Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
A hülye kókler doki 5 percig maszatolt, közben mobiltelefonált és nem adott egy leletet arról sem, hogy mit és miért nem lát. Voltam azóta két ultrahangon, kb. van fogalmam arról, hogy egy vizsgálat mennyi ideig tart és hol mit néznek...
Egyetértek, másrészt a helyében én komoly figyelmeztetésnek fognám fel, hogy jelentős túlsúlyt állapítottak meg, ami jelentősen megnehezítette a vizsgálatokat, és lefogynék, mielőtt tényleg gond lesz.
Örülök, hogy végül is rendbe vagy, nem kell tovább félreverni a harangot. Mondom azért, mert ismét elolvastam összefüggően az összes Spanci! komnenteid, kicsit éreztem, valami nem stimmel. Ne is haragudj, meggyógyult hójagrákod után a kontrollt lelazsáltad, persze hogy most beijedtél. Nekiálltál kapkodni, azután mindenki hibás lett, az öreg doki bohóc és stb.
Nem szeretnék bántani, de példás tanulsâg, hogy a rák egy rohadt dög, életünk végéig meg kell tenni a kontrollt! Ezt nem én állítom, hanem kezelő orvosom közölte.
Örülök, hogy végül is jól vagy, de a továbbiakban ne hanyagold el a kontrollt. Most már tudod, jobb félni mint megijedni.
Megvolt a CEUS vizsgálat és úgy tűnik fellélegezhetek:
Vélemény:
A májparenchymában körülírt kóros eltérés nem azonosítható.
Hepatomegális, diffúz májlézió, focal sparing hepatis. Az inhomogén májszerkezet döntően a diffúz májlaesio részjelenségének tartható, körülírt kontrasztanyagot halmozó lézió nem jelent meg.
Cysta renis l.d. (mondjuk ez a vesében van).
Két orvos nézte és amíg az egyik a leletet íra, a másik megkérdezte tőlem mosolyogva, hogy ugye megkönnyebbült? Tehát ez a mondata is azt támasztotta alá, hogy nincs daganat, zsírfoltokat néztek met. gyanúnak.
Csontizotóp lelet is kész, csontokban sincs daganat.
Szóval véget ért a majd 3 hónapos rémálom. A CEUS vizsgálat véleményében sem javasolnak biopsziát.
Holnap majd beszélek Álmossal, hogy hogyan tovább, de szerintem sehogy.
Mindenkinek ilyen jó híreket kívánok és gyógyuljatok gyorsan, ha mégis van valami.
2019.05.07. Vizsgálat kérő lap! CT eredmény miatt! Jobb oldalon a tüdőcsúcsban számos apró góc látható! Paramediastalisan 5cm terime retrocavalisan 15mm nyirokcsomó! Kód. J4499 idült obstructiv tüdő betegség. K. M. N
Bronchologiai lelet. 2019.06.06 8 db. Giemsa, festett véres hátterű, sejtdús kenetek zömében nyákkal keverten bronchialis hámsejtek, elszórtan lobsejtek. Lymphociták láthatóak. Emelet 2 kenet területén kötegekbe rendeződve illetve disszociáltan polygonalis részint elongált keskeny cytoplasmaszegélyel bíró tumor sejtek lelhető fel!.............. A daganat sejtekben TTF1-el és Synaptophysinnel mutatkozott expesszálodás. A. Mintában fel lelhető tumorsejtek high-grade neuroendocrine carcinomából VS.. Carcinomából származhatók.
Kódolt diagnózisok. : C7710 intratholacalis nyirokcsomók rosszindulatú daganata.
Morf. 80106 Carcinoma metastacitum K. M. N
Kemo utáni zárójelentés! Jelen ápolásunk során első kemoterápiás kezelését 20% dózisreductioval megkapta.
Kód diagnózisok megnevezése D Év V K T N M
C3410 Felső lebeny, hörgö vagy tüdő rosszindulatú dag N 2019 7623 X
80413 Carcinoma microcellulare. N
KB 2 hete szétszórtnak lehetne nevezni a párom. Már nem művel olyan hajmeresztő dolgokat! Tudja merre megyünk de.... Jó még a napok problémásak el el tűnik néha 1 nap. De neki 2012 Ben volt egy strokja! 24 % egészség romlása lett. Nem is lehetett azt észre venni rajta! Most ami volt kemoja a doki dirrek a gyengébbet adta neki hogy ne vágja egyből földhöz! Ezt ő mondta! VitalBeam 2- ez a sugár kezelés tervezés. Dr Ladányinál. Köszönöm ha megoldjátok a T. N. M kérdést, mert én már teljesen bele habarodtam. Jobbulást és kitartást kívánok mindenkinek.
2019.05.07. Vizsgálat kérő lap!
CT eredmény miatt!
Jobb oldalon a tüdőcsúcsban számos apró góc látható! Paramediastalisan 5cm terime retrocavalisan 15mm nyirokcsomó!
Kód. J4499 idült obstructiv tüdő betegség. K. M. N
Bronchologiai lelet. 2019.06.06
8 db. Giemsa, festett véres hátterű, sejtdús kenetek zömében nyákkal keverten bronchialis hámsejtek, elszórtan lobsejtek. Lymphociták láthatóak. Emelet 2 kenet területén kötegekbe rendeződve illetve disszociáltan polygonalis részint elongált keskeny cytoplasmaszegélyel bíró tumor sejtek lelhető fel!..............
A daganat sejtekben TTF1-el és Synaptophysinnel mutatkozott expesszálodás.
A. Mintában fel lelhető tumorsejtek high-grade neuroendocrine carcinomából VS.. Carcinomából származhatók.
Kódolt diagnózisok. : C7710 intratholacalis nyirokcsomók rosszindulatú daganata.
Morf. 80106 Carcinoma metastacitum K. M. N
Kemo utáni zárójelentés!
Jelen ápolásunk során első kemoterápiás kezelését 20% dózisreductioval megkapta.
Kód diagnózisok megnevezése D Év V K T N M
80413 Carcinoma microcellulare. N
KB 2 hete szétszórtnak lehetne nevezni a párom. Már nem művel olyan hajmeresztő dolgokat! Tudja merre megyünk de....
Jó még a napok problémásak el el tűnik néha 1 nap.
De neki 2012 Ben volt egy strokja! 24 % egészség romlása lett. Nem is lehetett azt észre venni rajta! Most ami volt kemoja a doki dirrek a gyengébbet adta neki hogy ne vágja egyből földhöz! Ezt ő mondta!
VitalBeam 2- ez a sugár kezelés tervezés. Dr Ladányinál.
Köszönöm ha megoldjátok a T. N. M kérdést, mert én már teljesen bele habarodtam. Jobbulást és kitartást kívánok mindenkinek.
Logikus, amit irsz. Tavaly csináltak egy kapszulás vékponybél vizsgálatot, ami negativ volt, bár egy helyen némi vastagodás volt látható. Nem tudom, hogy ilyesmit is kimutat-e a PET? Persze, keresik a disznóság eredetét, csak eddig nem találták meg. 2017-ben volt vastagbél tükrözésem, 2018-ban gyomor és vékonybél, tavaly PET, idén tüdöröntgen és hasi ultrahang. Semmi feltünö nem volt, csupán au NSE érték ugrott magasra. Köszönöm a véleményedet, mindenböl lehet tanulni valamit. Nem tudtam, hogy a gyomorégés összefügg a vékonybél problémával.
Holnap megyek CEUS vizsgálatra 3-ra. Előtte be kell menni a SOTE-ra, ahol beteszik a branült és úgy kell átmennem az utcán a Radiológiai Intézetbe. Nem is értem, máshol ahol kontraszt anyagot adnak be, ott szúrják be a branült. Kiváncsi vagyok, hogy az UH-n kiveszik-e, vagy azért is vissza kell menjek a SOTE-ra, hogy kivegyék :/
Szia! Elolvastam a történetedet. Írtad, hogy sokat fáj a gyomrod és sok a gyomorsavad..Én tuti addig nem hagynám békén őket amíg meg nincs a primer tumor. Ezt találtam:
“Ismeretlen kiindulású NET-ek Nem ritka, hogy kiterjedten metasztatizáló, előrehaladott NET betegség ellenére a primer tumor az alapos kivizsgálás ellenére ismeretlen marad. Vékonybél-eredetű NET indirekt jeleként értékelhető, ha visszatérő hasi görcsös fájdalomról, hasmenésről számol be a beteg, ill. átmeneti bélelzáródást, mezenteriális limfadenopátiát, fokozott 5-hidroxi-indolecet- sav- (5-HIAA) ürítést észlelünk. A primer daganat kimutathatóságának hiánya nem képezi az exploratív laparotómia ellenjavallatát, ugyanis ezen esetek jelentős részében a hasi feltárás során vékonybél-NET-et találunk. A kisméretű vé- konybéldaganat eltávolítása a daganatos betegség kiterjedt volta ellenére is javítja a beteg túlélését”
Németországban élek. Azt a tumort tavaly kiszedték és az a vélemény, hogy metasztázisa valaminek, amit nem találtak. Na, meg is nyugodtam, hogy sehol semmi. Tavaly volt PET-CT-m is, idén már nem fizeti a betegbiztositó, ezért gondoltam, hogy kifizetem a nyugalmam érdekében. Találtam egy kórházat, ahol galliumos vizsgálat van. Ha az NSE nem ment volna fel ilyen rohamosan, talán várnék vele. Ami még megijesztett, hogy az orvosom nagyon elkezdett sajnálni, holott eddig eléggé félvállról vette a korábbi tüneteimet, szinte hypochondernek nézett.
Ha küldenél infót örülnék, németül jó lenne. Te hol élsz?
Azt is mondta az orvosom, ha tavaly volt PET-CT vizsgálatom, akkor ez most inkább árt, mint használ. (?)
Igen, irtad, hogy ne essek kétségbe. Ez hullámszerüen jön, nem tudom befolyásolni.
A héten lesz még a háziorvosomnál egy 24 órás vizeletleadás, azon kivül vérvétel, megnéz ezt-azt és júliusban ismét az onkológián tumormarker (föleg NSe) kontroll.
Egész rondán befolyásolja az életemet ez a dög, szinte minden nap van valami orvosi program.
Alapvetően a neuroendokrin tumorok kevésbé veszik fel az FDG- t. Lassan nőnek, alacsony az anyagcseréjük.
Viszont ha a te tumorod Ki67 értéke 40% akkor van esély rá hogy az FDG is látja.
Ami jó lenne alacsony és magas Ki% esetén is, az a szomatosztatinreceptor szcintigráfia. (Gallium szcintigráfia).
Te Svájcban élsz ha jól emlékszem, kérdezd meg azt miért nem csináltatja meg.
Ezt nagyobb centrumok csinálják, de megéri. Ezeket a tumorokat speciális centrumokban vizsgálják ki és kezelik, pont mert ritkák, egy általános onkológusnak kicsi a gyakorlata benne.
Én egy ilyen centrumban dolgozom PET- tel, külföldön.
Ha gondolod keresek valami infót a neten, németül vagy angolul legyen?
( Ahogy a múltkor is írtam, ne ess kétségbe. Pont a neuroendokrin tumorok a lassan növô tumorok közé tartoznak. Sok terápiás lehetőség is van.)
Ma voltam orvosnál, mert kell valami papir töle akkor is, ha a PET-CT-t magam fizetem. Mindenképpen le akart beszélni róla, mondván, hogy a hormonfüggö tumorokat nem mutatja ki olyan jól. Mégis megcsináltatom, mert nincs jobb ötletem. Mi a véleményed?
Új vagyok ezen a fórumon. A családunkban is felütötte a fejét a dög. A párom 39 éves lánya 1 éve küzd vastagbél rákkal ( áttét máj, tüdő). Műteni nem fogják, mivel vannak átéttek. Az első kemos kezelésen ( 12 ) túl volt februárban, akkor úgy tűnt ez most alszik egy ideig. De most megint elkezdtek nőni. Nem tudjuk, hogy tovább. A második kemó-t előírták neki. De nem tudjuk, hogy bírná szegény.
Milyen más lehetőségek lennének még. Azt még tudni kell, hogy egy ideje angliában él és ott is kezelik.
Szia! És akik írtak nekem puszilom őket! Rengeteg dolgom van,meg próbálom le másolni a záró jelentéseket! Hátha együtt sikerül hogy mi a franc is van valójában! Gyerek tábor, lakás takarítás, munka stb.stb olvasom itt a dolgokat de nincs időm. Ahogy fel szabadulok és nem alszom el ülve😭😭 jövök! Addig is ...., jobbulást kívánok mindenkinek! ❤️ Köszönöm hogy próbáltok segíteni!
Köszönöm szépen. Azért úgy gondolom, több az alkati, valahol belűröl jövő tudatosság mint sem hogy tudatosság, vagy a "minden mindegy" hozzáállás, bár tudatosnak tűnik. Gyerekkoromban meglehetősen gyatra egészségem volt, minden nyavaját megkaptam, még a gyermek paralízist is - torokra dolgozott. Röhely, nagymamám kezelt ki, nevess(tek) ki, hurkapálcikára tekert petróleumos vattával tisztogatta a torkom. De, volt kegyetlen máj gyulladásom (pedig nem is ittam soha alkoholt) és egyéb nyalánkságok. Azután tini korom után soha sem voltam beteg, a megfázást is csak hírből ismertem. Azután 84-ben becsapott a ménykű, lefektetett tartósan a stroke. Több, mint 30 évre jött a dög.
Szóval lehet, az immunrendszeremben is kialahulhatott valami erős harc képesség, fene tudja, de lehet a sokféle de tetmészetes majálist szerettem mindig.
Nehéz idöket éltél át, sokan elveszitették volna az életkedvüket. Èppen ezért csodálom a hozzáállásodat. Majd megmutatod, hogy a statisztikáknak nincs mindig igazuk! Csak igy tovább!