Nem is értem miért kell csodálkozni mikor ha kinyitom a 100% Fradi című egybesületi újságot miért kacsint rám egy zsírparaszt kb 40 cigány gyerek közül és az oldal tetején miért ez olvasható: "Megnyílt a Fradi Club"
Csak a két értelmi fogyatékos tévedt el és ingyen sör helyett elment szurkolni a vizilabdacsapatnak.
Ez van ha mindent leírnak és a pofába vágnak a tv-k csak a hülyék járnak Fradi meccsre.
Hát eltévedtek ennyi.
Ismersz te olyan feherembert,aki hallgat rad?
Kamiont meg nem is lattal,te szerencsetlen..
Itt mindenki elott ugatod,hogy a kamionozas egy szar melo?
Nagyon buta vagy,ocsike.Narancsfat par hete lattam tizezrevel Floridaban,te eggyel hencegsz?
Az is ocsikee??
Egyebkent,akkor megyek dolgozni,mikor akarok.
En hatarozom meg.Most eppen nem akarok.
A hitelszerzodest se szkenneld be,az mar kiderult,a haz anyucie.
Apucinak semmi koze hozza?Rola nem irsz....
Vagy ot nem is ismerted?
(Ez sajnalatos lenne.)
Arrol meg,hogy ki az ember,ki nem,arra aztan neked semmi alapod sincs,nemhogy eldontsd,hanem hogy csak velemenyt is mondjal....
Egyebkent nem kopiztal be semmi hazugsagomat.
Miert van annyi nickneved?...,arra sem valaszoltal.Mert ez volt irasom fotemaja.
Na kisgyerek,akkor kire raktak ra azt a bizonyos szemellenzot?
Na jo,hagyjuk.Ugysem tudsz erdemben valaszolni.
Inkabb olvasd el meg1x azt a reszt,a "nyugdijugyben",amit bekopiztal.Ugy kezdodik,hogy:"Ha"...
Arra a reszre gondolok,ami a haz felepitese utan.......stb.
Lassan menned kell.Az automataban kesz a kakao,a fagyit meg mar keverik....
Utkozben ket narancs a farol,a reklemszatyorben par banan,aztan elvagy...
Ne felejts el a macskanak illatos homokot (vagy mit?)venni..
Reszletre....Hasznald a VISA kartyadat.
Ja,mennyi feherkesztyut hasznalsz el egy heten?
Na szia,jo munkat.
Én annak örülnék, ha a magyar sportújságírás színvonala legalább megközelítené a magyar fociét.
De az van, hogy a futballistáinknak van még hova lecsúszniuk.
Hacsak az nem, hogy a sportújságírók egyenesen oda születtek.
A béka segge alá.
Azóta meg szintentartás van.
Sanszos.
Hol hazudtam en "annyit"??
Mocskolodasrol is te beszelsz?
Igaz,gerincrol is brekegtel mar....ami neked ugye nincs.
Sajat irasaidat sem erted,meg azt sem,amit bekopizol.
Szerintem mongoloid fejed lehet,igy szulettel.
Nem mocskolodas ez,velemeny.
Gondolom,azert hasznalod "rossebbtudjahanyadik"
nickedet,mert nem mocskolodsz.
Na jo,itt probalom befejezni.Talaltam meg a mar leirt soraidban sok bunkosagot,butasagot,de arra mas topik kellene.
Abba meg nem megyek bele ilyen jomodu butaval.
(Fagyi/kakao/feherkesztyu/narancsok a farol/bananultetveny/foglalt asztal/hitelbe vasarlas a kozertben/stb.
"November huszonötödikén tíz órakor tartja a Ferencvárosi Torna Club küldöttgyűlését a népligeti kézilabdacsarnokban. A küldöttek egyelőre nem tudják, hogy mi lesz a téma, de sejtéseik szerint a Várszegi-féle szerződésről "szól majd" az összejövetel.
A hírek szerint Furulyás János csak közvetlenül a kezdés előtt adja majd át a küldötteknek a gyűlés anyagát. Sokak szerint tulajdonosváltás lehet kilátásban, ám vannak olyan vélemények is, hogy minden marad a régiben.
A küldöttek egybehangzóan furcsállják, hogy miért titkolózik most is a klub elnöke."
(siroki)
A lista első helyezettje Várszegi Gábor (becsült vagyona 46 milliárd forint), akinek a cége az FTC labdarúgóinak a tulajdonosa, a második Demján Sándor (45), aki néhány héttel ezelőtti lemondásáig a Magyar Labdarúgóliga elnöke volt, a Magyar Hivatásos Labdarúgóliga elnöke, a harmadik Leisztinger Tamás (35), a sakkszövetség elnöke, a 35. Bartha Ferenc (5.2), a kosárlabdázók első embere, a 44. Kapolyi László (4.5), az UTE társadalmi elnöke, az 56. Tarsoly Csaba (4), a Győri ETO labdarúgó-kft. tulajdonosa, a 60. Gyurcsány Ferenc (3.5) sportminiszter, a 75. a Lázár család (3), Zoltán és Vilmos kettesfogatható-világbajnok, a 81. Wossala György (3), a vitorlásszövetség ügyvezető elnöke, a 82. Gyárfás Tamás (2.9), az úszószövetség első számú irányítója, a 85. Benkő László (2.6) az MLSZ egykori elnöke, a 98. Szima Gábor (2.6), a nevével fémjelzett befektetői csoport a DVSC Futball Szervező Rt. többségi tulajdonosa, ő pedig az elnöke. A rangsor A 100 leggazdagabb magyar legújabb, a Magyar Hírlap által megjelentetett kiadványában található. A Top 100-ba tehát 13 sporthoz kötődő személy került be. Képzeljük el, mennyivel hosszabb lenne a névsor, ha nem lenne szegény a magyar sport…
Sárközy Tamás szerint félreértés a liga jelenlegi működése
Érték lesz a profistátus
GANCZER GÁBOR
NS, 2003-11-20
A sporttörvény már csak ilyen: a testkultúra rendszerváltás óta kelt harmadik jogszabálya megosztja a gyakorta ügyeskedőket vonzó, a politikához olykor dörgölőzni kész sporttársadalmat.
Sárközy Tamás szerint a liga mint jogi fogalom eddig sem létezett a sporttörvényben (Fotó: Meggyesi Bálint)
A törvény formába öntője, Sárközy Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető professzora amondó: ha elfogadják, EU-konform jogszabály születhet, amely a labdarúgásban is véget vet a félprofi-félamatőr világnak.
– Noha az országgyűlésben csak most kezdődött az általános vita, előzetesen is érték támadások az új sporttörvényt. Gémesi György a Magyar Olimpiai Bizottság védelmében emelt szót, mondván, jelentősen csökkenhet a MOB szerepe és költségvetése.
– A törvény célja, hogy átláthatóbbá és egycsatornássá tegye az állami költségvetési támogatásokat. Tudomásom szerint ezzel a MOB is egyetért. Senki sem kívánja csökkenteni az olimpiai bizottság szerepét, legkevésbé én. Az olimpiai ösztöndíjat is a MOB javaslatára folyósítja a Wesselényi-közalapítvány. Gémesi György következtetéseit nem a sporttörvényből, hanem a költségvetési törvényből vonta le. Remélem, jórészt félreértésről van szó.
– Mit jelent az, hogy átláthatóbbá válik a pénzelosztás?
– Az összes sportra szánt állami költségvetési pénz szétosztási arányairól a tizenöt tagú Nemzeti Sporttanács dönt majd, amelyben mindenki helyet kap, aki érintett a magyar sportban – a MOB, a nemzeti sportszövetségek, a sportegyesületek szövetsége, a szponzorok képviselői, az önkormányzatok. Miután a sporttanács határozott az arányokról, a részükre megállapított pénz felett – tudomásom szerint – az érdekelt köztestület önkormányzata dönt majd. Például a szakszövetségek működési kiadásairól a Nemzeti Sportszövetség közgyűlése határoz, éppúgy, mint eddig. A MOB-nak is egy igen jól bevált pontozási rendszere van az olimpiai sportágak szövetségei támogatása kapcsán, kár lenne megszüntetni.
– Alighanem a sportolók jogállásáról szóló rész is vihart kavarhat, ami ellen valószínűleg nem a politikusok, hanem a sportgazdaság, azon belül a profifutball szereplői ágálnak majd.
– A félprofi-félamatőr státus megszüntetésére tett próbálkozást általában a sportvilág megértése kísérte. A hivatásos sportolónak munkaviszonyban kell állnia a sportvállalkozással, megszűnik az egyéni vállalkozói jogviszony lehetősége – ez utóbbira három év átmeneti időt adtunk. A sportmunkaviszonynak egyébként a sporttörvény több speciális szabályát is megállapítja, például a válogatott kerethez való kirendelést. Mindenki tudta, hogy egyszer – és az EU-ba való belépésünk ilyen alkalom – e téren is alkalmazkodnunk kell a nemzetközi tendenciákhoz.
– Elképzelhetőnek tartja, hogy a mai, alultőkésített futball-kft.-k képesek legyenek alkalmazottként eltartani a labdarúgóikat?
– Amikor a 2000-es sporttörvény a csődeljárást az egyesületek esetében is lehetővé tette, néhányan a klubok tömeges összeomlásáról beszéltek. Ehhez képest három év alatt néhány ilyen eset fordult elő… Most, mivel tudtommal Magyarország nem kért és nem kapott derogációt a versenyfejezetben a futballra, ugyanúgy be kell tartanunk az Európai Unió normáit, mint a többi tagországnak. Következésképp az említett gazdasági társaságok szükségszerűen úgy működnek majd, mint a többi profitorientált vállalkozás, és nem köthetnek színlelt szerződéseket. Természetesen az elképzelhető, hogy kevesebb hivatásos labdarúgónak adhatnak majd szerződést, mint manapság, és amatőröket is foglalkoztathatnak. Külföldön futballozó honfitársaink is megerősíthetik, hogy egy nyugati klub első csapatában sem mindenki profistátusú kerettag. Vagyis ezentúl talán nálunk is értéke lesz annak, ha valaki hivatásos szerződést köthet. A törvény ehhez önmagában kevés, ám segíthet abban, hogy a hivatásos jogállás nagysokára profiteljesítménnyel párosuljon. Fontos még megjegyezni, hogy lejárt szerződésű hivatásos játékos, illetve amatőr labdarúgó átigazolásakor továbbra sem lehet pénzt kérni. Ugyanakkor a szakszövetségnél létrejön egy, a sportág "beszállítóit” segítő utánpótlás-nevelési alap, amelybe kötelező a szerződtetett futballisták klubváltásakor átutalt összeg meghatározott százalékát befizetni.
– Az új sporttörvény a ligák szerepét is megváltoztathatja. Milyen szándék vezette e ponton a jogalkotót?
– Ilyen jogi fogalom, hogy liga, az eddigi sporttörvényben sem volt, a jövőben sem lesz. Az MLSZ-ben a hivatásos, illetve az amatőrtagozat magát ligának nevezi, holott szerencsésebb lenne a liga elnevezést az érintett klubok érdekvédelmi szervezetének fenntartani. A tagozat a sportszövetség belső szervezeti egysége, még akkor is, ha esetlegesen a szövetség származékos jogi személyiséget nyújt a tagozatnak. A szakszövetségnek alapszabályában kell meghatároznia a tagozat szervezeti és működési rendjét, a tagozat belső önállóságának mértékét. Teljes félreértés a mai állapot, amikor egy tagozat magát ligának minősítve önálló egyesületként kíván működni: alapszabályt fogad el, taggyűlést tart és a többi, holott csak a sportszövetségnek vannak tagjai, és a tagozatban való részvétel nem eredményez kettős tagságot.
Nem fogalmaztam világosan valószínüleg, K.Ibrahim a cégek eltünteséhez kellett. Ő csak névleg vette meg azokat, állitólag saját tudtán kivül.
Itt meg max. arról lehet szó, hogy egy stromannak adja el(hisz azt is írta, örökre Várszeginél maradnak a jogok, ergo a Fradi nem szünik meg). Most vagy nem tudja, mi a különbség a kettő közt, vagy ferdített.
Ha egy hozzászólás minden lényeges pontja ellentmond az elemi logikának - tudva, hogy az írója nem 4 elemit végzett, felébeszti a gyanúmat.
Ami meg a torok melost illeti,nem latom mennyivel lesz jobb "zsidonknal"..
Mivel,miutan az MTK-rol levette kezet,nincs is penzuk,ugye...?
Ot napot kell varni.
Na nem Karacsonyig.
Hat en nagyon kivancsi leszek,mi fog tortenni azon a gyulesen.
Hogy csak magamrol beszeljek,nem tudom ki ez a Kaja Ibrahim.
Mar a neve sem jol hangzik.(Igaz,az enyem sem,de en nem akarom,nem tudom megvenni a FRADIT.)
Arra azonban merek fogadni,nem szerelembol,hanem uzletbol akar FRADIKAT vasarolni.
Turelmetlenul varom mi lesz ebbol.
Hova valosi ez az Ibrahim bacsi?
Nem nagyon melozik a gyerek.Megiszik egy forro kakaot,ra egy fagyit,aztan megy a kocsmaba,ahol torzsvendeg,sajat foglalt asztala van.(Oda mas nem is ulhet,tavolleteben sem.Ha ulnek,de o jon,akkor az ott ulok felallnak.)
Ott jol beiszik,aztan hazamegy irogat ide.
Kozben lelop ket narancsot is a farol,valamint meglatogatja a kozeleben levo bananultetvenyt.
Eskuszom,egy hateves kisegitos gyereknek tobb esze van,mint ennek a 100 nicket hasznalo agytalannak.
Érdekes dolgokat talál az ember a neten így reggelenként.
Az állóhelyek forradalmárjai.
Békeidőben, demokratikus társadalomban.
Unalmukban.
Mentsük csak el a tények miatt.
"takacsi válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-19 22:02:58 (79514)
25.-én, kedden 10 órakor kezdődik a Népligetben a Club küldöttgyűlése.
A küldöttek megkapták a meghívót, ami szerint a várszegiféle szerződés lesz a téma.
Ennyi.
Az elnökségi tagok, állítólag fél órával a kezdés előtt kapják meg a Fradi sztalin/rákosijától (akit hétfőn gyönyörű körülmények között ünnepeltek, 70. születésnapja alkalmából) a gyűlés anyagát.
Várszegi eladja (a hírek szerint) 99%át, tulajdonrészének. Ismeretlen Kaja Ibrahimnak.
MEGTARTAJA ÖRÖKRE A FRADI VAGYONI ÉRTÉKŰ JOGAIT...
Ha igazak a hírek.
Foglalkozhattok az összeállításokkal, meg az edzővel, ki rúgja a gólt, stb.
Gyertek minél többen a küldöttgyűlésre.
Újabb Fradiárulás készül. (tudom fontosabb, hogy Kriston elment, beadott, de mégis, apellálok értelmetekre, hogy tudjátok értékén kezelni, mi történik a Fradi körül).
Az ügyészség. Jön. Ismeretlen tettest vizsgálni.
Hűtlen kezelés ügyében. "
Tehát :
25.-én, kedden 10 órakor kezdődik a Népligetben a Club küldöttgyűlése.
A küldöttek megkapták a meghívót, ami szerint a várszegiféle szerződés lesz a téma.
Ennyi.
Ennyi a tény.
Valóban, ennyi történt.
És utána az információ nélküli ember szarkeverése:
"Az elnökségi tagok, állítólag fél órával a kezdés előtt kapják meg a Fradi sztalin/rákosijától (akit hétfőn gyönyörű körülmények között ünnepeltek, 70. születésnapja alkalmából) a gyűlés anyagát.
Várszegi eladja (a hírek szerint) 99%át, tulajdonrészének. Ismeretlen Kaja Ibrahimnak.
MEGTARTAJA ÖRÖKRE A FRADI VAGYONI ÉRTÉKŰ JOGAIT...
Ha igazak a hírek.
Foglalkozhattok az összeállításokkal, meg az edzővel, ki rúgja a gólt, stb.
Gyertek minél többen a küldöttgyűlésre.
Újabb Fradiárulás készül. (tudom fontosabb, hogy Kriston elment, beadott, de mégis, apellálok értelmetekre, hogy tudjátok értékén kezelni, mi történik a Fradi körül).
Az ügyészség. Jön. Ismeretlen tettest vizsgálni.
Hűtlen kezelés ügyében. "
Így megy ez Fradistáknál.
Állitólag..., ha a hírek igazak..., megtartja örökre..., Fradiárulás..., az ügyészség vizsgálódna...
Pedig csak egy szimpla tulajdonos váltásról van szó.
Mindennapos történet az üzleti életben.
De nem az Üllői út környékén.
Itt még a nagy demagógok osztják az észt.
Már megint.
-A frontemberek közül mégis csak Szabadi Bélát tartóztatták le.
Nézze, Szabadit én ma is közgazdasági zseninek tartom, aki rendkívül sokat tett a magyar mezőgazdaságért. Magas állami kitüntetésre lenne jogosult. Talán nem véletlen, hogy Orbán Viktor is mindig a legnagyobb elismeréssel szólt a munkabírásáról és a szaktudásáról. Bizonyára oka volt rá, hogy Szabadit bízza meg először, hogy tárgyaljon az orosz államadósság visszaszerzéséről.
-Tartja még a kapcsolatot volt államtitkárával?
Nem, mert a munkatársaimat nem baráti alapon választottam ki. De ma is határozottan kijelentem: Szabadi Béla ártatlan, az ellene felhozott vádak teljesen megalapozatlanok.
-Ön szerint is történhetett választási csalás 2002-ben?
Tökéletesen tiszta választás nem létezik, de mivel a tavalyi voksolás lebonyolításáért az Orbán-kormány és annak belügyminisztere volt felelős, a csalás lehetőségét teljességgel kizárom. Nincs olyan kabinet, amelyik önmaga ellen esküdne össze.
Azert,ha nyugat-Virginia allam utbaesik,talalsz eleget.
Szoval fak,meg amit kihagytam,100+100 doglott ozike...
Nagy latnivalo.
Van aki 4 hetig nezte...