-nál. A devizamarzs cca. 3%, vagyis csak a devizaváltás ktg-e 240 ezer lenne, a többi díjat, szerződésmódosítás stb. nem tudom, mennyi. Egy biztos: támogatott forinthitelt kiválthatsz devizára, fordítva azonban nem megy a dolog. Ha lesz valami a forinttal, meg fogod bánni ezt a jenhitelt nagyon. Annak való ez, aki nem kaphatja meg azt a jó kis OTP-s ltp-kombisat, mert használt lakást vesz, 15 milliónál több hitel kell neki stb.

Előzmény: Törölt nick (730)
Híd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 728

A jenhitelt ne vedd föl a KH-nál, mert nagyon megemeli a törlesztőt fél év után, inkább az OTP-nél vedd föl. A devizamarzs is alacsonyabb, az egyharmada a KH-snak, a nem akciós kamat is alacsonyabb, és könnyebb, illetve olcsóbb a hitelt más devizaneműre átváltani.

De én a helyedben a támogatott forinthitelt venném föl mindenképpen.

Előzmény: Törölt nick (726)
Híd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 727

Mekkora házat építetek és mennyi hitel kell?

Ha tudjátok, mindenképpen a kieg. kamattámogatásos forinthitelt vegyétek föl. Ezt 15 millióig lehet fölvenni, ha az épített ház a telekár nélkül kevesebb, mint 30 millió forintba kerül, illetve egyikőtöknek sincs meglévő támogatott forinthitele. (Ha van, 360 napon belül vissza kell fizetni.)

K&H-nál van egy sima annuitásos 3,99% kamat +2% (max. évi 180 ezer) kez. ktg-gel, ez elég jó.

OTP 4% kamat +2% kezelési ktg-gel, és lakáskasszával is kombizható. Ez is nagyon jó.

KH előnye: ha 9 milliónál többet veszel föl, amíg le nem csökken a tartozás 9 millióra, kevesebb lesz a törlesztő valamennyivel a maximált kezelési ktg. miatt. Ha lemegy 9 millióra a tartozás, ugyanannyi lesz a törlesztő, mint az OTP-nél.

K&H hátránya: nem kombizható lakáskasszával, maximum 20 éves futamidő

Bővebben:

https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,458564&_dad=portal&_schema=PORTAL

Kalkulátor:

https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,457520&_dad=portal&_schema=PORTAL

Akció:

https://www.khb.hu/publish/khb/hu/magan/media/dokumentumok/k_h_kiegeszit__kamattamogatasos1.download.pdf

OTP hátránya: 9 millió fölött sima annuitásos hitelnél valmennyivel magasabb lehet a törlesztő

Előnye: ha lakáskasszával kombinálod, alacsonyabb a törlesztő, 9 millió fölött is alacsonyabb, mint a K&H. A futamidő 35 év is lehet.

Bővebben:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/BH01010402020100.jsp

Törlesztőtábla (alacsony törlesztéssel=lakáskasszával):

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/LAKHIT_HUF_UF_4.00_es_alacsony_20070927.xls

Akció: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/Lahi_jeti_lizing_200802.jsp

Előzmény: Törölt nick (726)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.02 0 0 725
Amennyit nem szegyell :P

De jo esely van ra, hogy ez lesz a legdragabb hiteled. Altalaban az ismerostol / csaladtol / baratoktol kert hitel a legrosszabb.
Előzmény: Carrie5 (724)
Carrie5 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 724
Sziasztok!
Ismerőstől szeretnék kölcsönkérni 600.000 forintot.Mennyi kamatot kérhet érte?
sz_ildi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 723
Ja, és még valami...ugyancsak BG. Van-e valami eldugott költség azzal, ha magas finanszirozású hitelt vesz fel az ember? Vagy tényleg csak a kezdeti költség magasabb?
Köszi.
sz_ildi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 722
Sziasztok,

Látom itt már esett szó a BG hitelről.
Olvastam az üzletszabályzatukat, miszerint amennyiben a referencia kamatlábat túl alacsonynak találná a hitelező cég (jelen esetben BG), bármikor referencia kamatlábat váthat vagy CSAK ÚGY emelheti a kamatot. Természetesen az ebből adódó többletköltséget az ügyfél állja. Ez mindenhol igy zajlik???Akkor lehet arra ébredek, hogy 1 év múlva már 10%-os kamattal törlesztek?Vagy csak náluk van ez igy benne?
MKB a másik opció, de a BG-nél jobb az ajánlat.
Ha tudtok valamit erről szóljatok. Főleg ha valami negativat kéne tudjak...Nem szeretek kellemetlen meglepetésekkel ébredni.
Köszönöm.
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 721

Én nem vagyok hitelügynök, úgyhogy nem is vadászok. Csak pénzügyekkel foglakozom a médiában elég sokat, érdekel ez a téma amatőr kívülállóként.

Egyébként örülök, hogy egyetértünk abban, hogy ha lehet, akkor érdemesebb valami jó kondijú támogatott HUF-hitelt választani a CHF helyett.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (720)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 720
Van igazság,abban amit mondtál,belátom..:)

Egyébként vajmi kevés esély arra,hogy innen a fórumból,ügyfelet "vadásszunk". A jutalékom az OTP meg a BG között pedig 0,1% a BG javára,tehát nem nagy durrantás.:)))
Előzmény: Híd (719)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 719

Nem feledem, de a CHF-hitelek kamata folyamatosan emelkedik, és akik 2-3 éve vették föl a kölcsönt, ma 30 százalékkal többet fizetnek + az árfolyamkockázat. Ráadásul a svájci jegybank ismét kamatemelésen gondolkozik, szóval megy még följebb a törlesztő. 

Használt lakásra, 15 millió fölött persze nagyon jó a CHF-hitel, de aki kaphatja a kieg. kamattámos HUF-kölcsönt, vegye föl inkább azt. Sokkal jobban jár: kiszámítható a törlesztő, biztosan csökken a tőke, az ltp-kombinál nem kell aggódni az árfolyamkockázat miatt, stb.

Szerintem felelősséggel ebben a konkrét esetben kieg. kamattámos hitelt kell javasolni.

(Még akkor is, ha bizonyos bankok, bizonyos hitelfajták után esetleg több jutalékot fizetnek a közvetítőnek, mint az OTP vagy KH a forinthitelei után.)

Előzmény: bankvilági idegenvezető (717)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 718

Nem kapsz a K&H-nál ilyet, sajnos ők nem kombiznak ltp-t. "Szürke" ltp-kombit próbálhatsz náluk. Ez azt jelenti, hogy kéred a hitelt türelmi idővel 4 évre, kamatot, kezelési ktg-et fizetsz, de tőkét nem. Ez ugye havi 35 ezer körül van.

Közben nyitsz egy lakáskasszát, pl. OTP-t, HOZAM típusú 4 éveset, vagy Fundamentát régi típusú 4 éveset. Abba teszed be, amit a tőkére szánsz. Pl. havi 20 ezret, ez a maximum. Így 55 ezret fizetsz. Majd 4 év múlva betörleszted az összegyűlt 1,4 milliót a hitelbe. Utána újraszámolva a hiteled, kb. a mostani havi 63 ezres törlesztővel menne tovább a kölcsön.

De gyere ide http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9067850&la=77684913

Axióma tudja ezt a szürke-kombit jól, hogy hogy kell csinálni.

Sok mindenben drága az OTP, de ebben a kieg. kamattámos cuccban meg egy-két dolgoban viszont kifejezetten nagyon jó. A többi bank nem nyomul ezen a téren, inkább devizázik, azon nagyobb a haszon.

Nekem eddig minden okés volt az OTP-vel, egyszer vontak le többet a lakáshitelnél vagy két hónapja, mert változott a törlesztő, és valamit kavartak: telefonáltam egyet a 3666-666-ra, hogy szerintem 3700-zal többet vontak, és pár nap múlva visszautalták a pénzt. Asszem, február 1-én telefonáltam, és 7-én vagy 8-án utaltak. Szóval elég könnyen ment az ügyintézés.

Előzmény: Tom1939 (716)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 717
Semmi plussz külön érdekem nem fűződik,hogy a BG-ajánljam neki. Csak egy a 24 közül,akivel együtt dolgozom.

Szerintem meg fölösleges egy szándékos felfújt hisztériát köríteni a CHF alapú hitelek mellé. Egy nagyon kassa gumicsont,amin lehet ráágódni, Ne feledd,hogy a jelzáloghitelek 90% fölött ebben vannak.
Előzmény: Híd (715)
Tom1939 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 716

Köszönöm a választ. Az Otp-vel nekem volt egy nagyon csúnya élményem a múltban... Szépen vonogatták hónapokig a kifizetett hitelem törlesztőjét, és az anker közbe akartak elküldeni hogy ott intézkedjek ha vissza akarom kapni...

A k&h-nál kapok ilyen hitelt mint az otp-nél? Én ott 7 millára 63 ezer havit láttam. Az otp biztos megköveteli a folyószámlát, és ők minden díjban borzalmasan drágák. Meg ugye az az egyoldalú kezelési költség növelés dolog amit hallottam róluk mostanában (ha igaz).

Viszont a budapest banktól kezdek eltántorodni, és biztos forintban veszem fel a hitelt. 

Előzmény: Híd (714)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 715

Ne haragudj, de mi lenne, ha a kérdezőnek segítenél, és nem a BG-nek? Annak a banknak nincs is kieg. kamattámos hitele, én legalábbis nem látom a honlapján. Akkor mit vegyen fel ott ez a szerencsétlen? Rá ne sózz már egy nyavalyás CHF-kölcsönt ugyanennyiért vagy drágábban!

Előzmény: bankvilági idegenvezető (713)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 714

A Budapest Bankosat ne vedd föl, mert a futamidő végéig a folyósításkori összegre számolja a kezelési ktg-et. Ez az egyetlen bank, azt hiszem, amelyik így csinálja, nagy lenyúlás lesz belőle az évek során.

Két jó kieg. kamattámos hitel van: OTP és K&H. Az OTP előnye: hosszabb futamidőt is lehet választani, lakáskasszával lehet kombizni. A lakáskasszás kombi törlesztője 7 milliónál 15 évre 54 ezer lenne havonta. Szerintem válaszd azt. A devizahiteles ajánlatokkal meg ne foglalkozz. A te esetedben HUF-hitelt kell fölvenni, sokkal jobban jársz vele.

OTP törlesztők: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/LAKHIT_HUF_UF_4.00_es_alacsony_20070927.xls

BB-nél, ami gáz: adminisztrációs díj címen fut. Más banknál kezelési ktg. a neve, és ahogy csökken a tőke, az is csökken, mert az év elején fennálló tartozásra számítják ki. Emiatt a futamidő végefelé már havi 10 ezerrel fizetsz majd többet a BB-nél, mint pl. a K&H-nál vagy az OTP-nél.

http://www.budapestbank.hu/common/letoltes/lakossag/lakossag_hird_hit-jelzalog_jkk-kkk.pdf

Előzmény: Tom1939 (710)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 713
Itt tudsz egy kicsit utánanézni. www.bg.hu

Tulajdonképpen az OTP- vezérkarából kivált egy pár másképp gondolkozó ember és ők alapították a céget. Ázsia legnagyobb bankja áll a háttérben a KDB,aki megközelítőleg 30-szor akkora mint az OTP.

Hamarosan 90-100 fiók fog nyílni Mo-n.
Előzmény: Tom1939 (712)
Tom1939 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 712
Köszönöm a választ. Bocs hogy hülyét kérdezek, melyik az a BG? Nem ugrik be.  Kicsit félek a chf alaptól. Mínusz 10 ezer megéri havonta, a mínusz 4 meggondolandó.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (711)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 711
Üdv Tom!:)

Abszolut nem kötelező bankot váltani,attól még máshol felveheted a jelzáloghitelt.

BG-nél 52.000 Ft az első évben,akciós kamattal,második évtől 59500 Ft végig. CHF alapú.
Előzmény: Tom1939 (710)
Tom1939 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 710

Segítséget szeretnék kérni. Melyik banknál érdemes hitelt és milyet felvennem, ha:

- új lakást veszek (sorház)

- önrészem 17,5 millió

- házas vagyok, van 2 gyerekem (szocpol 2,4 millió ha jól tudom)

- a hitel 6 vagy 7 millió lenne

Mivel és hol járnék a legjobban? Ahogy láttom budapest bank vagy k&h, 15 évre 7 milla havi 63 ezermindkettőnél (támogatott új lakás hitel forint alapú, 5 éves kamatperiódus). Én most a budapest banknál vagyok, eddig elégedett voltam. Most egy kicsit berágtam mert ragaszkodnak ahhoz hogy 90 nap alatt lehet csak régi hitelem visszafizetni. De a bankváltás is elég strapa... Van valami javaslat mit érdemes még meggondolnom?  Előre is köszönöm.

Híd Creative Commons License 2008.03.29 0 0 709

Mert új lakásra, építésre folyósított kiegészítő kamattámogatásos forinthitelből náluk van a legjobb. Aki pedig felveheti ezt a fajta hitelt, ne vegyen föl devizát semmiképpen.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (708)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.29 0 0 708
Egyetértek. A BG is csak egy példa volt de az Ella is jó lehet neki. Csak egy reflexió volt,hogy van még 26 Bank és rengeteg olcsóbb megoldás lehet az említett két mogulon kívül.:)

Előzmény: Törölt nick (707)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 707
Es persze szokas szerint elfelejtkeznek az Ellarol.. egy probat az is meger.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (706)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.28 0 0 706
Üdv!

Azért vannak még más lehetőségek is!:)

BG-nél pl van 40 éves futamidő is,ennek a törlesztője 74000 Ft/Hó a 14 millióra.

A 20 éves konstrukcióban 99000 Ft,ahogy azt a kollega egész jól saccolta de nem csak első 6 hónapban hanem végig,természetesen a CHF árfolyamát követi.

25 évre 89000 Ft

30 évre 82000 FT

35 évre 77000 Ft.

Még a 25 éves futamidejűnél is csak 6300 Ft/ millió.

Ha ezeket bekombizzuk LTP-vel,akkor tudunk jócskán faragni a törlesztőkön még. Szóval van élet a K&H-án és az OTP-én is túl!:)))
Előzmény: Hogyantovább (704)
Híd Creative Commons License 2008.03.28 0 0 705
cca. 7500-8000 forintot kell számolni egy hitelre havonta milliónként 20-25 évre. Ennél sokkal jobb nincs. Ha deviza, inkább 8 ezret az árfolyamkockázat miatt. Ez alapján eldöntheted, mennyi hitel fér bele, és milyen lakás vásárolható meg reálisan. A használtra viszont csak devizahitelt érdemes fölvenni, és szocpol sem jár.
Előzmény: Hogyantovább (702)
Hogyantovább Creative Commons License 2008.03.28 0 0 704
Igen, köszönöm a segítségedet!
Akkor még keresgélek!
Előzmény: Híd (703)
Híd Creative Commons License 2008.03.28 0 0 703
Akkor olcsóbb lakás és/vagy kevesebb hitel kell. Ennél a támogatott forinthitelnél jobb hitelek sajnos nincsenek :(
Hogyantovább Creative Commons License 2008.03.28 0 0 702
Ezer köszönet!
Nézegettem, számolgattam, de elég magasnak tűnik a részlet...
Előzmény: Híd (699)
Híd Creative Commons License 2008.03.28 0 0 701
Ha új a lakás, kaphatsz még 900 ezer forint szocpolt is a gyerekre, ezt is érdemes beszámítani.
Előzmény: Hogyantovább (697)
Híd Creative Commons License 2008.03.28 0 0 700
Nem, csak az számít, a tulajdonos beleegyezzen a jelzálogba.
Előzmény: Hogyantovább (698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!