Én már régebb óta készülök hozzászólni, csak kevés időm volt illusztrációt keresni. Most találtam egy képet, a végére beillesztem.
Hát igen, meghalt a király éljen a király = ismét(!) új fuvolistája van a SF-nak. Őszinte leszek, amennyire csak lehet, feleannyira sem figyeltem játékára, mint azt illendő lett volna, ezért véleményt róla most még nem alkotok, mindössze ennyit: Jah! Yeeeah! Szaxi! Coooool, Hehe! (by Davis & Butthead)
Igazából az a legérdekesebb nekem, hogy van olyan SOLARIS-szerzemény, amit most már a negyedik fuvolistával hallottam, és mind a négy más volt! Más játékstílus, más hangzás, más hangszín, más hangszer, más hozzáállás, lendület, virtuozitás. Más tűz, más lendület, más dinamika... nah ezt még nekem fel kell dolgoznom!
A koncert zeneanyagáról, brilliáns Óz-t hallottunk, én majdnem elragadtatásomban beletapsoltam a szám közepébe Tamás basszusszólója után, de aztán a többi zenész már mind megkapta a nyílt színi szám közbeni tapsot általam és másoktól is szólóbetétjük után... És ilyen még nem volt! Amióta SF van - és hallottam Őket élőben - még nem emlékszem hogy szám közben megdícsértük volna Őket tapssal! Még a planetáriumi koncerten sem! Most nagyon is megérdemelték!
Már a koncert előtt, mikoris kiderült, hogy már megint új fuvolistája van a zenekarnak (félmondatban Somos András: köszönet!) más a közönség soraiban az a mendemonda terjengett: ha ez így megy tovább, az nem baj, majd Karácsonykor lesz egy igen nagy koncert, aholis 12 fuvolista tolja ahogy a "csövön" kifér! :-) Ez persze vicc, Rudi maradj és megigérem, hogy legközelebb jobban figyelek Rád, mert most leginkább Vali felé kacsingattam :) Köszönjük Nektek zenészek - és Vali! :D (kölcsönkenyér visszajár!)
Én tudom, mivel készül a zenekar a hóvégi koncertre, de én tartom a számat!
És a kép, amit ideillőnek találtam, a SolarisFusion Együttes 2026-ban: KATTINTS!FUVALAPARÁDÉ
merthogy Ő egy vadiúj (és vélhetően maradó!) fuvolista a Solaris Fusion életében. :o)
Az eggyel korábbi fuvolista Somos András volt, aki tökéletes választás lett volna, csak ő ezt a zenei stílust nem érzi magáénak, így hosszú távon nem tudna részt venni a zenekar életében. Ő elsősorban komolyzenész (tagja a Csepeli Bach Együttesnek is), majd dzsessz zenész, a progresszív rock egyáltalán nem áll közel a szívéhez; s így már rögtön a decemberi klubkoncert után elköszönt a zenekartól.
Rudi viszont nagyon szereti a Solaris zenéjét és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy játszhatja ezeket a számokat! Így Ő hosszú távon szeretne a zenekar tagja lenni.
Tamás viccesen meg is jegyezte a koncert elején, Rudi bemutatása után, hogy a február 27-i klubesten nem az lesz a meglepetés, hogy egy újabb fuvolistával lépnek föl ;o), hanem az, hogy elővesznek a Solaris-repertoárból egy 14 perces számot.......
(Kéretik nem elkotyognia annak, akinek megsúgtam a leendő meglepit.)
Rudi bemutatkozó koncertjén - épp az előzőek miatt! - még érződött egy kis megilletődöttség a játékán.
Az Óz, ha lehet, most még a decemberi produkciónál is nagyobb tetszést aratott, pedig ez a zene akkor is az este egyik fénypontja volt! Ebben Rudi az improvizációs részben már szárnyalt, fantasztikus fuvolaszólója után nyíltszíni tapsot kapott, majd a basszusszóló után jött a következő meglepetés: Rudi szaxofonon is szólózott.
(Mint tudjuk, a szaxofonnal még Attila is megpróbálkozott a Solarisban, ennek lenyomata a NOAB-on hallható.)
A mostani koncerten meglepően sokan voltak, a vendég ELPirates tagjai is nagyon boldogok voltak, hogy ennyi ember előtt játszhattak!
És ismét nagyon oldott, kötetlen volt a hangulat :o)
És végre jól lehetett hallani a fuvola- és a billentyűszólamokat. A megfelelő keverés még nem igazán alakult ki.
Bár jól emlékszem, hogy a Postásban a Solarisnak is mindig sok gondja volt a hangzással, ritka volt akkoriban is ott az olyan koncert, amikor igazán jól szólt minden.
Vadiúj szám nem volt, a kislemezes 2 SF számon kívül most is elhangzott az újabb, Trója c. kompozíció is.
Azért egy kicsit többet is mondhatnál; ha már sikerült nem ott lennem... ;-)
Pl. mi volt a meglepi? Milyen dalok szóltak az este? Volt-e esetleg köztük olyan, amilyet még sosem hallottunk...?
Persze azért talán a Viszokay Rudi játéka sem véletlen, hogy annyira tetszett...
Merthogy az, amit 26-án kaptunk egy olyan finomságú rezgés, melyet a Solaris Fusion hangszerparkjából talán a fuvolajátékban lehet leginkább érzékelni (...ennek a rezgésnek az ilyensége persze csak azután derült ki, hogy megkaptuk; ugyanis az információ előzetesen csak annyi volt, hogy jön majd valamilyen...)
A rezgés finomsága, azonban nem azt jelenti, hogy ez egy gyenge valami, hisz ereje épp abban rejlik, hogy a szív legmélyére képes hatolni... ;-)
..."és ha furcsa dolgokat tapasztaltok érzékelésetekben - mondjuk jan. 26-a után - akkor jelezzétek"...
Ma reggel munkahelymre tartván és most azóta is egyfolytában csak magamat figyelem, hogy tapasztalok-e furcsa dolgokat az érzékelésemben, mondván 31.-e van.
Őszinte sóhajok közepette kinyilatkozom, szaglásom, ízlelésem, látásom, tapintásom és összes többi érzékszervem rendesen működik, furcsa dolgokat nem tapasztaltam.
Ott a válasz a jobb alsó sarokban szerintem ;) ... és én úgy emlékszem, ezeken ott voltam, bár a karácsonyi tortára nem emléxem, lehet, az kimaradt ...