annyiba ne, hogy mozilla inteligensebb annal sem minthogy varna egy kepre, amig megjelenit:) sot, ennel meg durvabbakat is tud. Peldaul egy meg vege sincs tablazatot kezd el megjeleniteni ahogy jon lefele, pedig meg a vege le se jott;) meg hasonlok :)
Nemtom feltűnt-e már valakinek, hogy mekkorát változott a Web?
Náhány nagy és komoly Portál + némely Sex oldal:) a képeket, progresszív "formátumban" helyezi el az oldalán. Baromi jelentős az oldal letöltésének felgyorsulása, mert letölti az összes elemet és meg is jeleníti nem várja meg míg betöltődik a normál jpg. A normál jpg esetén addig áll az oldal és a megjelenítés amíg nem töltötte be a képet.
amugy leginkabb az hogy az 1.0.x verziok az ns szamara, a netscape-es vonalat kovetik, mig az 1.x a mozillas vonal, leginabb uj fejlesztesek stb stb, ennel fogva talan nem mindig a leggstabilabb, de persze ez igy nem igaz, csak kovetkezik abbol hogy itt szinte mind1ik release vmi uj dolgot is tartalamaz.
„hat azert arra gondolni hogy az oldalon levo linkeket elore letolti ...:))”
Én is meglepődtem, de annyi extra dolgot tud a Mozilla, hogy gondoltam, széles sávú kapcsolat esetén, főként intraneten lehet, hogy nem is akkora baromság.
Az angol megnevezést is ugyanígy félreértettem volna.
A profilomat több-kevesebb rendszerességgel :-(( backupolom; de – nem akarom elkiabálni – lassan két éve nem kellett újratelepítenem (most – igazából túlzott buzgalomból – csináltam egy rátelepítést, de semmi egyéb).
:), hat azert arra gondolni hogy az oldalon levo linkeket elore letolti ...:)) nem kis halozati forgalmat generalna azt hiszem ;)) (Angolul: load links in background), de mivel ez a tabbled browsing-nal van az a tab-os beallitasok, ezert.. na, lenyeg hogy megy:)
A profile-odat meg legjobb ha nem a windows system-el egy partciora teszed, hanem inkabb egy masikra mert ha vmiert a windows-od elszal es elszal a C is akkor a mozilla profile-od is odavesz, hacsak nem backup-olod.
Ha a „Hivatkozások betöltése a háttérben” beállításról erre rájöttem volna, akkor nem tudom, mi lennék. Szilárd meggyőződésem volt, hogy ez azt jelenti, hogy miközben böngészek, az oldalon levő linkeket lecache-eli, hogy kattintáskor gyorsabban be tudja tölteni (vö. Nyomtatás a háttérben, Tördelés a háttérben). (Nálam magyar változat van fenn, de lehet, hogy az angol megnevezés beszédesebb.) Szóval azt a beállítási fület már sokszor láttam, de eszembe nem jutott volna kapcsolatot teremteni.
Tudom, hogy a beállításaim a profilokban (Windows\Application Data\Mozilla) vannak, de mivel nem tudtam mire vélni a dolgot, arra gondoltam, hogy esetleg valamelyik korábbi verzióból maradt valahol valami, ami miatt másképp viselkedik.
talan az edit menu prefenreces-be ha nezelodnel:) ott is a Tabbed Browsink reszben.
Amugy nyugodtan ujratelepitheted barmikor, mert a beallitasaid a profileod-nal vannak nem a mozilla konyvtar-ba.
Két gépen használok Mozilla 1.1-et (otthon, munkahelyi). Az előbbi egy Netscape 6 rendszeres frissítéséből született (rendesen működik, tehát nem akarom unistallálni), az utóbbi pedig szűz gépre került (nem tudom, hogy ez-e az oka a különbségnek). Érdekes különbséget figyeltem meg a Megnyitás új fülön parancsra: az előbbi ilyenkor az új – még betöltetlen fület – hozza előtérbe, az utóbbi meghagyja az eredeti előteret. Ez valahol beállítható, vagy véletlen viselkedés, vagy hogy is van ez? (Igazából nekem az utóbbi viselkedés sokkal jobban tetszik.)
hogy aszongya: debian woody. Amit feltett csomagbol a woody mozilla (1.0) az fut rendesen.
Ha fel akarnek tenni magamnak, sajat user-nek (/home/sajatuser/mozilla), akkor error:
mozilla-bin: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.1-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory.
Per pill ilyennel meg nem talalkoztam, pl suse vagy mandrake alatt ment, vszinu fent volt mar ami kellett:)
Ha vkinek van ottlete help :)
Nekem ilyen akkor volt, ha a dokumentumban tildés-cirkumflexes betűk voltak (pl. HTML-entitásokkal), és a csak a megjelenítés tette helyre a dolgot. Segített azonban, ha átállítottam a megjelenítést nyugat-európaira, akkor rendesen került a vágólapra a szöveg.
arról mit tudtok, hogyha egy mozillában (1.1b) megjelenő szöveget kimásolok a clipboardra, és azt onnan valahova máshova beillesztem, akkor a hosszú ő-k helyett "o~" -t, az Ű-k helyett meg "u~" -t másol be?
elvileg minden kódlap jól be van állítva, mindent meg is jelenít jól, ez az egyetlen baja...
nem lehet, amde minek es mit?:)) Amugy nem kell uninstall, eleg egyujra install, bar mind1, mert a profile beallitasok a lenyegesek, azok meg uninstall-nal nem torlodnek.
Figyu, lehet modosítania teleptés összetevőit, a telepítés után. Vagy leinstall és fel? Elég sok proginál lehet modosítani az összetevőket, a net7-nél vagy nem jöttem még rá, hogy lehet vagy nem lehet:)
Nekem is megy a netscape.mail, Bocsa hülye kérdésért, de van postafiókod? Szóval lehet, hogy nem hozta létre, a netscape6.2.xy az aktiváláskor.
Tedd fel a 7-est szerintem ezzel müködni fog rendesen. Szerintem az is fontos lehet, hogy amikor az első indítéskor felajánlja a regisztrációt, akkor add meg neki a user nevet és a jelszót.
És amit én akartam kérdezni, tudja valaki, mennyi a max. megnyitható oldalak száma? Én a csoportos könyvjelzők közé eltettem 4-5 linket ami 170-180 oldal és lazán megnyitja és megjeleníti, persze kell 2-3 perc mire letölti őket.
hat nemtudom, nekem el is kuldte ns smpt-n keresztul a levelet, es meg is kaptam, eleg gyorsan ~ 20 mp alatt:) Engedelyezve van a 143-as portod? Nem nagyon tudom mi lehet:((
senki nem masolt senkitol, azt hiszem ha ez erdekel, el kellene olvasnod az egesz forumot hogy kep-be legyel, meg esetleg a weboldalt mozilla.org.
Roviden: meg az ns4-es szeria alatt felmerult egy gondolot a netscape nyilt forraskodu valtzata es mas alapokon valo megoldasa, innen indult a mozilla project (nem osszekeverendo a mozilla megjelolessel most, mint mozilla 1.0 mozilla 2 .. 5 stb a korai bongeszo valtozatokban, vagy pl IE eseten is mozilla4, mozilla 5). Idenj jutott el olyan szintre hogy elerte az 1-es verziot, azaz letrejott a varva vart stabil 1.0-as valtozat. A fejlesztok mind a netscape fejlesztoi mind meg sokan masok a vilagbol. A cel tobbek kozott egy platform fuggetlen alkalmazas, amely nem csak mint bongeszo alkalmazhato, hanem 1 rendszer (operacio rendszer megjelenito ezkozetol ezer millio applikacio-ig). Betartva a szabvanyokat (w3c) es a meglevo technologiakat (xml, xul, js, xslt, css1,2,3 stb stb), es ezekre epulve. Miutan elert a Mozilla egy olyan szintre, hogy egy jol hasznalhato rendszer legyen a netscape hogy tovabbhaladdhasson a bongeszok piacan kiadta a ns6-ot, majd igy tovabb mostmar itt a stabil 7-es verzio mely eleg nagy merfoldko a netscape eleteben.
Ergo a Mozilla es a Netscape nem egyik, masik masolasa hanem egy kozos alkotas, mig a netscape-nek elsosorban a bongeszo es a korulotte levok a fontosak, addig maga a Mozilla project sokkal szelesebb koru, nem ragad le a bongeszonel, hanem egy egesz rendszer, megoldas, alkalmazasok alapjait kepezi. Ez most jobban is erezheto, maga a fejlesztes is ket agra bontodott, de errol mar irtam.
igen, ez az a theme-s/skin-es netscape, egesz pontosan: Netscape 6.2.2
Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; en-US; rv:0.9.4.1) Gecko/20020314 Netscape6/6.2.2
tok lazan megadom neki a ns webmail opcioimat, de nem akarja letolteni a mailjeimet. neha nem tortenik semmi sem, a statuszsor sem mozdul. Neha meg kiirja hogy "failed to connect blabla".
Az imap.mail.netcenter.com szerver 143-as portjan probalna ugykodni valamit.
nalatok ez mukodik???