Valószínű az újságíró is félreértette, mint mostanában oly sok esetben. Az idézett szavazati arány NEM arról szólt, hogy létrejöjjön-e az érdi kistérség vagy sem.
Az a (módosító) javaslat, ami erről szólt, az Keller László (MSZP) javaslata volt, aki azt kérte, hogy NE engedje az országgyűlés, hogy létrejöhessen az érdi kistérség. Nos, ezt a javaslatot MINDEN politikai párt leszavazta, az MSZP is. Annak sincs már jelentősége, hogy kezdetben a battai MSZP-sek nem szavazták meg, így megakadni látszott a folyamat. Végül sikerült mindenkivel megállapodni és azt lehet mondani: minden jó, ha a vége jó:)
Azért tartom fontosnak tisztázni ezt a dolgot, mert Érden a polgármester egy új típusú várospolitizálást indított el, aminek az a lényege, hogy nem az számít, hogy ki, milyen oldalon áll, ha fontos célokat támogat, akkor együtt kell működni. Az érdi kistérség létrehozásáról szóló döntést is közös sajtótájékoztatón jelentette be az érdi polgármester és az országgyűlési képviselő.
Bizonyára én értettem félre valamit, de akkor mi történt az Érdi Újság újságírójával?
Abban én is biztos voltam, hogy Érden épeszű ember nem akarta másképp, minthogy legyen Érdi Kistérség. Ez nekünk csak jó lehet. Nem is a helyi erők ellenkezéséről írtam, hanem mint az újság: a parlamenti ellenzékről, amelyik állítólag azon az oldalon áll, mint a érdi városvezető többség. Az újságban leírtak szerintem szöges ellentétben állnak azzal, amit írtál: "Tehát az érdi kistérség megalakulását minden parlamenti párt támogatta. " Vagyis azt hiszem, most nem velem vitázol, hanem az újságban megjelentekkel. Most akkor ki mire szavazott?
Aki el akarta meszelni, az MSZP-s képviselő volt, de nincs jelentősége, mert pártján belül is magára maradt. Az Országgyűlésben jelen levő minden politikai párt támogatta az érdi kistérség létrejöttét.
Az Országgyűlésben a hazug, gaz komenyisták jól szavaztak a kistérségről, az igazmondó, hazafi nemzetiek meg el akarták meszelni? Akkor most ki kivel van? Ki akarja előbbrevinni az ország dolgait?
Szerintem valamit félreértettél és kár volna ezt az ügyet ilyen irányba elvinni. Ez egy szép együttműködés volt, amelyben minden érdi politikai erő egyetértett és hozzá is tette a magáét. Bár csak minél több hasonlóan sikeres együttműködés lenne, pl. a pályázati pénzek megszerzése terén!
Nem volt könnyű, a legutóbbi akadály pl. a szomszéd település polgármester-országgyűlési képviselőjének módosító indítványa volt. Tudtomal rajta kívül senki nem szavazta meg az érdi kistérség megalakulását megakadályozó indítványát. Tehát az érdi kistérség megalakulását minden parlamenti párt támogatta. A törvény több kistérség megalakításáról és átszabásáról szólt, helyenként -az érintettek szerint- komoly érdeksérelemmel, talán ezért volt a végszavazásnál más a szavazati arány.
Azt írja az Érdi Újság, hogy az Országgyűlés elfogadta az Érdi Kistérség létrehozását. Ugye jól tudom, hogy ezt Érd város fideszes vezetése is szerette volna? Akkor már csak az a kérdés, hogy mi nem tetszett a Fidesz parlamenti frakciójának a dologban, merthogy ők nem támogatták a javaslatot. Ez ám a konstruktív ellenzék! Ha kell, a saját társaikat is ütik, csak nehogy valami mellé véletlenül is odaálljanak, amit a kormány terjeszt elő. Kedves érdi fideszesek! Nem kéne szólni a többieknek, hogy Érden a Fidesz vezeti a várost? Vagy legyen minél rosszabb minden, hogy legyen mit kenni a kormányra?
A svéd legfőbb ügyész nyilatkozata: van magyar szála a cseh korrupciós botránynak. Összeget még nagyságrenileg sem mondott. A nyomozás további részleteitől függ, milyen mélységben foglalkoznak a magyar ággal.
A repülős szakma 95 %-ra biztos volt az F16-ban. A katonák között ez nem tudom milyen arány volt, de ott még nagyobb lehetett. Pusztán szakmai okokból. Ezért volt megdöbbenés, amikor kihirdették a döntést. De ki merte volna nyíltan kritizálni? Ne feledjük, a katona nem pofázik, végrehajt. A közalkalmazott pedig jövő héten is enni akar adni a családjának. Ráadásul minden ezzel kapcsolatos szakvélemény "hadititok". Abba summantó firkászok ne kukucskáljanak.
Csak az nem volt bekalkulálva, hogy svéd tévéseknek semmi sem szent. Még a saját gyáruk érdeke sem. Az osztrák közvetítő kutyaszorítóban van. Vagy igazolja, kinek adott a "sikerdíjból", vagy adócsalásért fog ülni. Most van izgulás, meg jön az előretámadás.
Ne feledjük, a Lockheed-Martin ekkor már Boeing vállalat, akinek kiépített, működő repülőgépjavító üzeme van Ferihegyen.
"A kormány "támadása", és a gátlástalan, hatalommal visszaélő, arrogáns, hatalmi gőggel telített erőből politizálás között sok különbség van." - mondod, nagyon helyesen. A történet az utóbbival kezdődött, amikor a rendszerváltásnak nevezett színjáték tervezése zajlott. Az erőből politizálás szépen foglyul is ejtette az első szabadon választott kormányt, s a kormány támadása csak ezután következett.
Mindezt említettem is az első pontomban, s reagáltál is rá. Értetted is?
Árpi válasz | megnéz | könyvjelző 2007.06.11 20:15:20 (3156) Szerintem tiszta fejjel gondolkodó ember egyik nagy párt mellé sem áll manapság. Mindkét oldalon lehetnek ugyan olyan emberek is, akik tesznek valami rendes dolgot is, de Magyarországon a "párt", mint olyan, sajnos többnyire a politikai bűnök elkövetésére létrehozott szervezetet jelenti számomra. Előzmény: Jalmi11 (3155)
És mellesleg az első méltatlan (ha úgy tetszik hátba-) támadás épp az MDF-től érkezett az SZDSZ felé. Vagyis ha úgy vesszük, akkor Antall lenne a főbűnös. De ő a legrosszabb napjaiban is finom úriember volt Orbánhoz képest. Ő legalább nem dicsekedett vele, hogy szándékában áll törvényt sérteni ("Oszt jónapot!").
A kormány "támadása", és a gátlástalan, hatalommal visszaélő, arrogáns, hatalmi gőggel telített erőből politizálás között sok különbség van. Például az, hogy utóbbit csak a hatalomból lehet megtenni, és ebben a Fidesz kormány volt az első. És ellenzékként sem merészkedett senki odáig még, mint Orbán. Vagyis a durvulás valóban nem a retorikájuktól következett be, hanem a tetteiktől, amiket kormányon követtek el, majd az ellenzéki retorikájuktól méginkább.
Trianon évfordulója napján jöttem rá (bár ez más sorsfordító dátum is lehetett volna), hogy mit is jelent ez a fórum valójában, s milyen tükröt tart magunk elé.
Igaz, ebbe a tükörbe belepillantani nem mindig könnyű...
Jól van, Árpi, szépen levezetted, hogy miért támadták a "rendszerváltás kormányát" a kezdettől fogva. "Ezek után nem tudom, miért várhattak volna kíméletet" - mondod, nyilván okkal. Szépen alátámasztottad mondandóm lényegét: a közélet nem a Fidesz kormányra kerülése utáni retorikájával durvult el.
Köszönöm, eszerint a lényegben egyetértünk. Ehhez képest bagatell, hogy egyszem jelzőmet vitatod. Bár érdemes volna utána olvasnod, nagyon érdekes háttértörténetek bonthatók ki e tárgyban.
"SZDSZ-MSZP körei által vezérelt kerekasztal-megállapodások" Ekkora csúsztatást viszont még egyszer sem olvastam. Nem volt még az annyira régen, hogy ennyire eltorzítsd a történteket!
A "rendszerváltás kormánya" épp úgy alakulhatott meg, hogy Antallék jól mérve fel a helyzetet, nem az MSZP, hanem az SZDSZ-t és az akkor még liberális Fidesz-t tekintették ellenfélnek a kampányban, és így sikerült nyerniük. A két liberális párt ugyanis akkor következetesen a rendszerváltásért kampányolt, az MDF pedig a hatalomért. Vagyis azok, akik szerinted a "rendszerváltás kormányát" támadták, már annak a kormánynak a hatalomra kerülése előtt megkapták a maguk hátbatámadását azoktól. Ezek után nem tudom, miért várhattak volna kíméletet, pláne, hogy a "rendszerváltás kormánya" volt az, amelyik ocsmány módon elsinkófálta a valódi rendszerváltást. ami persze nem is csoda: akkor épp oda menekült a legtöbb volt MSZMP-s másodikvonalbeli káder. Ha volt párt, amelyik az elejétől fogva következetes állt ki az ügynöklisták nyilvánosságra hozataláért, az az SZDSZ volt. Aki pedig a titokban tartást választotta, és elsőként fel is haszálta az azokban lévő adatokat a politikai ellenfelek zsarolására, az meg pont a "rendszerváltás kormánya", illetve az abban résztvevő pártok pár vezetője volt. Mivel ők fértek csak hozzá akkoriban (a régi politikai vezetésen kívül, akiknek módjuk lehetett saját archívumot létrehozni). Ennek a hatása a mai napig tart, mai napig nem lehet tudni, ki mindenkit tart még fogva a múltja, amit csak egy-két ellenfele ismer... A Fidesz meg nem véletlenül került a "szélsőségesezők" célkeresztjébe. Nem a célkereszt fordult odább, hanem a Fidesz.
Amúgy nem 128-adszor olvashattad, amit kifogásolhattál, hanem többezredszer, többszáz helyről. Nagyon sok forrásból. Talán el kéne gondolkodni, hogy van benne valami. És én ezt akkor kezdtem mondani, amikor ezt tették. Kb. 98-99-ben. Nem a "média agymosása" következtében, hanem ez volt a saját kialakult véleményem.