most keztdem el olvasni az álomcsapdát.
hát izé...elösször öt oldalon keresztül a mnusz-t folyamatosan minusznak olvastam. de még igy sem tudom mi az a mnusz.:O))
Aki nem látta SK kisebb szerepét az új Shining-ban, megnézheti szombaton a német RTL II-n, ahol holnap és szombaton két részbe tömörítve (170 p. + 155 p.) vetítik le az új feldolgozást!
acera: van 3 king filmzene cd-m, nem erdekelnek veletlenul? egy best of, egy pet sematary es egy firestarter (utobbi a tangerine dream eloadasaban!)
az elobb olvasas, aztan mozi dologgal en is igy vagyok. de nem igazan akarodzik filmeket nezni olvasas utan sem, mert ha esetleg ujraolvasnam a sztorit (pff :)), beugrananak a film szereploi (a ragyogas olvasasat sikerult is elrontania jack nicholsonnak, pedig nem is lattam a filmet).
nausea: nem csak ramones-, de creedence clearwater revival-rajongo is, ami igencsak dicseretes. es ha mar plagium es ccr: john fogertyt (a ccr enekese) is vadoltak azzal, hogy sajat magat plagizalja :)
numero: alomcsapda (dreamcatcher) a cime, 1800 ft.
Most tudtam meg a Skemers newsletterből, hogy az It eredetileg tervezett címe Derry volt. Érdekes infó, gondoltam, megosztom veletek.
Emellett eltörpül, hogy az EotD eredeti cime The Napkins lett volna, érthető okokból... aki olvasta, tudja, hogy mindkét cím elég passzentos. De szerintem az EotD jobb, még ha hosszabb is.
Ha már zenék megfilmesített King regényekben...Kedvencem, amikor a Kedvencek Temetőjében teker a kissrác a biciklijével, és a Pet Semetary szól a Ramonestól. King mellesleg nagy Ramones fan lehet, a könyv elején lévő idézet is ez: "hey, ho, let's go"
MÁS:
Jobb szeretem először olvasni a művet, sőt, a MŰVET, és csak utána megnézni a filmet, mert az általam elképzelt karakterek mindig mások, mint amit a rendezők kreálnak. És ez igy is a jó, persze.
A CHRISTINE pl. naon tetszett filmben is, nem utólsó sorban a zene miatt ismét... Kedvelem az oldies zenét és a kocsihoz - mint ahogyan a könyvben is volt irva - ilyen zene volt való.
King bácsi minden műve megér több olvasást is.
Nem irok több ilyent, mert ilyen és hasonló vélemények már tucatszámra megjelentek itt.
Külön kedvencem még a BODY cimű novella (Stand by me). A film nem sikeredett túl jóra, de az a vasűti hidas jelenet igazán Kinges lett.