Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Lábat bérbe adni tilos! Ez is rajt van a honlapon, úgyhogy senkinek sem tudom elküldeni a fiam lábát. Szerintem ez a mondat egy kicsit hülyén van megfogalmazva.
Sajnos Sopron irányába nincs Oázis. Ez egy szemétség, hogy Sopron, Györ vagy Szombathely irányába egy Oázis sincs. Mindegyik bolt csak Pest, kelet vagy dél irányban. A nyugati országrészen is vannak növénykedvelök! A fiamnak (14,5 éves) 47-es lába van, olyankor mit csinálnak, mert olvastam, hogy 46-ig megy az engedmény. Lehet, hogy megrémülnének.?Az unokaöcsémnek pedig 49-es. Gondolhatjátok milyen könnnnnnyü nekik cipöt venni.
Ez mind igaz amit írtál,de van itt súlyosabb diszkrimináció is a nőkkel szemben,csak nem "illik" beszélni róla.Egyébként hogyan történik a méret ellenőrzése? Lehet hogy bemondás alapján,mert akkor apa gumicsizmájában tipegünk a kasszához!:-)))))
Ez azért valahol megint negatív diszkrimináció a nőkkel szemben! Mi van, ha valaki egyedül él, vagy nem ér rá a férje (akárkije) vagy nem érdekli a kert. Nekem is csak 36-os a lábam! :-( Egy drágább növénynél 10 % is sokat számít! Mármint a maximális kedvezményhez képest. Bár apa egyenlőre igent mondott a holnapi akcióra.:-))
Ne izgulj nem ott vettem! Egy vidéki kertészetben. De óccsó vót. A neten láttam valami hasonlót, de nagy bokorral. Végül is nagynak már nem is olyan csúnya, a mennyiség elfedi a minőséget.
Igen. Az utóbbi 2 évben már szinte mindent cserépben nevelek, mert szeretnénk építkezni, és így könnyebb a cuccolás, meg amúgy sem férne már sehova. :-) Végül is így többször vannak locsolva, többször kapnak tápot, meg éppen az van szemelőtt, ami éppen virágzik.
Azt a harmadik randaságot a Safru-nál vetted?,,,Akkor lehet hogy belenyúltam a "tuti"-ba!:))))))))Most jól elbizonytalanodtam a virágát illetően. Telt rózsaszínnek mondták,3800 Ft. volt tavaly.Nemsokára kiderül!:))))
Sok-sok évvel ezelőtt én is vettem egy fás Paeoniát. Akkor még nem tudtam, hogy az oltást a föld alá kell dugni. Egy óvatlan pillanatban rá is léptünk. Most egy egyszerű földből előbújó, de nagyon szép bazsarózsa. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a földből előbújó hajtásokat óvatosan leválasztanád, és így duplázhatnál. Ez lehet, hogy amatőr gondolat volt, véleményezzetek!
Gyönyörű képeket raktatok fel és hát......... én is elcsábultam!
Szóval vettem egy hollandiából származó elvileg a kép szerint telt virágú cirmos pink-fehér! kb 30-40 cm magas és 3 ágú! 5200 ft volt Mátészalkán, Budapest környéki nagykerből hozták.
Visszaolvastam a hozzászólásokat és így utólag lehet, hogy rossz növényt vettem?
Mert átmenetileg egy nagyobb cserépbe ültettem és a gyökere neki is vaskosabb "hurkapálcához" hasonlít, tehát a rendes pünkösdirózsára oltott? Azt írtátok, hogy az ilyen fajta nem fog szép nagy terebélyesre nőni, mint amit az egyik topictársunk felrakott?
Bocsi ha érthetetlen vagyok! Van olyan is ami saját gyökérrel van?
Átültetéskor vettem észre, hogy a gyökér részről is hajtott 3 ágat ami már a föld fölött látszik, törjem ki??
Előre is köszönöm a segítségeteket! Mindenkinek gyönyörő virágokat kivánok!!
Nem akarlak ijesztgetni, két ősszel ültetett tőből, nálam is az egyik gyönyörűen rügyezik a másiknak 'nem törte le senki az ágát' szépen elszáradt, de tőből úgyan-úgy hajt mind nálad a képen. Azt mondják a 'tapasztaltabbak' ha a paeonia suffruticosa tőből hajt akkor sajna az alany fog majd valamikor virágot hozni így v. P.lactiflora. v. officinalis. "remélem tévedtek"
:-)) Akkor most már nagggyon vigyázz rá! Ha majd kinyílik tuti el leszel tőle varázsolva. A legelsővel én is úgy voltam, aztán a másodikkal is, a harmadikkal nem! Olcsó volt, erős növény, bimbóval. Azt mondták, hogy rózsaszín lesz. Csak azt nem, hogy szimpla. Hááát, szegénykém ritka ronda virágot hozott! De ha majd nagy lesz és sok virág lesz rajta, akkor talán szebbnek látom majd. Egyébként, amit a múlt héten vettem 9 bimbóval, még mindig benn van a lakásban, és már alig férünk el tőle. Amúgy sem volt kicsi, de a meleg és a fény sokat "növesztett" rajta.
Tegnap nálunk egész éjjel esett az eső,a növények szinte 1 nap alatt látványosan nőttek!Ma este mikor hazajöttem,gyanúsan dudorodott az egyik levélképződmény. Óvatosan kibontogattam,és ott volt egy kis borsószemnyi "BIMBÓ"! Hogy egy ilyen kis vacak mekkora örömöt tud okozni!!:-))))))))))
Sziasztok! Tavaly én is elcsábultam,és vettem a Safru-nál egy telt rózsaszínt.Legalábbis ezt mondták róla.Tavaly nem virágzott,az idén viszont a párom rálapátolta a havat,és mire feleszméltem már késő volt!A 20-30cm-es fás ágak LETÖRTEK!!! Azt hittem megőrülök a méregtől!!!:))))))) Most így néz ki,bimbó nuku!!,,,Hány évet kell várjak,hogy láthassam a virágát?