Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
1. Ments el mindent a Flash Disk könyvtáradból, hogy vissza tudd állítani, ha esetleg valami balul ütne ki. Az Ximage,Xmovie,XMp3 könyvtárakat is mert ezekre még késõbb szükséged lesz(ha használni is akarod õket akkor késõbb fel kell majd másolnod õket az SD kártyádra)
2. Keríts egy üres SD kártyát és csomagold ki rá a myguide3000goinstaller.zip fájlt.
3. Kapcsold ki a készüléket.
4. Tedd be az SD kártyát amire elõzõleg kicsomagoltad a fentebb említett zip fájlt, majd indítsd el a készüléket.
5. Amikor megkérdezi, hogy szeretnéd e telepíteni válaszolj "Yes"-el.
6. Várj és imádkozz amíg a telepítés tart.
7. Amikor végez akkor nyomj OK-ot, majd kapcsold ki a készüléket.
8. Töröld le az sdkártya tartalmát majd másold a csomagban található addons.txt-t az sd kártyára( az sd kártya fõkönyvtárába). Másold vissza az Ximage,XMovie,XMP3 könyvtárakat az sd kártyára.
9. Hozz létre az sdkártyádon egy "maps" könyvtárat és másolj bele annyi térképet amennyi csak jólesik.
10. Indítsd újra a készüléket majd szaladj egy kört a haverok között és röhögd ki õket miközben a következõket mondod: "Te még mindíg a gyári MyGuide-al szívsz?"
A cucc tesztelve egy Myguide 3000 GO készüléken. Annyi hibája van a cuccnak, hogy ha 1x kilépsz az iGOból akkor újra kell indítanod a készüléket különben megfagy az iGo a legközelebbi indításnál. De bajt nem csinál.
Ha valaki netán vissza akarja állítani az alapállapotot akkor: FullUpgrade.zip
Na, azért beleraktad a bogarat a fejembe, oszt addig kisérleteztem, míg most már valóban lát mindent, csak azt nem, ami nincs rajta, vagy elavult. A helyes könyvtár szerkezet az SD kártyán: MioMap/Maps
Nem bántásiból mondom, de nekem az a véleményem, hogy ahelyett, hogy folyamatosan arról szájkaratéznénk, hogy milyen szemét brigád az LCP és tsai, hogy nem a legfrissebb térképekkel értékesítik az eszközöket, inkább örüljünk, hogy per pillanat több forrás is rendelkezésre áll a létező összes friss térkép ingyenes letöltésére...
Off
A Garminnál asszem komolyabb a support, az elégedetlenkedők próbálkozzanak mondjuk a Nüvi széria megvásárlásával, asszem az a C520-hoz hasonló.
Nekem látta a kártyán is(amíg megvolt :)). Csak ha a kártyán van nagyon számít neki a mappa struktúra és mappák nevében még a kis és nagy betű is. Ha jól emlékszem Mio/MioMap/Maps volt a jó.
Oda másoltam. Sőt itt valami nem frankó, mert most meg direkt kitöröltem az Austria.fbl-t. A számítógép nem lát egy Austria.fbl-t, de a gps meg igen. Akkor most megit én vagyok a balfék?
Azoknál írja ki az MRE feliratot, amit nem lát rendesen. A térképnek a MioMap programon belüli Maps könyvtárban kell lennie. Másold be oda. Ha a kártyán van, ott nekem se látja. Ha gondolod, akkor töltsd le a többi térképből is a legújabbat.
Megcsináltam, restart és megint kiírja hogy "Néhány térkép elavult" és még mindíg buta a térkép. Az ország név után az (MRE) azt jelenti, hogy nem részletes a térkép? Ausztriában keresem Gschnitz városát v. Steinach városát. (nem Steinach am Brenner...) Nekem ez a terület lenne nagyon fontos.
Azt honnan veszitek, hogy a frissítésért fizetni kell? Teljesen ingyen tölthető az LCP-től még csak regisztrálni sem kell hozzá. Igaz , hogy nincs még olyan friss verzió mint amilyet innen-onnan már le tudunk tölteni, de van és ingyen tölthető. Ebből én arra következtetek, hogy amint lesz hivatalosan is friss térkép azt majd közzé teszik(legalább is remélem).
Most jön az, hogyha vannak elveid, akkor feladod és letöltöd a következő fájlt: MioMap3.3.zip
Ha ez meg van, akkor a mellékelt állományt csomagold ki, majd írd vele felül a MioMap könyvtárban lévő ugyanezeket a fájlokat. Előtte nem árt csinálni az eredetiről egy mentést. Ha felülírtad, akkor csinálj egy újraindítást, és onnantól már használhatod az új térképeket. A térképeket másold be a Maps könyvtárba. Nekem nagyon szépen működik a dolog. Ez a feloldás csak 3.3-as MioMaphoz van! Sok sikert neked is!