E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
hát én nem érzek semmiféle küldetéstudatot. elég lenne, ha az emberek normálisak lennének. de itt még ez is óriási elvárás, ahol természetessé vált, társadalmi normává a hazugság, átverés, lopás, minden szinten. kicsiben és nagyban is ez folyik. nem is tudom egyáltalán mi szab ennek gátat a domináns ágazatoknál, pozíciókban. leginkább az, hogy ha többet lopnának, akkor az emberek már nem tudnák kifizetni, vagyis a piac szabályoz mindent (amibe beletartozik az is, hogy ha kiszolgáltatott valaki, annak dupla árat kell fizetni), az olyan homályos és bizonytalan dolgok, mint a morál, becsület meg teljesen kikoptak. lelki fejlődésért, kultúráért nem fizetnek az emberek egy fillért sem, viszont fele királyságukat adják az autószerelőnek és a kőműveseknek.
Mióta haza jöttem 15 éve Teremtő segítségével és az ő irányításával, írtam és dolgoztam fel,a Bibliai szövegeket, hogy az egyszerű emberek is megértsék. De én csak, azt közvetíthetem le amit kaptam, és mindent leírtam!
Egyenlőre többel nem rendelkezem, a kék színek emelik ki a lényeget, könnyebb a megértése, a mondanivalójának.
ezért fontos, hogy ne csak műveljük a tudományt,hanem értsük is, hogy milyen morális feltételei vannak. a tisztánlátásnak morális feltételei vannak, lelki emelkedettség kell hozzá. ha ez nem tudatos, akkor a kutató könnyen elkurvul. mert ingyen kapta úgymond, születési adottságként, és nem fogta fel a helyzetének kiváltságosságát, aprópénzre váltja mindenki kárára.
a tudomány jó út szerintem, amennyiben racionalitásra, fókuszáltságra, megfigyelésre, objektivitásra készteti az embert. a gond mindig a hülyékkel való megalkuvásban van. amikor valaki fizetni akar a tudásodért, te meg eladod.
Olvassál itt sokat fogsz tanulni belőle, ez mind fentről kaptam !
Keresztények és akik nem azok. A IQ A keresztényeknél magasabb, mint a nem keresztényeknél. Ha az Angyalokat is és még nem beszélve Jézusról, szentekről az emberi tudomány IQ nagyon messze van ? ! Teremtő Istentől indul ki minden ,erre nem gondolnak az emberek ?? Érdemes elgondolkozni mindezeken ?!
Magyarul beszélni is majdnem elfelejtettem , nem hogy írni! A szüleim igaz magyarok, de csak voltak, a testvéreim jó tanulók , nekem, más sors jutott. A fiam is sokat felejtett gyerekkora óta, kint él. Példát írok neked hogy beszéltem, ( csontvájz = csontváz , öcsém kidőlt a nevetéstől ! ) erről ennyit! Az igaz magyar megérti , tele írt hibával is, márt csak töröm a magyart !!!
(Miatyánk)
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.
Egyházak elhagyása, nem Isten megtagadása !!! (Szabad akarat, döntése ! )
1. Korintusiaknak írt levél : 3. fejezet: 16,17 versek
16 Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek? 17 Aki lerontja az Isten templomát, azt Isten elpusztítja. Isten temploma ugyanis szent, s ti vagytok az.
Jelenések könyve: 18: fejezet: 4 verse
A keresztények figyelmeztetése.
4 Egy másik szózatot is hallottam az égből, ez így hangzott: „Én népem, vonuljatok ki onnét, nehogy részetek legyen bűneikben, és benneteket is érjenek csapásaik!
Ahogyan olvasgatom a Fórumot, rájöttem mennyi mindent nem tudnak az emberek!
Feltettem magamban egy pár kérdést ? Isten = Teremtő létezésével kapcsolatban???
Ó Ember tudod - e , hogy fönt a menyben , akár testi akár szellemi ,beszéd nélkül is megértik
egymás gondolatait ? 1 perc sem kell emberi testet, szellemire változtatja? Tudjátok – e hogy a Földön is jól
működnek, mint szellem ? Beszédet is tudják irányítani, persze nem mindenkinél alkalmazzák !
Bibliából képesek idézeteket meg világítani ! (2009 . 8. 1. ) 5 Mózes: 16: fejezet: 18.vere
A bírák.
18 Minden városban, amelyet az Úr, a te Istened ad majd minden törzsednek, jelölj ki bírákat és elöljárókat, hogy igazságos ítéletet hozzanak a népnek.
1 Ifjúságom óta sokat gyötörtek – Izrael elmondhatja –, 2 ifjúságom óta sokat gyötörtek, de el nem tiportak. 3 A szántók a hátamon szántottak, s hosszú barázdákat vontak. 6 Legyenek, mint a fű a tetőn, amely elszárad a keleti szélben: 7 nem tölti meg markát annak, aki learatja, és ha kévét akar, nem lesz tele karja. 8 Akik arra mennek, nem köszönnek így: „Az Úr áldása van rajtatok!” De mi megáldunk titeket az Úr nevében.
1 (Zarándokének.) Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint Sion hegye, amely nem inog meg, hanem áll örökké. 2 Jeruzsálemet hegyek övezik: így veszi körül az Úr népét most és mindörökké. 3 A gonoszság uralma nem marad meg azon a földön, amely az igazaknak jutott: nehogy az igazak keze is a gonosz után nyúljon. 4 Tégy jót, Uram, a jókkal, azokkal, akiknek a szíve tiszta! 5 De akik hajlanak a görbe utakra, azokat űzd el, Uram, a gonosztevőkkel együtt!
Énok felvétele a hetedik égbe 1. És felemelt innen az a két férfiú, és felvitt a hetedik égbe. És nagy fényességet láttam, és testetlen egész tüzes sereget, uradalmakat és a rend hivatalnokait, arkangyalokat, szeráfokat, a sok szeműeket és az ófanok fényes állóhelyét, és megrémültem és reszkettem. És a két férfiú közéjük helyezett. 2. És így szóltak hozzám: „Légy bátor, Énok, ne félj!” - Megmutatták nekem távolról az Urat, amint magas trónján ült. Mert mi lehet a tízedik égben, ahol Úr lakozik?
3. A tizedik égben van az Isten, az (az ég) héber nyelven Aravoth. (*3) Aravoth: „a Teremtés Atyja.”
4. És az összes mennyei seregek rendjeik szerint fellépvén a tíz lépcsőfokra meghajoltak az ÚR előtt, és azután visszatértek helyükre örömben, vidámságban és határtalan fényességben, majd lágy és gyengéd hangon énekelve dicsőítő szolgálatot végeztek neki.
1. Az a két férfi szárnyain felvitt és letett az ötödik égben. És számos sereget láttam ott amelyeket Egrigoroknak [Virrasztóknak] hívnak. Az ábrázatuk olyan, mint az emberek ábrázata, a nagyságuk nagyobb a nagy óriásokénál. 2. Az arcuk szomorú és az ajkuk állandóan hallgatag. És nem volt ott dicsőítés az ötödik égben. 3. És így szóltam a velem levő két férfiúhoz: „Mi a magyarázata, hogy ezek ennyire nagyon szomorúak, hogy csüggeteg az arcuk, és hallgatag az ajkuk, és miért nincs dicsőítés ezen a mennyen?” - És a két férfiú ezt felelte nékem: „Ezek az Egrigorok, akik (közül) kétszázan, a Sátán(i) fejedelmeikkel együtt elpártoltak a Fény Urától. És hasonlóak azokhoz, akik lementek, mint foglyok a celláikba, akik a második égben vannak bebörtönözve nagy sötétségben. És hárman közülük az Úr trónjától lementek a Hermon helyére és megszegték a Hermon hegyén tett ígéretüket, látták az emberek lányait, hogy azok mennyire szépek; és feleségeket vettek maguknak és a föld beszennyeződött tetteik által. Akik idejében törvénytelenségek, fajkeveredés (fajtalanság) volt, óriások jöttek világra, és hatalmas szörnyek születtek, és nagy háborúságtámadt . 4. És ez az, amiért az Isten kárhoztatta őket nagy ítélettel; fivéreik pedig gyászolnak és (a vétkezők) meg lesznek büntetve Úr nagy napján.” 5. Én pedig így szóltam az Egrigorokhoz: „Láttam fivéreiteket, és megismertem cselekedeteiket, és ismerem gyötrelmeiket, és imádkoztam értük. De az Úr ítélte el őket a föld alatt, amíg az ég és a föld el nem múlik örökre.” 6. És mondtam: „Miért várjátok hát fivéreiteket, ahelyett hogy az Úr színe előtt szolgálnátok?” - Kezdjétek el hát szertartásotokat, és teljesítsétek szolgálatotokat az Úr színe előtt, hogy fel ne haragítsátok egészen Uratokat, az Istent.” 7. Hallgattak dorgálásom tanácsaira, és négy rend szerint elhelyezkedtek ebben az égben. És íme, amíg ott álltam azokkal az férfiakkal, egyszerre négy kürtöt kezdtek fújni nyolc szólamban, nagy hanggal, és az Egrigorok egyetlen hangon énekelni kezdtek. És hangjuk feljutott az Úr színe elé, siralmasan és meghatóan.