Mibe lehet elsütni a gyulai kolbászt? Van egy rakás májusban lejáró chorizo itthon, de sose fogom megenni simán vajaskenyérrel. A rakott krumplit nem szereti a gyerek, pedig abba a két kisebbet elhasználhatnám, xe akkor még mindig marad. .
Abszolút Egészség rovatunk ketogén különkiadása következik :-)
Bár szakácsművészetem jobbára kimerül a csirkemell, sajt és sonka különféle arányú és módozatú kombinálásával készíthető ételekben, ma forradalmian új ételféleséget alkottam. Ezt szeretném most megosztani veletek.
Tegnap 16,30 körül indultam haza Pestről .... tisztességesen esett reggel óta . Kiértem az M1-re ...szakadt , de annyira , hogy a kamionsor mellett nem győzte az ablaktörlő , rutinból vezetett az ember a korlátot figyelve . Letértem az M1-ről ... az esőt felváltotta a hó , és meg is maradt . Most kezd kivirradni , talán estére elolvad . De nincs klímaváltozás .
Igaz ... életemben egyszeri alkalomra emlékszem , amikor a virágzó szamócaföldet reggelre hó borította ... (április közepétől virágzik ha jól emlékszem) .
Múlt csütörtökön itt nagyon idióta volt. 20-30 percenként váltakozva hó - napsütés - eső+szél - napsütés - jeges hódara+szél -napsütés - stb. - a végén megnyugodott, és sütött a nap.
Szombaton tök szép, tavaszi idő volt. Vasárnap esett. Hétfőn megint meleg, 20 °C körül. Tegnap meg már csak 8 °C és ömlött az eső szinte egész nap. Most is befagyós. :o/
A hétvégére talán már ide is elér a felmelegedés, már éppen ideje, hetek óta takargatom a virágban álló kaméliákat, mert a talajmentiek egyetlen éjszaka leforgása alatt rommá fagyasztanák őket. Tavaly ilyenkor meg rövid ujjúban napoztunk, az időjárásban mostanában egy borítékolt van: a változékonyság és a szélsőségek erősödése.