Itt egyebkent semmi idokorlat nincs? Ha fel oraig all es gondolkodik, akkor se szolnak neki?:)
A szabályok szerint (4. fejezet, 1.pont, "Idõhúzás"): Ha a bíró szerint a játékos túlzottan sok idõt tölt el a lökéssel vagy a lökés kiválasztásával, akkor a bíró figyelmezteti a játékost, hogy evvel a viselkedésével a frame elvesztését érheti el. Ilyen figyelmeztetést tudtommal Ebdon nem kapott, vagyis a bíró szerint ez még normális volt.
A focis idõhúzásos hasonlatot is mondta valaki, de az nem stimmel, mert azt a játékot idõre játsszák, ezt meg nem. Itt mindig csak akkor dõl el véglegesen a meccs sorsa, amikor vége az utolsó frame-nek. Steve Davis mondta egyszer: "It's never over until it's really over".
Gyerekek! Számomra vége a vb-nek. Ezt a fos leosztást... McCulloch, Murphy(!!!), Stevens, Ebdon(!!!!!!). Ez az Ebdon a leggázabb, állítom. A bbc sport homepage-én vannak fórumok és ott már elég régóta téma Ebdon, meg a stílusa. Olyanokat írtak, hogy két lökése között 4 fogásos ebédet lehet elkészíteni, meg minden. Láttam már korábban is, de akkor nem volt ilyen lajhár. Több mint 5 perces 12-es break????!!!!!!! Mi ez? Lassúsági verseny? Ha valakivel szeretném megutáltatni ezt a sportágat, mindenképpen leadnám neki a tegnapi evening sessiont. Az már más kérdés, hogy egy 30%-os állapotban lévő Ronnie még így is szarrá verte volna ezt a csigát. Lehet hogy tényleg jót tenne neki a pihenő. Valami magánéleti gond lehet a háttérben, talán erősebben előjött a depressziója, mert a sikertelenség nem vehette el a kedvét, hisz 4 major tornát nyert az idén. Tudom hogy összevissza írok, de teljesen kiütött ez a pocsék játék meg a kiesés. MíCulloch nyeri a tornát.
Megkérdezhetem honnan vágtad ki ezt a nyilatkozatot? Kíváncsi lennék a teljes verzióra. Olvastam a worldsnookert és a Guardiant, de ott nem teljesen ez a szöveg (bár a lényeg ugyanaz).
De ez csak azért van, mert valaki még az elején Murphy-McCulloch döntőt jósolt!:DDDDD
Mondjuk reálisan nézve, Ebdon simán döntős és szerintem Ian lesz a másik, mert szerintem élete formáját futja, és valahogy vele vannak az égiek, és még a döntő framekben is tud úgy játszani mintha csak a meccs elején játszanna, bár az is igaz, hogy Matthew is nagy küzdő, és ki tudja lesz-e még egyszer ekkora esélye egy vb címre, mint most? Bár ez igaz Ianra is, de töle valahogy ezt eddig senki nem várta, Stevenstől meg azért várható elöbb-utóbb egy vb cím!
Dehat nem azt mondja hogy visszavonul, hanem hogy egy evig pihen (90% esellyel :) ami nagyon helyes. Pihenje ki magat, aztan amikor es ha hianyzik neki a versenyzes fogja es jon megint, vagy marad annal amit elvez csinalni.
De jo, koszi hogy szoltal! Vegre lattam Steve-et billiardozni!:) Egyebkent o most billiardban jobb, mint snookerben? Mert a riporterek elegge dicsertek.
Egyebkent mi volt ez az USA-Europa parharc? Itt ilyenek is vannak?:) Hat tok erdekes volt:) Egyebkent ez rendes normal billiardasztal volt, amilyenen en is szoktam jatszani? Mert itt nagyon kicsinek tunt. Meg ugy siklottak rajta a golyok, mintha nem is lett volna rajta szovet:)
I probably won't play next year. I'll take a year off. I'll let you know before the season starts, but I'm 90% positive. It's not an irrational decision. I've been thinking about this for quite a while and maybe it'll be good for me. I need to see a few people to see if it's worth coming back next year. Maybe if I have a year off and am quite happy I have another year off. It breaks my heart to have to turn my back on the game. But I have to put myself first. It's not making me happy, mentally and physically it's taking its toll. It may be the case I'm saying goodbye. You all have a special place in my heart. Thank you for your support.
Ronnie igazi drama queen, de ezt a korabbi nyilatkozataibol is tudtuk. Oktoberig meg sok ido van.
Sajnos nem tudok, mert csak 94 ota van meg versenyek alakulasa, azelott csak a ket dontos neve. 94 ota nem volt ilyen, az holtbiztos, egy "eselyes" mindig volt legalabb.
Mi ez a minden valószínűség szerint duma? Nem mondod, hogy nem néztél utána? :))
Nagyon igaz, hogy a negyeddöntőkben sokkal alacsonyabb szintű játék folyt, mint addig (OK, volt honnan esnie, mert az első hét az tényleg pazar volt, de akkor is). Bízzunk benne,hogy innentől megint jobb lesz.
Kifejezetten gyenge volt a negyeddontok szinvonala, egyedul Matthew-ek igazan masodik sessionje hozott jo, elvezetes snookert. Murphy jateka visszaesett valamelyest a Higgins-meccsrol es igy is konnyeden gyozte le a nagyon gyenge Davist. A meccs vege fele hibat hibara halmoztak, talan Murphy a nagy elony tudataban leeresztett, Davisnek meg nem volt mar motivacioja, a 16-os helyezeset mar korabban megszerezte. Holnaptol kiderul, hogyan all Murphy idegekkel - eddig nem volt ra nagyon szuksege. McCulloch es McManus is gyengebbek voltak, mint az elozo fordulos meccsukon. Iannak sikerult tobb nyero breaket beramolnia. Hiaba volt 100%-osan koncentralt, Ebdon jo, ha 50%-at nyujtotta annak amit tud ma este (szerintem annyira lassan jatszott, hogy meg a sajat ritmusabol is kiesett). Bar rengetegszer volt pontatlan, igy is tudott forditani, Ronnie agya valahol teljesen mashol jart. Keson eszmelt a cimvedo. Ha az elso frame utan Ray mester lement volna a nezoterrol, es kiosztott volna egy kurva nagy pofont, maskepp alakulhatott volna a meccs.
Erdekes adalek, hogy negy olyan jatekos maradt allva, akik a szezon folyaman nem sokat mutattak (Ian es Matthew egy-egy dontovel a legjobbak). Ilyen minden valoszinuseg szerint meg soha nem volt snooker vilagbajnoksagon.
Érdekes, hogy mind a négy negyeddöntőböl a "nagyobb" név esett ki.
(Davis-0'Sullivan, Hendry-McManus meccse is érdekes elődöntöt hozna, kár hogy nincs itt helyosztó..., bár furcsa lenne Ronnie-t az ötödik helyért pötyögni Steve-vel... ;-P)
Kar hogy az elodontoben talalkonak es nem a dontoben...
Es szvsz egyszeruen barmilyen eredmeny kijohet most mar, es meg az elso tizenakarhany frame utan, ha valaki nagy kulonbseggel vezet sem erdemes ravagni hogy na, ez mar a zsebeben van. ;-))
Ugy jobb is. Fa nem fun, akkor a franc megette. Neztetek McCulloch utolso frame-jet? Eszmeletlen szimpatikus volt amikor elbenazott egy-egy lokest. Es McManus, bar eleg nyuzott volt azert rafert idonkent egy kedvs mosoly, (ami egyebkent alaptartozek nala).
Nekem pont azert tetszik tobbek kozott annyira a snooker (meg a golf) mert olyan uriemberesen jatsszak tobbnyire, es lehet latni hogy elvezik ahogy megy. A resztvevok tobbsege legalabbis.
Hát ha ez a vereség nem ad motivációt, akkor semmi :) Mindenesetre meglepne a visszavonulása.
Előre tekintve, szerintem Murphy megveri Ebdont, egyikőjük sem nyűgözött le eddig, de még mindig a kis dagiban érzem a több lehetőséget. Az alsó ágon viszont teljesen nyílt meccsre számítok, Ian és Matthew is elég jó formában vannak. Ian mellett szólnak a begyűjtött skalpok, Matthew mellett pedig a tapasztalat és, hogy neki drukkolok :)