Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
OK. sztem pont eleget beszélsz magadtól is, nemhogy még nekiálljál mások helyett is. a másik, h nem magyiztál el semmit ... továbbra is állítom, h a magánszemélyként vásárolt szolgáltatások áfája nem igényelhető vissza.
ha veszel magáncélra(!!44!4!!!) ety arckrémet, nem igényelheted vissza az áfáját, akkor sem, ha áfás szla-t kérsz, és akkor sem, ha te vagy Lölő ... jó, ha Lölő vagy, ingyen van az arckrémed ...
ha ety varrónő gyerekének varrónőként megvarrod a szalagavató göncét, és ő cserébe a tiédnek varrja meg, nem igényelhet vissza áfát egyikőtök sem!!!
akkor igényelhecc vissza áfát, ha a cég vásárolt vmit, és az a te termékedben vmilyen formában megjelenik ...
Azt igenyelheted vissza, amit kifizettél valakinek a termék vagy szolgáltatás árában ÉS amit tudsz igazolni egy ÁFÁ-s számlával. Nyugta nem jó, nem elég. A könyvelőd összegyűjti ezeket, kiszámolja és visszaigénylitek és valamikor levonjátok a befizetendő ÁFA összegéből. De ennek nem én vagyok a szakértője, én csak mezei cégvezető voltam, nem könyvelő. :D
az illető egy tudathasadásos személyiség, aki hol stopposnak, hol vogonnak álcázza magát, és nem lehet tunni nála az identitást, mert még nem lépett elő vele ... csak hitem, és reményem van, h talán nem vogon, és csak néha szórakozásbú' eljácca ... hát nem tom .. asszem a legpontosabb megfogalmazás, h űrmarha, és akkor kb ...
nem érted! itt kardinális, metafizikáról van szó! amennyiben pl. a gyermek közjószág, akkor lehet-e pl. vállalkozóként gyereknevelési projektet indítani, stb ... vagy csak fizecc, mint a fejőstehén, mert van egy-kettő-háromnégyöt ( ugye itt vkinél nem lehessen tunni) kölyköd ...
és nem mellesleg lehülyéztek ...
és különben is, teregetés közben szembesített a gatyám, h mekkora a valagam, és sírva gondolok a 38-s gönceimre, amikben szintén dagadt voltam, de nem ennyire ...
ésmégráadásul Julikával pestos tésztát készülök csinyányi, és az nem jó, ha a kaja ideges ...
úgyhogy ismétlem, kardinális, metafizikai kérdéseket szintén ne bagatellizáljunk el, mert ideges lesz a pesto-m ...
akkor járj utána, én nem tudom, nem értek hozzá, nem okoskodom bele, és nem is érdekel, erre van a könyvelő, és az okoskodók felett is átsiklok, általában nem annyira okosok. mert aki okos az tájékoztat nem kioktat. :)
teljes mértékben hidegen hagy az egész, mert tényleg erre vannak a könyvelők. de vannak a különféle adó jogszabályok, ha ennyire perverz vagy tanulmányozd. :)
nem arról van szó, hogy mit lehet ügyesbe', meg okosba', hanem arról, h törvény szerint hogy lenne, és hogy amikor ezt megláttam, akkor éÉn hülye (tájékozatlan) voltam-e, vagy sem. mert random idejönnek emberek lehülyézni. amit el tudok fogadni, és fel tudom dolgozni, ha annak az okára rámutatnak. és bár a hülyézés pillanatában megáll a megállapítás (amennyiben az erre az állapotra rámutatónak igaza van), de miután az oka tisztázva lett, és ismereteket szerzek a témáról, a továbbiakban már nem állhat fenn az erre vonatkozó állapot ...