Nekünk tegnap jött meg a kompfoglalás visszaigazolás, igz idén mi is mehetünk. - Tavaj ugyanis már nem volt hely a kompon amikor tudtunk volna utazni. Igy kénytelenek voltunk Norvégiában elütni azt az időt.- Mi négyem megyünk / baráti társaság/, saját autóval /Toyota Landcruiser/, és sátrazni fogunk. A komp aug. 16-án indul, remélem az időjárás jó lesz akkor.
sajnos, eléggé kihalófélben van a topic, pedig mindig nagy élvezettel olvastam a hozzászólásokat. Különösen Folberth Péter "eltűnése" "rázott" meg, mert szeretném megkapni azt a webcímet, ahol el lehetne olvasni az izlandi gyalogtúrái(k) leírását.
Más: hóban sátrazáshoz szeretnék megfelelő sátorcövekeket beszerezni, ki tud esetleg ajánlani? Mountexben már próbálkoztam, horribilis árért nevetséges cöveket tudtak mutatni. ÍRJATOK!!! Nógatásul egy kép tavalyról...
Reykjavíkban (Gardabær) tengeröbölre néző ház kiadó március végén (kb. max. 2 hétre, jól felszerelt, 140m2, 3 szoba), ugyanitt terepjáró bérelhető (Nissan Patrol, Nissan Terrano, Suzuki Grandvitara), valamint egész évben 1 szoba kiadó hosszabb-rövidebb idötartamra.
Sikerült kiderítni, hogy kedvező árú és közvetlen charter járatok mikor mennek és hogyan lehetséges csak jegyet vásárolni? Úgy nézem, hogy május 8 - 12 és június 9 - 15 között is van ilyen. Máskor esetleg?
Én általában magamnak szervezem az utakat, de a foglalásokat velük szoktam intéztetni, hogy biztos legyen.eddig 4-szer segítettek, többek között Izlandon is. Nagyon segítőkészek, és eddig még sosem volt gondom velük. Az egyéni utitervet is megtervezik Neked.
Ez is akkor van és ezek szerint a közvetlen és viszonylag olcsó charter járat is. Lehet kombinálni, hogy egyéni autóbérléssel és hasonló szállásokkal mennyival jobb.
Sziasztok, Május környékén (pünkösd esetleg) mennénk asszonnyal Izlandra, sajnos csak 5-7 napra. Konkrét utazási tervünk még nincs (kivel, hogyan) de minden megoldás élmény, tapasztalat érdekelne az ügyeben. Főleg, ha valakinek jó tapsztalatai vannak pl irodákkal kapcsolatban. Tudom kevés Izlandra ez az idő de aktívra terveztünk a "nyaralást". Előre is kösz a tippeket. Üdv: RBuhl
Ezek szerint ha az előszezon utolsó hetében (júni 17-én) kompolunk át, akkor már mehetünk a felföldre (persze terepjáróval), ha az időjárás is úgy akarja.
Megkérdeztem a fiamat- ő néhány hete él kint- azt mondja májustól, de időjárás függő,ha jó az idő akkor. Amúgy szerinte nem aggódják túl az ilyesmit, saját felelősségre mindenki azt csinál, amit akar.
Tudna valaki választ adni arra a kérdésre, hogy mikor nyitják meg a felföldi utakat Izlandon? Hallottam júni 15-t és júli 15-t is. Vagy ez változó? Idén nyáron megyünk két-három hétre, komppal-autóval.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, bár sajnos úgy tűnik, mégsem teljesül a küldetés, mert a 4-esünkből ketten sajnos nem tudnak jönni és így valószínűleg nem tudjuk kiköhögni a költségét.
Ettől függetlenül mindig benézek ide, mert még mindig reménykedem...
Mi tavaly augusztusban voltunk Izlandon egy társasággal, 8 nap - 3300 km - az egész szigetet bejártuk , ahol autóval lehetett menni és belefért a programba .. Itinert kaptunk egy gyakorlott odautazótól, szállást, autót előre foglaltunk aszerint ..
Saját fotók : http://www.carparts.hu/ftp/iceland/
Itinert és azállásokat elő tudom bogarászni érdeklődésre .. Akit info érdekel, keressen emailben ..
Üdv :
Baranyás ( Baranyai István ) baranyas@interware.hu
Kérdés, hogy feltétlenül be kell-e menni a felföldre vagy nem. Nem tudom, de úgy tűnik, hogy a látnivalók nagytöbbségéhez felesleges a jóval drágább terepjárót választani. Ha sorrenbe rakod a célpontokat akkor ezeknek mennyi az aránya és mi a helyezése?
2-3-4 ember esetén nem, de egyedül kényszerűségből esélyes a szervezetten bérelt busz.
bérkocsiként csak 4wd jöhet szóba, ha a felföldre is be akarsz menni. de nézd meg az árát... szervezettet nem ajánlom, turistabumli az egész, jópénzért.
Valamennyit kombináltam ezen és arra jutottam, hogy (saját kocsi szállítását kizárva a hosszú utazás miatt) az ifjúsági szállások megfizethetőek, sok felszerelést nem kell vinni/venni és rossz időben jóval komfortosabbak.
A buszt körutazáshoz kizárnám a menetrendje és az ára miatt, egy célzott Landmannalaugar-Skógar gyalogtúrához viszont jó lehet. Marad a bérelt autó, esetleg a szervezett utazás.
Közvetlen charter megy néha (Astraeus, de talán mást is láttam), de ritkán, rosszkor.
Olcsó szállás..., olcsó szállás? Hm... Sátor! Bocs, lehet, hogy ismétlem magam:)
A buszokkal kapcsolatban javaslom az alábbi oldalt: http://www.bsi.is/index_en.html Néhány 2007-es ár: Reykjavík - Thorsmörk: 3900 ISK Landmannalaugar - Reykjahlíd (a Felföldön át): 7800 ISK Reykjahlíd - Ásbyrgi (a Jökulsárgljúfur nemzeti parkon át): 3900 ISK Ásbyrgi - Húsavík: 1400 ISK Húsavík - Akureyri: 2200 ISK Akureyri - Reykjavík (az 1-es úton): 7300 ISK
Utazni, hacsak nem akarsz saját kocsit vinni, akkor repülővel érdemes. Közvetlen járat nincs, szóval valahol majd át kell szállni. Figyelmedbe ajánlanám még az alábbi blogot: From Iceland with Love Indult rajta egy bejegyzés sorozat egy egyhetes izlandi úthoz szükséges tudnivalókról, az eddigi három részben már foglalkoztak a kiutazással, szállással (nem az olcsóval) és az autóbérléssel. De sok más érdekesség is akad még az oldaon. Szerzői jelenleg is kint élnek, szóval érdemes lehet ott is kérdezned.