Keresés

Részletes keresés

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2179
Épp statisztika házit írok, és még van három másik.
Május elején pedig indul a vizsgaidőszakom.
De ha nem holnapra kell, akkor ígérem, hogy egy-egy üresjáratban utánanézek, bár jó lenne nagyjából egy összegkeret, hogy mivel gazdálkodhatunk.

Gondolkoztam tegnap a játszótér elhelyezkedésén.
Ha a 3. mögé rakjuk, akkor bőven elég egy lépcsőháznyi embert megkérdezni, ha a negyedikhez, akkor két lépcsőháznyi embertől kell hozzájárulást kérni.

Ráadásul úgy tűnik, eladták a velünk szemközti lakást, aminek szintén eléggé a szájába lógna a 4. épületnél a játszótér. Tehát vele még gond lehet.
Előzmény: Pancsáék (2175)
Horációóó Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2178

Paraiso = Elek Csilla

Üdv a topikban, és további szép napot! :-D

tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2177

Re!

Nem igazán szeretném ha a nevemet irogatnák, meg hogy hány órakor jövök megyek, mert az sértené a személyi jogaimat.

Egyébként egy vagyonvédelmi cég sem tudja garantálni, hogy nem lesz betörés az általuk védett objektumon!

Előzmény: Paco155 (2173)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2176
A házi gyártású homokozónak az alját is el szeretnéd mereven szigetelni a földtől a homok alatt, vagy csak körben a keret és alul tófólia?
Körben ülőke, vagy simán a keret amin a gyerekek át tudnak lépni? Fedél kell rá? Méret? 3x3, 4x4, 5x5?
Előzmény: Pancsáék (2175)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2175

Nekem nem baj:) de attól még nem látom az összefüggést:)))))))))))

Más (sokkal békésebb téma)

Beszéltem Mérész Andreával és mára igérte a játszóteres papírt, úgyhogy tényleg kéne a két épületből még valaki aki segít az aláírás gyűjtésben.

Maca:

Ha már úgyis otthon vagy és lenne rá egy kis kapacitásod nézegethenél játékokat.

Az én javaslatom bár ezt már írtam: legalább 4 hinta, egy komolyabb mászótorony (akár ezeknek valami kombiánciója) egy csúszda és egy házi gyártású homokozó kezdetnek.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2174)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2174
"Ja és szerintem semmilyen összefüggés nincs a kerítések milyensége és az őrzés léte vagy nem léte között:)"

A jogokról és kötelezettségekről volt szó.
Nekem perpill. az utóbbiból van csak, másoknak meg inkább az elsőből.
Olyan nagy baj, ha egyenlőséget szeretnék?
Előzmény: Pancsáék (2172)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2173
A távfelügyeletnek van értelme,mert ha baj van akkor tényleg mennek, és oda ahova kell. A közösen fizetett körbejáró őrnek nincs. Mivel az őr nem tud egyszerre 5 ház 200 lakását plusz a tárolókat és a kocsikat figyelni így azt fogja mondani bármilyen esetnél, hogy ő épp a másik házban volt. Akkor is ezt mondja ha épp aludt valahol. Ezenkívül egyik őrző cég sem vállal garanciát arra hogy nem lesznek betörések, feltörések tolvajlások.

Az őr(ök)nek egy módon lenne haszna. Ha ehgy kapu lenne és 3 méteres betonfal. Egy őr ül a kapuban egy meg körbejár a falon belül. A kapuban ülő nyitja zárja a kaput és felírja a jövő menő autók rendszámát és az időt. A gyalogosoknál név és idő. És nincs távirányító, meg kulcs vagy ilyesmi, csak az jön be akit az őr beenged. :) De ezt gondolom nem akarjuk.
Előzmény: Pancsáék (2165)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2172

2008. októberében költöztünk, a 2007-es eseményekről semmi infóm nincs.

Ennek ellenére én hiszek a kamerák és a biztonsági szolgálat létjogosultáságban, de mivel senkinek a zsebében nem turkálhatok, ha nem lesz, hát nem lesz.

Ja és szerintem semmilyen összefüggés nincs a kerítések milyensége és az őrzés léte vagy nem léte között:)

Előzmény: hzg (2169)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2171

Szerintem is sok lenne a havi 4-5 ezer forint az őrzésért. Felesleges egész éjjel egy őrt ideállítani, hiszen ő sem tud mindenhol ott lenni egyidőben. Az éjszaka elkövetett bűncselekmények 95%-a éjfél és hajnali fél négy között zajlik. Ergó, erre az időre kellene egy "járőr", aki bizonyos időközönként körbejárja a lakóparkot.

hzg Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2170
És még valami.
Nem az ujjamból szoptam, olvastam ill. 2 őr ismerős is mesélte, hogy az őrzött területeken történt lopások mögött többnyire ők állnak. Magukat is beleértve!!! Én a kapuk zárása mellett vagyok!
Nem rágalmazok, csak leírtam, amit hallottam tőlük.
Előzmény: hzg (2169)
hzg Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2169
pontosan akkor, higgy nekem!
2007 Karácsony, akkor még az építkezés miatt voltak őrök, illetve a múltkor amikor az AA garázs előtt ültek.
Előzmény: Pancsáék (2168)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2168

Szerintem az előtte volt, de lehet, hogy tévedek.

Akkor bocs..........

Előzmény: hzg (2166)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2167
Olvass bele a Kondorosi fórumba.
Van kamera, már őr is.
Tanulságos.
Előzmény: Pancsáék (2164)
hzg Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2166
bocs, de lakásfeltörés és autófeltörés pontosan akkor volt, amikor az őrök ott voltak.........illetve bocs, éppen "félrenéztek"
Előzmény: Pancsáék (2164)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2165

Nem tudom pontosan, mert mint mondtam el sem jutott a lakókig. Véletlenül hallottam és nem láttam szerződést.

Nálunk van távfelügyelet, eddig minden alkalommal, ha nem szóltam be 3 percen belül, hogy vakriasztás ott voltak 10 perc alatt a biztonságiak. És telefonáltak, hogy mi a helyzet, mert ha mégis mi vagyunk a bénák visszahívják a járört.

Azért ez ad némi biztonságot.

Úgyhogy nekem tényleg nagyjából mindegy, hogy lesz-e közös őrzés vagy nem. Csak egy alternatív javaslat volt. És tényleg se kutyám se macskám egyik cég sem.

Előzmény: Paco155 (2162)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2164

Akkor nem szavazza meg. Nekem se kutyám se macskám egyik cég sem, semmi érdekem nem fűződik hozzá a saját biztonságunkon kívül.

Nyilván minden tök fölösleges, mert addig amíg ott ültek az őrök a kapuban nem volt feltörés.

Nyilván nem fog átmenni máshova garázdálkodni a betörő, ha látja, hogy itt van kamera ott meg nincs.

Nyilván nem azt a tárolót fogja feltörni amit egyszál ócska zár véd.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2161)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2163
25-30% a nagy lakások esetén. Az átlag lakás 60 nm vagy kisebb így csak 8-9ezer forint a közös költsége arra meg a 4000 forint nagyobb arányú.

De úgyis tulajdoni hányad arányában osztanánk szét ezt a költséget is így gondolom ránk 5000-5500 ft / hó jutna.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (2161)
Paco155 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2162
Havi 4000 forint / lakás, azaz kb 40-50%-al nőne a havi közös költség.
Havi 4000 forint / lakás, azaz havi 800 ezer forint - ennek fejében mit vállalnak? Azt hogy ha mégis van betörés akkor ők megtérítik a teljes, ismétlem teljes kárt?
Előzmény: Pancsáék (2158)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2161
Pedig akkor is a garázskapuk rejtik magukban a megoldást, meg a kinti kapuk zárása, mert az biztos, hogy a közgyűlés nem fogja megszavazni, hogy a közösköltség kb. a 30%-ával emelkedjen emiatt. Én sem fogom megszavazni.

A 24 órás szolgálat pedig tök fölösleges, 5 épületet egyszerre úgysem tud felügyelni egyetlen ember, éppen ezért majd jókat durmol valahol.

Mint mondtam, mi már ezen túl vagyunk a Kondorosi lakóparkban, ott sem működik a dolog. És a kamerázás is fölösleges majdhogynem. Szóval kidobott pénz,
Előzmény: Pancsáék (2160)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2160

De ezt nem lehet már beszabályozni.

Ezek hihetetlen primitív szerkezetek. Egy számítógépes program kell hozzá meg egy akárhol vehető távirányító.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2159)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2159
Akkor lefordítom.

Én nem építhetek olyan kerítést, amit szeretnék, de fizessek 4 ezer forinttal többet havonta, hogy mindenki kényelmesen folytathassa az életét, mert még csak meg sem próbáljuk először a könnyebbik és költséghatékonyabb utat, azaz a garázskapuk átszabályozását?
Előzmény: Pancsáék (2158)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2158

Van egy biztonsági cég, amelyik adott egy ajánlatot a lakópark bekamerázására és 24 órás örzésére. Ha jól emlékszem havi 4ezer forint lett volna lakásonként. Már a közös képviseletnél elakadt, el sem jutott a lakókhoz.

Sokkal nagyobb biztonságot adna, mint bármilyen távirányító bevonása a családtagoktól.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2155)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2157

Szerintem ezt már lehetetlen átlátni! Azt hamarabb kellett volna!

Akár én is 1/2  perc alatt betanítok egy 3500 ft-os távirányítót a garázs illetve bejárati kapukhoz.

Betörés szempontjából az "A" illetve a "D" épület lakói vannak kedvezőtlen helyzetben. Ők vannak a legközelebb a kijárathoz.

Én a "D"-ben lakom, és ha valakit nem ismerek akkor rákérdezek, hogy ki ő, ha tetszik neki ha nem!

Kb 1 hónapja történt, hogy este 1/8 körül becsöngettek. Kinyitom az ajtót, erre ott áll egy ismeretlen ember és pénzt gyűjtene. Elkértem az ehhez szükséges iratait, megvolt mindene csak a helyi önkormányzat engedélye hiányzott. Erre én lekísértem az épület elé és megmutattam neki merre van a kijárat. Ha ilyennel találkozunk, nyugodtan szóljunk a hatóságoknak, mert ezeknek 90%- a csaló!

Köszönöm! 

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2155)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2156
az ideggyengét magamra vállalom :)
Előzmény: fanucci (2154)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2155
Nem gondolom, hogy a te apukád hozta a betörőfiúkat. És valószínűleg a szomszédé sem. De ide valaki ki-be jár. Hogy fogsz hozzá a védelemhez?? Nem egyszerűbb először átláthatóvá tenni a jogosultak körét? Szabályozni? Ja, hogy az kényelmetlen.

Akkor nincs ötletem.
Előzmény: Pancsáék (2152)
fanucci Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2154
Most látom, hogy ez a lakópark (a hozzászólásokból következtetek) tele van tömeggyilkos, ideggyenge, igazságosztó, hiú, öntelt, unatkozó, gyáva emberekkel.... :)

"Csigavér" emberek/barátaim... Szomszédok, társaik vagyunk egymásnak.

Inkább mindenki köszönjön mosolyogva mindenkinek. Gyógyító hatása van!

Üdv. :)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2153
"Ezek szerint te raktál folyton az én autómra cetlit! Akkor most gondolhatok arra is ,

hogy te karcoltad meg! Persze a gyűlésen nem merted szemtől-szembe elvállalni, mikor rákérdeztem ki volt! "

Már bocs, de ez nem kérdésnek hangzott, hanem kijelentésnek.
Nem haragszom, nem érdekes.

Kezd ez a fórum egyre furább lenni. Itt mindenkinek csak jogai vannak, kötelezettsége semmi.
Előzmény: tomkranik (2150)
Pancsáék Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2152

Leszarom, mert itt konstruktívan még semmit nem lehetett megbeszélni. Kényelmetlen, hogy beállónként egy távirányító legyen? Nem elég apának, anyának, nagyinak egy távirányító? Ja, az mindjárt más.... akkor bátran járjon itt bárki ki-be. Érdekes, hogy a kerítésekkel kapcsolatban hányszor előjött érvként az, hogy a mások érdekét is figyelembe kell venni. Itt miért nem számít mások érdeke?

Maca!

Ugyet te sem gondolod komolyan, hogy apám ment feltörni a tárolókat, mert neki van távirányítója? Többször hozza haza a gyerekemet. Igen, képzeld kényelmi szempontból adtunk neki távirányítót, mi már csak ilyenek vagyunk, szeretünk kényelmesen élni. És most mondhatnám, hogy leszarom, hogy mást ez zavar, de nem mondom, mert nem az a megoldás, hogyha valami nem tetszik akkor leszarom.

Szerintem nem a családon belüli + távirányítók okozzák a problémát.

Különben meg nem érdekel, hogy hányszor volt eddig itt mentőautó, de ha egyszer jön akkor be tudjam engedni, na ez érdekel. Vannak a házban idősek, vannak gyerekek bárkivel bármi történhet!

Amúgy meg hogy képzeled? Kitesszük a gyüjtőkonténert és mindenki bedobja a + távirányítóját? Én tutira nem veszem ki apám zsebéből!

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2148)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2151

Hello!

Én ezt csinálom, egész nap amikor itthon vagyok. Ki-be csukom más után a kaput!

Nem épp a legjobb szabadidőelfoglaltság!:-))

Előzmény: tmcorvette (2145)
tomkranik Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2150

"Tisztelt Tomkranik!

Soha senki tulajdonában szándékosan nem tettem kárt, a gyerekeimet is arra nevelem, hogy mások munkáját, munkájának gyümölcsét tartsa tiszteletben. Attól, hogy az agyamra mennek a bent parkoló autók, és erre személyes indíttatásaimat is leírtam, nem jogosít fel arra, hogy ilyeneket feltételezz rólam ismeretlenül, látatlanul. Sértő már a gyanúsítgatás is. A véleményem a véleményem, lehet utálni érte. Vegyél magadnak parkolót, vagy parkolj kint."

Szia!

Én nem gyanusítottalak, csak rákérdeztem, hogy te voltál-e? Amit párod meg is válaszolt kultúráltan. Ebből le is vontam a következtetést, és reagáltam is rá.

Nem utállak a véleményedért. Október óta lakom itt, kb 6-7 szer álltam bent.

Hogy veszek-e parkolót, vagy hogy hol parkolok az az én magánügyem, ebbe csak a hatóság szólhat bele!

Ha megsértettelek, akkor ezúton elnézést kérek!

További szép napot!

Előzmény: Kiállhatatlan maca (2146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!