Keresés

Részletes keresés

Pillangó Creative Commons License 2009.03.12 0 0 900
6-os bajnokság E csoport
1. játéknap 2009.03.12 (csütörtök)

1. asztal

1. Pillangó 10 p
2. Sign 6 p
3. Totika 4 p
4. Tuttifrutti 3 p
5. Bigcilu 2 p
6. Fredi69 1 p

2. asztal

1. Tuttifrutti 10 p
2. Bigcilu 6 p
3. Totika 4 p
4. Sign 3 p
5. Fredi69 2 p
6. Pillangó 1 p

1. + 2. asztal összesen

Tuttifrutti 13 p
Pillangó 11 p
Sign 9 p
Bigcilu 8 p
Totika 8 p
Fredi69 3 p

Állás

1. Tuttifrutti 13 p
2. Pillangó 11 p
3. Sign 9 p
4. Bigcilu 8 p
5. Totika 8 p
6. Fredi69 3 p
Trigoria Creative Commons License 2009.03.12 0 0 899
sajna iván jól mondja....
és kár a korral példálózni, én ráverek ebben ivánra elég sokkal (persze te meg rám még egy pár évvel), mégis ugyanazt gondolom mint ő...

És megmondom őszintén nem érdekel igazán miért léptél vissza, mert egyrészt mindenki azt mondhat amit akar, másrészt egész egyszerűen nincs olyan indok ami ezt ÍGY elfogadhatóvá teszi. És ha netán lenne is tényleg "súlyosabb probléma" (a hibahatár: pl kórház, tragédia stb), azt meg az kérdőjelezi meg, hogy csak a HU-ból akartál távozni első blikkre...és tovább ássa alá (de nagyon) az a statisztika ahogy szerepeltél benne... ezek összessége sajnos azt mondatja velünk (kettőnkkel legalábbis), hogy sunnyogsz...

DE, én még azt is elfogadom hogy valakinek töke ki van az octogonnal, a mákokkal, a többiekkel és visszalép emiatt szezon közben. De akkor mondja hogy basszátok meg, elhúzok innen, és ne akarjon játszani a másikban, és ne védje a védhetettlen álláspontját...

"Hogy mersz te bármit is mondani olyan emberre , akit nem ismersz?"
Az itteni cselekedetek alapján tudunk csak ítélni...és fogunk is.
Előzmény: hg66 (895)
zsaaaaa Creative Commons License 2009.03.11 0 0 898

D csoport március 11.

1. asztal

Oszipeti     4 pont

Kerub       10 pont

Juhigabi     3 pont

Zsaaaa      6 pont

Robec        1 pont

Csini 81     2 pont

2. asztal

Oszipeti     10 pont

Kerub           2 pont

Juhigabi       0 pont

Zsaaaa        6 pont

Robec          4 pont

Csini81        3 pont

Összesitve

Oszipeti      14 pont

Kerub          12 pont

Juhigabi        3 pont

Zsaaaa        12 pont

Robec            5 pont

Csini 81         5 pont

hg66 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 897

Előzmény: ivanandras (896)
ivanandras Creative Commons License 2009.03.11 0 0 896
"Ti, akik itt csesztettek engem, vettétek a fáradságot, hogy megkérdezzétek miért döntöttem így?"

Engem onnantól kezdve nem is érdekelt, hogy csak attól a bajnokságtól léptél vissza, ahol gyengén szerepeltél.
Előzmény: hg66 (895)
hg66 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 895

És akkor az utólsó szó jogán (részemről pontot téve az egész ügy végére):

Iván:

Hogy mersz te bármit is mondani olyan emberre , akit nem ismersz?

Hogy mersz te megkérdőjelezni, valótlanságot állítva véleményezni és basztatni olyan döntést, aminek a hátteréről nincs semmi ismereted?

Te még semmit sem láttál a nagybetűs életből. Huszonéves koromban nekem sem volt más gondom a farkamon és a sulin kívül. De már egy kicsit több vagyok.

És hogy téged idézzelek:

"Természetesen ha súlyosabb problémáról van szó, ami miatt valaki nem tud játszani, akkor más a helyzet."

Ti, akik itt csesztettek engem, vettétek a fáradságot, hogy megkérdezzétek miért döntöttem így?

Nem: Ti rögtön támadtok.

De voltak sokan olyanok, akik ezt meg merték kérdezni, akiknek elmondtam és akik megértették. 

Nem kívánok neked semmi rosszat, de 15-20 év múlva, ha találkozunk, akkor megkérdezem majd, hogy minden úgy alakult-e az életedben, ahogy eltervezted?

Na isten áldjon! 

Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 894

Összefoglalva:

Büntetésre alkalmas eszköz nincs a kezünkben. Max. úgy tudjuk az érintett egyént "büntetni", hogy ezzel egyúttal a közösséget még jobban megbüntetjük. Egy hasonlattal magyarázva ez kb. olyan, mint ha valakinek a kertjében állva felrobbantom a kezemben tartott kézigránátot, hogy égjen ki a füve egy kis területen! :)

Azt pedig senki ne higgye, hogy egy visszalépést eldöntő személyt elrettent ha kizárom emiatt az IPB többi versenysorozatából. Ilyenkor már csak dacból is végigviszi a döntését akkor is, ha más oka nincs rá.

Vezo228 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 893
Világos, csak próbáltam ezt egy kicsit továbbgondolni, valahogy az IPB-vel összefüggésben :)
Előzmény: BadBoy65 (891)
Vezo228 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 892

Szankció alatt a büntető pontokat értettem, amiket tavaly alkalmaztatok is, ha jól emlékszem Rékyvel szemben (aki a hatos asztalról most is elkésett azért :) ).

Persze, ha valaki véglelg leteszi a lantot, azzal szemben ez sem ér semmit és itt vissza is értünk az alap problémához.

Előzmény: Sign (890)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 891
Amit a pénzről írsz abban biztos lehetsz, hogy nem az IPB-re vonatkozott, Sign azt csak a mindennapi életből kiragadott pédaként említette meg.
Előzmény: Vezo228 (886)
Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 890

Szankcionálni az embereket csak pénzzel, vagy korbáccsal lehet. Mi itt csak kérni tudunk, ami nem ér fel az egyén 1%-os saját ellentétes érdekével sem.

:)

Előzmény: Vezo228 (886)
Vezo228 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 889

Elolvastam, igazad van!

Valószínűleg én akartam beleképzelni ezt a hsz-t az éppen folyó, aktuális vitába.

Ha Atyus tényleg azt akarta írni, hogy ha nincs HU, akkor annak a usernek 6-os sincs, akkor azzal valóban nem értek egyet én sem, mint ahogy már le is írtam.

Előzmény: BadBoy65 (884)
Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 888
Ezt is ugyanúgy leszarja az, aki nem akar az egyikben tovább játszani.
Előzmény: Trigoria (887)
Trigoria Creative Commons License 2009.03.11 0 0 887
Az elrettentő arő az, hogy ha az egyikből vissza akar lépni, akkor azt csak úgy teheti meg ha a másikból is kizárják. Tehát NEM abban fogalmazódik meg ez az elrettentő erő, hogy többet nem jöhet, hanem abban hogy amielyikben maradni szertene abból is kimeszelik!
Előzmény: Sign (882)
Vezo228 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 886

Az, hogy vannak az életben olyan helyzetek, amiknél a legkisebb probléma is sokkal nagyobb annál, hogy az ember folytat-e egy olyan netes versenyt, amit megkezdett, vitathatatlanul előfordulhat. (munkahelyváltás, Net-megszűnés, szétköltözés, akármi)

Az, hogy valaki veszi a fáradtságot és a probléma okát megosztja a szervezőkkel, a végeredmény szempontjából (vagyis, a többiekkel történő relatív kibaszás) nem nagyon számít, maximum megértőbb lesz a társaság, mintha valaki csak pusztán dacból szállna ki és a "csak" és a "mert megtehetem" a válasz.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy bármelyik előfordulhat és a megmaradók érdekében olyan rendszert kell kitalálni, ami ilyen szempontok alapján, a lehető legkevésbé befolyásolja végkimenetelt. Ezt egészen jó úton próbáljátok kezelni BB65-tel, ennél többet a jelen körülmények között nem nagyon tehettek, tehetünk. A szankcionálás lehet nevelő hatású adott esetben)

Sajnos nekem sincs ennél jobb ötletem.

(Pénzben gondolkodni nem tudom, hogy merjünk-e, volna-e valaki, aki ennek a terhét magára venné anyagi és erkölcsi felelősség vonatkozásában és abban sem vagyok egyáltalán biztos, hogy ez megoldaná a problámát.)

Előzmény: Sign (876)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 885
Persze azt nem állítom, hogy ők (Atyus + cm) sem ezt akarták írni pontosan, csak nem lett pontosan megfogalmazva.
Előzmény: BadBoy65 (884)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 884

Vezo,

nem szeretnék kötekedni veled, de akkor olvasd el az egész hozzászólást (854 + 856), s meglátod, hogy nincs kiragadva semmi, az egész hsz. is ugyanazt jelenti.

Andrással és Trigoval már a hsz. 863-ban rendezve lett a dolog, hogy ők más témához szóltak hozzá.

Előzmény: Vezo228 (871)
imrek013 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 883
valóban, de itt többen azt javasolják, ezért írtam azt amit írtam
Előzmény: Sign (881)
Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 882
Mi lenne ebben az elrettentő erő? Aki nem akar tovább játszani a bajnokságban akármi miatt, az pont le fogja szarni, hogy utána nem jöhet vissza... Amíg pedig anyagi vesztesége nincs emiatt, addig mégjobban le fogja szarni, hogy neked rossz ha visszalép.
Előzmény: ivanandras (877)
Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 881
Senki sem zárta ki hg-t.
Előzmény: imrek013 (878)
imrek013 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 880
"Végig kell játszani összeszorított fogakkal is azt a rohadt 1x meccset, ha már vállalt valakit valamit."

Ezzel a mondatoddal csak egyetérteni lehet.
Előzmény: ivanandras (879)
ivanandras Creative Commons License 2009.03.11 0 0 879
Ha már így nézzük, akkor éppen fordítva gondolom...

Nehogy már egy régi tag basszon ki másokkal. Ő pontosan tudta idény elején, hogy mit vállal, hogy milyen a játék, milyen a szoftver, stb.
Az új gyereknek új a helyzet. Van aki egyszerűen nem tud megbarátkozni az octogon felületével. Én pl. soha nem játszanék itt pénzben, mert egyszerűen nem tetszik a kinézete. Az új gyerek esetében inkább érthető, ha elment a kedve az egésztől, de nyomatékosítom, hogy az is helytelen. Végig kell játszani összeszorított fogakkal is azt a rohadt 1x meccset, ha már vállalt valakit valamit.

Ezt csak általánosságban gondolom így, konkrétan nem olvastam nagyon utána, hogy a sráccal mi a pontos helyzet.
Előzmény: imrek013 (878)
imrek013 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 878
Ha hozzászólhatok.

Természetesen szerintem sem kötelezhető arra senki se, hogy elinduljon mind a két bajnokságban, hiszen valaki a HU-t valaki a 6-ost szereti jobban. Én például amiatt nem indultam el a 6-osban, mert biztos voltam benne, hogy nem tudok olyan időpontot mondani, amikor stabilan aznap ráérek minden héten. Aki szerintem régóta játszik itt, annak meg kell hagyni a lehetőséget, hogy ha visszalép az egyiktől akkor attól még játsszon a másikban. Mert eddig alapjában véve végigjátszotta a bajnokságokat normálisan, de közbejöhet olyan ami miatt idén nem akarja tovább az egyiket.
Aki viszont újonc, és pár forduló után visszamondja a hatost, vagy a HU-t mondjuk azt simán kizárnám a másikból, mert itt tényleg az lesz, hogy akkor egy idő után ráun a másikra is, és olyan össze-vissza dolgokat fog okozni, hogy követhetetlen lesz. Úgyhogy hg kizárásával én személy szerint nem teljesen értek egyet, de Peti59-et viszont ki kell zárni.
ivanandras Creative Commons License 2009.03.11 0 0 877
Így van. De a megoldás és a tüneti kezelés között ott van az "elrettentő erő". Ez pedig inkább az, mint csak tüneti kezelés.
Kemény szabályok kellenek szerintem, hogy ne legyenek ilyen idegborzoló visszalépések. Nem szenvedünk létszámhiányban, így ha egyeseknek nem tetszik a rendszer, túléli a liga a lemorzsolódásukat.

Aki vissza akar lépni egyik bajnokságtól, az ne játszhasson a másikban sem.
Aki visszalép mindkettőtől, a következő bajnokságban ne játszhasson.

Természetesen ha súlyosabb problémáról van szó, ami miatt valaki nem tud játszani, akkor más a helyzet.
Előzmény: Sign (876)
Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 876
ez nem megoldás, hanem tüneti kezelés. Az embereket gyakorlatilag mindenre csak pénzzel lehet kényszeriteni, ez meg itt lehetetlen.
ivanandras Creative Commons License 2009.03.11 0 0 875
Elég egyértelmű, hogy ez a megoldás.
Előzmény: Trigoria (874)
Trigoria Creative Commons License 2009.03.11 0 0 874
Ha valaki idény közben kiszáll az egyikből, automatice legyen kipicsázva a másikból is. Ennyi.
Előzmény: Sign (873)
Sign Creative Commons License 2009.03.11 0 0 873
OK, várom a megmentő javaslatot.
Előzmény: ivanandras (872)
ivanandras Creative Commons License 2009.03.11 0 0 872
Akkor most szeretném megjegyezni, hogy azzal a világon semmi gond sincs, hogy ha valaki csak az egyik sorozatra nevez.. Én sem neveztem túl nagy kedvvel a HU-ra, mert nem szeretek HU-ozni.
Az viszont, aki visszamondja pár rossz meccs után az egyiket.. Nos, arról megvan a véleményem. És mivel minden évben van már egy ilyen, a faszom tele van.
Vezo228 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 871

Tény, hogy így, kivéve az egész környezetből teljesen mást jelent, mint amit szerintem mondani akart :)

Előzmény: BadBoy65 (870)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!