Hát nem tom, talán az a baj velem, hogy nem vagyok elég modern.
Nekünk is volt egy-két szabadságharcunk, de azokban ellenséges hatalom katonai erejét támadtuk.
Lehet, hogy tévedtünk.
Ha mondjuk 48-ban békés osztrák civileket ölünk halomba, elraboljuk őket, azok holttestjeit is meggyalázzuk, civil osztrák túszokat ejtünk és kínozunk, akkor csináljuk jól.
De nem, mi csak simán a császári hadsereg ellen harcoltunk. Aszondod itt basztuk el?
De akkor ez nem is volt szabadságharc, az általad felállított kritériumrendszer szerint.
Vegyük észre: égbekiáltó különbség mutatkozik a homokban történő, élethosszig tartó guggolás (évezredes múltban gyökerező kulturális) öröksége, és a mindezen értékek megőrzése érdekében vállalt dicső halált agilisen választó (az elvárt maszkulinitás téveszméjeként megélt, mint felettébb férfias kiugrási/hősi tettként értelmezett) öngyilkosságot megelőző tömeggyilkosság.
Ezt a támadást nem "a palesztinok" hajották végre.
Szerintem se, tehát ha Izrael hatékonyan akar védekezni, akkor a kecsua indiánok ellen vezényli az IDF-et, illetve a káldeus keresztények jöhetnek még szóba.
De a palesztínokat én a legutolsó helyen említeném, teljesen valószínűtlen hogy ők voltak a terrortámadás elkövetői.
Évek óta rakétázzák-bombázzák a Szíriába becsempészett iráni fegyvereket, rakétákat és azt hitték, hogy kézben tartják a palesztínokat az ország különböző részein, nem jutnak az arabok komoly fegyverekhez.
Aztán nem Szíria, Jordánia felől támadták meg őket, hanem Gáza felől, ahol azt hitték, hogy az arabok minden lélegzetvételét ellenőrzik. A Vaskupola jó cucc, de egyszerűen egy túlterheléses támadást indítottak ellene, a sok rakétával nem tudott mit kezdeni.
Persze az arabok is hülyék, mert most tényleg mindent szarrá lőnek az izraeliek Gázában, de az araboknak ez csak annyit jelent, hogy dícsőséggel halnak meg, sokan fognak az áhított paradicsomba jutni.
A Fatah lepaktált Izraellel, a Hamasz nem, ezért jött létre Gáza, ahol a Hamasz kikergette a Fatah-ot. Azóta Cisz-Jordániában szeletelik a pitét, újabb darab földek kerülnek a telepesek birtokába.
„Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel elítéljük Oroszország katonai fellépését” – mondta Orbán Viktor a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését követően, az Instagram- és Facebook-oldalán közzétett videóban. A magyar kormányfő először szólalt meg, miután csütörtökre virradóra Oroszország megtámadta Ukrajnát.
Ez nem így megy. Gázát konkrétan az izraeli hadsereg ellenőrzi, az egy hatalmas nagy gettó a palesztinoknak. Állandóan megy róla a vita, hogy minek kell az oda egyáltalán. Onnan se ki, se be a zsidók tudta nélkül. 5000 raketta meg csak úgy belibbent oda, na persze. Meg hirtelen szereztek egy markolót ami átvágta a kerítést. Eddig nem volt pénzük markolóra, de mostanra összegyűlt. Aha.
Ez a támadás szerintem egy nagyobb "koreográfia" része. Valahogy el kell a figyelmet terelni arról, hogy Európa az orosz-elenes szankcióival nagyon felsült és lényegében Putyin megerősödött. Amerikában a fehér kalaposok egyre inkább nyerésre állna, és sok vakcína-párti orvost meg politikust fognak felakasztani hazaárulás miatt. Aztán az USA embertelen eladósodása is szerepet játszik. Az USA-ban áll a bál, és ez kihat az egész világra.
Nem hiszem, hogy a palesztinok ezt rendesen átgondolták. Mondjuk az izraeliek arányos válaszcsapásként visszalőnek szintén 7000 rakétát, ott nincs vaskupola... nem sok marad a gázai övezetből... amúgy ott állítólag nagy a csóróság mégis rakétákra volt ki tudja hány millió dollár...
Szerintem Izrael tudott a készülő támadásról, de kellett neki egy ok, amiért kegyetlenül odavághat. Pár halott az nem számít, de a válaszlépés az minden eddigin túl fog tenni.