Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 741
Ezeknél az ING-s izéknél nincs 100% tőkegarancia?
Az egyik mobilbankár váltig állította, hogy van és még hozamgarancia is van...
Előzmény: erfswrrf (740)
erfswrrf Creative Commons License 2008.04.10 0 0 740
A pár évnél tovább az mit jelent?

Azt jó ha tudod, hogy tíz év alatti befektetéseknél 20% kamatadó van.
Ugyanakkor rövid távon nagyot is lehet ám bukni. Van pár "ex ügyfelem" akik átmentek az ING-hez mert beigérték a 30-40%-os hozamot nekik aztán fél év múlva felhívtak,hogy mit tudnánk csinálni,hogy visszaszerezze a pénzét. Semmit. Akit be lehet palizni azzal nem lehet mit csinálni. Grafikonok,görbék... egy hat méteres tetőléc, na az görbe.
Minimum száz százalékos tőkegarancia! Na azon már el lehet kezdeni gondolkozni, de hogy berakja az ember a sok sok eurót mert ilyenhozam meg olyan hozam, na neee.
Néha szégyellem magam, hogy ezek az emberek között kell dolgoznom.
Ha gondolod tudok segíteni.
Előzmény: Marika62 (736)
Híd Creative Commons License 2008.04.10 0 0 739

Nincs neki "hitele", csak közvetít. Gondolom, jó pár hitelező céggel kapcsolatban van. Neked arra kell ügyelned, ha odamégy, hogy lehetőleg csak támogatott HUF-hitelbe menj bele, és csak 4 éves ltp-kombikba, építkezésre, új lakásra ugyanis az a legjobb. Előszeretettel ajánlanak életbiztivel meg 8 éves Fundamentával kombózott hiteleket - mind a kettő magas jutalékot jelent az üzletkötőnek, miközben a hitelt felvevőnek nem igazán éri meg.

De nyugodtan keresd meg őket, hallgasd meg, mit mondanak, aztán írj ide, vagy a lakáshiteles topikba, majd kibeszéljük a dolgot.

Előzmény: Törölt nick (738)
Marika62 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 736
Úgy látom, itt van néhány hozzáértő ember, úgyhogy megkérdezem, szerintetek mibe érdemes manapság befektetni, és hol? Nem túl nagy az összeg, és nem szeretném néhány évnél tovább lekötni.
szepga Creative Commons License 2008.04.08 0 0 735
köszönöm! megyek! :)
Előzmény: Híd (734)
Híd Creative Commons License 2008.04.08 0 0 734

Vidéken hol veszed?

Mert fészekrakó vidéken csak 8 milliós lakásig van, kivéve megyei jogú várost, ott 12 millió. Ha drágábbat veszel, nem jár a fészekrakó, nincs félszocpol, és szvsz nem kapod meg a magas finanszírozású hitelt sem ennyi jövedelemmel.

Az amerikai adóstársra, nem tudom, mit mond a bank, de szerintem azt, hogy nyasgem. Hogyan igazolja a jövedelmét hitelt érdemlően? Fizet itt Mo-n adót? Vagy itt bankszámlája, amire a fizuja megy? Ha nincs, akkor szinte fölösleges próbálkozni, elérni sem tudja a bank, ha van valami.

A kezdeti ktg-eket most akciósan sok bank elengedi, emiatt ne aggódj.

Konkrétabb dolgok miatt pedig szerintem gyere át ide, hátha itt a többiek tudják jobban, mit lehet csinálni:

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9067850&la=77954427

Előzmény: szepga (733)
szepga Creative Commons License 2008.04.08 0 0 733
Üdv> ahogy látom; vannak itt jólértesült segítő szándékúak!

Eddig, hiteltanácsadó és bankok mást-mást mondtak, a netes tájékoztatók -nekem- „semmit” (személyre szabottat végképp nem).. kész káosz!

Kb. 9,5-10 millió ft értékű használt házat szeretnék vásárolni vidéken. Egy kiskorú gyermek, 34 év, bruttó 92 e ft fizetés, adóstárs lenne -testvér-,(amerikában él, dolgozik)

Önrész: fél szocpol, + 500 e – ha az induló költségek nem viszik el, futamidő 25-30 év, 9 millió ft hitel legalább kellene

Merre indulhatnék el/tovább – vagy esélytelen?

Előre köszönök minden tanácsot! (pl. a „maradj a …den, te álmodozó … liba!” –is tanács, de konkrétan nem ilyenre várok! :))

Híd Creative Commons License 2008.04.08 0 0 732

Ha nem hiszel nekem, itt vannak még mások, akik ugyanezt elmondják. http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9067850&la=77954427

Előzmény: Híd (731)
Híd Creative Commons License 2008.04.08 0 0 731

Nézd, ha tudod, mit akarsz, nem kell kérdezni. Nem erőszak a disznótor. De csak magadat szívatod meg, ha nem az OTP-s ltp-s kombihitelt veszed. Annak a törlesztője 8 milliónál 20 évre 52 ezer/hó lenne, a KH-s jenhitelé 20 évre 53 ezer/hó az akció után, ahogy én számolom.

Amúgy lehet váltani devizanemet a KH-nál. A devizamarzs cca. 3%, vagyis csak a devizaváltás ktg-e 240 ezer lenne, a többi díjat, szerződésmódosítás stb. nem tudom, mennyi. Egy biztos: támogatott forinthitelt kiválthatsz devizára, fordítva azonban nem megy a dolog. Ha lesz valami a forinttal, meg fogod bánni ezt a jenhitelt nagyon. Annak való ez, aki nem kaphatja meg azt a jó kis OTP-s ltp-kombisat, mert használt lakást vesz, 15 milliónál több hitel kell neki stb.

Előzmény: Törölt nick (730)
Híd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 728

A jenhitelt ne vedd föl a KH-nál, mert nagyon megemeli a törlesztőt fél év után, inkább az OTP-nél vedd föl. A devizamarzs is alacsonyabb, az egyharmada a KH-snak, a nem akciós kamat is alacsonyabb, és könnyebb, illetve olcsóbb a hitelt más devizaneműre átváltani.

De én a helyedben a támogatott forinthitelt venném föl mindenképpen.

Előzmény: Törölt nick (726)
Híd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 727

Mekkora házat építetek és mennyi hitel kell?

Ha tudjátok, mindenképpen a kieg. kamattámogatásos forinthitelt vegyétek föl. Ezt 15 millióig lehet fölvenni, ha az épített ház a telekár nélkül kevesebb, mint 30 millió forintba kerül, illetve egyikőtöknek sincs meglévő támogatott forinthitele. (Ha van, 360 napon belül vissza kell fizetni.)

K&H-nál van egy sima annuitásos 3,99% kamat +2% (max. évi 180 ezer) kez. ktg-gel, ez elég jó.

OTP 4% kamat +2% kezelési ktg-gel, és lakáskasszával is kombizható. Ez is nagyon jó.

KH előnye: ha 9 milliónál többet veszel föl, amíg le nem csökken a tartozás 9 millióra, kevesebb lesz a törlesztő valamennyivel a maximált kezelési ktg. miatt. Ha lemegy 9 millióra a tartozás, ugyanannyi lesz a törlesztő, mint az OTP-nél.

K&H hátránya: nem kombizható lakáskasszával, maximum 20 éves futamidő

Bővebben:

https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,458564&_dad=portal&_schema=PORTAL

Kalkulátor:

https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,457520&_dad=portal&_schema=PORTAL

Akció:

https://www.khb.hu/publish/khb/hu/magan/media/dokumentumok/k_h_kiegeszit__kamattamogatasos1.download.pdf

OTP hátránya: 9 millió fölött sima annuitásos hitelnél valmennyivel magasabb lehet a törlesztő

Előnye: ha lakáskasszával kombinálod, alacsonyabb a törlesztő, 9 millió fölött is alacsonyabb, mint a K&H. A futamidő 35 év is lehet.

Bővebben:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/BH01010402020100.jsp

Törlesztőtábla (alacsony törlesztéssel=lakáskasszával):

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/LAKHIT_HUF_UF_4.00_es_alacsony_20070927.xls

Akció: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/Lahi_jeti_lizing_200802.jsp

Előzmény: Törölt nick (726)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.02 0 0 725
Amennyit nem szegyell :P

De jo esely van ra, hogy ez lesz a legdragabb hiteled. Altalaban az ismerostol / csaladtol / baratoktol kert hitel a legrosszabb.
Előzmény: Carrie5 (724)
Carrie5 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 724
Sziasztok!
Ismerőstől szeretnék kölcsönkérni 600.000 forintot.Mennyi kamatot kérhet érte?
sz_ildi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 723
Ja, és még valami...ugyancsak BG. Van-e valami eldugott költség azzal, ha magas finanszirozású hitelt vesz fel az ember? Vagy tényleg csak a kezdeti költség magasabb?
Köszi.
sz_ildi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 722
Sziasztok,

Látom itt már esett szó a BG hitelről.
Olvastam az üzletszabályzatukat, miszerint amennyiben a referencia kamatlábat túl alacsonynak találná a hitelező cég (jelen esetben BG), bármikor referencia kamatlábat váthat vagy CSAK ÚGY emelheti a kamatot. Természetesen az ebből adódó többletköltséget az ügyfél állja. Ez mindenhol igy zajlik???Akkor lehet arra ébredek, hogy 1 év múlva már 10%-os kamattal törlesztek?Vagy csak náluk van ez igy benne?
MKB a másik opció, de a BG-nél jobb az ajánlat.
Ha tudtok valamit erről szóljatok. Főleg ha valami negativat kéne tudjak...Nem szeretek kellemetlen meglepetésekkel ébredni.
Köszönöm.
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 721

Én nem vagyok hitelügynök, úgyhogy nem is vadászok. Csak pénzügyekkel foglakozom a médiában elég sokat, érdekel ez a téma amatőr kívülállóként.

Egyébként örülök, hogy egyetértünk abban, hogy ha lehet, akkor érdemesebb valami jó kondijú támogatott HUF-hitelt választani a CHF helyett.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (720)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 720
Van igazság,abban amit mondtál,belátom..:)

Egyébként vajmi kevés esély arra,hogy innen a fórumból,ügyfelet "vadásszunk". A jutalékom az OTP meg a BG között pedig 0,1% a BG javára,tehát nem nagy durrantás.:)))
Előzmény: Híd (719)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 719

Nem feledem, de a CHF-hitelek kamata folyamatosan emelkedik, és akik 2-3 éve vették föl a kölcsönt, ma 30 százalékkal többet fizetnek + az árfolyamkockázat. Ráadásul a svájci jegybank ismét kamatemelésen gondolkozik, szóval megy még följebb a törlesztő. 

Használt lakásra, 15 millió fölött persze nagyon jó a CHF-hitel, de aki kaphatja a kieg. kamattámos HUF-kölcsönt, vegye föl inkább azt. Sokkal jobban jár: kiszámítható a törlesztő, biztosan csökken a tőke, az ltp-kombinál nem kell aggódni az árfolyamkockázat miatt, stb.

Szerintem felelősséggel ebben a konkrét esetben kieg. kamattámos hitelt kell javasolni.

(Még akkor is, ha bizonyos bankok, bizonyos hitelfajták után esetleg több jutalékot fizetnek a közvetítőnek, mint az OTP vagy KH a forinthitelei után.)

Előzmény: bankvilági idegenvezető (717)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 718

Nem kapsz a K&H-nál ilyet, sajnos ők nem kombiznak ltp-t. "Szürke" ltp-kombit próbálhatsz náluk. Ez azt jelenti, hogy kéred a hitelt türelmi idővel 4 évre, kamatot, kezelési ktg-et fizetsz, de tőkét nem. Ez ugye havi 35 ezer körül van.

Közben nyitsz egy lakáskasszát, pl. OTP-t, HOZAM típusú 4 éveset, vagy Fundamentát régi típusú 4 éveset. Abba teszed be, amit a tőkére szánsz. Pl. havi 20 ezret, ez a maximum. Így 55 ezret fizetsz. Majd 4 év múlva betörleszted az összegyűlt 1,4 milliót a hitelbe. Utána újraszámolva a hiteled, kb. a mostani havi 63 ezres törlesztővel menne tovább a kölcsön.

De gyere ide http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9067850&la=77684913

Axióma tudja ezt a szürke-kombit jól, hogy hogy kell csinálni.

Sok mindenben drága az OTP, de ebben a kieg. kamattámos cuccban meg egy-két dolgoban viszont kifejezetten nagyon jó. A többi bank nem nyomul ezen a téren, inkább devizázik, azon nagyobb a haszon.

Nekem eddig minden okés volt az OTP-vel, egyszer vontak le többet a lakáshitelnél vagy két hónapja, mert változott a törlesztő, és valamit kavartak: telefonáltam egyet a 3666-666-ra, hogy szerintem 3700-zal többet vontak, és pár nap múlva visszautalták a pénzt. Asszem, február 1-én telefonáltam, és 7-én vagy 8-án utaltak. Szóval elég könnyen ment az ügyintézés.

Előzmény: Tom1939 (716)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 717
Semmi plussz külön érdekem nem fűződik,hogy a BG-ajánljam neki. Csak egy a 24 közül,akivel együtt dolgozom.

Szerintem meg fölösleges egy szándékos felfújt hisztériát köríteni a CHF alapú hitelek mellé. Egy nagyon kassa gumicsont,amin lehet ráágódni, Ne feledd,hogy a jelzáloghitelek 90% fölött ebben vannak.
Előzmény: Híd (715)
Tom1939 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 716

Köszönöm a választ. Az Otp-vel nekem volt egy nagyon csúnya élményem a múltban... Szépen vonogatták hónapokig a kifizetett hitelem törlesztőjét, és az anker közbe akartak elküldeni hogy ott intézkedjek ha vissza akarom kapni...

A k&h-nál kapok ilyen hitelt mint az otp-nél? Én ott 7 millára 63 ezer havit láttam. Az otp biztos megköveteli a folyószámlát, és ők minden díjban borzalmasan drágák. Meg ugye az az egyoldalú kezelési költség növelés dolog amit hallottam róluk mostanában (ha igaz).

Viszont a budapest banktól kezdek eltántorodni, és biztos forintban veszem fel a hitelt. 

Előzmény: Híd (714)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 715

Ne haragudj, de mi lenne, ha a kérdezőnek segítenél, és nem a BG-nek? Annak a banknak nincs is kieg. kamattámos hitele, én legalábbis nem látom a honlapján. Akkor mit vegyen fel ott ez a szerencsétlen? Rá ne sózz már egy nyavalyás CHF-kölcsönt ugyanennyiért vagy drágábban!

Előzmény: bankvilági idegenvezető (713)
Híd Creative Commons License 2008.03.30 0 0 714

A Budapest Bankosat ne vedd föl, mert a futamidő végéig a folyósításkori összegre számolja a kezelési ktg-et. Ez az egyetlen bank, azt hiszem, amelyik így csinálja, nagy lenyúlás lesz belőle az évek során.

Két jó kieg. kamattámos hitel van: OTP és K&H. Az OTP előnye: hosszabb futamidőt is lehet választani, lakáskasszával lehet kombizni. A lakáskasszás kombi törlesztője 7 milliónál 15 évre 54 ezer lenne havonta. Szerintem válaszd azt. A devizahiteles ajánlatokkal meg ne foglalkozz. A te esetedben HUF-hitelt kell fölvenni, sokkal jobban jársz vele.

OTP törlesztők: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/LAKHIT_HUF_UF_4.00_es_alacsony_20070927.xls

BB-nél, ami gáz: adminisztrációs díj címen fut. Más banknál kezelési ktg. a neve, és ahogy csökken a tőke, az is csökken, mert az év elején fennálló tartozásra számítják ki. Emiatt a futamidő végefelé már havi 10 ezerrel fizetsz majd többet a BB-nél, mint pl. a K&H-nál vagy az OTP-nél.

http://www.budapestbank.hu/common/letoltes/lakossag/lakossag_hird_hit-jelzalog_jkk-kkk.pdf

Előzmény: Tom1939 (710)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 713
Itt tudsz egy kicsit utánanézni. www.bg.hu

Tulajdonképpen az OTP- vezérkarából kivált egy pár másképp gondolkozó ember és ők alapították a céget. Ázsia legnagyobb bankja áll a háttérben a KDB,aki megközelítőleg 30-szor akkora mint az OTP.

Hamarosan 90-100 fiók fog nyílni Mo-n.
Előzmény: Tom1939 (712)
Tom1939 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 712
Köszönöm a választ. Bocs hogy hülyét kérdezek, melyik az a BG? Nem ugrik be.  Kicsit félek a chf alaptól. Mínusz 10 ezer megéri havonta, a mínusz 4 meggondolandó.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (711)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.30 0 0 711
Üdv Tom!:)

Abszolut nem kötelező bankot váltani,attól még máshol felveheted a jelzáloghitelt.

BG-nél 52.000 Ft az első évben,akciós kamattal,második évtől 59500 Ft végig. CHF alapú.
Előzmény: Tom1939 (710)
Tom1939 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 710

Segítséget szeretnék kérni. Melyik banknál érdemes hitelt és milyet felvennem, ha:

- új lakást veszek (sorház)

- önrészem 17,5 millió

- házas vagyok, van 2 gyerekem (szocpol 2,4 millió ha jól tudom)

- a hitel 6 vagy 7 millió lenne

Mivel és hol járnék a legjobban? Ahogy láttom budapest bank vagy k&h, 15 évre 7 milla havi 63 ezermindkettőnél (támogatott új lakás hitel forint alapú, 5 éves kamatperiódus). Én most a budapest banknál vagyok, eddig elégedett voltam. Most egy kicsit berágtam mert ragaszkodnak ahhoz hogy 90 nap alatt lehet csak régi hitelem visszafizetni. De a bankváltás is elég strapa... Van valami javaslat mit érdemes még meggondolnom?  Előre is köszönöm.

Híd Creative Commons License 2008.03.29 0 0 709

Mert új lakásra, építésre folyósított kiegészítő kamattámogatásos forinthitelből náluk van a legjobb. Aki pedig felveheti ezt a fajta hitelt, ne vegyen föl devizát semmiképpen.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (708)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.03.29 0 0 708
Egyetértek. A BG is csak egy példa volt de az Ella is jó lehet neki. Csak egy reflexió volt,hogy van még 26 Bank és rengeteg olcsóbb megoldás lehet az említett két mogulon kívül.:)

Előzmény: Törölt nick (707)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 707
Es persze szokas szerint elfelejtkeznek az Ellarol.. egy probat az is meger.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!