Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 539
annyiba ne, hogy mozilla inteligensebb annal sem minthogy varna egy kepre, amig megjelenit:) sot, ennel meg durvabbakat is tud. Peldaul egy meg vege sincs tablazatot kezd el megjeleniteni ahogy jon lefele, pedig meg a vege le se jott;) meg hasonlok :)
Előzmény: Floriol (538)
Floriol Creative Commons License 2002.09.12 0 0 538
Nemtom feltűnt-e már valakinek, hogy mekkorát változott a Web?

Náhány nagy és komoly Portál + némely Sex oldal:) a képeket, progresszív "formátumban" helyezi el az oldalán. Baromi jelentős az oldal letöltésének felgyorsulása, mert letölti az összes elemet és meg is jeleníti nem várja meg míg betöltődik a normál jpg. A normál jpg esetén addig áll az oldal és a megjelenítés amíg nem töltötte be a képet.

Jól mondom?

crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 537
amugy leginkabb az hogy az 1.0.x verziok az ns szamara, a netscape-es vonalat kovetik, mig az 1.x a mozillas vonal, leginabb uj fejlesztesek stb stb, ennel fogva talan nem mindig a leggstabilabb, de persze ez igy nem igaz, csak kovetkezik abbol hogy itt szinte mind1ik release vmi uj dolgot is tartalamaz.
Előzmény: Csabus (535)
crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 536
hosszu, olvasd itt lejjebb kicsit, mar irtam, vagy olvasgasd a mozilla.org-ot.
Előzmény: Csabus (535)
Csabus Creative Commons License 2002.09.12 0 0 535
Tudja valaki, hogy melyik verziót érdemes inkább használni, az 1.0.1-es, vagy az 1.1-et, 1.2-t?
Egyáltalán miben különböznek? Mi ez a két ág?
Előzmény: crockl (534)
crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 534
Kozbe kijott mind az 1.0.1-es mind a masik ág a Mozilla 1.2 Alpha. Ez utobbi erdekessege a Type Ahead Find
crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 533
:)), addig jo
Előzmény: rumci (532)
rumci Creative Commons License 2002.09.12 0 0 532
„hat azert arra gondolni hogy az oldalon levo linkeket elore letolti ...:))”
Én is meglepődtem, de annyi extra dolgot tud a Mozilla, hogy gondoltam, széles sávú kapcsolat esetén, főként intraneten lehet, hogy nem is akkora baromság.
Az angol megnevezést is ugyanígy félreértettem volna.
A profilomat több-kevesebb rendszerességgel :-(( backupolom; de – nem akarom elkiabálni – lassan két éve nem kellett újratelepítenem (most – igazából túlzott buzgalomból – csináltam egy rátelepítést, de semmi egyéb).
Előzmény: crockl (531)
crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 531
:), hat azert arra gondolni hogy az oldalon levo linkeket elore letolti ...:)) nem kis halozati forgalmat generalna azt hiszem ;)) (Angolul: load links in background), de mivel ez a tabbled browsing-nal van az a tab-os beallitasok, ezert.. na, lenyeg hogy megy:)
A profile-odat meg legjobb ha nem a windows system-el egy partciora teszed, hanem inkabb egy masikra mert ha vmiert a windows-od elszal es elszal a C is akkor a mozilla profile-od is odavesz, hacsak nem backup-olod.
Előzmény: rumci (530)
rumci Creative Commons License 2002.09.12 0 0 530
Ha a „Hivatkozások betöltése a háttérben” beállításról erre rájöttem volna, akkor nem tudom, mi lennék. Szilárd meggyőződésem volt, hogy ez azt jelenti, hogy miközben böngészek, az oldalon levő linkeket lecache-eli, hogy kattintáskor gyorsabban be tudja tölteni (vö. Nyomtatás a háttérben, Tördelés a háttérben). (Nálam magyar változat van fenn, de lehet, hogy az angol megnevezés beszédesebb.) Szóval azt a beállítási fület már sokszor láttam, de eszembe nem jutott volna kapcsolatot teremteni.

Tudom, hogy a beállításaim a profilokban (Windows\Application Data\Mozilla) vannak, de mivel nem tudtam mire vélni a dolgot, arra gondoltam, hogy esetleg valamelyik korábbi verzióból maradt valahol valami, ami miatt másképp viselkedik.

Előzmény: crockl (529)
crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 529
talan az edit menu prefenreces-be ha nezelodnel:) ott is a Tabbed Browsink reszben.
Amugy nyugodtan ujratelepitheted barmikor, mert a beallitasaid a profileod-nal vannak nem a mozilla konyvtar-ba.
Előzmény: rumci (527)
crockl Creative Commons License 2002.09.12 0 0 528
mondom magamnak: kozbe rajottem :)
Előzmény: crockl (526)
rumci Creative Commons License 2002.09.11 0 0 527
Két gépen használok Mozilla 1.1-et (otthon, munkahelyi). Az előbbi egy Netscape 6 rendszeres frissítéséből született (rendesen működik, tehát nem akarom unistallálni), az utóbbi pedig szűz gépre került (nem tudom, hogy ez-e az oka a különbségnek). Érdekes különbséget figyeltem meg a Megnyitás új fülön parancsra: az előbbi ilyenkor az új – még betöltetlen fület – hozza előtérbe, az utóbbi meghagyja az eredeti előteret. Ez valahol beállítható, vagy véletlen viselkedés, vagy hogy is van ez? (Igazából nekem az utóbbi viselkedés sokkal jobban tetszik.)
crockl Creative Commons License 2002.09.11 0 0 526
hogy aszongya: debian woody. Amit feltett csomagbol a woody mozilla (1.0) az fut rendesen.
Ha fel akarnek tenni magamnak, sajat user-nek (/home/sajatuser/mozilla), akkor error:
mozilla-bin: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.1-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory.
Per pill ilyennel meg nem talalkoztam, pl suse vagy mandrake alatt ment, vszinu fent volt mar ami kellett:)
Ha vkinek van ottlete help :)
crockl Creative Commons License 2002.09.09 0 0 525
jaja, nem ment. Kerult is egy beiras (167573) a bugzilla-ba:)
Előzmény: Translator (524)
Translator Creative Commons License 2002.09.09 0 0 524
Hát nekem a headerre nem ment le, de jobbra ment. 1.1-essel. Most humor nélkül: akkor neked sem ment?
Előzmény: crockl (523)
crockl Creative Commons License 2002.09.09 0 0 523
ne lefele nyomd, mert nincs hova menjen:) hanem jobbra a sok X vegen :)
Előzmény: Translator (522)
Translator Creative Commons License 2002.09.09 0 0 522
Valaki nightlyval megnézné a következő bugot?

Az editorban a kurzor nem megy lefelé.

<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<p><font color="red">XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX
XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX
XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX
XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX XXXXXX<br>
</font></p>
<h4>Header</h4>
</body>
</html>

rumci Creative Commons License 2002.09.08 0 0 521
Nekem ilyen akkor volt, ha a dokumentumban tildés-cirkumflexes betűk voltak (pl. HTML-entitásokkal), és a csak a megjelenítés tette helyre a dolgot. Segített azonban, ha átállítottam a megjelenítést nyugat-európaira, akkor rendesen került a vágólapra a szöveg.
Előzmény: _paha_ (520)
_paha_ Creative Commons License 2002.09.08 0 0 520
arról mit tudtok, hogyha egy mozillában (1.1b) megjelenő szöveget kimásolok a clipboardra, és azt onnan valahova máshova beillesztem, akkor a hosszú ő-k helyett "o~" -t, az Ű-k helyett meg "u~" -t másol be?

elvileg minden kódlap jól be van állítva, mindent meg is jelenít jól, ez az egyetlen baja...

crockl Creative Commons License 2002.09.06 0 0 519
jaja, mind1, roppant 1xu:) ujra click install :)
Előzmény: Floriol (518)
Floriol Creative Commons License 2002.09.06 0 0 518
Nem tettem fel a mellékelt sallangot, media, telefon...sb. Azaz a RealP-re lett volna szükségem, de mindegy megoldottam.
Előzmény: crockl (517)
crockl Creative Commons License 2002.09.05 0 0 517
nem lehet, amde minek es mit?:)) Amugy nem kell uninstall, eleg egyujra install, bar mind1, mert a profile beallitasok a lenyegesek, azok meg uninstall-nal nem torlodnek.
Előzmény: Floriol (516)
Floriol Creative Commons License 2002.09.05 0 0 516
Figyu, lehet modosítania teleptés összetevőit, a telepítés után. Vagy leinstall és fel? Elég sok proginál lehet modosítani az összetevőket, a net7-nél vagy nem jöttem még rá, hogy lehet vagy nem lehet:)
Előzmény: crockl (515)
crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 515
sztem amig a gep birja:) 64mega memoria-nal kevesebb fer bele, 256 meganal tobb:) hatar a csillagos eg:) meg az elviselhetoseg:)
Előzmény: Floriol (514)
Floriol Creative Commons License 2002.09.02 0 0 514
Nekem is megy a netscape.mail, Bocsa hülye kérdésért, de van postafiókod? Szóval lehet, hogy nem hozta létre, a netscape6.2.xy az aktiváláskor.

Tedd fel a 7-est szerintem ezzel müködni fog rendesen. Szerintem az is fontos lehet, hogy amikor az első indítéskor felajánlja a regisztrációt, akkor add meg neki a user nevet és a jelszót.

És amit én akartam kérdezni, tudja valaki, mennyi a max. megnyitható oldalak száma? Én a csoportos könyvjelzők közé eltettem 4-5 linket ami 170-180 oldal és lazán megnyitja és megjeleníti, persze kell 2-3 perc mire letölti őket.

crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 513
illetve meg 1 ottlet: ha web-rol akarsz belepni akkor beenged a netscape oldala?
crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 512
hat nemtudom, nekem el is kuldte ns smpt-n keresztul a levelet, es meg is kaptam, eleg gyorsan ~ 20 mp alatt:) Engedelyezve van a 143-as portod? Nem nagyon tudom mi lehet:((
Előzmény: blackman (510)
crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 511
senki nem masolt senkitol, azt hiszem ha ez erdekel, el kellene olvasnod az egesz forumot hogy kep-be legyel, meg esetleg a weboldalt mozilla.org.
Roviden: meg az ns4-es szeria alatt felmerult egy gondolot a netscape nyilt forraskodu valtzata es mas alapokon valo megoldasa, innen indult a mozilla project (nem osszekeverendo a mozilla megjelolessel most, mint mozilla 1.0 mozilla 2 .. 5 stb a korai bongeszo valtozatokban, vagy pl IE eseten is mozilla4, mozilla 5). Idenj jutott el olyan szintre hogy elerte az 1-es verziot, azaz letrejott a varva vart stabil 1.0-as valtozat. A fejlesztok mind a netscape fejlesztoi mind meg sokan masok a vilagbol. A cel tobbek kozott egy platform fuggetlen alkalmazas, amely nem csak mint bongeszo alkalmazhato, hanem 1 rendszer (operacio rendszer megjelenito ezkozetol ezer millio applikacio-ig). Betartva a szabvanyokat (w3c) es a meglevo technologiakat (xml, xul, js, xslt, css1,2,3 stb stb), es ezekre epulve. Miutan elert a Mozilla egy olyan szintre, hogy egy jol hasznalhato rendszer legyen a netscape hogy tovabbhaladdhasson a bongeszok piacan kiadta a ns6-ot, majd igy tovabb mostmar itt a stabil 7-es verzio mely eleg nagy merfoldko a netscape eleteben.
Ergo a Mozilla es a Netscape nem egyik, masik masolasa hanem egy kozos alkotas, mig a netscape-nek elsosorban a bongeszo es a korulotte levok a fontosak, addig maga a Mozilla project sokkal szelesebb koru, nem ragad le a bongeszonel, hanem egy egesz rendszer, megoldas, alkalmazasok alapjait kepezi. Ez most jobban is erezheto, maga a fejlesztes is ket agra bontodott, de errol mar irtam.
Előzmény: cxy (509)
blackman Creative Commons License 2002.09.02 0 0 510
igen, ez az a theme-s/skin-es netscape, egesz pontosan: Netscape 6.2.2
Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; en-US; rv:0.9.4.1) Gecko/20020314 Netscape6/6.2.2

tok lazan megadom neki a ns webmail opcioimat, de nem akarja letolteni a mailjeimet. neha nem tortenik semmi sem, a statuszsor sem mozdul. Neha meg kiirja hogy "failed to connect blabla".
Az imap.mail.netcenter.com szerver 143-as portjan probalna ugykodni valamit.
nalatok ez mukodik???

Előzmény: crockl (508)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!