Keresés

Részletes keresés

Nonamekata Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1628
Szia! Ez milyen fajta?
Előzmény: zsebi41 (1626)
vera57 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1627
Szia Zsebi! Mondcsak mivel tápozod, és mivel permetezed a paradicsomot hogy ilyen gyönyörű lesz ?
Előzmény: zsebi41 (1626)
zsebi41 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1626

szervusztok!

 

 

megmutatom, hogy milyen paradicsomom lesz a nyárra!

 

 

ez persze tavalyi

Matykoka Creative Commons License 2008.02.29 0 0 1625
Moneymaker már kibújt, a Marmandot ma ültettem el. A San Morzanó kicsírázva, azt holnap ültetem el, az Ökörszív amit kaptam még csírázik. Van mégegy a Zömök, amit még be sem áztattam. Ja és a kiirthatatlan koktélparadicsomom, ami mindig magról kel a szabadban, most szedtem össze néhány aszott példányt tele maggal, na még azt elültettem, hogy előbb legyen palántám mint ahogy magától kelne.

A házi veteményesben felajánlottam, hogy küldök magot a koktélból, ha kell valakinek most is él az ajánlat.
Előzmény: Zitka (1624)
Zitka Creative Commons License 2008.02.20 -1 0 1624

Sziasztok! Épp ma akartam én is feléleszteni a topikot. :-)

Annyira gyönyörűen süt a nap, hogy hétvégén nekiállok magot vetni. Persze lakásban, palántázásra...

Ki hogy áll az előkészületekkel?

libapék Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1623
Én azt tervezem, hogy mindenáron szerzek be "igazi" paradicsom magot az internetről.
Amelynek vékony a héja, lédús, és paradicsom íze van, nem pedig valami fűféle.

Tudtok esetleg tippeket adni, milyen fajtákat érdemes választani, illetve elkerülni.

Köszi
taormina1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1622
Az utóbbi idökben fölszaporodtak a különféle paradicsommal kapcsolatos eszmefuttatások a legkülönbözöbb topicocon. Ajánlom figyelmetekbe ezt a topicot, bár Frint apó az utóbbi idökben sajnálatosan elhanyagolja:-(
TheZoneBoy Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1621
Tudnál esetleg egy pár magot küldeni a paprika ill. a szilva paradicsomfajtából?
Előzmény: CBNora (1609)
nelli3 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 1620
Sziasztok!
Van-e valakinek információja egy számomra új tipusú paradicsomról, S&G 106 tipusú paradicsomról? Esetleg hol és mennyiért lehetne hozzájutni?
Előre is köszönöm!
Ernő ( privát cím: sinka@pyrotherm.co.yu )
taormina1 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 1619
Szerintetek ilyenkor még beérhet a paradicsom? Érdemes várni? Esetleg a (fütetlen) üvegházban?
leordec Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1618
sziasztok
néhány zebraparadicsom palántát szeretnék tavasszal, ha valaki tud valamit: dec.kukac.frímél
nyakashegyi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1617

Ó, köszönöm a gyors segítséget. Akkor kezdődhet az ínyenckedés:-)

 

Előzmény: Zitka (1616)
Zitka Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1616
Előzmény: Zitka (1615)
Zitka Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1615

487-es hsz.  (chutney)

 

valamint:

 

Zoldparadicsom dzsem
--------------------
A zold szin nem haragoszold, teljesen eretlen paradicsomot jelent, hanem
azt az eres elotti allapotot, amikor a bogyok zold szine mar vilagosodni
kezd.

* 5 kg kemeny zold paradicsomot meteltre vagunk, majd gyenge ecetes, fovo
vizbe dobjuk. Felforras utan azonnal kiszedjuk, majd ha kihult, enyhen
kinyomkodjuk.
* 4 kg cukorbol es 8 dl vizbol szirupot fozunk. Az izesiteshez citromhejat
es fel rud vaniliat hasznalhatunk. (Lam, itt is irja a vaniliat!)
* Az ecetes vizbol kiszedett, kinyomkodott paradicsomot a szirupba rakjuk
es addig fozzuk, mig uvegesedni nem kezd. Ekkor levesszuk es masnapig allni
hagyjuk.
* Masnap lassan melegitve ismet felfozzuk. A fozest addig folytatjuk, amig
a gyumolcs szep attetszo, uveges nem lesz. Ezutan uvegekbe toltjuk, azonnal
lezarjuk es szaraz dunsztban hagyjuk kihulni.

 

És hát a "hagoymányos" savanyúság.  

Előzmény: nyakashegyi (1614)
nyakashegyi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1614
Tudtok valami jó zöldparadicsomos eltevéses módszert? Nem hinném, hogy be fognak már érni a paradicsomaim.
ptp2 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1613
Lassan kezd tönkremenni a pari ebben az esős időben, ma is esett 13 mm, szeptemberben pedig 120 mm. Azért még van a Caspian Pink-en a családi szükséglet ellátására, csak kezd már sajnos kirepedezni.
il1321 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 1612
Üdv! Receptet kérhetem? Mutatós, biztos finom is.
Előzmény: covycovy (1610)
TAF69 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 1611
Ez igen! :-)
Előzmény: covycovy (1610)
covycovy Creative Commons License 2007.09.27 0 0 1610

Ime egy kis san manzaro olívában bazsalikommal és fokhagymával.

 

 

 

CBNora Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1609
Befőzés előtti helyzet. Ezek a fajtáink vannak szabad földben.
1. befőző
2., 3. ausztrál
4. apró bogyójú, a gödöllői egyetemi botanikus kertbe kaptuk
5. de Berao
6. ausztrál és valamelyik másik keveréke
7. piros és sárga körte
8., 9. paprika alakú
10., 11. szilva










ptp2 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1608
Alternariara tippelek. Majd még küldök rá egy kis Championt ha baj lesz. Úgy látom ezeknek szép termés ígérkezik: :) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Tomato_P5260299b.jpg
Erkélykertész Creative Commons License 2007.08.21 0 0 1607

Erre én is kíváncsi lennék, nálam ugyanez a helyzet.

 

Lehet valamilyen nyomelem hiány?

 

Időnként kaptak tápoldatot ezért nem is értem.

Előzmény: ptp2 (1606)
ptp2 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1606
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy szerintetek mi okozza a paradicsomnál a levél elszáradását? Kell e esetleg valamilyen 3 napos szerrel (szüret lévén) védekezni, a helyzet romlásának megakadályozása érdekében? Itt egy kép: http://img407.imageshack.us/img407/2483/1000039dh2.jpg
zsebi41 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 1605

Szia!

 

 

Hálásan várok minden infót.

 Én már túl vagyok a befőzésen és kb. 16 kg. szárítottam napon. Ami még van paradicsom azt most már megesszük.

Előzmény: Matykoka (1602)
Zitka Creative Commons License 2007.08.16 0 0 1604

Sajnos az enyémek még "olyanabbak". A lugasparadicsomon már csak papírszáraz levél van (már amelyik le nem hullott...).

Pedig mikor alulról kezdődött a vész, még permeteztem is. Ez egy ilyen év. :-((( Vmi gombafertőzés, jún. táján beszélgettünk itt róla.

Előzmény: Bubinko (1603)
Bubinko Creative Commons License 2007.08.16 0 0 1603

Help! Segítségre lenne szüxségem, igazából nem is nekem, hanem a kollégám paradicsomjai eddig gyönyörűen zöldeltek, rendszeresen volt locsolva is, s egyiszercsak összesodródott a levele, majd leszáradt. Van 5letetek mi történhetett??

 

 

Matykoka Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1602
Szia,

nekem most idén rengeteg paradicsomom lett, most főzök be belőle harmadszorra. Jelenleg is gőzerővel forr a paradicsom, főzöm vagy 5-6 órát, mert jó sűrűre főzőm, gondolom ez a vitaminoknak nem nagyon tesz jót, dehát bolognait nem lehet léből főzni.
Két kis lábatlankodótól nem lehet napközben ilyen forró dolgokat csinálni.

Örülök a sikereidnek, itt Szadán akiktől először hallottam az EM-1-ről már három éve használják és idén használták először megelőzésre is. Sajnos még nem jutottam el a kertjükbe, de telefonon sok tanácsot kaptam majd megosztom veled is, illetve a fórummal hátha valakit még érdekel.

Előzmény: zsebi41 (1601)
zsebi41 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1601

Szia Szomszédasszony!

 

Örülök, hogy jobb kedved van.

 

A paradicsom megállt a romlásban a babnak már késő volt halál ellen nincs orvosság. Majd jövőre előbb kezdem, de mindenképp folytatom.

 

Azért még van egy kis paradicsomom. 

 Mikor elkezdtem az EM1-et használni  nagyon kilátástalan volt, hogy életben maradnak a paradicsomok, egy csomó rossz levél lehullott, és új hajtások nőtek.
Előzmény: Matykoka (1599)
Akka81 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 1600

Szia! Ha rám gondoltál, akkor nem bántottál meg annak idején, csak rosszul esett, hogy így minősítetted azokat, amikkel foglalkozom, meg foglalkozunk még egy páran. Abban viszont igazad van, hogy erős volt ez a szabadidős tanítás-dolog; el is számolhattad, nem kell mindjárt rosszat gondolni.

 

Üdv

Előzmény: Matykoka (1599)
Matykoka Creative Commons License 2007.08.10 0 0 1599
Köszönöm Zsebi, persze semmi baj, csak egy nagyon szar nap után néztem rá a fórumra, úgy vártam, hogy valami jót is olvassak és akkor ezt látom. Mert lehetett volna úgy is irni, hogy : bocs, de nem elszámoltad véletlenül, vagy esetleg elirtál valamit ..., Nem pedig azt, hogy: ugye te nem matematikát tanitasz szabadidődben.

Bár az is lehet, hogy csak viccesre akarta irni a szerző, és nem is bántani akart vele, úgy mint mikor én a "nembiosz.rról" beszéltem, azzal is megbántottam valakit, pedig tényleg eszem ágában sem volt.

Szóval nagyon örülök, apuékra tudok csak megint hivatkozni, mert én idén még nem használtam az EM-1-et, szedik rendületlenül a babot, rengeteg van nekik, örömmel csinálják, pedig nem kis munka 50-60 kg babot leszedni. De most a babnak jó ára van, 500 ft-ért árulják a piacon.
Ja és még mindig szedik az ubit, igaz már nem 15-20 kilókat, de 3-4 naponta 4-5 kilót. Azért az jó szerintem.

Nekem már az is megérte, hogy egy újabb ember fog megpróbálni vegyszerek nélkül kertészkedni, különösen jó ez, főleg ha egy vegyész hölggyel állunk szemben :-))).
Aztán hátha ellesik tőled a szomszédok, megirigyelve a kertedet.

Sok sikert, jövőre én is használni fogom, de most két kicsi mellett örültem, hogy az uram sovány tejjel megpermetezett (akkor még nem hallottam az EM-1-ről) a nyár elején, aztán azóta se.
Előzmény: zsebi41 (1598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!