Keresés

Részletes keresés

Dohi Creative Commons License 2002.11.13 0 0 2705
tom: a sleepwalkers direkt filmnek keszult.
gloin Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2704
Az új Shining film jobb mint a régi-szerintem-de a könyv hangulatát nemigen sikerül visszaadnia.

Emlékszem, mikor először olvastam, hetekig a hatása alatt voltam: ha nylonzacskót görgetett a szél, azt gondoltam, hogy döglött macska, vagy varjú.

tomcooper Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2703
Bocs, ha vót:
Alvajárók mér nem könyvben?
Vót?
Szvsz még mindig: király az "új" Shining hangulata...:))
King is the king!
Hehe!
Dohi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2702
night: koszi szepen! egyebkent nem ismerem a fobb megallapitasokat, mivel a spoilereket nem olvastam el :)

hmm, ugy tunik, alvajarok-ugyben kisebbsegben maradtam. sebaj...

zsanna Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2701
Tegnap megnéztem az Alvajárókat. Véleményem -bone-éval egyezik, azzal a különbséggel, hogy a nálam a minősítés csak erre a filmre vonatkozik, a Kedvencekre nem. De ez nekem nagyon gáz volt.
nightwish Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2700
Valamikor a jövô héten igyekszem átküldeni. A fôbb megállapításokat már amúgy isismered. :)
Előzmény: Dohi (2698)
Vic King Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2699
Azért a Dreamcatcher kapcsán ne feledkezzünk meg a Derry-connectionről sem, mert szerintem az egyik leglenyűgözőbb része a regénynek, anélkül, hogy túl sokat akarnék elárulni...
Bár lehet, hogy ez csak azért van, mert imádom az It-et...
Előzmény: nightwish (2694)
Dohi Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2698
vic: a hamupipoke/csiperozsika csak poen volt, bar ugy tunik, megis igaz lehet, meg ha oly kevesse logikus is :) ja, desperation nem volt, csak lesz, ha lesz...

night: varhato full review? nagyon orulne(n)k neki :)

gloin: koszi! johet meg :)

zsanna: na, megnezted? hogy tetszett?

tegnap veletlenul teveztem (a 2 hetvegi simpsons-t neztem videon), es pont a king cameora kapcsoltam at. mokas volt szinkronosan is, bar az eredeti jobb :)

zsanna Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2697
"Természetesen" maradt a video. (Olyan későn én még King-en sem bírok fennmaradni.) Legalább ma este lesz valami nézhető program :-))))))
(Nekem speciel az Állattemető tetszett filmen is, ha ez olyan, mint az, akkor nem lesz gondom vele.)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2696
De gloin, ha nem tudtad hogy megjelent magyarul, mégis miből gondoltad hogy King van a borítóján??? Vagy nem tudtad hogy dreamcatcher=álomcsapda? [merthogy angolul van meg]

Más.
Tegnap a sleepwalkers az első reklámig bírtam, bár már előtte, a kézletépős jelenetnél gondolkoztam, hogy lassan itt az ideje lefeküdni, annak ugyanis sokkal több értelme van, mint ezt a kínlódást nézni.
Kb. Kedvencek temetője szintű gyökérség, még viccnek is rossz.
Egyébként megfigyeltem, hogy azok a King filmek, amikben a Mester nem szerepel [Remény rabjai, Állj ki mellettem, Halálsoron], azok a legjobbak! Hm...:]]

Viszont azt kicsit sajnálom hogy a Ragyogást nem láttam, érdekelt volna. Pláne, hogy a JN-féle verziót se volt alkalmam végigülni :[

Előzmény: gloin (2685)
gloin Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2695
Megörvendeztesselek még eggyel?

"Isten, adj nekem DERŰT, amivel elfogadom a megváltoztathatatlant, KITARTÁST, hogy megváltoztassam a megváltoztathatót, és SZERENCSÉT, hogy ne basszak el annyi mindent."
Borzalmak városa 161. o.

Előzmény: Dohi (2689)
nightwish Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2694
Elolvastam, és ha komplett értékeléssel nem is tudok szolgálni (egyelôre), egy gyorsjelentéssel igen: szerintem nem King legjobb művei közt a helye, erôs közepes írás, szrakoztatóan van elôadva, kellemes olvasni, de ami a tartalmát tekinti, szvsz eléggé közepes.

Legnagyobb hibájának azt tartom, hogy túl sok műfaj elemeit akarja egybegyúrni: SF, horror, krimi, "barátságregény", és az elemek egymás rovására mennek. Kriminek nem elég izgalmas, horrornak nem elég ijesztô, SF-nek túl földközeli, barátságregénynek túl véres. A végeredmény így szvsz elég darabos lett.
Meglehetôsen lassú, a négy barátból kettô (nem mondom el, melyik kettô) jóval halványabban van megrajzolva, mint a másik kettô, satöbbi, és a végkifejlet semmi, ismétlem, semmiféle meglepetést nem tartalmaz, tök sima, sajnos.

A szememben tovább gyengíti, hogy számos elem visszaköszön King korábbi munkáiból: a fogyi gyerek A rendcsinálókból, az autóbaleset/áldozat Nem jön szememre álom-ból, az idegenek a Rémkoppantókból, míg a barátság-szál nekem egyértelműen az Állj ki mellettem-et idézte.

Emellett van benne egy csomó közhelyes elem. Csak néhány.

SPOILER!!! AKI MÉG NEM OLVASTA, UGORJA ÁT A SZÁMOZOTT RÉSZEKET!

1. Ki fogja túlélni az egészet? Persze, hogy az, aki meg akar halni. (Régi fogás, azt hiszem, Rejtô Jenônél olvastam elôször, méghozzá Az elôretolt helyôrség c. műben, kb. tizenöt évvel ezelôtt.)

2. Mi az idegenek célja? Benépesíteni (azaz kiirtani) a bolygót, semmi más. (Ennél még egy jobban sikerült X-akták epizód is több meglepetést tartalmaz.)

3. Ki jelent problémát? A kormány, az FBI, vagy csak egy ôrült katona? Hát pertsze, hogy csak egy ôrült katona, hogy a rendszer egészét ne lehessen hibáztatni, satöbbi.

(4. Ja, és ez az amit-megálmodunk-valósággá-válik, Philip K. Dicktôl ismerôs.)

Ami tetszik: a regény jól játszik az idô- és a helyszínkiosztással, tehát amit az egyik figura távolról hall, annek a másik cselekvô részese, satöbbi (ezt filmen érdekes lenne megvalósítani).

A továbbiakban csak a részleteket tudom dicsérni: van benne néhány nagyszabású jelenet, amit olvasni is gyönyörűség volt (SPOILER: helikoptertámadás a Kék Fiú ellen, szürkék és az állatok lemészárlása, satöbbi), nemhogy filmen viszontlátni (hacsak nem szúrják el). Van benne néhány nagyon jól sikerült megállapítás az elrontott életekrôl – ez a NEM MŰKÖDÖKI!-es tábla különösen megfogott :) –; és a múltban történtek leírása különösen életszerű.

Ezek alapján írtam, amit írtam: erôs közepes mű, részletekben sok tekintetben oké, az egész viszont nem túl eltalált. Ennek ellenére kellemes olvasni – az öreg még mindig nagyon tud írni –, sokaknak kedvence is lehet, ám King korábban megjelenmt munkáival összehasonlítva több olyan is akad, amelyik letaszítja a dobogóról – legalábbis szerintem.

Jó olvasást mindenkinek!!

Előzmény: beezer (2672)
Vic King Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2693
A Desperationből volt mini? Ha, mindig tanul az ember valamit... szivesen megnéném!
Előzmény: Traider (2692)
Traider Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2692
Sztem is nagyon jó feldolgozása a The Shining-nak, főleg a 217-es szoba meg a sövény-állatok voltak nagyon parásak!
King mester jelenete az Alvajárók-ban baromira tetszett, ahogy bizonygatta mindenkinek, hogy ő nem tehet a történtekről :))
Jó kis King-est volt a tegnapi, mind2 film Mick Garris rendezésében történt, aki sztem nagyon jó King-adaptációkat szokott rendezni, őt dícséri a Végítélet is, aminek a hangulata nagyon megfogott, vmint ő rendezte a Desperation mini-sorozatot is...
Előzmény: Blackacidevil (2690)
Vic King Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2691
Az SK-Mile-on (http://groups.msn.com/StephenKingMile) olvasható két legújabb review-m angolul: It és The Eyes of the Dragon -- néhányremekbeszabott idézettel együtt. Feltettem jó pár erdeti általános SK-idézetet is a megfelelő aloldalra!

Dohi: jaaaaa, azt hittem, az egyik saját történetére utal... logikusabb lett volna, nem igaz?

Tegnap három SK is volt a tévében (a németen ment a Lawnmower Man), de most kicsit nyugisabb időszak következik... sajna.

Blackacidevil Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2690
Most megy épp a Ragyogás a tv2-őn...az ujabb version, nem a Jack Nickolson-os, de van olyan jó, szerintem, sőt!
Dohi Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2689
nem baj, ha felnyomom a hq-ra? koszi :)
Előzmény: gloin (2688)
gloin Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2688
Talán együttes erővel sikerül...

Tetszenek az ilyenek is SK-től:
"Az ember ugyanis néha azt hiszi,lelátott már az emberi hülyeség kútjának fenekére, és az ilyesféle figyelmeztetés, miszerint a hülyeségnek eme kútja feneketlen, néha fölöttébb hasznos."
Rémkoppantók, 372.o.

Nem szántam senkinek!

Előzmény: Dohi (2687)
Dohi Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2687
nna! en tudom, hogy nez ki, csak bone-t nem sikerult meggyoznom :)

zsanna: az alvajarok szerintem egesz kellemes, par hete neztem meg. king csak egy epizodszerepet jatszik, szokas szerint, de az eleg mokas. ha nincs mas dolgod, nezd meg :)

Előzmény: gloin (2680)
gloin Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2686
Régen láttam a filmet, úgy emlékszem, talán egy rendőri helyszínelés jelenetben tűnik fel. Magas, fekete hajú.
Előzmény: zsanna (2682)
gloin Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2685
Bocsánat, nem tudtam, melyik kiadásról beszélsz, nekem nem a magyar van meg.
Előzmény: -boneheaD- (2683)
xhris Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2684
Maradj csak fenn, legalább túlleszel rajta. Ha meg nem tetszik még mindig elalhatsz a közepén.
Az első 10-15 percből ne vonj le sok következtést!
Ja, és King nem főszereplő, csak mellékszereplő, a jelenetét feltétlen várd meg!
Előzmény: zsanna (2682)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2683
Először tudod hogy a _magyar_dreamcatcher_ borítóján tényleg king van, majd fogalmad sincs hogy megjelent-e a könyv? Hogy is van ez?
Előzmény: gloin (2681)
zsanna Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2682
Azt hiszem, még nem esett szó arról, hogy - a TV újságom szerint - ma este a retekklub-on 22.35-kor az Alvajárók lesz, az egyik főszereplő pedig Stephen King.
Érdemes fennmaradni? Vagy maradjak nyugodtan fent, és majd elalszom a közepén?
gloin Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2681
Tényleg megjelent magyarul a Dreamcatcher? Jól értettem?

Más: Nem tudja valaki, hogy hol lehetne megszerezni a Halálsoron hatodik részét? Annak idején lemaradtam róla.

gloin Creative Commons License 2002.11.10 0 0 2680
Igen, ő van. Tényleg így néz ki.
Előzmény: Dohi (2679)
Dohi Creative Commons License 2002.11.09 0 0 2679
szerintetek king van a dreamcatcher boritojan? szerintem igen, bone aszongya, kizart.
Dohi Creative Commons License 2002.11.09 0 0 2678
igen, en is ezt mondtam es aszonta, igazam van. akkor meg?! :)
Előzmény: -boneheaD- (2677)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.11.09 0 0 2677
OFF

Szééép...nemhogy örülne, hogy legalább értelmes dolgokra költesz. Nem akarok tiszteletlen lenni, de nemigazán értem mi köze hozzá: egyrészt a te pénzed, másrészt te 'nem férsz el', nem ő.

ON

Előzmény: Dohi (2676)
Dohi Creative Commons License 2002.11.09 0 0 2676
OFF
tok jo, nagyi most cseszett le, hogy minek veszek annyi konyvet, mar nem is ferek toluk, jarjak inkabb konyvtarba :-/
ON

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!