8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Igen, a 2011es férfi vb-re a románokkal közösen, de ők nemrég kihátráltak, amivel jelentősen csökkentek az esélyeink. Egyébként az IHF 4-5 db 5-6 ezres csarnokot vár el a rendező országtól, úgyhogy a BS, Debrecen és Veszprém mellett kéne még legalább 2 csarnok kéne mondjuk Győrbe és Szegedre. Ha jól emlékszem.
Igen-igen. Én tényleg nem értem, hogy férfi kézilabda világeseményre miért nem pályázunk. Akartunk mi foci Eb-t, jégkorong vb-t (A-csoportost), amire hát minimális esély volt. Viszont csarnokaink vannak! Szombathely, Szeged, Debrecen, SYMA, BS... Néhány éves csarnokok. Tényleg, ennek az okáról tudtok valamit?
A csarnokból jelentkezem. A vonal jó, lesz rádióközvetítés.
Egyelőre a német és a belorusz csapat melegít.
Kora délután jártam a mieink szállodájában, a Scandic Hotelben. Délelőtt a csapat városnézésen vett részt, majd délben volt a taktikai értekezlet. 1 kor ebéd. Gál Gyula elég hamar megebédelt, szerinte nem fenomenális a kaja, de ehhez északon hozzá kell szokni.
Gyula elmondta, hogy minden rendben van a csapattal, a spanyolok legyőzéséhez 100 százalékos teljesítmény kell, lehet, még annál is több. Beszéltem Fazekas Nándival is, akinek szépen gyógyul a sérült lába, ha kell, ő is harcra kész.
Egy évvel ezelőtt, Kielben is mindenki temette a magyarokat, hiszen a Dánia, Angola, Norvégia, Magyarország négyesből csak kettő csapat ment tovább és az első helyen akkor a magyar válogatott végzett. Az együttes azóta Laluska Balázzsal és Nikola Eklemoviccsal erősödött, szerintem mentálisan is jobbak vagyunk. Az előkészületi meccseken hullámzó volt a játákunk, de akkor senki sem adott ki magából mindent, hiszen nem a felkészülési meccseken kell jól játszani.
A spanyolok elleni csatában lengyel játékvezetők lesznek.
A melegítés közben figyelem a fehéroroszokat, eléggé szedett-vedett csapat benyomását keltik. A mezük is olyan régi, szovjetes. Mindenesetre, ha a németek itt nyernek, gyakorlatilag bejutnak a 12 közé, persze ha mi játszanánk a belaruszokkal az első meccset, akkor ez ránk is vonatkozna, úgyhogy ennek sincs nagy jelentősége.
Egy éve is picit meg voltam fázva, most is. Egy éve csodameccsen vertük Dániát a vb-nyitányon, hát ma a spanyolokat?
Gyertek a rádiókészülékek elé! 19.14-től várlak benneteket az MR1 Kossuth Rádió hullámhosszain! Nagyon régen nem szerepelt a Kossuth Rádióban a magyar férfi kézilabda-válogatott, most nem csak a magyarországi, hanem a határon túli és a kamionban dolgozókra is számítok.
Este 10 után jelentkezem megint, remélem, győztes meccset követően.
ők más képarányba sugároznak jobbak az ottani rendszerek(nem tudom a pontos nevét). megfigyelhető hogy totálból vesznek pl. egy hetest (német vb) a kapu nem látszott hangsúlyozom nálunk mert kint látszott minden ugyhogy semmi baj az ottani operatőrökkel, a hiba valahol a sport tv-nél van.
Még tegnap este a bejegyzés után elmentem kicsit felfedezni a szálloda környékét. Abban a pillanatban, hogy kiléptem a kapun, 2 nagy busz fékezett a hotel előtt - megjöttek a német drukkerek. Szinte mind nyugdíjas, jól szituált úr vagy hölgy.
Ezen elgondolkodtam. Busszal jöttek idáig Németországból (ez nem semmi, máris nem fanyalgok a 14 órás utazásom miatt, ami repülő volt...), de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ezek a nyugdíjasok MEGENGEDHETIK maguknak, hogy itt legyenek és drukkoljanak a válogatottnak. A világ jelenleg legdrágább országában. Vajon hány magyar lesz ma a lelátón? Tartok tőle, nem sokan.
Egy magyarul beszélő hölgy mindenesetre akadt a sajtóközpontban, nagyon kedves volt, hívott nekünk taxit.
Az esti séta a szemerkélő esőben kellemes volt. A 7Eleven boltban 25 NOK egy szelet pizza (700 forint), mondom, egy szelet. A médiaközpontban viszont ingyenesen adnak cukormentes Fantát (ilyet eddig csak kólából láttam), meg vizet.
Az utcán összefutottam Borsos Attilával és Matuz Krisztiánnal (SPORT TV). Borsos szerint amennyiben a spanyolok ma lenéznek bennünket, lehet sanszunk.
Megjegyzem, hogy tavaly Kielben a dánok is lenéztek bennünket és ki is kaptak 30-29-re. Ezzel az eredménnyel ma én is elégedett lennék.
Közben felkelt a nap (9.55), és nem esik. Ez maga a csoda. Ilyen csoda kellene ma este.
A mezgond a múlté, a fiúk már csak a mai meccsre figyelnek. Figyeljetek ti is, hátha megismétlődik a kieli csoda.
Hát én a trondheimi csarnoktól sem ájultam el, ahol majd a mi águnk középköre lesz.
A lillehammeri egy nagy hodály, de az meg csak akkor lesz tele, ha a bírók befújják a hazaiakat az elődöntőbe (de legalább az 5. helyért menő meccsre...)
Ilyen alapon mi is bőven megfelelnénk egy EB rendezésnek: Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Veszprém, Pécs, SYMA, BS, Szeged, Miskolc, Debrecen, Békéscsaba. Ezek közül bármelyik csarnok jobb és szebb, mint a bergeni és a trondheimi, ráadásul Győr és Nyíregyháza között sincs már 5 órás út...
ezért kell itthonról kommetálni egy stúdióból és akkor nem baszakodnak a sajtó képviselőivel.Ahogy Horti Gáborral sem szívóznak a németek,Eurosportosokkal sem az Ausztrál open szervezői,Sport1esekkel sem az amerikai(nfl,nhl,nba) meccseken az amerikaiak.:) Bár az szép dolog,hogy a Magyar rádió helyszíni tudósítót küld.
Csekély 14 órás utazás után itt vagyok Bergenben. Esik az eső (az év 365 napjából 300 nap esik), úgyhogy ez nem meglepetés. A csarnok (Haukalendshallen) FAPADOS, lerobbant, kb olyan, mint a Vasas Folyondár utcai röpicsarnoka. Ilyenkor hol van az EHF? Támlás székek a nézőtéren sehol, ez a norvég puritánság. Mondjuk én imádom Norvégiát a természeti szépsége miatt. Bergenből eddig nem sokat láttam, mert sötét van.
Az árak horrorisztikusak. A 19 km-re fekvő reptérről a busz 80 NOK (2500 ft) a taxi 300 NOK (9.500) hoz be. A taxi alapjáraton 80 NOK-ról indul (2500 ft, úgy, hogy egyetlen métert sem tettél meg.)
A szövetség ma a DHL segítségével kiküldött egy adag új mezt, amire felkerültek a szükséges logok is. További két garnitura jön még. A Norvég Kézilabda Szövetség segít a vámolásban, mert ez nem EU-s ország. Az MKSZ kára közel 1 millió forint. Egy idióta ember 100 fokon szárította Lillehammerben a mezeket.
Amikor érkeztem, a belorusz válogatott edzett. A magyarok du. 4-kor edzettek. A teremben most ácsolják a kommentátorállásokat, a Magyar Rádióé már papíron megvan, a Sport TV-jé még készülőben. Az egész emelvény egy rosakatag fémvázas szerkezet, amely inog-binog ha menetelnek rajta. Röhej.
Remélem, a vonal holnap rendben lesz, közvetítés MR1 Kossuth 19.14 a spanyolok ellen.
Amúgy azt olvastam vhol, hogy megoldódott ez a mez probléma laza 1,8 millió Ft-ból (amit az MKSZ kifizet). Tán kaptak vmi tartalék mezt, úgyhogy lesz miben játszani holnap. Azért ezt megköszönhetjük a norvégoknak...