Sziasztok! Megint keresnék egy filmet hátha megint tudtok segíteni :-)
Annyira emlékszem belőle hogy az emberek valami háború vagy természeti katasztrófa miatt ilyen külvilágtól elzárt(talán kupolával körölvett)metropoliszokban élnek és a vezetőik azt mondják nekik hogy nem lehet kimenni mert ott meghalnak ,persze ez nem igaz. Külömböző színű ruhákat kell viselniük az életkoruknak megfelelően és mikor a pirosat veszik fel kb 40-éves koruk fele utána be kell állniuk ilyen nagy körbe hogy megváltásban részesüljenek Persze megölik őket a túlnépesedés miatt van ez mert korlátozottak az erőforrások.
Pár fiatal megsejti ezt és kiszöknek valahogy ahol találkoznak kint élő emberekkel.
Nagyjából ennyire emlékszem esetleg tudja valaki a címét?
Ha már klasszikus olasz vígjáték, én Adriano Celentano Ász c. filmjét keresem ezer éve, méghozzá mivel nem tudok olaszul, szinkronnal vagy magyar (vagy angol) felirattal. Vagy huszonöt éve láttam moziban, és csak az maradt meg bennem, hogy a kártyajátékos a halála után szellemként visszajár a feleségéhez, aki az egyetlen, aki látja őt, és mikor a nő szeretkezni akar vele, fél óráig tárcsáz, hogy engedély kell kérnie Szent Pétertől :) Nem tudja valaki, hol lelhetném fel?
Volt egy film, aminek a címét szeretném megtudni. Minimum 10 éves. Egy fickó megismerkedik egy nővel egy bárban, dumálnak, majd kimennek. Ott a nő barátja (?)/bűntársa megveri a fickót, elveszi a pénztárcáját. Aztán a kirabolt ürge valahogy megöli a kirablóját talán egy erdőben. Vagy ott csak megszabadul a hullától. Felismeri valaki?
nem volt időm végignézni a 623 oldalt, lehet h. valaki már kereste, mindegy....
Egy magyar film, nem régi (mondjuk 5-10 éves), két fiatal (érdekes módon egy lány meg a fiúja) valami rosszat csinált, és menekülniők kell. Egy vidéki városban (talán Miskolc?) vesznek ki egy albérletet, valami magas lakótelepi házban. Aztán ott, ha jól emlékszem kicsit belefolynak az éjszakai éltebe, de mintha a lakást kiadó tulaj megneszelne valamit, szóval innen is pattanniuk kell hamarosan. Biciklivel menekülnek, aztán mintha egy rendőr elkapná őket, innentől (is) zavaros, már nem emlékszem, de az egésznek volt egy hangulata, a lány szép volt, de nem olyan hagyományos filmszínész-szépség, de magával ragadó. És a szerep, akit játszott, az meg olyan temperamentumos, belavaló csaj volt, tetszett, na.....
Ha valakinek van ötlete, mi lehetett a címe, igen örülnék!
fekete-fehér 1950-es, vagy '60-as években készült fekete-fehér családi (talán karácsonyi) filmet keresek, ami arról szól, hogy egy család lemegy a nyaralójukba, valami isten háta mögötti helyre, és a havazás miatt ott ragadnak. Sok gyerek, sok hó. Én James Stewartra emlékeztem, az ő filmográfiájában nem találok ilyet. (Bár kicsit olyan, mintha a Mr Hobbs nyaralt és az Élet csudaszépet összekevernénk.)
Megoldásokat sok szeretettel várok, ha lehet valami linkkel együtt.
Nemrég egy ismerős is ajánlotta ezt a filmet. Utána mondtam neki, hogy rémlik egy régi film...azt mondta szerinte ez lesz az, csak azok a robbantós partizánok ne lennének benne...erre kiderül, hogy tényleg ez, csak én hittem két filmről, hogy az csak egy film.
Úgy tűnik, hogy emlékeimben és az 1937-es hozzászólásomban szépen egybemostam ezt a filmet a Megtorlás (Rappresaglia) filmmel...
Pedig megesküdtem volna rá, hogy Bíbor és fekete című filmet nem láttam, de már az első képkockák is ismerősnek tűntek. És voltak benne olyan jelenetek - pont a vonal mögött sétáló pap és a végén a paptól segítséget kérő ezredes - amire úgy emlékeztem, hogy ugyanabban a filmben vannak, amiben a partizánok felrobbantják a németeket (Megtorlás/Rappresaglia/Massacre in Rome).
Keresek egy filmet nagyon. Olyan 12 éve adhatta az rtl klub.
Amit tudok:
történelmi kaland film Kis-Ázsia, Közép-Ázsia fele játszódhat, olyan felfedezős (de nem Nagy Sándor, a hódító film)
A lényeges rész, ami megkülönbözteti, a többitől, hogy van egy rész, amikor a főszereplő férfinek egy nő (valami uralkodónő) megmutatja, hogy megmártózik meztelenül az örök élet tüzében és attól olyan fiatal, és túl sokáig marad benne és elég, de a férfi nem próbálja ki.
Te vagy az én hősöm! 99.5 % hogy ez az. Ezer éve keresem, hogy mi lehetett ez a film de csak halvány emlékképeim voltak arrról, hogy két sztár játszotta a főszerepet és valamiért Peck-re emlékeztem.
Keresem a Dead Again (Meghalsz újra) c. filmet (Kenneth Branagh, Emma Thompson) valamilyen letölthető formátumban jó minőséggel (a neten fellelhető tvrip nem jó).
Szinkronosan, feliratosan, mindegy.
DVD-n nem lehet kapni (lejárt a jog).
Ha valakinek megvan, és csomagoltan feltenné valami megosztóra, hálás lennék.