Régóta tudok a topik létezéséről, de eddig csak olvasgattam, most a vb alatt még azt se, annyira lekötöttek a meccsek.
Láttam sokan dühöngtetek, hogy a júró nem teljesen adja le a meccseket (megszakítja stb.). Én a vb alatt ezen a linken néztem amikor nemvolt élő közvetítés:
Ez német nyelvű live video stream (a eurosport.de-ről), de mindig működik, a német kommetátor nem sokat pofázik, az is csak akkor ha a tv-ben megy a közvetítés. Még a midsession intervalok során is élő képet ad a kamera, így mindent lehet követni élőben (pár másodperc lauffal :-) a neten, nekem nagyon bejött, minőség jó, nincs nagy tülekedés, ha nem támadjuk meg sokan :-), akkor nem akadozik mindig van elég hely a kapcsolatoknsak.
Van angol live audio stream is, de az mindig behal, meg sokan vannak, meg ugye nézni azér mindig jobb.
Ha már ismertek a linkek, akkor én kérek elnézést. Ha nem akkor így lassan a döntő előtt is érdemes megnézni pláne ha valamelyik részét a meccseknek nem közvetítik.
A worldsnooker.com-on kívül itt egy jó oldal még a vb-ről:
Ez a vb-sponzor oldala (30 évig pénzelték a snooker vb-ket, most kiszálnak, de a sheffieldi Cruicible marad a snooker szentély 2010-ig, addig biztos itt lesznek a vb-k)
A hírek, interjúk elég jól frissülnek a meccsek után, mindig lehet olvasni mit nyilatkoztak a játékosok érdekes végigböngészni. (Ha már ismert ismét elnézést.)
Az én kedvenceim: Ronnie, Stevens, Hunter, Davis, Hendry, White (de a régi nagy "öregeket" mind nagyon szeretem, a 90-es évek óta nézek snookert)
A legnagyobb kedvenc persze Steve "The Nuggett" Davis, mindig követem az öreg meccseit, nagyon teccik mind a játékstílusa, mind a viselkedése (vicces, amilyen kimért, nézzétek meg mikor vigyázzba állva krétáz:-))). Most a negyeddöntős szereplésével visszakerült a legjobb 16-ba, tehát jövőre se kell kvali. Murphy azért tudtam, hogy sok lesz neki, de hát ez van :(
A fenti linken olvasható a ronnie-ebdon meccs utáni nyilatkozatok, ronnie nagyon elküldte ebdont az időhúzás miatt (aztán meg elköszönt lehet hogy egy-két évet kihagy) a bbc kommentárjaként parrot meg azt mondta ebdontól el kellett volna venni egy framet időhúzás miatt.
Elolvastam a worldsnooker-en levő szabály "Foul and a miss" fejezetét, és sokadszori nekirugaszkodás után is újra és újra ugyanarra a következtetésre jutok: Nem a szabályoknak megfelelően alkalmazzák azt a részét, amikor "előtte vagy utána snooker kell valakinek". A közvetítésekből ugyanis az látható, hogy ilyenkor következetesen nem ítél miss-t a bíró. Márpedig a szöveg szerintem azt írja, hogy a pontkülönbséget csak akkor szabad (és kell) figyelembe venni, ha a célgolyó egyenes vonalban eltalálható (akár hajszálvékonyan is). Szívesen venném, ha valaki, aki magabiztos az angoltudásában, szánna rá pár percet és értelmezné, mert annyira nagy az ellentmondás, hogy engemet már teljesen elbizonytalanított.
azt nem tom' vannak-e rajt' classic meccsek, de imhol:
Vannak. Pontosan olyasmik vannak ezen a két DVD-n, amiket Jimmy 4ever keres. Szerintem érdemes körülnézni az rwsnooker.uw.hu oldalon (volt már ezen a fórumon emlegetve máskor is).
Volt egy kis mobilcsörgés, ami megzavarta mindkettejüket, végül másodjára Matthew már nem hibázott, így feljött 7-5-re. Még egy kis nyomást kell tenni Ian vállára egy jó nyitó frame-mel az interval után és akkor lehet ebből egyenlítés is a session végére.
Matthew behúzta az első két frame-et, kicsit összeszedettebbnek írják a tudósítások. Ha tudná hozni azt, amit Jimmy ellen, akkor szerintem nem lehet megállítani.
Egyébként tud valaki segíteni abban, hogy honnan lehetne klasszikus meccseket dvd-n megrendelni? Egyáltalán van ilyen lehetőség ? Például a klasszikus Davis-Taylor vb-döntő utolsó frame-jét 17-17-nél (ahol az utolsó fekete döntött). Vagy 147-es break-eket, esetleg egyéb kuriózumokat, bármit.
Persze, 7 font volt Ronnie önéletrajza, csakúgy, mint Jimmy-é, ez kábé 2450 Ft, és a bővített kiadás (revised and updated). Megvolt még Hurricane Higgins könyve is, de azt már nem vettem meg. Így utólag sajnálom, Jimmy a saját könyvében is nagyon mókás dolgokat ír róla. Egyébként Jimmy nem semmi csákó, nem véletlen az alkesz kinézete, fiatal korában nem sok meccset játszhatott színjózanul (sajnos...). Ronnie-t még nem kezdtem el olvasni, de sokat várok tőle is.
És ha már Ronnie sportszerűségét kritikával illették egyesek, akkor én azt is megjegyezném, hogy Ebdonnak szerintem jóval kisebb most a shoot time-ja, mint az előző körben. Persze pontos adataim nincsenek, de ha nem tévedek, akkor az sem sportszerűség diadala. Mondjuk én ettől függetlenül Peter-nek szurkolok, az a szemüveges poén nálam megtette a hatását:)
Bocsi, idáig órám volt. Megérkezett a válasz: nem, nem a Nagy Ő, már csak az kéne...
A szerencsés neve: Nicolas KIEFER! Nem tudom, mennyit mond neked, német teniszező és a top 20-ban van. Bécsben volt egy torna, melyre kimentem, de nem nyerte meg, sőt még a meccset sem. De nem érdekelt, már fenn volt a hab a tortán...
Mondtam már korábban, de most megint mondom: McCulloch lesz a bajnok. Ezt most azzal egészítem ki, hogy Murphyt fogja verni a döntőben. Nem emléxem már arra ki mondta a Murphy - McCulloch döntőt korábban, de az biztos, hogy lottóznia kellene.
A worldsnooker oldala képekkel és videókkal bővült. Nem tudom mikor, mert kb 1-2 hónapja néztem és akkor még szinte üres volt az 'Interactive' menü alatti rész..