Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Pedig nem veszett el, csak átalakult. Ld. Közlemények: Lelkibtegek hozzatartozoinak klubja egybevonva skizofrénia topikkal. Abban a topikban folytassátok. Itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9082461
Tegnap már írtál bele, a régi topik hozzászólásai is látszanak.
nem talalom azzonban a topicot..de ha nincs az sem baj..pedig de jo volna egymasal atapsztalatokat kicserelni es segiteni egymast. Sokan mentem at eletemben de ez kulonosen nehez feladat..
Kedves Mumu, ha figyelmesen olvastad volna amit írtam, akkor itt arról van szó, hogy téged védtek meg, én tömören, Hermelin bővebben. A bekedvencelésnek semmi jelenősége sincs, csak annyi, hogy nem az eszkaláció után kell beavatkozni. A bekedvencelés nem hatalombirtkolással járó dolog, a userek döntő többsége használja ezt a fícsört.
meg vagyok lepve a szubjektivitasodon... mi az a bekedvencelt állapotban tartom ?
mi az alapja az intezkedesednek ? melyik moderacio normara taszkodik ?mit tetetl meg hoyg ellenorizd az egyik fel alalspontjat? Barmikor bemutathatom azt a szemely amkiert ezt kezdemenyeztem..
kulonben a topicnak nem volt sikere igy a dolognak nincs praktikus fontosaga.. elgondolkoztat azzonban hogy milyen modon hat egy uj demokraciaba akar milyen kis akviralt kompetencia,hatalom birtoklasa..
orlanda, teljesen félreértelmezed Mumut. Ha ismernéd, szégyenkezve kérnél tőle bocsánatot (feltételezem rólad ezt az önkontrollt).
Mumu nem kisérletezik senkin. Viszont állandó kisérletet tesz az őt és az őhozzá tartozó, valamint az őt megkeresők problémájára való LEGALKALMASABB gyógyír és megoldásverziók megtalálására. Ezt ő publikussá teszi, nagyon nyitott, közvetlen ember. Mindennek azonnal utánanéz, de nem elnagyoltan. Sok topicja van, nagyon temperamentumos, alapos, de mindben olyan erőszakmentesen érdeklődik, és azt látom, hogy mindig előbb az általánosság szintjén indít. És később megy a konkrétumokig, amikor már látja, hogy érdemben érdeklődők vannak, akikkel eljuthat a konkrétumok sokrétű kifejtéséig.
Ha ismernéd őt, tudnád róla, hogy nem használ ki senkit valami saját könyv megírásához, ő jogász - közgazdász, emellett szinte utolérhetetlenül olvasott. És ami nem szakterületéhez tartozik, abban is széles körben tájékozott. Ami pedig új és járatlan út még előtte, azt őszintén megvallja, és társakat keres annak az útnak az előzetes belátásához (bevilágításához, képzeld el úgy, mint amikor egy ösvényhez érsz este, és egy erős fényű elemlámpát veszel elő, hogy végigpásztázd a megteendő utat azon az ösvényen, mielőtt elindulsz, vagy indulásod megkezdésekor). Ő ugyanezt teszi.
Ismerem, és tudom, hogy igazat mond: ő nem az az ember, aki - ha valakivel útjai szétválnak, akkor mindenestől megfeledkezik az illetőről (kivéve, ha végképp méltatlanná válik, de ahhoz tényleg olyat kell tenni), segítő kezét le nem veszi róla, amíg csak szükség van rá. Ezért nevezi volt párja hozzátartozójának magát még az után is, hogy a "pár" már csak múltidőben igaz.
Hogy egyetemi tanulmányt miből művel, azt világosan megmondta. És az, nem csak hogy nem azonos a skizofrénia és társbetegségekkel, de egy egészen, egészen más valami, még akkor is, ha a végtelenben valahol fellelhető volna valamiféle átfedés.
Ha példát akarnék rá mondani, kb úgy van ez - hirtelen nem jut eszembe már - mint a felnőtt keresztség és a csecsemő keresztség : mindkettőben ott a "keresztség" szó, tehát valahol valami hasonlít, de a kettő mégis totál más, mert míg a tudatlan kis csecsemőt meghintik az ő kis tudatlanságában és kijelentik, hogy innentől ez a pici az iksz egyházhoz tartozik, addig a felnőtt teljes tudatával, önkéntes odafordulásával, bűnvallással és vallástétellel merítkezik alá, és ezzel kifejezi, hogy azon túl (az én elvem szerint nem egyházhoz, de) Krisztushoz fog tartozni, azaz, Őt követi.
Ez a példa elvinni látszik a témát, de megismétlem: csak egy példa volt a valahol valmi olyan, vagy hasonlit, különben meg teljes mértékben más dologra.
Értékelem az éberségedet. Az osztrákot nem kellett volna leírni, mert nem szerepel, ne is íerelezzünk tovább. Nézd meg a nick regszámát. Olvass utána. A topikot bekedvencelt állapotban tartom.
Az nem elég, hogy a bemutatkozásban osztrák nyugdíjasnak jelöli meg magát, aztán meg beszélgetést provokál és egyszerűen közli, hogy ez részéről egy kísérlet, amit az egyetemi tanulmányaihoz fel is fog használni?
Pszichés reakciókat gyűjt olyanoktól, akikre a kutatási szabályok csak különleges elővigyázatossággal érvényesek, mert sérültek lehetnek.
Mondjuk én világéletemben úgy tudtam, hogy a kísérletben résztvevőket illik felvilágosítani arról, hogy ők most egy kísérlet részesei, ismertetni velük, hogy mi a kísérlet célja, valamint meggyőződésem, hogy sérült emberek írásával visszélni csúnya dolog.
Köszönöm a tárgyszerű tájékoztatást,valamint elnézést kérek,hogy "offolásommal" elvettem a moderátor idejét,hogy a valós problémák megoldásán dolgozzon...
Olvasd el a topikleirast, ott van pirossal. Itt az SOS forumcsoport ugyeivel foglalkoznak, mással - igy pl, generális problémákkal, autós fórumcsoportokkal - nem.
Tisztelt Modik! A "Fiat Bravo 2007" topikban elhelyezett képek nem jelennek meg,ha képet töltök fel,akkor hibaüzenet jön. A probléma minden felhasználónál jelentkezik,a hiba nem az én készülékemben van. Megoldás?
Már többször is kérdeztem,hogy miért nem tudok vencsi nick nevemmel írni?Nagyon úgy nézem,hogy végleg törölve lett..Újra "gyártottam" egy hasonló nevet és az is "elkallódott"..Már csak azt nem értem,hogy miért ?Ekkora nagy problémát okoztam volna??Ha valaki erre választ adna végre nagyon megköszönném..
Az amway topickba kérnék egy kis körülkukucskálást ! milliomos jelelöltjeink ingyenes hirdetéseit web cimeket tartalmazó " HSZ"-it, illetve egy most felbukkant nick témába egyátalán nem vágó szövegeit .
Szóljatok itt, vagy a Moderátor segíts topikban. A fikanickek hamar halnak. Néha szakmányban kell irtani őket, de majd megoldjuk. A lényeg, hogy nem hozzászólni, elkerülni. Ha kitöröltük a nicket, akkor nyoma sem marad. Egy idő után rá szoktak jönni, hogy céltalan tovább folytatni. A tanulási folyamathoz pedig idő kell.
nem gondoltatok még arra, h hsz-számhoz kéne kötni az ebbe a topikba írkálást?
elég szomorú, h egyesek még arra se képesek, h a saját nickjükön jelentsenek fel másokat, hanem képesek állandóan új, 2 hsz-es nickeket regisztrálni csak ezért?
A Fórum » SOS Fórumcsoport » Egészségügyi fórumok » Addiktológia » fórumban találsz egy Le szeretnék szokni a cigiről! topikot. A Champix törzskönyvezett szer, de a témában nincs nagy tolongás, így a topikodat hamir összevonnák a már meglevővel.
Szeretnék egy topicot nyitni a Champix nevű gyógyszerrrel való cigiről történő leszokásról. Két kérdésem lenne, az egyik, hogy belerakhatom-e a címbe a gyógyszernevét, vagy inkább csak azt írjam, hogy gyógyszer segítségével. A másik, hogy hova is illene nyitnom, az SOS-be, vagy inkább menjek másfele.