Az enyém sima C4PII, nem grand, ezért azt nem is ismerem. Viszont a kérdező már szeptember 7.-én átment a másik topikba, és ha jól olvastam azóta meg is oldódott a problémája. Számomra azóta sem derült ki, hogy mikori kiadású a kocsija, bár igazából nem is nagyon érdekel. :)
Én nem tudok hydropneumatikus új C4 Picassoról. Az én infoim szerint a 2013 nov utáni (új) verziókat - legalább is egyelőre - mind hagyományos rugókkal szerelik.
Ha 2013-as, vagy 2014-es kiadásról van szó (erről szól ez a topik), akkor a kocsi még garanciális. Ebben az esetben a legegyszerűbb, ha szervízbe viszed.
Egy kis segítség kellene. A légrugóról lenne szó. (C4 Grand Picasso)
Kb. 1 hónapja tapasztaltam, hogy egy éjszaka leengedett a légrugója, majd egy hétig semmi nem történt.
Mostanára egyre gyakrabban leereszt. Nem folyamatosan, hanem ötletszerűen. Több órán keresztül semmi sem történik, majd pár perc alatt leenged. (Mint amikor a csomagtér kapcsolóval süllyesztem le.)
Álló motor esetén az ajtó nyitása/zárása után egy alkalommal normális helyzetbe tornázza magát.
Újraindításkor csipog a szerviz ikon, majd rövid idő múlva eltűnik.
Kiolvastattam a hibakódot:
"P0562 Vezérlő egység tápfeszültség túl alacsony." hibát jelzi a rugónál.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Szerelőhöz hiába fordulok, azok vagy a légrugó cseréjét, vagy annak teljes eltávolítását javasolják. Tényleg csak ez a két javítás lehetséges?
Ha sérült a légrugó, akkor nem folyamatosan jelentkezik a légveszteség? (Mint a kerékpár gumiknál?)
Elképzelhető-e vezérlő elektronika hiba? (Pl. Tápfeszültséggel kapcsolatos.)
Esetleg lehet pneumatikus vezérlés/szelepek hibája?
Nem tudom elfogadni, hogy mindenki kapásból a légrugót akarja cserélni, eleve/vizsgálat nélkül kizárnak más hibalehetőséget.
Gyujtást úgy adnék rá, hogy kuplung nélkül megnyomom a start-ot. Ilyenkor beindul minden 8 a motor nem), megy teljes funkcióban a nagy kijelző is. De én nem erről beszélek, hanem egyszerűen (a Start nélkül) a média rendszert kapcsolom be a 7-es kijelző jobb oldalánál lévő bekapcsológombbal (ami a hangerőszabályzó is). Ilyenkor csak a 7-es kijelző megy, a nagy kijelző csak standby-ban megy (illetve pár perc múlva úgy sem). Viszont szinte mindenhez hozzáférsz (amihez nem kell valami olyan, amihez gyújtás kellene sztem), többek között a navihoz is. Én így - a media fájlok felmásolása mellett - állítottam már a navit is, de néhány egyéb dolgot is. Ilyenkor minimum 30-40 perc körüli ideig biztosan megy a 7-es kijelző, meg persze ami kellhet onnan. Pont térképet nem másoltam így (nem is tervezem), így azt nem tudom. De sok minden megy az biztos.
De simán elég csak a 7"-os kijelzőt bekapcsolni ehhez (sztem a navihoz is, hisz mindenhez hozzáférek, csak a nagy kijelző marad készenlétben), gyújtás nem kell.
Gyújtás ráadása nélkül hogyan kapcsolod be a 7"-os képernyőt? Nem hiszem hogy ez lehetséges lenne.
Sziasztok új vagyok itt, tudom ez nem itt kellene kérdeznem de a többi fórum halottnak tűnik. Citroen c4 1.6 HDI 2006-os autóról szeretnék információt kapni . Típushibáról, meghibásodásról, véleményt szeretnék kérni tőletek érdemes-e vásárolni egy ilyen autót ?
Térképet nem kellett még frissítenem, bővítenem meg pláne nem ( full EU-val kértem eleve), de pl zenék felmásolása os elég időigényes tud lenni. De simán elég csak a 7"-os kijelzőt bekapcsolni ehhez (sztem a navihoz is, hisz mindenhez hozzáférek, csak a nagy kijelző marad készenlétben), gyújtás nem kell. Így meg van asszem 45 perce az embernek auto lekapcs előtt.
Nem találok viszont sehol utalást arra, mennyi hely marad a Jukebox tárhelyén. Csak töltöm, de nem látom mennyi hely van még....
Egy kérdés: olyan opció nincs is, hogy csak hátsó ködzárót kapcsolok?
Én úgy tudom 30 perc után átkapcsol Economy módba. Ezt követően attól függ hogy mikor kapcsol le, hogy közben mennyi ideig járt a motor. Mivel félreeső helyen végeztem a térkép frissítést, ezért nem zavart senkit a járó motor. Nem szívesen próbálnám ki mi történne, ha azért szakadna meg a térképfrissítés, mert a kocsi levette a gyújtást. Úgy is lehet ahogy írtad, de azért váratlan események is lehetnek.
Az első pár térkép felrakása közben járattam a motort, de aztán csak gyújtáson folytattam (nem akartam hergelni a környezetemet azzal, hogy brümmögtetem a motort). A gond akkor lehet, ha az akkuban kevés a töltés és Economy módba kapcsol a kocsi, mivel akkor egyszerűen lekapcsolja az egész fejegységet. De ilyenkor sincs vész, maximum újra kell indítani a frissítést, kiválasztva azokat az országokat, amelyek nem mentek fel. De mivel ez egy mikrohibrid és ezért elég bika az akumlátora, nekem nem volt ilyen problémám, simán kibírta a frissítést gyújtáson is.
Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, de a honlap készítés egy kissé leterhelt. :)
Készül egy kiegészítés is hozzá, ahol majd Google Maps formátumban megtekinthetők lesznek a mérőhelyek.
Én a térkép frissítés alatt végig járattam a motort, mert ez a gyári ajánlás. Azt hiszem ha nem jár a motor, és a térkép frissítése közben beindul az energiatakarékos üzemmód, akkor a frissítés hirtelen megszakad, és ez nem várt hibákhoz vezethet.
Az új térképen nincs rajta az új M0 szakasz. A térképet még 2013. közepén készíthették.
A honalap elérhetősége valóban megváltozott, mert folyamatosan fejlesztem.
Ja, egy kis apró negatívum: a csomagtartóban szinte nincs rakodóhely a kellékekhez. A csomagtérajtóban ugyan ott a hely az elakadásjelző háromszögnek, de ezen kívül gyk a 2 gumiszalag van oldalt. Ha le van hajtva a 2 pótülés alig marad hely, kb befér a vontatókötél, bikakábel, fényvisszaverő mellény hármas az ülés fejtámlája mellé, de kb ennyi. Az eü doboz csak a gumiszalag mögé, a defektjavító (ehhez a motorhoz nem kérhető pótkerék, mert a helyén az adBlue tartály van) meg csak a 2. sor padlóljába fér. Ha ki van nyitva a 2 pótülés már van hely bőven, de egyébként nem kis logikázás a cuccok elpakolása.
Az ülések (elöl) alatti "térképtrtó" meg bár hasznos és nagy, de egy A4 méretű nagyobb térkép mélységében nem fér el.
A leghátsó sorba van egyébként gyári napvédő háló (a csomagtérajtóra is!), nagyon jó, ha valaki hiányolja a rolót a 3. sorból.
Üdv! Nem láttam, hogy az új C4 Picassonak is van külön topic, de a kollégák szerencsére átirányítottak ide :P Szóval bejelentkezem én is, mint új Grand C4 Picasso tulaj, egy Opel Zafirát cserélt le a család erre, lb 3 hete használjuk, azóta benne van majdnem 5e km. A 2.0 blueHDi motor maximálisan megérte (a család úgy döntött, inkább ez, mint az exclusive felszereltség, amiben eleve volt egy két számomra felejtős dolog, pl a motoros csomagtér). Az asszony nem engedte az automatát (én hamarabb elcsábultam volna, de alapvetően én sem bánom). A kocsi természetesen 7 személyes (családi igény). Egyelőre maximálisan elégedettek vagyunk vele, a fogyasztása két marék szotyi, és 170-nél sem gondolkozik még megpakolva sem, ha előzni kell. És ilyenkor is nyugodtan beszélgethetünk a kocsiban, mert kifejezetten halk. A panorámatetőt - ha van több gyerek is - nem érdemes kihagyni. A navi alapvetően jó, csak kicsit lassan beszél :P
Egy dolog csak, amit elnéztem és utólag rakattam csak be (de az meg nem tökéletesen ugyan olyan, mint az ereeti), az első parkradar. Több kocsi közül választottunk, és ezt leszámítva mindben széria volt az első parkradar is, és megrendeltem, mire rájöttem, hogy itt nem, hanem külön csomag része (az automata parkolással kevertem össze, azt meg nem akartam bele). Mindegy, a citroen rakott bele egyet, de az sajnos az első parkolást csak hanggal segíti, grafikusan nem, illetve félautomata a bekapcsolsása is (szemben az eredetivel), tehát tolatásra automatikusan bekapcsol, de elre beálláskor magátol nem kapcsol (igazából nem is értem, a citroen moért nem a "gyárit" szereli be utólag).
Ezt leszámítva - ami az én ökörségem - lényegében pozitiv a tapasztalat.
A térképeket a 103.1-re frissítette a rendszer. Viszont ami kissé zavaró, hogy az M0 bővítés még ebben sincs benne. Biztos, hogy ez a legfrissebb térkép? Neked látszik az új M0-ás szakasz?
a link nem jó (szerintem a végén a /index.html nem kell).
Én is gondolkodok a navi frissítésen. Viszont ami nem teljesen világos, hogy a motort az egész 50 perces folyamat alatt végig járatni kell? Mi történik, ha közben leállítom a motort?
Ha valaki érdeklődik a navigációs téma iránt, különös tekintettel az SMEG+ rendszerre, az sok mindent megtalál az új honlapomon. http://www.hokutya.com/speedcam/index.html
Köszi. Nyitok egy új C4-es topicot (Citroën C4 2010-). A tükör két részét vissza tudtam egymásba illeszteni, nem kellett szétcsavarozni (egyébként Donau T7-es csavarhúzó kell hozzá).
Igaz, hogy nem Picasso, de ez is C4, és talán van köztetek szakértő és szerelő... :)
Használtan vettem egy 2 éves C4-et. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Az alapfelszerelés része az ESP? A kezelési útmutató szerint kellene lennie egy ESP feliratú gombnak (ezzel lehetne kikapcsolni az ESP-t) a tanksapka-nyitó gomb mellett, de nincs. Azon tűnődöm, hogy vagy nincs ESP, vagy van, de nem lehet kikapcsolni. A másik kérdésem pedig az, hogy hogyan lehet szétszedni a külső tükröket. A jobb oldali úgy sérült, hogy az alsó és a felső rész kissé elvált oldalirányban. Megpróbáltam visszapattintani, de nem sikerült. Lehet, hogy csavarhúzóval megtudnám csinálni, de nem akarom megsérteni a műanyagot, ezért inkább szétszedném. Behajtáskor találtam rajta egy csavart (speciális fejjel) és egy, a csúcsával lefelé néző kúp alakú műanyagot (ezt próbáltam benyomni, de nem ment).
Köszi az infót, de eddig nem igazán volt rá szükségem. Többnyire csak ketten utazunk, ezért még a hátsó ajtók redőnyét sem használom. Elég a sötétített üveg + klíma. De lehet hogy nyáron még változhat a véleményem. :)
Új infó: a hátsó (csomagtér) ajtónál a napfényvédő roló tényleg nem része a szériafelszereltségnek. Intensive esetén semmiképpen, de úgy látom, hogy ezt még Exclusive-hoz is külön kell kérni.
Elfelejtettem hozzátenni, hogy én a Grandot nézem a konfigurátorban.
De most megnéztem a normál C4 Picassot is (fehérben nézem), és ott is úgy látszik, mintha sötétebb lenne az üveg a 3D Style bekapcsolása után.
A Te autódon ugye a sima lámpatestet már nem látjuk, így nehéz összehasonlítani... de az biztos, hogy tényleg nagyon jól nez ki :)) Gratulálok a kocsihoz!
Az árlista tényleg csak azt írja, hogy 3D LED lámpatestek, de ha a konfigurátorban ki-be kapcsolod ezt az opciót, akkor úgy tűnik, mintha a lámpatest is sötétebb tónusú lenne. Sajnos élőben nem láttam, így nem tudok nyilatkozni.
Viszont közben megoldódott a probléma, a CH jelezte, hogy az árlista a rossz, a 3D Style csomag és a JBL hifi opció választása esetén is sötét a hátsó szélvédő (és nem csak a hátsó oldalablakok). Állítólag a júniusi árlistaban már javítva lesz. :)