Keresés

Részletes keresés

zsolti05 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 517
mi ez a baromság?
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 513
Nincs az a piszkos fantázia, ami az országrontók mocskán túl tudna tenni.

És mégcsak nem is fantáziálok. Anélkül is elég sok mocskot hordtak hazánkra
a "rendszerváltók".
Előzmény: Törölt nick (489)
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 512
Két fajta magyar vállalkozó van. Az egyik, aki egész jól megél, csak zavarja a magas adófizetés. (persze erre az élelmes magyar kitalált már jónéhány módszert, mivel az állam nem hajlandó adót csökkenteni, mert akkor nem lenne miből osztogatni a közalkalmazottaknak és a nyugdíjasoknak, ezért maga "csökkenti" elviselhető mértékűre). Szóval van az a vállalkozó, aki dolgozik és jól él, persze mindenki utálja, mert "biztos lopta a vagyonát"; meg van az aki töketlen, szerencsétlen, valójában nem ért ahhoz, amit csinálnia kellene, na ő akarja a versenyt kizárni a rendszerből, mert különben nem tud megélni, csak nyomorogni.
Előzmény: Törölt nick (505)
fort lami Creative Commons License 2008.12.01 0 0 509

Én nem tőkeellenes vagyok. Én külföldi tőkeellenes vagyok

Na ezen fejeltem le a kalivt !

Itthon garmadában áll a tőke, ami csak vakargatja a tökét, és nam akar hasznot, vár arra míg a Turul aranytojást tojik, kocka formában.

Előzmény: Törölt nick (497)
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 508
Nem erőszak a disznótor.

Ha ahhoz van kedved, te ki is maradhatsz belőle.

Imádd az uzsoracivilizációt, csak ne törödja avval, ha 10 millió ember nem kíván részese lenni.

Jó!

Kivéve a gyevi bírót!.

A Felelősségrevonásnak nem kizárólag temiattad kell megtörténnie, hanem az ország további rontásának megakadályozása-, és a helyreálitási költségek VISSZASZERZÉSÉNEK érdekében.

Bűntelen emberek zsebében senki sem akar kotorászni.
Előzmény: BigyoMail (488)
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 507
Akkor úgy gondolod, hogy törvényileg ki kellene tiltani Romániából, Szlovákiából, Horvátországból és más államokból a MOL-t, az OTP-t, és a CBA-t, meg még több száz magyar vállalkozást? Ezt majd mond el nekik is. Ja és engem is Ausztriából. Kösz nem kérek belőle.
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 503
Ha kitiltják a multikat törvényileg, akkor azt is hihetném, hogy nekem jó, de mivel az IQ-m meghaladja a kettőt, ezért nagyon jól tudom, hogy a sok munkanélküli, aki eddig ott dolgozott, az nem tudna nálam sem vásárolni, mert nincs pénze. A vevőköröm nem bővülne, hiszen nem is egyezik vele. Akkor más lépne a helyére, persze azt is kitilthatjuk, de hol ennek a vége. A nagy áruházláncok egy meglévő piaci igényt elégítenek ki. Ha betiltom őket, akkor más lép a helyükbe, mert igény van a szolgáltatásaikra. Persze lehet, hogy én leszek az, de akkor majd engem fognak utálni, és a kitiltásomat követelni. Kell ez nekem?
Előzmény: Törölt nick (492)
RogerWilco Creative Commons License 2008.12.01 0 0 502
Én nem tőkeellenes vagyok. Én külföldi tőkeellenes vagyok.

Te konkurrencia-ellenes vagy - versenyképtelen vagy. Lúzerkapitalista :-P
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 500
Egyébként azok képviselnek vérmes reményeket, akik azt hiszik, hogy egy ország társadalmát, vagyonát, erkölcsét, jogrendszerét, csak úgy, bűntetlen meg lehet úszni.

Javítok:

Egyébként azok képviselnek vérmes reményeket, akik azt hiszik, hogy egy ország társadalmát, vagyonát, erkölcsét, jogrendszerét, csak úgy, bűntetlen tönkre lehet tenni.

Előzmény: zividivi (495)
RogerWilco Creative Commons License 2008.12.01 0 0 498
Mindez már létezik Észak-Koreában, menj el egy kis tanulmányútra. Létezett Magyarországon is 1953-54-ig, kérdezd meg nagypapát, milyen jó is volt.

NB - ugyanazzal a mozdulattal, amellyel "kitiltod" az importot, kitiltod a magyar termékeket is a világ többi piacáról. Miért akarod Magyarországot nyomorba dönteni?
Előzmény: Törölt nick (400)
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 495
//"..Ehhez képest elég vérmes álláspontot képviselsz..."//

Ehhez képest valóban, ám az ország állapotához képest meglehetősen visszafogott vagyok.

Egyébként azok képviselnek vérmes reményeket, akik azt hiszik, hogy egy ország társadalmát, vagyonát, erkölcsét, jogrendszerét, csak úgy, bűntetlen meg lehet úszni.

Ebben az országban Hitler és Sztalin együtt nem tettek akora károkat, mint a "rendszerváltók".
Előzmény: Törölt nick (485)
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 494
Figyelj! Ha te ennyire tőkeellenes vagy vállalkozóként, akkor reggelente leköpöd a tükröt? Vagy könyörögsz a minisztériumnak, hogy államosítsák végre a cégedet? netán a pénzügyminisztériumban kilincselsz, hogy hadd fizess több adót, hogy legyen miből 5 diákot tanító iskolákat fenntartani, megemelni a közalkalmazottak bérét, és tizen-sokadik havi nyugdíjat osztani?
Előzmény: Törölt nick (486)
WYW Creative Commons License 2008.12.01 0 0 493
Már alig várom, hogy népi tulajdonba kerüljön a Teszkó, az Ósan, az Opel, az Audi, az Eon, meg az összes többi népnyúzó múlti!

De szép is lesz.
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 490
//"..és hogy ki a tolvaj, azt majd ti meghatározzátok a körzetvezető testvérrel..."//

Ilyesmire csak egy "liberális" képes.

Hogy ki a tolvaj, vagy felelős, azt majd az ügyészség lesz szíves kivizsgálni.

Ha nem hajlandó erre valamelyik draskovics, akkor jöhet Nürnberg.

De hogy megérett a "rendszerváltók" tevékenysége egy náciperhez hasonlatos, nagy nemzetközi perre, az már mindenki előtt világos.

Persze, kivéve a gyevi bírót, azaz a haszonélvezőket. Azok homokba dugják a fejüket ilyenkor, a maguk okozta, borzalmas látvány elől.
Előzmény: Törölt nick (473)
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 488
"Csak a rablott, elkótyavetyélt vagyont követeljük vissza."

Nagyapámnak is ezt mondták az ÁVÓ-sok.

"Inkább téged szeretnénk versenyhelyzetbe hozni a kizsákmányoló monopoltőke helyett"

Nincs ilyen, vagy olyan tőke. Van tőke, ami munkát ad, adót fizet, ha hagyják. Ha nem hagyják, akkor előbb elkerüli az adót, majd nem ad munkát sem. Engem nem kell versenyhelyzetbe hozni. Több, mint 15 éve abban vagyok. Köszönöm, nem panaszkodhatok. Igaz sokat kell folyamatosan tanulni, mindig éberen kell figyelni, de megéri, csak ne kellene ennyi léhűtőt eltartani az adóból... Ha kirúgnád a közalkalmazottak felét, maximálnád az állami nyugdíj szintjét, privatizálnád az egészségügyet és a felsőoktatást; ezek után a fennmaradó tetemes összeget nem elosztogatnád, hanem adócsökkentésre fordítanád, akkor akkora előnyöm lenne, hogy még egy halom jó képességű embert fel tudnék venni, a régieknek meg megemelhetném végre a fizetését. Ezt kellene elérni! Előre is kösz!
Előzmény: zividivi (478)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.01 0 0 487
Jézusmája, Orbán börtönbe megy?!
Előzmény: vas víz (-)
MolnarErik Creative Commons License 2008.12.01 0 0 484
A személyes ismerőseim közt is van ilyen.
Előzmény: Törölt nick (479)
MolnarErik Creative Commons License 2008.12.01 0 0 483
A versenyhelyzetbe hozás, nem a verseny kiküszöbölését jelenti.
MolnarErik Creative Commons License 2008.12.01 0 0 482

Zivikém a 20sz-ban túl sok ilyen "megnyugtatást" hallott az ember. Annyit, h ez maga a garancia arra, h lehet kezdeni aggódni.

Ezt neked kéne a legjobban tudnod, hiszen annyit büszkélkedsz a koroddal.

WYW Creative Commons License 2008.12.01 0 0 481
"Inkább téged szeretnénk...." - írod így többes számban.

Szabadna tudni hogy kik?
MolnarErik Creative Commons License 2008.12.01 0 0 480

Azért te is egymásnak ellentmondó dolgokat követelsz.

Vagy magasak az adók, és döcög a gazdaság, vagy jóval kevesebb a jóléti kiadás.

Bokros vs Fletó

Előzmény: Törölt nick (468)
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 478
Tényleg nem akarod megérteni, hogy nem a te apai örökségedről van szó?

Nyugodj már meg. Csak a rablott, elkótyavetyélt vagyont követeljük vissza. Az örökségedhez senki sem akar hozzányúlni, és államosítani sem akarja senki a szatócsoltodat.

Inkább téged szeretnénk versenyhelyzetbe hozni a kizsákmányoló monopoltőke helyett.
Előzmény: BigyoMail (455)
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 475
Nem tiltja semmi, hogy szeresd a kommunistákat, vágyakozz a kommunizmusra, de hagyd meg nekem a jogot, hogy ne szeressem őket, és ne akarjak kommunizmust...
Előzmény: mamicska (472)
zividivi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 474
Elszámoltatással és bírósági felelősrevonással. Ha idehaza nem megy, akkor a nemzetközi törvényszék elött.

Hacsak neked nincs ennél jobb ötleted. .

Csak nem gondolja valaki , hogy akkora gazemberséget, mint amit az országgal szemben elkövettek a "rendszerváltók", büntetlen meg lehet úszni. .

Remélem nem vársz tőlem éppen a poldilin egy többezer oldalas vádíratot?

Részben nem vagyok jogász, részben nem vagyok a részletekről olyan jólinformált, mint a parlamentiek, részben az ügyészi szakasz még odébb van.

Én minössze a gátlástalan maffiahatalom "eredményét" látom és hazám igen siralmas gazdasági és társadalmi állapotát.

Nyilván, a haszonélvezők letagadják a csillagot is az égről, ám a tények akkor is tények maradnak.
Előzmény: MolnarErik (460)
mamicska Creative Commons License 2008.12.01 0 0 472
magyarázd meg nekem, hogy az egyház most elvette vagy visszakapta a volt iskolámat, ami anno miből is épült?? Honnan is voltak azok a hatalmas egyházi birtokok?

visszamehetünk a történelemben, ha adok - kapok játékot akarunk játszani:)
Előzmény: BigyoMail (455)
BigyoMail Creative Commons License 2008.12.01 0 0 471
Idézem saját magam, hogy ne kelljen visszaolvasnod:
" Ha már pedagógus: Azt ugye tudod, hogy éves szinten ~13000 pedagógust képzünk ~3000 ezer helyre közpénzből, azaz az adófizetők kárára? Olyan leendő munkanélküli diplomásokat (~10 000db-ot), akik végzettsége semmire sem jó, tehát a képzésük ablakon kidobott pénz."

Tehát akkor CSAK 5 200 fő lett munkanélküli, a többi elment a mi pénzünkön szerzett diplomájával csaposnak, gyári munkásnak, biztosítási ügynöknek. Amihez persze nem kell a diplomája. Tényleg: nem akarják ezt a pénzt visszaadni az adófizetőknek?
Előzmény: WYW (462)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.01 0 0 468
Nos Magyarország a válság szempontjából nem egyszerü.Tudniillik Még nem következett be a Bankváság a világon , a mi gazdaságunk ,már padlón volt.Immunhiányos volt ,hiszen Európa sereghajtói voltunk akár az alig 1%-os teljesitésse :a megnövekedett adók, a növekmvö munkanélküliség a szétvert egésszségügy, az iskolák lezüllesztése, azegyetemek fizetössé való tétele, ami ugyna meglett hiúsitva a népszavazás álltal, a Bkv becsödölése. A kis és középvállakozások lassu fékezés. Mind mind igazolják ennek akormánynak a szakszerütlenségét, éscinizmusát. Adókat kell csökkenteni és uj munkahelyeket létesiteni ,több magyar bankot.mert az idegen kézben lévö bankok a bankválság után meg pláne nem adnak a vállalkozóüinknak kedvezö hitelt ,söt egyáltalán ,nem is akarnak.A mi vállakozóinkat kell megerösiteni,de nema külföldi bankoknak kell adni a 600 milliárdos hitelt hanem a vállalkozóinknak kell oda adni, hosszu lejáratu hitelekk formájában.Csak a munkával megszerzett adózott jövedelmek hózhatjk ki minnél gyöorsabban a nemeztett a slamasztikából.Hja és a MNB.-nektovábbra is csökkenteni kellene a forint kamatját.Amit most csökkentett az jó volt de merészebben kell kamatot vágnia.
Előzmény: MolnarErik (438)
fort lami Creative Commons License 2008.12.01 0 0 467

Tisztelt Ezekiel !

Minden tiszteletem a tied, hogy megpróbálod az üveggyönygyökkel, de látom kár az energiáért.

Itt valami csoda folytán egybe lett gyúrva Enver Hodzsa, Rákosi meg Hitler.

És a piros ultit ebben a topicban fogja a tök alsó.

Felesleges az igyekezeted !

Elbeszéltek egymás mellett, mert neked ugyan érveid vannak, nekik hitük, és szándékuk.

Nem párbajképesek :)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (431)
MolnarErik Creative Commons License 2008.12.01 0 0 463
Látom mégse Rákosi et volt Sztálin legjobb tanítványa.
Előzmény: Törölt nick (450)
WYW Creative Commons License 2008.12.01 0 0 462
Felcsigáztad az érdeklődésem ezért kicsit utánanéztem.

"....Ebben az évben 120000 pedagógussal lett például kevesebb..." írtad.

A hazai KSH-adatok szerint a 2008. június-augusztusi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 914 ezer, a mun­ka­­nél­­küli­eké 317 ezer fő volt (köztük 5 200 fő pedagógus), ami 7,5%-os munkanélküli­ségi rátát jelentett.

Ha tervezet Számonkérőszék ilyen alapossággal végzi a munkáját, még egymást is agyon fogjátok lövetni!!
Előzmény: Törölt nick (427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!