Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Ja, közben magtaláltam egy leírásban, hogy elvileg ez a (eredeti) kártya még másik kütyüben sem kéne, hogy működjön, de ez szerencsére a gyakorlatban nem igaz.
Van másik kérdésem, máshol nem kaptam rá választ, hátha tudtok segíteni:
Régi StreetPilot c320 készülék a 2 GB feletti SD hc kártyát nem tudja kezelni, viszont nem nagyon találok ez alatt a méret alatt 2014-es Eu. térképet.
Letezik ilyen (<2 GB), vagy bele kell nyugodnom, hogy csak ujabb kütyüvel fog működni a dolog?
Nem vagyok egy szg. guru, talán a nagyonhülye felett 1-gyel, van esélyem viszonylag új Eu térkép letöltésére, vagy kár próbálkoznom, mert ez csak ún. feltöréssel műxik?
egyébként ez a bizonyos .unl fájl a Windows-zal megjeleníthető a Worldpaddal, és olvasható a 25 jegyű kód, ami mindkét esetben ugyanaz (a másolt, és az eredeti)
Persze, ha ennek "együtt kell működnie" az általad említet kártyakóddal, úgy világos számomra is.
Ismerősömnek van egy régi Nüvi kütyüje, amihez annak idején kapott (feltehetően) egy NG Hungary térképet (256-os kártyán) Most épp egy eu.térképet keresgélve találtam rá, hogy ez frissíthető a legújabb 7.1 verzióra, amit meg is csináltam.
Állítólag feltétele a gmapsupp.img melletti gmapsupp unl. fájl.
Lényeg az, hogy ezt a frissített verziót hiába másolom át másik kártyára, nem műxik. Hibás unl. kód-ot ír ki.
Ez valami gyári védelem a másolás ellen? Hogyan iktatható ki?
Kártyaolvasóval nézve tök egyformák a másolt fájlok.
Én úgy gondolom, hogy a különböző országok cégei az amúgy is elkészített anyagaikat adták a Google-nek, pl. a Geodis Brno légifelvételeit már jóval azelőtt láttam a cseh túratérkép oldal egyik rétegeként (mapy.cz), amikor a Google Earthben még nem. A repülős 3D más téma, arról csak tippelem, hogy a Google saját akciója.
Ahol a Google Earthben DigitalGlobe, CNES Spot Image, Cnes / Astrium, Landsat copyrightokat látsz, azok műholdképek (többek közt).
"(de a sima Google copyrightos képek is légifelvételek, látszik rajtuk)"
No, ez tömörre sikeredett, a cseheknél (és máshol is sok helyen), ahol nincs semmi (c) Image..., csak a Google felirat látszik, de az is csak a bekapcsolt településnevek stb. miatt, azokat kikapcsolva az sem, na ott is gyakran a korábban fél méteres, újabban 40 cm-es felbontásig megengedett műholdképek minőségét bőven meghaladó képek vannak.
Nemcsak műholdas cégektől kap anyagot a Google, kapcsolatban állnak légifotós-ortofotós cégekkel, pl. a holland Aerodata Hollandián és Belgiumon kívül egy-két éve Dánia nagy részét is lefedte, Franciaországban is volt tőlük több folt, mostanában Párizs már nem, de Marseille környéke az maradt talán, nomeg némi spanyol part, de ilyen cég a lengyeleknél az MGGP Aero, országszerte van nagy területen anyaguk Lengyelországban, a cseheknél a Geodis Brno (de a sima Google copyrightos képek is légifelvételek, látszik rajtuk), stb-stb, sok országot lehetne sorolni, amelyek a saját anyagaikkal vannak jelen a Google térképein. Nálunk a FÖMI képei nincsenek kinn, de átlógnak az Alpokaljára Ausztriából dolgok. :-) A Google amúgy néhol illesztett be sárkányról készült képet is. Ezek mind a normál, csempés lefedések közé kerülnek, függetlenül a most felhozott 3D épületektől.