Hát csak ne menjen el a kedved, ez a hígitási példát nem sikerült jelesre.
De szorgalomból segítőkészségből kitünőt kaptál.
Én köszönöm neked, hogy megismertem ezt a szert, a babomon nem segített, de az uborkám újra hajt és terem, a kinti és a szobai virágimon látható a fejlődés gyönyörűek, a paradicsom is megállt a romlásban, és elkezdett újra virágozni. Jövőre már nem gyógyításra, hanem megelőzésre fogom használni.
Csak folytasd tovább, és mindenre nyitott vagyok és minden új információt megköszönök.
Köszi. Egy részét a paradicsom001 nicknevű sráccal cseréltem a magcsere topicból még 2004-ben, másik részét a főnököm hozta Mauiról és Maurítiusról. Az az igazság hogy ahol honosak ott 1 kg-osra is megnőnek, dehát itt más a klima.
hát én nem vagyok egy nagy szakértő, még én is csak tanulom, én már május elején kiültettem őket, emlékszem is, hogy mondták, hogy még jöhetnek május közepén (Zsófia napja) az utolsó fagyok. Szerintem előbb - utóbb beindul az érés, lehet , hogy az a 2-3 hét ennyit számít.
Helyesbítek: május végén. Egyébként a fajták: Big Boy Hybrid, Better Boy Hybrid, Top Sirlion(asszem igy kell írni), Azoycka, White Snowball, Cherokee Chocolate.
melyik fajtát ültetted? Én áprilisban tettem szabadföldbe őket és már kb. 3 hete esszük, meg már be is főztem belőle. Lehet, hogy ez kései nem? Nagyon korán kiültetted őket, szerintem korábban mint bárki más, azzal nem lehet gond.
Csináltam pár képet, remélem sokáig jó idő lesz még és be fognak érni.
Kérdés: szerintetek mi az a legkorábbi időpont amikor el lehet ültetni a magokat palántának? Ezeket februárba ültettem, utána a palántákat március végén tettem ki szabadföldbe és még csak 2 db érett be. Vagy nem ez a mérvadó?
Te most tényleg ezért irtál, remélem mindenki jót nevetett!!! Arra nem is gondoltál, hogy elirhattam? Tudod mit egyszerűen nem veszem a fáradtságot, hogy visszakeressem a bejegyzésemet, de arra emlékszem, hogy már akkor gondoltam, hogy gyorsan ki kellene javitanom, mert elirtam, de ez elmaradt.
Az EM-1-et 300x-ra kell higítani tehát 1 liter kell 300 literhez, vagyis 15x tudsz egy 20 literes kannával megpermetezni.
Nem nem tanítok matematikát szabadidőmben, kapálok, lehet, hogy azért is vagyok ilyen bunkó? (már elnézést mindenkitől, aki diplomával vagy anélkül kapál és egyáltalán nem ilyen szerény lelkületű ember mint én vagyok)
Na most egy kicsit elment a kedvem ettől az egésztől.
Ja még valami. Amióta paradicsomot termelek mindig rakok hozzá meszet, eddig még soha nem kezeltem (nem is látszott szüxségesnek) semilyen növényvédőszerrel a paradicsomjaimat. Nem tudom van e közte összefüggés.
Érik a Paradicsom, ilyenkor már meggondolandó milyen szerrel permetezi az ember. Mivel szoktátok vagy mit ajánlottok? Réztartalmú mehet (pl. Champion) vagy valami más?
Nagyon köszönöm a titkot, okvetlen kipróbálom jövőre, és nagyon hálás lennék ha még sok ilyen titkot megosztanál velünk, gondolom evvel nem állok egyedül.
Hát a helyszín az Szlovákia, konkrétan Csallóköz, Balázsfa község. Nem hiszem, hogy bármennyivel is különlegesebb lenne a hely mint bárhol másutt, de kitudja :-)
A titok... a nagy titok: mielőtt a palántákat beültetem a gödörbe a fölbe keverek egy kis (kb. egy evőkanálnyi) oltott mészport. Jól összekeveremmaj ebbe rakom a palántát, jól beáztatom, majd takarom. A paradicsom íze így lágyabb, "hiányzik" belőle az a pikáns, fanyar utóíz, amit mindnyájan ismerünk főleg az "gyorsan termelt paradicsomoknál" amikkel az üzletekben találkozhatunk. Ezt a "receptet" egy öreg bácsitól kaptam aki sajnos már nem él, de sokat tanultam tőle.
A enyem nem tudom milyen fajta - csak azt tudom, hogy akarmilyent veszek, mindegyik no mintha fizetnek erte. Most ember magassagunal tartunk megint. . .
Mi a csudat csinaljak? Elkeseredtem, megfogadtam, tobbet nem ultetek paradicsomot. . .pedig nagyon szeretem! Nincs finomabb mint a sajat paradicsom. . .(talan sajat uborka, de az itt off, tehat nem mondom)
Gratulálok, és kicsit irigykedem. Úgy látom gyönyörű egészségesek a bokrok, merre fele van ez a csoda vidék, ahol ilyen szép marad a paradicsom, vagy ta tudsz valamilyen csodát?
Szerintem nyugodtan levághatod. Persze úgy, hogy a fő szár lehetőleg ne sérüljön.
Az előbb voltam lent öntözni. Ahogy elnézem, még egy-két hét, és leszedhetem az utolsó darabokat is. Ahhoz képest, hogy az elmúlt években november tájékán a fagy elől kellett behozni kilónyi zöldparadicsomot....
Nálam úgy néz ki, hogy a fő szár mellett van egy hosszú karó, és emellett még van 2-3 föld felett elágazó mellékszár (ami azért vastag), azoknak beszúrok rövidebb karókat, és ívesen felkanyarintom ezek mellé a két szárat. általában nem nőnek túl nagyra, max. a feléig, mint a fő szár.
Persze idén siralmasabb a helyzet, mert minden alulról sárgul, de normál években ez így működik.
Sziasztok. Tanácsot kérnék. Kaptam tavaly az utcában egy bácsitól lugasparadicsomot, aminek a magjait elraktuk, idén palántáztunk, ki is ültettem a kertbe, építettem támberendezést, nőnek szépen, de több szárat hagytam. Namost egy nagyranövő fajtánál célszerűbb lenne egy, de magasra növő szárat hagyni, vagy maradhat a több, föld felett elágazó szár? Ha inkább egy legyen, akkor a többit most még levághatom?
Szívesen, és remélem, hogy nem maradok "szarban", bár mint mondtam, az egészhez annyi közöm van, hogy szerettem volna a fórumozókkal megosztani, de azért rosszul esne, ha az lenne a tapasztalatod: hogy na itt egy hülye akinek hittem.
Szóval, hogy nálad is működni fog, és ha személyesen is beszélsz Hidas úrral azért ird meg, hogy Te miket kérdeztél, mert lehet, hogy olyan dolgokra is gondolsz, vagy rálátásod van amelyek nekem eszembe sem jutottak.