Keresés

Részletes keresés

Macimedve Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8147
Megint csak feurio.... Beípített Wave editor, és oda rakod az indexeket, ahová akarod. Még csak kattani sem fog, ha folyamatosan játszod le....
Előzmény: MRY (8141)
Dun Ringill Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8146
Többször keresték már a topicban (én is kutattam utána egy ideje), ezért leírom: szombaton a törökbálinti Corában sok-sok csomag Verbatim Vinyl írható CD-t láttam. 5 lemez egy csomagban, az ára 1990 HUF.
whis Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8145
Letömörítettem a JuvMix5-öt (73 perc). Aztán kellett valakinek audióban, "kitömörítettem", mire asszondja, hogy 750 mega. Na, ez hogy lehet?
rg7 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8144
Nekem nem jött be...
Előzmény: MRY (8143)
MRY Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8143
Nem ragaszkodom a cue fájlokhoz , nekem már az is roppant nagy segítség lenne, ha 10 percenként berakna egy számjelzést.

A CDRWIN-es tippet köszönöm. Néróval ne is próbálkozzam?

Előzmény: rg7 (8142)
rg7 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8142
Szerkeszd át a magad igényének a cue fájlt, majd CDRWin-nel írd fel audóiban.
Előzmény: MRY (8141)
MRY Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8141
Sziasztok!

Kérdésem lenne. Egy 79perces mixet (egy mp3 az egész) szeretnék kiírni Néróval (azt hiszem 5.5.1 verzió) audióban.
Szeretném hifin/diszkman-en hallgatni.
Hogyan oldhatnám meg, hogy mondjuk 10 percenként tegyen egy jelet a zenébe (track jelzésre gondolok, szünet nélkül) hogy zenehallgatáskor lehessen 10percenként lépkedni? Körülnéztem a Néróban és nem találtam erre lehetőséget.

Mixalbumoknál felfigyeltem a .cue kiterjesztésre ahol megtaláltam az időket letárolva, ezt nem lehet a Neróval felhasználni valahogy audióba íráskor?

Elnézést ha már százszor kibeszéltétek a témát, sajnos nincs időm visszaolvasni :(

Előre is köszönöm a segítséget!

üdv:

-MRY

nicko Creative Commons License 2003.11.15 0 0 8140
Szerintetek milyen a winamp 5.0 verzió?
Előzmény: Zolcsi Baba (8138)
fegaf Creative Commons License 2003.11.15 0 0 8139
Kösz, végül sikerült átkonvertálni .mp3-á. Frissítenem kellet az 5-ös ECDDAE-ről a 6.2-re.
Előzmény: Zolcsi Baba (8138)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.11.14 0 0 8138
A full-os Winamp-ot újra installálod, akkor utána a hozzárendeléseknél kiválaszthatod az ape-t is; a discwriter-plagint kiválasztva kimenetnek, egyből wav-vá is konvertálhatod... :o) Egyébként ezek Monkey's Audio-fájlok, amik a halpiacon taláható leggyorsabb és legf@szább lossles audio codec-kel készülnek.
Előzmény: fegaf (8137)
fegaf Creative Commons License 2003.11.14 0 0 8137
Helló!
Mivel lehet lejátszani a *.*ape-et? Esetleg winamp plugin van valahol? Át lehet konvertálni valamivel? Az Easy Cd extractorban ugyan szerepel mint választható bemeneti fájl de nem csinálja meg.
Bocs az off-ért de nem találtam megfelelő fórumot.
kivi Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8136
Bizonybizony, nekem még a 166MHz-s Petiumon is csak a Feurio tudott on-the-fly módon mp3-ból audio tracket írni. A többi program mind ki akarta tömöríteni hdd-re.
Előzmény: nicko (8135)
nicko Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8135
Nem akarom azt mondani hogy olvasd át az egész topicot :) de zene kiírására a feurio a megoldás.
Ezt erre fejlesztették ki nem mindent az egyben progi.
Előzmény: Törölt nick (8134)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8134
Macimedve:Köszönöm,ez így elsőre eléggé bonyolultnak tűnik,de majd még átolvasom a leírtakat,ezek szerint a Feurio egy ideális választás CD írásra,csak a beállításokkal kell tisztában lenni,tulajdonképpen a Nero-t használtam eddig,de ez jobbnak tűnik.
Előzmény: Macimedve (8133)
Macimedve Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8133
Nem, akármekkorát, ami felmegy a lemezre. Tesztelni is képes a túlíráshoz.

A 74 perc, amit látsz az az alapértelmezés, ennyi van egy cédén, ami hibátlanul megfelel az eredeti szabványnak.
Mikor új projektet hozol létre megjelenik egy ablak, amin van pár adat, cím stb. Aztán jön a maximális hossz. Ennek nincs más jelentősége csak annyi, hogy a szép színes sávos kijelzőn mikor jelezze, hogy az összeállításod elérte az általad megadott hosszt.

(Hogy fizkailag felfér-e a lemezre, erre majd akkor kérdez rá, mikor a projektet összeállítod és írni akarsz, és az íróablak megjelenik. Ilyenkor beolvassa a lemez ATIP kódját, (ebben benne van a lemezen lévő hely hossza) és visít, ha nem fér rá. Ha csak pár perc hiányzik, akkor lefuttathatod a túlírás-tesztet. Ilyenkor nem ír, csak kipróbálja, hogy valóban mennyi fér a lemezre. A jó lemezekre a megadottnál pár perccel több általában felmegy..... Mondjuk 77-78 perc, vagy 83 perc a 80-as lemeznél stb... Ha felefér, írhatod, figyelmeztet párszor, hogy nem vagy teljesen szabványos, de ettől ő megírja ha akarod)

De menjünk vissza a grabbeléshez:

Na aztán ugyanebben az ablakban van 4 váltógomb, itt állíthatod a szüneteket, az egész projektre vonatkozóan generálisan. Én általában a másodikat választom, de soha nem csinálok saját összeállítást, mindig komplett cédét másolok, ilyenkor meg ez úgy is mind1. (lásd lejjebb) A harmadik opció a "klasszikus" beállítás a mix lemezekhez. Ha itt a negyedik opciót választod, megjelenik egy ablak a részletes beállításokhoz. (szünetek hosszához)

Aztán mikor kijelölöd a másolandó trackokat jön egy újabb ablak:

Itt megint látod a címeket stb. aztán jön a lényeg, a beolvasás módja: ideálisan a középsőt kell választani, a jobb oldalon pedig beikszelni az indexeket.

Vigyázz: sok olvasó képtelen korrektül olvasni az indexeket, ilyenkor hibával leáll. Ebben az esetben az alsó opciót kell választani és az indexolvasást kikapcsolni. Nagyon sok lemez gyári hibás, nem szabályosak az indexek ilyenkor szintén megáll, újra kell csinálni a 3. opcióval, indexolvasás nélkül.

Ha saját összeállítást csinálsz, akkor válaszd az első opciót, az indexszel azt csinálsz amit akarsz, úgysem számit sokat. Ha ezt választod, érvénybe lépnek a fentebb leírt ablaknál beállítottak! (a 4 váltógomb)

Aztán kicsit lejjebb van 4 kapcsoló a szünetekhez. Alapbeállásban a digitális szüneteket illik irtani, az analógot nem.

Ennyi. De nézd meg, nagyon jó helpje van.

Egyébként ha koncertlemezt akarsz egy az egyben másolni, válaszd a Program menüpontból a CD Copy-t, aztán a megjelenő ablakban jelöld be az indexek olvsását. Ha az olvasód erre nem képes, akkor persze ne.... Lehet on the fly is, de én ezt nem szoktam, írok inkább egy imaget, amit aztán kiírok.... Így biztosan hibátlan lesz, nem pattog, nem lesz felesleges szünet.

Előzmény: Törölt nick (8132)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8132
Macimedve:A Feurio csak 74 perces CD-t tud írni?Hol kell beállítani azt,hogy a számok közötti szünetet kiszedje,és ez biztosan jó koncertfelvételnél?
Előzmény: Macimedve (8127)
nicko Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8131
Tegyél fel egy frissebb verziót először is pl az 5.5.10.35-t. Link ott van 1-l visszább ahol fenn van.
Előzmény: kivi (8130)
kivi Creative Commons License 2003.11.12 0 0 8130
Sziasztok! Lehet hogy szóbakerült már ez a probléma, de nekem sajnos még új... A Nero 5.5.4.0 verzióval szoktam írni a lemezeimet, de mostanában előjött egy gebasz. Az írás közben néha "Could not perform end track" hibával leáll. Próbáltam már úgy, hogy előbb a test & write opciót választom, de ez is kiszúrt velem. A teszt simán lefutott, de a igazi írás leállt, többnyire 50% előtt.
Lehet tudni hogy mi ennek az oka?

Ha van jelentősége: most W2000 alatt használom, de W98 alatt is kaptam már ilyen hibaüzenetet.

nicko Creative Commons License 2003.11.10 0 0 8129
Régebbi Nero verziók + magyarosítások:
http://ftp.nchu.edu.tw/ftp/pub/Windows/Collection/CDR-Soft/Nero/
recsegfalvai Creative Commons License 2003.11.10 0 0 8128
off
Hali Maci!
Ment egy mail!!
simi
on
Előzmény: Macimedve (8127)
Macimedve Creative Commons License 2003.11.10 0 0 8127
A DAO módtól még nem tűnnek el a szünetek, legfeljebb a kattanások. A szünetek kiszedésére is van mód, egyes progik (pl. Feurio) ezt támogatják, csak egy checkboxot kell beállítani, másoknál ehhez egy vawbuzerátorra van szükség.
Egyébként szünet alapvetően 2 féle van: az index0-val beállított szünet, ezt csak akkor játsza le, ha folyamatosan hallgatod a lemezt (ilyenkor a legtöbb lejátszó számlálója a szünet kezdetekor mínuszba ugrik, majd visszámol 0-ig, némelyik trükkösen 1-ig) Az iyen szünet nem játszódik le, ha egy fix trackre küldöd a lejátszót. Pl hiába van az 5. track előtt egy 2 sec-es index 0, ha a lejátszót az 5 trackra lépteted kézzel, nem szünettel kezdődik. Szabvány szerint minden cd egy 2 sec-es index0-val kezdődik.
Aztán van a normál, mondhatnám analóg szünet, mikor a szám kezdete előtt vagy a vége után van egy kis csend. Olyan, mintha magnófelvételkor nem egyszerre indtod a felvevőt és a lejátszót. Ezt is ki lehet szedni. (Feurión szintén checkbox, máshol eseteg vawszerkesztő)

Aztán van még valami: A CD-n 1 szektor 1/75 sec. Ha egy szám akár csak egyetlen bitet beleszól egy szektorba, a következő szám elméletileg csak a következő szektor eleján tud kezdődni. Ugyanis a szám kezdetét jelölő index1-et csak szektor elejére lehet tenni. Ilyenkor marad max.1/75 sec "digitális" szünet. Ez egy koncertfelvételnél pl. kattanásként észlelehető. Na ezt kiszedni csak egyes progik tudják: pl. a Feurio képes arra, hogy a szektort feltölti a következő számból.

Fentiekből is látszik, miért szoktuk feltétlenül ajánlani a Feuriót zene írására. Főleg, ha valaki maga állítja össze a cédét. Mezei másolóknak minderről nem kell tudnia.... Clone CD vagy hasonló és kész. De igényesebb másolók ilyet nem tesznek, a tisztességes grabbelés nagyon fontos.

Előzmény: www.arvai.hu (8117)
handras Creative Commons License 2003.11.09 0 0 8126
:-)
Előzmény: chrisss2003 (8125)
chrisss2003 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 8125
:))))))))))))) kössz a pontosítást...már nem is bánkódom komolyan miatta...még nem hallottam ezt a poént.:)))
köszi a segítséget.
nicko Creative Commons License 2003.11.08 0 0 8124
Haldoklik.
Előzmény: chrisss2003 (8122)
handras Creative Commons License 2003.11.08 0 0 8123
Nem fogsz neki örülni:
Nagy ívben el kell hajítani. :D
Előzmény: chrisss2003 (8122)
chrisss2003 Creative Commons License 2003.11.08 0 0 8122
kicsit bővebben, az mit takar?
:)
nicko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 8121
Régen volt már szó a fekete cödöröl. :)
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=2824
Ram25 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 8120
Ha fel sem ismeri CD-nek, akkor eleve tárgytalan a dolog?
Előzmény: www.arvai.hu (8117)
Dun Ringill Creative Commons License 2003.11.07 0 0 8119
Zolcsi Baba (8099): Kissé bizonytalan vagyok, az EAC ugye az Exact Audio Copy fedőneve?
SP1 fent van, az ASPI viszont csak majd ma este települ (tudom, 100x leírtátok, hogy ez alap...). Letöltöttem már, de valahogy elmaradt.

OFF
Jethro Tull... Nos, a lemez, ami pattog nekem, a Nightcap. A bolti verzió is az enyém (sok más albummal egyetemben), de most máshol (is) lakom, úgyhogy másolatokat kell csinálnom.
ON

Előzmény: Zolcsi Baba (8112)
handras Creative Commons License 2003.11.07 0 0 8118
Ívjavítás?
:-)
Előzmény: chrisss2003 (8115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!