Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ami elsőre feltűnt ,hogy a test csipesz igen vad. Bele kell markolni rendesen ,hogy szét lehessen nyitni. Valamint a ventilátor igen csak fújja a levegőt. Szerintem a hűtéssel nem lesz gond.
Próbálunk segíteni :-) Nem könnyű általában jó tanácsot adni, mert 90%-ban olcsó gép kell, meg jó is legyen, ha jön valami új, akkor arról nincs azonnal tapasztalat, így legtöbbször a jól bevált dolgokat ajánljuk.
Jó a rilon, de elég drága lett, jó a stahlwerk, de az is megdrágult, és egyre kevesebb helyen kapni. Alfaweld egy jó darabig büntetésben van :-) Az iweldre nem nagyon van panasz, és korrektek a gépek, és a szerviz szolgáltatás is. Ez a Fimer ha bejön Vestaxnak akkor ajánlott vétel lehet (akkor az már 2 pozitív vélemény)
emlekszel, szeptember/oktober kornyeken kertem itt tanacsot, es Te voltal, aki keszseges volt. kaptam pl. az iweld 200ra egy 47900 ft-es afas arajanlatot, arc mini 43000 stb
Gratulálok, jó hogy megoldódott, és nem hagytad magad.
(sajna így az alfaweld olcsón megúszta, bár én személy szerint amíg nem hallom az emberektől hogy mennyire nyalták ki a seggüket a boltban, addig nem ajánlom őket)
A te szempontodból szerencsésen zárult a vége, kíváncsi vagyok a Fimer milyen lesz az alfa után :-) Tapasztalatokat kérjük ide a fórumra.
Ma reggel hívtak vigyem be a gépet a boltba és vissza adják a pénzt.
Lehet mégis jobbnak látták ezt a döntést.... Ha egy órával később telefonálnak már leadtam volna a bevizsgáltatni .
A gép utódja egy Fimer K-185 lett.
Körbevezettek a műhelyben jót beszélgettem az egyik alkalmazottal. Majd oda jött a tulaj is beszélgetni kicsit. Voltak nála többen ezért nem tudtam sokat beszélni vele . De mindenkihez odament pár percre beszélgetni és jó tanácsokat adni.
Tetszett maga a hely ,hogy megmutatták a felszereléseket. Valamint a maró eszterga gépeket. Igazi műhely szag volt :)
Nem lepődtek meg a sztorimon azt megsúgták . Több ilyent hallottak ,hogy garanicában elhajtották az alfaweldnél az embert.
A 40622Ft + ÁFA az 51.590 Ft. tehát pont ugyanannyi mint mindenhol máshol, csak a linkelt Tímárszerszám tényleg AJÁNDÉKBA ad mellé egy 10.000-be kerülő csiszolót !!! na ez a nem semmi.
Hirtelem google-ba keresgélve megtaláltam és nagyon jól hangzott az ár,ahelyett hogy az árukeresőt vagy az árgépet is megkukkantottam volna,de köszi a felvilágosítást,az álláspontomon nem változtat mert kell a mobilitás,és a tudás miatt mert jelenleg nekem egy régi maszek gyártású de nagyon brutális trafó van 220/400v 3-fokozatú,tökéletes de nehéz mozgatni,azért gondolkozom egy kis inverteres gépben ami tudja is a ráírt teljesítményt,az érvek idáig a kis gorilla mellett szólnak,köszönöm az eddigi segítséget.
Marketing szempontból vannak náluk nettó árak, mert így előre sorolja őket az árukereső...stb, és faszán eédugják hogy nettó árat látsz, bár kisbetűvel ott van a lap alján hogy ÁFA nélküli árak...
Aztán lehet meglepődni mikor hozza a postás a csomagot és nem 40622 Ft... hanem 55 !!! mert igen... még a posta is 2x annyi náluk mint minden másik webáruházban.
Szia néztem a linket amit küldtél,ott annyival kerül több-be a hegesztő,amennyiért más helyen lehet kapni azt a csiszolót,mert több helyen is ilyen 11e környékén találtam :) ugyhogy az nem igazán ajándék ahogyan azt leírják :D
Milyen inverteres hegesztőgépet érdemes vásárolni, ami tényleg tudja is a megadott teljesítményt? Én egy Iweld Gorilla Pocketforce_200_hegesztő invertert néztem,jókat olvastam róla remélem hogy bővebb segítséget kapok,és előrébb jutok a választásban,véleményt tudna mondani valaki róla azt megköszönném,egyáltalán hogy megéri e vagy esetleg valamelyik konkurens gyártó modelljét érdemesebb lenne megvásárolni, orosz modellek nem érdekelnek.
"Ebben az a gáz hogy egy névváltás is kb 5x annyiba fáj a cégnek mintha téged lerendezne :-(" Főleg ha rajta kívül még vagy 10 vásárlót átvágtak, úgy máris a pénzüknél vannak! Miután a törvénykezés, és az erőszak állami monopólium, talán illő lenne korrekt törvényeket hozni! Persze fontos az állampolgár, legalábbis választáskor, és adózó/vásárló alanyként!:-(
Ezért írtam , hogy MMA-as gépen mérd mert mint látod és várható is volt más mérési eredményeket kapsz mint AWI-nál . Amúgy korrektnek tűnik a mért eredmény annak ellenére , hogy elég kifogásolni való az a falidugasz mérőegység pontossága szemre .Kivétel a 150A-es hegesztő áram mérés hálózati áram 19 A-hez tartozó teljesítmény ahol jóval többet kellett volna mutatnia .50 A es hegesztő áramhoz én 1375 W-ot számoltam ki és 6A-es hálózati áramot - így ez szinte egyezik azzal amit te mértél leátlagolva . A 100 A-es hegesztő áramhoz pedig 3000W-ot és 13 A-es hálózati áramot vehetjük átlagnak így a mérésed is ezt támasztaná alá annak ellenére , hogy te nem műterheléssel végezted a mérést (mint a videón a "HÓD-osok ") . Majd én is végzek lakatfogós mérést de azok eredménye ide sajnos nem játszik mert az összes hegesztőgépem háromfázisú .
Alfaweld Hungary Kft |Költöztetés, közúti árufuvarozás belföldi és nemzetközi szinten furgontól a kamionos mennyiségig. Fuvarozóknak munka és megbízás. Fuvaroztatóknak gyors és egyszerű fuvrozási ajánlatkérés, versenyeztetés.
kranom@freestart.hu
Szóval amint látom nem csak hegesztés van bejelentve.