Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3284

Ha már fás a karalábé akkor nagy darabba teszem bele a levesbe az íze akkor is belefő.

Előzmény: kentaur01 (3283)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3283

én tárkonyt nem tettem bele, a köménymagot óvatosan kezelem, mert megkeserítheti a kápit

és igen nem kis meló

na most az utolsó termések jönnek a kertből a konyhába

tegnap szedtem fl répát, karalábét, petrezselyem zöldet, ebből bizony karalábé leve s készül

most kóstoltam meg, a karalábé sajnos egy picit talán már fás :(

 

 

Előzmény: zsebi41 (3282)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3282

Ez nem kis munka, én is úgy szeretem, hogy van benne babérlevél, bors, csöves paprika, torma, kapor tárkony, köménymag, és birsalma. Sűrűn kell készítenem mert a gyerekek elhordják

 

Mi is sokat fogyasztunk salátának + még a főzés..

 

 

Előzmény: kentaur01 (3281)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3281
Én ebben az évben 40 kg gyalult és 12 db fejes káposztát savanyítottam. Ez éppen elég is. Korábban 160-200kg-ot csináltam persze abból eladtam annyit hogy nullára kifussak a többit elajándékoztam. Most elég pikáns lett az íze nem sajnáltam a csípős paprikát.
Előzmény: zsebi41 (3280)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 3280

5 l 4,5 kg megtisztított káposzta fér bele. Az edény belefér a hűtőtáskákba, kap maga mellé társnak  1 1/2 l. ásványvizes üveget forró vízzel, hogy ne unatkozzon. Ezt reggel este cseréljük, és kb. 3 hét alatt kész. Utána bármeddig eláll a spájzba, egy a fontos, hogy a vízzárba mindég legyen víz.

Előzmény: kentaur01 (3279)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 3279
Csini ez az edény. Mennyi liter?
Előzmény: zsebi41 (3277)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.05 0 0 3278

Oh... nagyon tetszik ez nekem...!

Előzmény: zsebi41 (3277)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 3277

Nagyon jól sikerült a káposzta savanyításom, csak ügyelni kell rá, hogy ne fogyjon el mire a töltött káposztát kell főzni. Már meg vettem a következő adag savanyításhoz valót. 

Rengeteg fogy nálunk mert a gyerekeim is szeretik és viszik, mindig monják, hogy a piaci nem ilyen finom.

 

De most már nem kapnak karácsony előtt.

 

Ebben készül

 

                                           

Mariska néni Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3276

Félteni éppen féltem, de ugye alatta rengeteg káposzta van, ami mint tudjuk, zsírégető:)))

Előzmény: zsebi41 (3272)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3275

Na ez legalább nem pempő..... :))))

Előzmény: zsebi41 (3272)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3274
Az epém megfájult. Viszont jól néz ki.
Előzmény: zsebi41 (3272)
islamorada Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3273

Jajistenem!...

Előzmény: zsebi41 (3272)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.04 0 1 3272

Nem csak töltött káposzta létezik karácsonykor az egyik kedvencünk a toros káposzta ajánlom mindenkinek aki nem félti a vonalait és a gyomrát.sütés előtt és utána

 

 

 

 

                                   

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3271

remélem is, egyébként az olaszok nem is nagyon tesznek mást a tésztára, kaliforniai paprika, cukkini, fokhagymás olívaolaj és kb. ennyi, szép színes, finom és könnyű

Előzmény: Mariska néni (3270)
Mariska néni Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3270

Akkor pláne nem fog hiányozni a sült paradicsom, szerintem önmagában is finom lesz:)

Előzmény: kentaur01 (3268)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3269

sajnos a sült paradicsomról lemaradtam ebben az évben, no majd jövőre, bár ki tudja még mit hoz a 2016.....

Előzmény: kentaur01 (3268)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3268

én eleve tuningolt állapotban raktam el, azaz a paprikák mellett hagymát, fokhagymát és padlizsánt is tettem bele

Előzmény: Mariska néni (3267)
Mariska néni Creative Commons License 2015.12.03 0 1 3267

Remélem, mert én is tervezek karácsony előtti böjtösebb időszakban egy tésztát. Mivel olivaolajban van sütve, szerintem elég a kifőtt tésztát egyenesen beleforgatni. Esetleg teszek még hozzá egy kis üvegnyi sült paradicsomot, a tetejére sajtot:)

Előzmény: kentaur01 (3266)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3266

csináltam én is 3 db 0,8 literes dobozzal, Mariska szerinted főtt tészta illik hozzá?

Előzmény: Mariska néni (3256)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3265

+ a szokásos saláták: svéd gomba, francia, burgonya, kukorica :)

ennyi elég is

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3264

javítok: sztrapacska :)

Előzmény: kentaur01 (3263)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3263
Nálunk ugyan a kacsa nem saját de sült kacsacomb lesz párolt vörös káposztával hagymás tört krumplival esetleg sztapacskával. Töltött káposzta az mindenképpen lesz saját húsból saját savanyítású kápiból. Halászlé ebben az évben elmarad. Szerintem tyúkhúsleves lesz. Szintén saját jószágból.
Előzmény: TINTUS (3262)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3262

Elindult bennem a tervezés a karácsonyi menű tervezésére.......Még időben vagyok.

Van saját burgonyám, zöldségem, hagymám.......stb.

 

TINTUS Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3261

Igazad van nem mostani képek csak a nyálcsorgatás miatt tettem fel....  Már nem vagyok fiatal és két malaccal nem kevés feladat volt. 330 kiló volt a kettő.

Előzmény: kentaur01 (3260)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3260
Szerintem TINTUS ezeket a képeket nem most készítette. Ha igen akkor majd kijavít. :)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3259

:))  Okosan! :))

Előzmény: Mariska néni (3256)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3258

Szívesen adnék érte én is ennyit de fogalmam sincs hol találhatnék beérhető távolságban egy ilyen helyet.

Előzmény: kentaur01 (3252)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3257

Na ettől eldobom magam, mint a malacok csak a nyakam nem lesz véres. Ez a kép sorozat felér egy merénylettel.

 

Ezen a télen nem fogtok éhen halni.

Előzmény: TINTUS (3251)
Mariska néni Creative Commons License 2015.12.02 0 3 3256

Ma kivettük a fagyasztóból az első zacsi olivában sült zöld kaliforniait. Tojással átsütve, a tetején pirospaprikával fejedelmi reggeli volt. Mindezt nem tettem volna közzé, de kicsit gonoszkodni szeretnék az ismét előkerült mínuszkával, nehogy abbahagyja a nyálcsorgatást:). 

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3255
70% hús 30%zsiradék és nem lesz száraz a kolbász. Nálam ma füstölt kolbi lesz a vacsi szépen felszeletelve sajttal kovászos ubival és savanyú kápival.
Előzmény: islamorada (3253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!