Sosem szerettem volna máshova menni, az index jó, sokan és könnyen megtalálják. A google is szereti. A topicok is megvannak csak vigyázni kéne rájuk. De ötletnek jó, csak túl radikális. És nem szeretnék én sehol sem főnök lenni, én sem vagyok jobb, csak én belátom.
Jaj ne már, hol írtam én mást? Mindig azt mondtam hogy ami láthatóan nem fog oldalakat kitölteni de szeretnénk megosztani az had menjen. pl. Ma van a születésnapom. Erre 3 mondják hogy Isten éltessen. Ennyi. Ez belefér. Nem ezekre vonatkozott a kérésem. Tőled meg nem azért kérdezte Ali-bá hogy hogy jön ez ide mert meg akart róni, hanem mert nem értette. Ha egyből azt írod hogy a tőle kapott levélben....stb akkor érti. :-)
Van néhány komoly és vannak barátságos topicok. De nekem a szaktopicban belefér egy kis locsogás és egyéb info. Ilyen a felhívás a sz gépek védelmére. Mert ez is ismertterjesztés csak nem kovájgunk 30-40 topicban.
Jó ez az én véleményem és ha tudom betertom a topicocra vonatkozó szabályokat is. Néha elszólom magam.
Én ezt másképp gondoltam, és másképp is tapasztaltam eddig. Szerencsére van még néhány topic ami arról szól amiről kell. Egyenlőre a vataményes is ilyen de már megindult a lejtőn, a kéziféket meg most iktatta ki a közösség.
a forumozás sokaknak életforma. Minden nap minden témában kotyognak off és troll-kodnak. Én hasznos információkat keresek, de már igen sok fals érkeztt régi és közkedvelt forumosokról.Ill zárt ismeretségi körök vannak sok topicban akik ott élik életüket. Pl: egy kertesben ahol hajnali 4-től 10-ig képesek fejenkénat 60 semmirevaló locsogást beírni.
Gergerg! Az index nem való komoly dolgokra csak szorakozásra.
Te is tudod hogy azért került ide, mert a moderátor azt mondta hogy ide lehet nyitni. Ezért szerettem volna ha a link be van illesztve mondjuk a veteményes leírásásba, de úgy látom hogy egy elvetélt ötlet volt.
Sajnos(?) túl jól látjátok a helyzetet, Te is, IL is. 10 éve taposom itt a fórumot, láttam már eztazt, és tapasztalatból tudom, ha nem figyelsz oda, a szakfórum pár nick 'áldásos' tevékenysége révén képes valami meghatározhatatlan katyvasszá zülleni, ami esetleg, nyomokban még tartalmazhatja az eredeti témát... Az újak meg már ebben a miliőben szocializálódnak, és egy idő utána a fél soros chat meg a mindenegyéb lesz a standard, és ami elvileg szakmai fórum lenne, gyakorlatilag már csak éppen arról nem szól...
Szóval néha elég borús jövőt vízionálok a kertészeti szakfórumoknak. Azért is, mert jól látható, hogy az új közeg miatt éppen azok maradnak el leghamarabb, akik egy-egy szakfórumnak a szakmaiságát adnák, akik a húzóemberek lennének, tehát a minőségi romlás exponenciális, a hozzászólás-szám meg ezzel arányosan rohamosan nő... (Máig sajnálom, hogy ezt ide, a világvégére nyitottad...)
Én nagyon sajnálom hogy "elvesztél." Ha a fórumon kérdezek valamit, kapok tanácsot, hol ilyet, hol olyat. Kevés olyan fórumtárs van, aki nem semmitmodó válaszokat ír.
Az amiről én beszéltem ott nincs rosszindulatú ember csak egy kicsit túl nyájas, vagy túl udvarias. Mindenre válaszol 8-10 20 mondatos hozzászólásokban, ami nem baj, csak az én olvasási kedvem rontja. Ezért nem is szóltam mikor kérdezte hogy kit zavar. Mondja csak nyugodtan csak nekem sok.
Oda is jártam sokáig, aztán pont az általad említett okok miatt hagytam el. pedig egy időben jó társaság volt, aztán átalakult C. és udvarhölgyei topikká:)
Csak látszólag. Gyakran olvasom, de már régen nincs kedvem írni.
Azt még el tudom fogadni, hogy valaki nem akarm vagy nem tud a keresőel bíbelődni. De azt, hogy ugyanazon az oldalon 8 hozzászólással visszább sem olvasnak, azt már nem. Ma már azonnali, instant, személyre szóló választ akar mindenki. A topik témája teljesen felhígult, de ez a szinte teljesen kicserélődött látogatók miatt is van. Amikor elégék aktívan írogattunk oda többen, áttekinthető volt az anyag. (az most is visszakereshető) Annak ellenére, hogy csak szorosan a kertről írtunk, mégis megértettük egymást, és a minket érdeklő dolgokról beszéltünk. A vonatkozó topik címe "házikert... " de sokan nagyon tágan értelmezik, és szinte csevegőnek használják. A lényege, hogy egy idő után nem éreztem jól magam, és, amikor szóvá tettem hasonló válaszokat kaptam, mint te, Így "vesztem" el, lassan egy éve.
Korábban én is kifogásoltam, hogy egyre többen csevegőnek kezdték használni a topikot, és nem szakmainak. Néha nekem is hiányzik a párbeszéd, de a tartalom elveszik a terjedelem között.
Amúgy az idén eléggé siralma s a kertem, A palánták elmaraddottak, az idő nem túl jó volt, az időm kevesebb. Dicsekvésere nincs okom:) remélem nálatok szebb minden.
Van egy másik topic amit szintén nem látogatok egy ideje, nagy ritkán benézek de egyszerűen nem tudom végigolvasni. Van egy fórumozó aki mindenkinek válaszol egyenként, gyakran egy oldal zsinórban vele van tele. Nem baj hogy ezt csinálja, nem akar és nem is mond rosszat, de mindenféle szándékosság nélül már alig megyek oda. Egyszerűen ha rákkattintok a topicra és meglátom hogy megint tele van vele az oldal már megyek is tovább mert nincs kedvem lapozgatni.
Félre értettél. Nem akarok konkurenciát annak a topicnak, csak épp nem megek oda. Megtartom magamnak amit már megtanultam. :-)) Akinek akarok, annak meg válaszolok e-mail-ben.
Annak idelyén ezt a topicot én is a veteményes háttérnek szántam, de ezt neked nem kell mondanom. Meg másnak sem kéne ha venné a fáradtságot és elolvasná az első 20 hozzászólást. A veteményesből én is ki fogok lógni csak én kicsit jobban. Olyan topicban ahol egy kérést támadásnak vesznek inkább nem írok. Nem én leszek az első és az utólsó sem.
A több csevegő topik azért jó, mert különböző érdeklődésű csoportok vannak. Ez a veteményes kiegészítésének éppen jó lenne.
Egyébként gondolkozom, hogy föl kellene éleszteni a biokert topikot. Kezd túl sok lenni nekem mostanában a vegyszer. Csak igazából nem vagyok alkalmas rá én sem, nem biokert a miénk sem a szó szoros értelmében. A rovarbarát kert nem ugyanaz. Úgyhogy azt hiszem, jobb híján mégiscsak a marad a veteményes, csak egyre jobban kilógok.