Keresés

Részletes keresés

Divinajan30. Creative Commons License 2012.11.20 0 0 3291

Szia, írtó rendes vagy, kösz a választ. Kérdésem, hogy az Io-t ha elmegyünk Bergamóba ott lehet-e használni vagy érdemesebb-e ott venni egynaposat, mert az pár dologra kedvezményt nyújt. Egyébként csak Milánóban leszünk. Como nem lenne rossz, de nem tudom, hogy milyen idő lesz december 8-án. Köszi Kati

Előzmény: somegi (3285)
geodo1 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 3290

csak éppen itt nem bergamoi, hanem konkrétan comoi tavi szállásokról volt szó.

Előzmény: Törölt nick (3289)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 3289

azért van átmenet,ha vki Bergamóból/ba repül,akkor jó lehet ez a szállás ahol mi voltunk hárman 59 euróért,reggelivel,egy magát 4x-osnak mondó és ha meg is kopott a fénye / a szőnyeg,bútorzat,mosdó / de 3x-ot azért így is kapna:Donizetti hotel kint a Lallio városrészen, az 5A busszal 20 perc alatt megközelíthető

Előzmény: rebkaa (3286)
Kobzoska Creative Commons License 2012.11.20 0 0 3288

Ha van türelmed nézelődni, keresgélni, ajánlom ezt az oldalt: http://www.bed-and-breakfast-in-italy.com/

Itt nagyon jó szállásokat lehet találni és az árból általában lehet alkudni.

Előzmény: szedernyuszi (3244)
Kobzoska Creative Commons License 2012.11.20 0 0 3287

Ennyi időbe sok minden belefér. Milánóban is, meg a környékén is. A tavak (Como, Maggiore, Iseo, Garda) mind gyönyörűek.

Előzmény: szedernyuszi (3282)
rebkaa Creative Commons License 2012.11.20 0 0 3286

Üdv,

A mostani ingyenes poggyász  gyakorlatilag egy kis hátizsáknak felel meg. Mi gyakori wizz utazók vagyunk, holnapután is megyünk Rómába(igaz  még vihetünk nagy pogyászt, mert október előtt vettem a jegyeket), de megnéztem az új méretet és látom, hogy nem kell nagyon beruháznunk, mert a 4 lányunk hátizsákos iskolatáskája pont wizz méret. Könyvek ki, ruhák be...

Egyébként  télen a legvastagabb dolgokat magadra veszed, bedobsz egy táskát és majd levetkőzöl. Mi eddig sehova nem adtunk fel csomagot, még a 10 napos spanyol nyaraláshoz sem, de ezután úgy csináljuk majd ha nem férünk el, hogy mindenki jön az ingyenes kézivel plussz feladunk egyetlen bőröndöt. Abba 6 ember cucca is elfér, 32kiló lehet.

Comói tó: a másik társaságnál vettem a Milánó meletti Bergamóba 200ft-ért és 300ft-ért jegyeket. A szeptemberi alkalommal a Comó tavat jártuk teljesen körbe. Az egy nagyon szép hétvége volt, jó idő, akkor még sokan voltak(főleg Bellagió-ban)de szerintem télen kihalt lehet a környék.

A szállás nekem is gondot okozott és ott jöttem rá, hogy miért. Vannak olyan bicikliseknek való ifjusági szállók, mint a miénk volt, 18 euró/fő áron vagy vannak Albergo-k háromszoros pénzért. A kettő között egyszerűen nem nagyon tapasztaltam átmenetet. Olcsó kis panziók nem  akadnak.

Mi autót béreltünk, mert csak így tudtuk teljesen körbejárni és 5 főre jobban is megérte. Itt a fórumon azonban találsz a vonatos közlekedésre vonatkozó ötleteket is.

A másik alkalommal 1 naposon voltunk, reggel mentünk-éjszaka jöttünk, akkor csak Milánó belvárosa és a szivem csücske, Bergamó volt a célunk.

Előzmény: szedernyuszi (3279)
somegi Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3285

Üdv! Milánóban 24 órás és 48 órás napijegyek vannak. Ezeket ajánlom a városnézéshez. 4,50 és 8,25€-ba kerülnek. Megvásárolható a nagyobb csomópontok ATM pontjainál, de a metróállomások automatáiban is. A gyermek 10 éves korig ingyen utazhat felnőtt kíséretében a milánói tömegközlekedésben. Ha pedig Milánóból terveztek kirándulásokat is, akkor érdemes megvenni a lombard bérletet. Io viaggio a neve, A 3 naposat ajánlom. Ez három egymást követő napon használható egész Lombardiában a nyilvános tömegközlekedési eszközökön. A vasúton csak a Regionale jelzésű vonatokon érvényes. Ára 30€. Egyébként pedig a 4-14 éves gyermek 50% -os jeggyel utazhat vonaton.

Az ATM oldalán jól használható belvárosi térkép van, amely a nevezetességeken kívül tartalmazza a teljes vonalhálózatot. Ugyanitt az összes villanos, busz vonala lekérdezhető térképes formában is .

Előzmény: Divinajan30. (3272)
Divinajan30. Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3284

Köszi szépen szia Kati

Előzmény: bgmo (3283)
bgmo Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3283

.

a kicsik többnyire igen, de a nagyok nem. A nagyok nyitvatartása folyamatos is, nem zárnak be déltöl délutánig.

Előzmény: Divinajan30. (3278)
szedernyuszi Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3282

December 30-tól január 6-ig, ez 7 éjszaka 8 nap :)

Előzmény: Kobzoska (3281)
Kobzoska Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3281

Hány napra mentek?

Előzmény: szedernyuszi (3279)
szedernyuszi Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3280

Nemtudom h egy olyan nagyvárosban mint Milano zárva vannak-e, de a kisvárosokban eddig mindig azt tapasztaltam, hogy igen :)

Előzmény: Divinajan30. (3278)
szedernyuszi Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3279

Még egyszer köszönöm a segítséget annak aki írt, foglaltam jegyet, 8ezer Ft Debrecenből (tehát még vonatoznunk sem kell Pestre) oda-vissza kettőnknek minden illetékkel együtt :)) (lassan olcsóbb mint a DKV...)

Szomorúan láttam h a nyaralás óta megáltoztak a poggyász méretek... mostmár egy kisméretű kabinbőröndöt sem lehet ingyenesen felvinni...

Szerintetek elférnek a cuccaink két, olyan pici méretű táskába télen??? mert többe kerülne a poggyászdíj mint a repülőjegy..

És súlykorlátozásról semmit sem találtam, az ingyenes kis poggyász is lehet 10 kg ahogy eddig? Vagy kevesebbnek kell lennie? (wizzairről van szó)

A párom kitalálta ha már úgy is kb 60 km-re van a Malpensa reptér Milano központjától akkor miért nem inkább már Como-ba megyünk ami ugyancsak kb 60 km onnan... úgyhogy nézegettem Como környéki szállásokat, de elég keveset és drágákat hozott ki a net, van vkinek vmi tapasztalata ezzel kapcsolatban? Télen is érdemes a tóhoz menni, vagy olyankor túl "unalmas"? Lehet ott bármit is csinálni? mert ha mínusz fok van, kirándulni nem nagyon :)

Amúgy gyönyörű a táj, régi vágyam eljutni oda, de talán tavasszal/nyáron érdemesebb, télen inkább egy nagyobb, nyüzsgő város a jobb nem? Nem is tudom hol szilvesztereznénk ott a tó mellett :)

De cáfoljatok meg, ha már jártatok arra, nem vagyunk nagyváros-kedvelőek annyira, ha szerintetek elég romantikus és kellemes az a környék és lehet ott is találni programokat 8 napra, akkor simán rábeszélhető vagyok :))

Köszi!

Bia

Divinajan30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3278

Sziasztok igaz az a hír, hogy hétfőn délelőtt az üzletek zárva vannak Milánóban?

llaci10 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3277

Szerintem aí napijegy /ami 24 órás!/ nagyon megéri.

Előzmény: Divinajan30. (3276)
Divinajan30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3276

Szia, nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget. Akkor még egyet kérdeznék, hogy milyen bérletet vegyünk, vagy napijegyet, mit javasolsz?Köszi Kati

Előzmény: llaci10 (3275)
llaci10 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3275

Nov. elején voltunk a Bicoccában. A Centrále elől megy a 81-es busz, az 5. vagy 6. megállónál /kettő között van az utca/ kell leszállni, és kicsit gyalogolni. A google segít! A szálló jó, a reggeli nagyon jó volt, kivéve a háromágyas szobát, mert ott egy franciaágy és egy gyengécske pótágy volt. A 81-es busz megállója, ha háttal álsz a centrálénak a tér bal oldalára esik a villamossinek mellett, mert munkálatok miatt ideiglenes megálló volt./ha még tart/

Előzmény: divinahajója30. (3271)
geodo1 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3274

google maps vagy earth.

Előzmény: Divinajan30. (3272)
Divinajan30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3273

Köszi a segítsége, most tanulmányozom, még nem sikerült átlátnom. én a via della Giustizia 10.számot keresem, ez az Idea Hotel Bicocca. Szia Kati

Előzmény: KirályLászló (3247)
Divinajan30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3272

Szia Sümegi! Olvasgatos a topicot, és látom Te nagyon ismered Milánót. Mi december elején megyünk négy napra, olvastam a három napos bérletet amit írtál. Ezt hol lehet kiváltani, megírod, kell hozzá valami. Mi öten megyünk, három felnőtt, egy 9 éves és egy 13 éves gyermek. Esetleg nem tudod, hogy a Via della Giustizia 10-be hogyan jutunk el? Ez az Idea Hotel Bicocca. Állítólag a Garibaldi állomástól 10 perc busszal, de nem akadok a nyomára. A szálloda pedig a transfert Sondrio állomásra biztosítja. Ez két különböző metró. Sajnos nagy térképet nem kaptam sehol, a kicsin ami könyvbe van, nem találjuk ezt az utcát. Térképet nagyítottunk már itt a neten, de az sem vezetett eredményre. Kérlek ha van egy kis időd, ha ezekről tudsz valamit ird meg. Ja még állítólag a négyes villamos is jó, de ezt sem találom. Köszi Kati

Előzmény: somegi (2819)
divinahajója30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3271

Tiszta hülye vagyok, nem is a 91-es busz kell, hanem a 81-es. Már annyira izgulok, hogy nem tudom mit keresek.

Előzmény: divinahajója30. (3270)
divinahajója30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3270

Szia most egy kicsit nézelődtem, azt találtam, hogy a Garibaldi állomástól 10 percre van a szálloda. Igy valószínű, hogy valahol ott van a busz. Engem az zavart meg szerintem, hogy a szálloda transfer busz biztosít, de a Sondria állomáshoz - az a sárga metró -. Na még kutakodom, mégegyszer megnézem a térképet amit küldtél. Szia Kati

Előzmény: divinahajója30. (3269)
divinahajója30. Creative Commons License 2012.11.18 0 0 3269

Szia Zsokont, köszi a választ, jól kinagyítottam, a Centrale környékén megtaláltam a 90-est és a 92-est, biztosan ott van valahol. Remélem a buszt láttam.

Azért még megkérdezném, hogy volt-e valaki az Idei Hotel Biccocában, ez a via della Giustizia 10. szám alatt van. Kérem, ha volt ott valaki írja meg. Előre is köszönöm Kati

Előzmény: zsokont (3268)
zsokont Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3268

Szia!
A 4-es villamos szerintem nem, de a 91-es busz igen.
Ezen a központ térképen látod a busz-és villamos vonalakat is.
http://www.atm-mi.it/en/ViaggiaConNoi/Documents/mappacentromilano.pdf

Előzmény: divinahajója30. (3267)
divinahajója30. Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3267

Kedves Wilzon és Zsokont köszönöm a válaszokat.

Ha esetleg valaki tudja, irja meg, hogy 91-es busz és a 4-es villamos a Centrále közelében megáll-e? Köszike

Wilzon Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3266

a via Torino tele van fast fashion márkákkal (HM, Stradivarius, Zara, Terranova stb.) de ugye ezek nálunk is vannak, viszont árban ők a legolcsóbbak. Talán itt érdemes próbálkozni. 

Vannak viszont outletek ilyen pl: http://www.salvagentemilano.it valamint van egy még 1-2 rá kell keresni googleben. Itt designer cuccok olcsóbban, értsd mondjuk 100Eurós Armani pólót megkapod 50ért(csak mondtam egy példát, kb 30-50-70%-al olcsóbb minden mint a Monte Napoleone-n, persze nem a leg "up-to-date" darabok). Nyilván a lányok pénztárcájától függ a dolog. 

Előzmény: divinahajója30. (3263)
Wilzon Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3265

Ár attól függ hol veszel. A Santa Maria Grazie templom mellett a Café Ottolinóban: Espresso 2,10 eur, 0,5 liter San Pellegrino 2eur, Lucozade 4eur, ilyen suteményfélék 1,5 eurtól. Szóval nem olcsó itt, de ugye ez egy nevezetesség mellett van ezért ilyen drága.

Billa a Torinon sokkal olcsóbb, inkább ott érdemes vásárolni. kb. Spar árak +20%, de aki többet járt ott majd kijavít.

Az Orio Centerben( Bergamoban a reptérrel szemben) a Cappucino csak 1,30eur volt.

Bergamoi reptéren: 0,75l szénsavmentes ásványvíz 2,10eur, Twix White limited edition 1,20eur :)

Ha Bergamora érkeztek akkor a Centraléra fog vinni a busz, onnan gyalog vagy metroval lehet bejutni a belvárosba.

Ha valakinek van a csapatba iPhone-ja érdemes ezt letölteni rá. : 

https://itunes.apple.com/hu/app/milan-city-travel-guide-guidepal/id369124718?mt=8

Komplett Milánó Offline térkép, nevezetességek elhelyezkedésével stb. igazánj ó.

Ha nincs akkor itt egy várostérkép:

http://www.atm.it/en/ViaggiaConNoi/Documents/mappacentromilano.pdf

valamint egy metróhálózat térkép:

http://www.atm.it/en/ViaggiaConNoi/Documents/RETE%20METRO_feb_2012.pdf

ezeket kinyomtatva el lehet navigálni.

A napijegy 4,5eur amit érdemes megvenni ha sokat metroztok, vagy buszoztok.

a Főbb nevezetességek ki vannak táblázva, persze figyelni kell, nem annyira hatalmasak a táblák.

Előzmény: GABO7410 (3262)
zsokont Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3264

Szia!

Olcsó ruhában nem tudok segíteni, kirándulásnak ajánlanám Comoi tavat busszal vagy vonattal. Io Vaggio jó rá, a tó környéki buszokra és a Brunate-i siklóra is.
Képes kedvcsináló:
https://picasaweb.google.com/117831940685580738830/2012Oktober22ComoITo

Előzmény: divinahajója30. (3263)
divinahajója30. Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3263

Sziasztok, mi december elején megyünk Milánóba, miután nem tudom, hogy milyen idő várható, ennek függvényében tudtok-e ajánlani valamilyen kirándulást a közelben. Fiatal csajok is lesznek velünk, tudtok-e  olyan helyet, ahol viszonylag olcsón, divatos ruhákat lehet vásárolni. Tudja-e valaki, hogy honnan indul a 91-es busz, vagy a 4-es villamos. Jó sokat kérdeztem, de hátha sikerül. Szép estét mindenkinek. Sziasztok.

GABO7410 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3262

Köszi Wilzon a segítséget !

Az árak sokkál drágábbak mint itthon?

A busszal meddig érdemes menni?Egyértelműek a táblák a nevezeteségek helyéről?

Esetleg a neten lehet találni valami nyomtatható segítséget?

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!