ZEITUNG
2003.09.28.
Az Ákossal angol nyelven készült interjú német fordítását holnap, 2003. szeptember 29-én, hétfőn megjelenő számában közli a Budapester Zeitung. A lap angol verziójában a beszélgetés eredetije is megjelenik majd egy későbbi időpontban.
Átnézve Szigi elemzését, feltűnt, hogy zömében a kevésbé ismertebb-és általam kevésbé szeretett- Ákos dalok szerepelnek a lemezen.
Például: Új világ, Gyilkos ezüstgolyó, Be lettél oltva, A világ legvégén, Ki helyett szeretsz stb.)
Sajnos, a 26 dalból nekem csak kb 10 tetszik alapváltozatban. Persze lehet, hogy áthangszerelve megtetszenek az
az eddig langyosnak ítélt lassú számok is. De ezt nem tartom valószínűnek.
Azért az albumot előbb- utóbb biztos megveszem. (Eddig minden Ákos kiadvány megvan, az angol nyelvű lemezek és a koncertalbum(ok) kivételével.)
Átnéztem a „ Some Strange Site” weblap albumértékeléseit. Nagyjából egyetértek az ott leírtakkal, az Új törvényről elmondottak kivételével.
Csak hatos? Nálam 8,5-ös.
Szerintem ez a „főhős” legjobb lemeze.
Huhh, ma voltam publikaban. Elkeserito, a 20 sortol felfele tudott volna jegyet adni a leanyzo. Sz'al ha nem lesz megitn matine koncert, akkor ez most kimarad nekem. De azert nem jottem el ures kezzel ;), van egy Jamie Winchester-Hrutka Robi jegyem :))
"Szerintem ebbe már teljesen felesleges belemászni,mert totál szubjektiv dolog."
Nem, Moonclown, nem szubjektív megítélés tárgya, ahogyan az ami-amely helyes használata sem az. Ha szubjektív megítélés tárgya lenne, miért ajánlottad volna az értelmező szótárt?
AMELYET egyébként (vettem a fáradságot és leballagtam a könyvtárba) ajánlásodra megnéztem.
A Magyar Értelmező Kéziszótár (Akadémiai kiadó, Budapest, 1972) szerint:
főhős (fn)
1. Irodalmi mű, film stb. cselekményében a legfőbb szereplő.
2. (sajtó) Vmely esemény, mozgalom stb legtevékenyebb részese.
A magyar nyelv értelmező szótára (Akadémiai kiadó, 1960, Második kötet: E-Gy) így ír:
főhős (fn)
1. (irodt) az a szereplő, akinek a személye körül a legfontosabb eseményeket csoportosítja az író; a mű legfontosabb szereplője.
2. (átv) a legfőbb szereplő.
Tehát a főhős főszereplőt jelent.
Tehát szó sincs arról, hogy a főhős az, aki gyerekeket ment meg, stb.
Tehát Ákos teljes joggal használhatja ezt a szót a saját honlapján, öniróniával vagy anélkül.
Ha jól emlékszem, a Magyar Nemzet cikkben volt, hogy olyanok ezek a dalok, mintha mindig is ilyenek lettek volna, és most lekerült róluk a felesleges sallang.
Nekem a Hír Tv-s interjúk nem jönnek be annyira. Például ami szerda reggel volt, az szerintem borzasztó rossz volt. Nem Ákos részéről, hanem a műsorvezető részéről. Nem tetszik, ha valaki annyira felkészületlen, hogy minden egyes kérdését olvasnia kelljen. Döcögött az egész. Bár ha ez a hölgyemény, aki elkövette ezt, kezdő, akkor minden meg van neki bocsátva.
Én nagyon bírom azt, amikor Ákos poénkodik egy műsorban, mert arra emlékeztet, amikor még Philip a Vivánál dolgozott. Ott voltak ilyen jó poénkodós IZÉ-k. És nekem ez hiányzik.
De hát ízlések és pofonok. Úgy gondolom, hogy Ákos igyekszik mostanság mindenki igényét kielégíteni, mert elég sokszor és sokféle műsorban szerepel.
Sztem is erős kifejezés az elkurvult szó. Trixyvel én nem ebben értettem egyet, hanem azzal, amit az utsó két sorodban is írsz.
Mindenki látja, hogy jóval nyitottab lett Ákos, mely egyszerre pozitív és negatív is. Én (talán) az utóbbi felé jobban hajlok, nem tetszik, ha egy tapsgéppel vezényelt műsorban 'egy' gengszter döglégy pihenteti a karját Ákos vállán.:) Nekem sokkal szimpatikusabbak a HÍR TVs, csendesebb, kultúráltabb beszélgetései. Szimpatikusabb a kevésbé megközelíthető, válogatós, misztikus 'régi Ákos' (mégha ez önmagában negatívnak is tűnik), mert ettől olyan egyéni karakter. Persze, azért nem véres szájjal ágálok az új 'riportjai' ellen, mert akárhova is megy el, mindig is ÖNMAGÁT ADJA és számomra ez a lényeg!! (ráadásul így új arcok is megismerhetik és végülis ez a pozitívum benne)
a jakupcsek az amerikai oprah show (dúsgazdag néger nő) clone-ja szeretne lenni - komolyabb témákkal...amíg a balázs és monika meg a jerry springer-féle buta színészkedés és ál-bunyós show magyar változatai...
mind szar.
Ezzel azért vitatkoznék, mert a Jakupcsekné (ha jól tudom) még egyszer sem verekedtek össze az emberek, nem ment az a primitív anyázás, mint a Mónika-sóban. Tény hogy ugyanarra a szisztémára épül, de szerintem érdekesebb, színvonalasabb témákat dobnak fel, és azokról kultúráltan beszélgetnek. Míg Mónikánál a fogatlan bácsi aki beszélni sem tud, anyázza a másik IQ-harcost valami baromságért. És ez megy nap mint nap mint nap mint nap. :-)) Én itt látom a különbséget a két műsor között.