Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Amit lehet én is mindig felhasználok, nekem a lada emelő van beépítve a bográcstartóba,(azzal emelem, vagy engedem a bográcsot). Sajnos már nálunk sem lehet vásárolni a MÉH-telepen, pedig ki lehetett fogni jó dolgokat.
Talán a leg régebbiek :-) Van a szim oldalánál is egy messeres, a dunafémnél volt az airliquid amit felvásárolt a messer. Az argon palackom még félig van és airliquid- es az még váltásos cserére vár..... a kevert palackom simán átcserélték, igaz mindegyik pár éves nyomáspróbás.
Melyik messeresre gondolsz? nem rég vettem észre a vidi sarkánál a cseretelepnél lett egy SOL tábla a kerítésen. Ezexerint már fehérváron is vannak :-)
Van egy 10 éve nem használt lánghegesztő felszerelésem Jászberényben. Tud a környéken valaki olyat, aki el tudná végezni a teljes felszerelés (reduktorok, palackok) ellenőrzését, esetleges felújítását, nyomáspróbát, stb..?
Igazából a 170-es nem egyértelműen jobb gép, viszont egyértelműen kisebb a bekapcs ideje.
Hobbira szerintem teljesen jó a pocketforce200, komolyabb melóra meg inkább a 170 helyett a 220 LT... viszont ha az ember 70-80 körül beletenne pénzt akkor meg inkább egy kombi gép mint a 175 fixiflux ...
Köszönöm a tippet,és segítséget a választásban,végül megrendeltem a kis Gorillát természetesen Tímárszerszámtól,amit kérésemre január első hetében szállítanak,már nagyon várom hogy kipróbálhassam és tudjak viszonyítani a jó öreg trafóm tudásával. Még egyszer köszönöm !!!
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a kívánságokat :)))
Kipróbáltam az új gépet.
Elsőre rutilos elektródával.
Tökéletesen működött a gép.
Majd jött az OK 55.00 bázikus pálca. 3,2mm es
Ami feltűnt ,hogy sokkal kezesebben tudtam ívet fogni vele ugyan olyan ampernál mint az alfaweldel. 120 amperrel húztam az első sort. Itt kezdésnél párszor letapadt az elektróda saját hibámból.
Ennél a gépnél ha letapad az elektróda, vissza veszi a ventilátor fordulatot. Az alfaweld nekem ekkor inkább jobban elkezdett pörögni.
Hegesztettem 15-20 cm t
Feltekertem 135-140 amperre kb 100-120cm t hegesztettem egyfolytában a 16b s megszakítót egyszer sem csapta le.
Direkt a B s be dugtam.
150Amprenál tolta egyszer le a B s megszakítót, de akkor is csak addig álltam meg vele ameddig pálcát cseréltem.
C-s megszakítóval nem volt ilyen gond ,hogy lecsapta volna.
Mivel ugye nekem hibás volt az alfaweld gép, így nem tudom azzal milyen lett volna hegeszteni normál állapotban.
"Ami elsőre feltűnt ,hogy a test csipesz igen vad."-- 2012-ben amikor en is gep vasarlas elott alltam, valohol azt olvastam vagy tanacsoltak, hogy a vasarlasnal ha adnak a gephez munkakabelt, jol nezzem meg a csipeszt es a efogot.
a valamire melto inverterhez nem csomagolnak gagyi "bikazo" csipeszt!! lehet, hogy ez mara mar nem igaz, nemtudom.
Gratulálok, nagyon frankón összehoztad! El sem hinné egy, a gyakorlatban járatlan, hogy milyen pontosságot, és hatékonyságot jelentenek a célszerszámok! (nagyon praktikus, ha lesz időm, és is készítek magamnak!)