Már félidőbe mondtam, hogy ha a 3. negyed végén 10-en belül leszünk nyerhetünk. Ha valamit tudnánk kezdeni a 3. negyedes leolvadásainkkal úgy hogy a 4. negyed brutál játéka megmaradjon bármi lehetne ebben a szezonban. Sopron ellen ha u.így felszívjuk magunkat meg lehet. Ha elhisszük hogy meg kell lennie simán kikapunk. Körmend Zollnernek fontos lesz, ha mögé áll a csapat kikaparják neki. A tegnapi jó meccs volt. Hajtós, brusztolós. Pongó továbbra is az év igazolása, magas poszton még mindig gyengék vagyunk, azzal együtt is hogy Omenaka meccsről meccsre jobban használható.
A védekezést egyértelműen összerántotta Zollner. Támadásban ilyenkor megesik, hogy szintén kevesebb a pont. Továbbra is úgy látom, hogy csak ket, komolyabb célokért használható légiósunk van, Voját így könnyebb védeni. Szetencsére akad, aki feljebb tud léoni, Pongó jó igazolás volt, múltkor Lukács is megmutatta, van benne potenciál. Ezzel együtt, főleg légiós téren vannak egyértelműen erősebb keretek. Úgyhogy szombathelyi meg szolnoki győzelmeket nem kell magyarázni, megbecsülni annál inkább.
Amúgy sokadik meccsünk volt, amin az ellenfél elrontja az utolsó dobást, így tudunk nyerni. A szerencse forgandó, előző idényekben volt bőven, hogy másképp történt. Reméljük, marad így egy ideig. :)
A körmendi meccsünk maradt, amin papírforma szerint kevesebb az esélyünk. Persze ezzel a hazai mérleggel itthon sem lesz könnyű egy Sopron ellen. De nagyon jó lenne most tovább fenn maradni a hullámon. Az első öt így is necces, mert akivel csatázhatunk érte, az jobb, vagy jobb lehet egymás elleniben.
Hát ebben az évben minden megtörténhet meg annak az ellenkezője is ... abszolúte kiszámíthatatlanok a csapatok és elég sűrűen együtt tömörülnek a pontokat illetően. Az új edző szerintem jobban tudja a csapatot motiválni, bár ezt a Dzunicsi-ordibálós lecseszős stílust nem szívlelem ... Farkas Sanyiból bizony csak egy van és szinte megismételhetetlen az akkori szárnyalás ... Gratula a győzelemhez, ennyivel jobbak is voltunk - két elég átlag alatt teljesítő csapat egészen izgalmas mérkőzést hozott össze ... ebben a pandémia súlytotta időszakban.
A meccsről egyébként az a véleményem,hogy csak időnként tudtunk jól játszani.kevesen is voltunk 3 légiós volt,nem is mindegyik játszott jól,mint említettem Voját igyekeztek kivenni. Viszont Stark és Pongó nagyon jó volt,és a keményfejü német is tud azért valamit.Azt el kell ismerni,hogy az Olaj sem játszott jól.Mondjuk közelről néztük az Olaj fő fegyverét a Badzim triplákat. Mindegy,a győzelmet nem nagyon kell magyarázni,nagyon kellett,talán beférünk még a top 5-be.
Hát bazmeg! Megverjük,síri csendet csinálunk az ősi rivális otthonában,és neked csak ez jutott eszedbe. Gratula!
Voja nem játszott jól,de nagyon figyelnek rá,nagyon akar,és sajnos nem tudja magát függetleníteni az okádék Olaj tábortól,holott sok-sok aranyat köszönhetnek neki. Erre te is kezded!
Érdekes lesz így ez az Olaj-Alba, hogy ők most jönnek kvázi a karanténból, mi megy megyünk két vagy jó esetben három légióssal. Lehet, kicsit roncsderbi jellege lesz. :) Mindenesetre meglepődnénk, ha tudnánk nyerni, de szoros talán lehet.
A hátralévő meccseinkből ezt, meg a körmendit el tudom engedni, papíron ezek bukták. A Szolnokkal szemben nem lesz jelentősége az egymás elleninek, a Körmend meg, ha ver minket, nem egy ponttal fog, úgyhogy velük szemben sem ezen fog múlni a helyezés. De ha a többi mecset hoznánk (vagyis még egy idegenbelit Zalaegerszegről és itthon már nem kapnánk ki, ami ebben az idényben szinte már irreális), akkor talán bent lennénk az ötben.
Most olvasom az önkormányzati kommunikációs központ hírlevelében, hogy holnap kezdődik a Szent István Kupa. Erről tudott bárki? Ha azt mondom, hogy nulla volt a beharangozása, akkor finoman fogalmaztam...
Szerintem vér ciki, hogy ez a nem elhanyagolható momentum kimaradt az NSO, a BB1 és az albakosar tudósításából is. A kiállítás automatikusan 1 meccses eltiltás , ami nem kis érvágás nekünk a szolnoki meccsre.
Smith-t tényleg kiállították, érdekes, hogy ez elkerülte a tudósítók figyelmét. Mondjuk mire Pappék eldöntötték, hogy a videó megerősíti az ítéletüket...
Most olvasom BB1-en, hogy Redmiller és egy Erka nicknév is állítja, hogy kiállították Smith-et. Ha ez tényleg így van, akkor Ő sem játszhat Szolnokon. Bár ennek ellentmond, hogy sem a fullcourt, sem az NSO, sem a BB1 nem írja ezt. De csak megismeri ennyi nb1-es meccsel a háta mögött Redmiller, hogyha Papp felemeli a 2 kezét :)
Fakuade "kis húzódása" valójában szerintem pont az az alattomos szarság, amivel, ha erőltetné, több baj lenne. Remélhetőleg ha lassan is, gyógyul. Az biztos, hogy nélküle és Laksa nélkül mondjuk a soproni, elég extra légióval szemben nem tűnik sanszosnak nyerni. Főleg mert Smith és Davis egyelőre egyáltalán nem extra.
Persze nézhetjük úgy is, hogy ebben a szezonban totál felcserélődött a hazai meg idegen pálya. Mindkét mérlegünk olyan, amilyen normál esetben a másik szokott lenni. :) Úgyhogy örülni kell minden hazai győzelemnek. :))
Ha nem hozunk Laksa helyett embert baj lesz. Luxinak a térde sem jó, de sajnos más bajok is jelentkeztek nála.
Fakaude 4 hete nem épül fel egy húzódásból. Következő 2 meccsünk Olaj ott, Sopron itt, ezzel a szűkös kerettel ez nagyon nehéz lesz. Redmiller írt valami játékos hasba rúgást, de nem látok kiállítást, pedig ezért állt a játék 10 percig videoztak. A maihoz főleg Szöszi-Voja-Stark triónak extra grat.
Ja,lehet bravúr,bár én előtte győzelemben reménykedtem.
Csak fc-n tudtam nézni,ez alapján sokáig vesztésre álltunk,meg nem lehetett valami jó a játékunk,de aztán úgy érzem az utolsó negyedre megtalálta a csapatot a Törpe,a csapat meg megtalálta a játékot(talán). Fc alapján.
Tudta valaki nézni? Ahogy az elején láttam,nem nagyon voltak Fehérvárról.