Keresés

Részletes keresés

xavier-the-one Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6708
Én úgy látom, ahogy Á öregszik, egyre oldottabb és lazább.
Régebben sokkal konzervatívabb és távolságtartóbb volt a mediával.
Előzmény: Anu (6706)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6707
A hős - herosz - nagyon fontos szimbólum Á-nak. Gondolom ezért szerepel így minden hírben.
A hős, aki harcol a saját igazáért, és ezért ha kell szembe száll az egész világgal és megkűzd annak minden mocskával...

Na ez a megfogalmazás, ha lehet, még "elszálltabb", de GONDOLD végig, hogy Á mit vitt végig az életében!
Te csináltál valami hasonlót, legalább kicsiben, a saját életedben?

Előzmény: Moonclown (6705)
Anu Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6706
Én tegnap este néztem meg videóról a Jakupcsek műsorát, és nekem is tetszett. De én erre még nem mondanám hogy Ákos elkurvult. (bár tudom hogy ezt a kifejezést nem te, hanem Trixy használta) A Jakupcsek féle beszélgetős műsor azért szerintem színvonalasabb és kultúráltabb, mint a Mónika-só. Tény, hogy egyre többet látni a Főhőst a kereskedelmi csatornák hígabb műsoraiban, de azért látszik, hogy ő is válogat, és rém primitív műsorokba nem megy.
Előzmény: stevebi (6685)
Moonclown Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6705
Köszönöm kérdésed jól vagyok, nem vagyok se lázas, se náthás.Legfeljebb néha a "nyalom a segged" emberektől fáj a fejem:)

Lehet hogy önironiának készült (nem állítottam az ellenkezőjét), de attól még nem kell mindig minden idézett vagy nem idézett forrásban igy hivni.Engem egyszerűen idegesit.És hidd el legkevésbé sem irigykedem, sem arra amije van sem a személyére.Egyrészt megdolgozott érte, másrészt nem cserélnék vele, nem lehet nagy élmény ugy végig menni az utcán hogy állandóan lesnek.

És amugy is jóképübb vagyok:)))))

(Igaz énekelni nem tudok:)

A hős, főhős szavak értelmezésébe meg ne menjünk bele.Egyenlőre nem tett olyat amitől Ákos bármitől is hős lehetene.Főszereplő igen, de az meg mindenki a saját életének főszereplője.Te is, én is, Ákos is...

Előzmény: mateffy (6704)
mateffy Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6704
Aki ebből nem hallja ki az öniróniát, az beteg.
Ákosnak van saját neve, a hírekben is úgy hívják, a lemezborítókon is, stb. aki figyel, az látja.
Főhős mellesleg MINDEN filmben, MINDEN történetben, MINDEN mítoszban van. Csak kevés embernek sikerül, hogy a saját életének főszereplője legyen. Neki megadatott. Ne irigyeld ilyen nyilvánosan.
Előzmény: Moonclown (6702)
N-joy Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6703

Ma este 2 hét pihi után újra 101es klub a Kashmirban! Mindenkit szeretettel várunk!

Moonclown Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6702
Főhös a mesékben, meg a gagyi B kategóriás filmekben van.Szerencsétlen Ákosnak van neve is, miér tnem lehet úgy hívni?

(Különben is ilyen sirály album után megérdemli)

Bazz...

Ui: mielőtt nekem estek tudom hogy a weboldalon is így szerepel akkor is idegesitő.

Előzmény: bald guy (6700)
stevebi Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6701
Eddig én is vagy 5ször hallgattam végig az albumot, de nincs rá jobb szó: zseniális!!
Továbbra is az Ikon, a Majom a ketrecben, az Alig hitted, a Láss bennem mást és a Csillagok alatt a favoritom így ANDANTE verzióban. Az idő előrehaladtával ez nyilván változik, mindig más lesz róla a kedvencem. Ezt azért gondolom így, mert érződik az albumon a sok munka, a változatosság, mindegyik dalban van húzóerő, fogósság!!

Most nagyon a csúcson van Ákos!!: TOP1 album, turné, médiaszereplések egymás után zsinórban.
Csak bírjuk erővel!:)))

bald guy Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6700
NAPKELTE, ATV, FEJÉR, ELSŐKÉZ, CSALÁDI VASÁRNAP: MÉDIATERROR
2003.09.26.

ÁKOS ÉS AZ ANDANTE ELSŐ HELYEN DEBÜTÁLT A MAHASZ TOP 40-ES ALBUMLISTÁN!!!
Köszönjük minden vásárlónak!

Holnap, 2003. szeptember 27-én, szombaton Ákos a Napkelte stúdiójának vendége lesz reggel 8-kor, Kokóval, Farkas Ádámmal (a CIB bank vezérigazgatója, a Főhős egyetemi évfolyamtársa) és Kóka Jánossal (az Elender cégvezetője) együtt. Műsorvezető Verebes István, a téma az 50 legsikeresebb magyar fiatalt bemutató kiadvány.

A Fejér Megyei Hírlap holnap megjelenő számában hosszas Ákos-interjú olvasható Bobory Balázs tollából.

Holnapután, vasárnap az ATV kulturális műsorában, a Gondolatban élő stúdióbeszélegtés látható Ákossal 9.40 körül.

Szintén vasárnap az mtv 1-en az Elsőkézből című adásban látható a Főhőssel készült beszélgetés, 15.50-es kezdettel.

A Családi Vasárnapi Újság szeptember 27-én megjelenő számában Ákos-interjú olvasható.

Előzmény: xavier-the-one (6699)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6699
Holnap, 2003. szeptember 27-én, szombaton Ákos a Napkelte stúdiójának vendége lesz reggel 8-kor, Kokóval, Farkas Ádámmal (a CIB bank vezérigazgatója, a Főhős egyetemi évfolyamtársa) és Kóka Jánossal (az Elender cégvezetője) együtt. Műsorvezető Verebes István, a téma az 50 legsikeresebb magyar fiatalt bemutató kiadvány.

A Fejér Megyei Hírlap holnap megjelenő számában hosszas Ákos-interjú olvasható Bobory Balázs tollából.

Holnapután, vasárnap az ATV kulturális műsorában, a Gondolatban élő stúdióbeszélegtés látható Ákossal 9.40 körül.

Szintén vasárnap az mtv 1-en az Elsőkézből című adásban látható a Főhőssel készült beszélgetés, 15.50-es kezdettel.

Kcsita Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6698
Az oldal megjelnítéséhez Macromedia Flash player 7 szükséges.

Ez mi? Nem tudok belépni az Ákos honlapjára... Látom muszály letölteni a Macromedia Flash playert7-t.

Na mindegy, ez az Adante Ákos megújulásának eredménye a siker! :).

Kcsita Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6697
Kérem szépen egy kis éjszakai jó hírt közlök!

MAHASZ TOP 40
38. hét 2003. 09. 16. - 2003. 09. 22.* No.: 536

No. M H CS ELŐADÓ - ALBUM CÍME KIADÓ
1 új 1 1 ÁKOS: Andante

Remek! :).

Kcsita Creative Commons License 2003.09.26 0 0 6696
Én is fent voltam... gondolom megismernéd a nickemet, de inkább a kérdésemet irom le. Megkérdeztem jaimetől, hogy szeret Ákossal turnézni az adantéval? A válasz igen!
Előzmény: asdf_ (6695)
asdf_ Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6695
Az elobb volt vendeg a gyaloglo chaten Jamie Winchester es Hrutka Robert. Szerenysegem a: -Jamie, leszel az oszi andanten? kerdessel probalkozott. -Nem, egyeztetesi problemak miatt, volt a valasz :'(
Provitek Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6694
Vonós témában Pejtsik Péter is dolgozott egy csöppet. Róla az After Crying topikban lehet megtudni többet.
Előzmény: Szigi101 (6692)
Fabe Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6693
relax szigi...:P
Előzmény: Szigi101 (6692)
Szigi101 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6692
Kedves topictársak, szörnyűséges borzalmak következnek, kérjük a kezeket az egérre és a gördítősávra helyezni!

Andante-lemezkritika

Kicsit elsietett?...
Lehet, mert még mindig nem jutok szóhoz.
Az év albuma... Ákos eddigi legjobb albuma... és hasonlók jutnak eszembe. A Some Strange Sitesen hatalmas 10 pont (összehasonlításként: Karcolatok 7, Test 10, Indiántánc 7, Élő dalok 8, Beavatás 9, Újramix 4, Ikon 5, Ikon Live 6, Hűség 8, Új törvény 6)
Váratlan örömzene egy (szerintem) gyengécske korszak közepén...
Mi történt? Mi ez a váratlan fordulat? A Beavatás óta ez az első album, amely nem keményebb az elődjénél. Pár év múlva üres őrjöngést láttam már malíciózusabb pillanataimban, buta pogót, üres szavakat, újságíróknak beszólongatást minden dalban. Ehhez képest???? Gyönyör-gyűjteményt kapunk, 26 egyszerű kis csodát. Megfoghatatlan. És egy hatalmas "dobás" Ákostól.
Mennyit dolgozhattak egyes számokkal az együttes tagjai? Kik segítettek Ákosnak Szakos Krisztiánon kívül? Kiknek köszönhető ez a dalcsokor? Ki érzett rá arra, hogy mi az a "szelíd erő", mi az a régi hangulat, amelyet sokan mindig is keresünk (az Ikon óta hasztalan) Ákos zenéjében??? Honnan jött Ákosnak az az ötlete, hogy eldobja a láncokat és egy kis időre a deszkáscipőt és ismét DALOKAT játsszon koncerteken?
Hová tűnt a buta őrjöngés? A tenyérbemászó konferanszok? Az erőlködő politikusság? És hogy kaphattuk meg - teljesen váratlanul - helyette a régi(-új?) Ákost, aki ismét az Örökkévalóságnak írja a dalokat, és nem egy újságírónak, vagy egy bukott rendszernek?... (paradox, hiszen a Be lettél oltva pl. szerepel a lemezen...). Mi történt???

A dalok:
Nyitány-Új világ: A Fény-kép hangjai a verslemezről, aztán szépen elindul az Új világ... Az első nem tuctuc-intro (persze a 94-es és a 95-ös introra is kicsit talán túlzás a "tuctuc" jelző). Új világ: talán a legkedvesebb számom a legkevésbé kedves albumomról. Dermesztően fájdalmas, az egyik legszemélyesebb, legmélyebbre rántó dal... A végén a DM Judasából ismerős énekeltetés, ragyogó kezdés. 10
Láss bennem mást:
Szakos Krisztián verziója nagyon jó lett, a gitár hangsúlyos, a szöveg pedig a ragyogó Test-korszakot idézi meg... A vonósok megőrülnek; csodás verzió ez is! Talán az eredeti változat számomra brutális lendülete kevésbé jön át, így "csak" 9
Gyilkos ezüstgolyó:
Felületesen úgy emlékeztem, hogy az Ikonos prüntyögő verzió hallható. Ó, nem! Ez egy, az albumverzióra emlékeztető alkotás, "countrys" (!!!) (fémtorzítós?) gitárokkal. Ismét egy hangszer, amit nem hallottunk még Ákostól... És a dal végén szárnyal a "szárnyaló"! 10
Csillagok alatt:
Egyik legeslegnagyobb kedvencem, talán lehetetlen is elrontani. De hogy még javítani is sikerül rajta???!!!! A vonósok repítenek, száll a refrén, szóismétlésekkel és ragyogó "melyetekkel"... Kész. Ha most érne véget az album, akkor már több csúcspont lenne benne, mint az Ikonban és az Új törvényben együttvéve... 10
Keresd meg a lányt:
Talán az egyik legkevesebbet változó verzió ez (persze máskor még annak is örülnénk, ha változatlanul elővennék valamelyik koncertre!). Gyors, tetszetős verzió, de talán ez egyike azoknak a ritka számoknak, melyeket már valamelyik másik turnén jobban előadtak... az Indiántánc turnéján jobban tetszett. A hangulat viszont örök kedvencem... 9
Keresem az utam:
Az akusztikus verzióba belehegedülnek!... de hogy!... borsózik a hátam... Ákos picit rekedtes a refrénben, viszont a nehéz bridge sikerül... Egyik nagy kedvencem, de itt egy picit hiányzik a végéből a megőrülés. 9
Be lettél oltva:
Öhömm. Hát hogyan csináljunk egy középgyenge dalból egy fantasztikus "koncertegyikcsúcspontját"... Gitár helyett vonósok, béna bridge helyett tökös bridge, szálló, messze szálló refrén!!! És a végén még egy refrén, más hangon! És még egy kis vonós levezetés is!!! 10
Örvény:
A zenegála folytatódik. Ez a verzió nem olyan törékeny, mint a többi, még valami lánctalpasabb koncerten is tök elmenne :-). Nagyon ott van ez a verzió, megint feldobtak egy általam már kissé únt dalt... 10
Gondolnék Rád:
Lépegetős, nyugodtabb verzió, mint az eredeti. Kicsit talán kevesebb benne a lendület, viszont most nagyon tetszik Krisztián háttérvokálja. Remek dal érdekes verziója! 9
A világ legvégén:
A közönség meglepő módon nem igazán hibázza el a tapsolást... Ezen a dalon nem sokat variáltak és eredetiben sem tartozik a legnagyobb favoritjaim közé, de azért megkapja a 8ast.
Ikon: Felismerhetetlenül kezdődő, meglepetésekkel tarkított Szakos-verzió. Koncerten kevésbé ütött, most nagyon :-) A refrént lágyan énekli! Ilyen is van, nemcsak hörögni lehet... :-) 10
Virrasztó:
Ismét egy szám, amely nem volt túl nagy favoritom albumverzióban, de így??? Száll az egész szám!!! Különösen a refrénje! Nincs jelen az albumverziós csattogás (mintha egy helyben tocsognánk), hanem repülünk... a végtelen ébrenlét felé... 10
Ki helyett szeretsz:
Újabb hatalmas kedvencem, obektivitást ne is várjatok :-). 3 éve örök koncertszereplő, nagy-nagy boldogságomra. Gyönyörű dal, gyönyörű ének, és a vége!!! Vonós-kavalkád, szimfóniába megyünk át... Ilyen is van?!? 10
Majom a ketrecben:
A szakrális verzió vonósokkal dúsítva és nem hörgősen, mint a maxin... Hangulatos ez is, a fémes hangok kicsit a DM-et idézik :-) Nem nagy favoritom a dal, de így megérdemel egy 8ast.
Alig hitted: Te jó ég!!! Amúgy is imádtam ezt a dalt, de így??? Tökéletes, nincs rá jobb szó. Kozmixos raprész helyett vonós-hangulatvadászat, suta vég helyett gyönyörű, méltó lezárás. És a szöveg... Örök kedvencem. 10
Esőkirály:
Csendes kezdés, amolyan albumverziós (bár itt Ákos szebben énekel szerintem), aztán egyszer csak megőrül minden és átmegyünk valami egészen másba, egészen újba... Zseniális, zseniális, zseniális. Szinte túl sok egyszerre az újdonság, az új élmény, kapkodjuk a fejünket... Máskor albumokon van annyi újdonság, mint most egy lemezen. Ja, az Esőkirály 10.
Altató: Még az albumverziónál is törékenyebb hangzás, nagyon tetszik, hogy az első és a második versszak rögtön egymás után jön. Ákos újkori nagy dobása, szinte hihetetlen, hogy ilyen szöveg megtalálható az Új törvényen... Ez is tökéletes, kész. 10
Indiántánc:
Az Altató utáni ébresztő: talán a lemez leghangosabb dala. Dely Domonkos kézidobja ismét főszereplő, mint a másik két Indiántánc-dalban, az Esőkirályban és az Örvényben... Erőteljes, lendületes, ragyogó verzió. Szakos ismét nagyot alkotott. 10
Végre:
A gyönyörű dal új verziója. Újdonság a rövidség, bár a refrénből sosem elég szerintem... Szép hajlítások, új zenei megoldások, ez is Szakos?... 9
Valami véget ért:
Itt kicsit hiányolom a markánsabb közönséghangot; ez a verzió talán nem éri el a Beavatásos csúcs verziót. De ha valami lágy, szép, nyugodt, fennkölt Valami véget ért-re vágyom majd (fogok! :-) ), akkor ezt a verziót teszem be. 9
Megváltó: Eltérő verzió a mindig megszokottól! Amolyan "Gyilkos ezüstgolyós" beindulás van a dal vége felé. Nagyon kellemes meglepetés! 9
Ölelj meg újra:
Azt a mindenit! Na hát ez már nem "Hevenyes"... A HS7 fiúk szerintem csak álmondhatnak ilyen dalról. Erről a dalról is el lehet mondani, amit az Új törvény dalokról szinte végig: szállnak!!! Különösen a refrén... és a végén a hangdobálás... "Emlékszel?" Emlékszem... és még fogok is jó ideig :-)) Csodás, csodás, csodás. 10
Hello:
Régi dal sokadik új verziója, átszabott alkotás. Nagyon ott van ez is! Talán az eredeti verzió (és különösen az angol) katartikusabb, itt kicsit megbújik a sok fenomenális dal között. 8
Ilyenek voltunk:
Talán örök zárószám? Nem lenne rossz... Sokakkal ellentétben nem únom ezt a dalt, ezt a verzióját pedig talán lehetetlen is :-))) Szállunk itt is (nem vagyok belőve ;-)) ), "marad egy jel, MELYET itthagyunk"... hát az biztos. "Természetesen" messze a legjobb Ilyenek voltunk verzió ez. A dal vége pedig nincs Sportszigetesen szétdobolva (pedig szeretem azt a koncertet is!). És Adjon Isten: nem elnyújtva, szépen elénekelve, "letudva"... úgy, hogy semmit nem csorbul az áhítat! :-) 10

Összességében: 10* 10* 10* 10* 10*
Eddig a legjobb.

Kőkapu Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6691
Talán úgy kellett volna írnom, hogy: szemöldök :-)
Előzmény: _Zoltán_ (6688)
Kőkapu Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6690
Háát, mentségemül legyen mondva, hogy nem az Istennő a kedvenc műsorvezetőm :-)

Én eccer láttam, mikor Szandi volt a vendég, úúú, akkora nyávogást egy műsorban :-O

BBEA Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6689
:))))))))
most itt fetrengek a röhögéstől a monitor előtt:)))
_Zoltán_ Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6688
Legalább le tudnád írni ennek az Istennőnek a nevét:KISZELY Tünde. Irgumburgum.

Szörnyű a csaj, volt szerencsém az említett műsorához. "Petike nagyon aranyos baba, sokat büfizik, és jól alszik" Na, kb. ezt boncolgatják másfél órán keresztül.

Előzmény: Kőkapu (6686)
_Zoltán_ Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6687
Én úgy tudom, hogy Zolee és Ákos régóta jóban vannak. Még a Z+-on volt évekkel ezelőtt egy Sztárlat c. műsor, ahol Ákos volt a főszereplő, és Ganxtát is megkérdezték róla. Ő agyba-főbe dícsérte Ákit. Ez pedig Ákos egyik korábbi nyilatkozata Ganxtáról:"Eredeti fazon, nagyon népszerű. Jól kitalált produkció. Tudja, meddig kell elmenni, hogy a szabadszájúság állon vágja az embereket."
Előzmény: stevebi (6685)
Kőkapu Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6686
Múltkor épp azon gondolkodtam, hogy vajon mikor fog a BP TV-n Ákos vendégként részt venni Kiszel Tünde Sztárbaba c. műsorában?

:-)))

Ui. Csak vicc volt!!! :-)

stevebi Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6685
Én kivételesen láttam a Jakupcsek műsorát, de csak azért, mert tudtam Ákos szerepléséről.
Meglepően érdekes műsor volt, kifejezetten intelligens hozzászólások is tarkitották a 'siker' téma kivesézését; Ákos is természetesen többször tapsot kapott.:)
Igazából a tegnapelőtt megjelent TOP 50 volt a téma, ezért is volt meghívott egy Világbajnok szakács, cukrász, Bozsik Yvette, a 'Főhős', no és az outsider, Gengszter Zoltán. Valahogy úgy tűnt, mintha Ákos jóban lenne Zolee-val(vagy csak jól megjátszák a médiában), talán a siófoki focimeccsen melegedtek össze. (Persze azért volt egy kis zrika, de mindenképpen pozitívnak tűnt az összkép kettejük viszonyáról. pölö amikor egymás térdét csapkodták gyermeki bájjal:)))
Ez engem jobban meglepett, mint a valóban helyes megállapításod, mely szerint ÁKOS egyre több hígabb műsorban való szereplést is elvállal.(én ilyennek tartottam a siófoki derbit is.) Nem tudom, mi az oka, hogy ebbe az irányba is nyit, mindenesetre nyilván tudatos húzásról van szó.
De itt is hozta az utóbbi 1-2 évben megszokottá vált poénjait, összességében frankó műsor volt.

A reggeli HÍR TV-s beszélgetés is jó volt, ahol szóba került Ákos diplomamunkájának a címe is, melyet egyre kevésbé tart fontosnak, aktuálisnak....

Előzmény: Trixy (6681)
Szigi101 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6684
Most hallgatom harmadszor az Andantét.
Egyelőre nem jutok szóhoz :-)
De hamarosan jön a részletes kritika.
(annyit elöljáróban, hogy a Some Strange Sites szőrösszívű albumkritikusa hatalmas 10 pontot ad az albumnak... :-))))
Előzmény: Anu (6682)
Anu Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6683
TKM=TMK
Bocsi! :-)))))
Anu Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6682
Köszönöm TKM és asdf_!

Azért kicsit elszomorít, hogy 6000 Ft-ért kb ott fogok ülni, mint tavasszal 3500-ért. :-(((
Ha ezt előre tudom, kiadok inkább még többet, hogy közelebb legyek a színpadhoz. De most már mindegy.
Köszi nektek mégegyszer.

Előzmény: asdf_ (6678)
Trixy Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6681
Láttátok a "főhőst" a Jakupcsek műsorban? Én véletlenül felvettem (mert a Jóbarátokra volt beállítva, és tovább vette a videó! Apró örömök az életben!), úgyhogy nagy meglepetés volt számomra, amikor megláttam! Nem tudtam, hogy ő lesz benne! Aranyos volt nagyon, bár soha nem tudom hova tenni ezt a dolgot: régebben elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen műsorban elvállaljon fellépést. De úgy látom kezd "elkurvulni" - már bocsánat a kifejezésért. :) Persze mi örülünk neki, és az is igaz, hogy egy kiadványban való szereplés talán magyarázat a dologra! Mondjuk a Mónika show-ba szerintem nincs az a pénz, amiért elmenne! :))
Kőkapu Creative Commons License 2003.09.25 0 0 6680
Ma én is megkaptam a jegyeket.
Jobb közép, 5. sor :-)

Pont jó :-)

totyus Creative Commons License 2003.09.24 0 0 6679
Vajon az _atomenergikus_ ( 31. hely ) mit csinál?...:-)))
Előzmény: TMK (6673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!